Menu
 

Topic:

Nummer 2

Troelala  schreef op: 18-05-2015 10:20:20
Wij zitten met een lichte dilemma, wij zijn voor bijna 7 maand gelden de trots ouders geworden van een super lief en mooi mannetje.
en nu krijgen we steeds weer de vraag uit de omgeving wanneer er een 2de volgt. Niet dat wat anderen denken ik in deze situatie we wat op it doen maar het zet je toch aan het denken en praten.
als wij kijken naar ons gevoel hebben we wel de wens voor een een 2de maar nu nog niet dat voor opgesteld. 

Maar nu het"probleem"mijn man is een stuk ouder als ik lees 15 jaar en wordt volgend jaar al 40. Ik wil voor hem ook niet dat hij pas met zijn 50 voor de 2de keer vader wordt maar mijn lijf en gevoel zegt nog even wachten. 

Zijn er toevalling meer mensen die het die bijltje hebben gehakt en hoe hebben jullie dat opgelost.
 
Quote
Navigatie
RE: Nummer 2
Smvn&d  schreef op: 18-05-2015 10:25:20
Maakt toch niet uit wat andere zeggen?

Ik moet wel zeggen, gezien jullie leeftijd zou ik wel snel voor een 2e gaan, zo makkelijk word je vaak niet meer zwanger op deze leeftijd, daarnaast best wat risico's.
Maar dat moet je zelf afwegen.

Toen mijn eerste 7 maanden oud was zijn wij voor de 2e gegaan, eigenlijk met het idee dat hij een jaar of 3 zou zijn als hij dan een broertje/zusje kreeg, omdat het bij hem erg lang duurde voor ik zwanger was... Echter was ik direct zwanger, en schelen ze dus niet zoveel. 
Dat risico loop je ook nog als je nu al zou beginnen.

Het was de eerste 4 jaar heel druk, maar ook wel leuk, ze hebben altijd wel veel aan elkaar. En we waren vlak na elkaar overal vanaf haha.

Maar je weet nooit hoe het loopt, hoe snel je zwanger raakt, het kan direct zijn, kan ook 2 jaar duren. Dat moet je zelf afwegen. En helemaal niet door je omgeving laten beinvloeden.

Vind het sowieso een rare vraag, je kindje is pas 7 maanden.... Over het algemeen is het heel snel om dan al een 2e te nemen.
 
Quote
RE: Nummer 2
Kees  schreef op: 18-05-2015 10:33:59
ben jij 40 of je man?

persoonlijk zou ik effe een jaar wachten, je moet je draai nog vinden in je nieuwe leven zo denk ik. je kindje is wel heel jong nog.

over een jaar kun je ook nog proberen toch?
of je man nu 40 of 42 is...boeit toch ook niet?

neem je tijd, en je omgeving lekker laten lullen
 
Quote
RE: Nummer 2
Jessiemv3  schreef op: 18-05-2015 10:39:14
Je bent zelf 25 begrijp ik? Dat ben je toch nog redelijk jong, problemen met zwanger raken zal je niet hebben denk ik.
Als je het gevoel hebt er nog niet aan toe te zijn dan moet je gewoon nog even wachten. Je zoontje is pas 7 maanden oud.
 
Quote
RE: Nummer 2
Mama-van-aimy  schreef op: 18-05-2015 11:33:27
Vooral je omgeving lekker laten kletsen en pas voor een 2de gaan als jij er aan toe bent.



@Jessiemv3 waarom zou een jong iemand geen problemen kunnen hebben met zwanger worden?
 
Quote
RE: Nummer 2
Bettie  schreef op: 18-05-2015 11:44:49
Echt bizar he waar de buitenwacht zich allemaal mee bezig houdt.

Hier dezelfde soort vragen toen Geerten amper 3 maanden oud was. En...waar we bovendien 8 jaar op gewacht hadden. Daarbij was het voor ons al zo bijzonder dat we er eentje hadden, dat we helemaal niet met een eventuele 2e bezig waren.

En...wanneer je er aan toe bent? Wanneer je 't zou willen? Tja...kinderen worden je nog steeds gegeven én veel te plannen hieromtrent valt vaak niet mee. Ik denk zelf dat als je er nu nog niet aan toe bent je dat ook niet moet gaan forceren. Dat gevoel komt vast wel weer. Geniet maar lekker van het kleine hummeltje dat je nu hebt. 
 
Quote
RE: Nummer 2
Jessiemv3  schreef op: 18-05-2015 11:58:32

Quote Mama-van-aimy:
Vooral je omgeving lekker laten kletsen en pas voor een 2de gaan als jij er aan toe bent.



@Jessiemv3 waarom zou een jong iemand geen problemen kunnen hebben met zwanger worden?



Ik zei dat omdat Sis boven mij aangaf dat ze misschien op haar leeftijd problemen zou kunnen hebben met zwanger raken. SIs las waarschijnlijk dat zij 40 is in plaats van haar man.
Er zullen ongetwijfeld jonge meiden zijn die problemen hebben met zwanger raken maar gelukkig zijn dat nog altijd uitzonderingen. Ik ben drie keer heel makkelijk zwanger geraakt en prijs me daar ook heel gelukkig mee.
 
Quote
RE: Nummer 2
Senna  schreef op: 18-05-2015 12:02:07
Gewoon lekker jullie eigen gevoel volgen!

Jessie, was dat maar zo. 1 op de 5 stellen heeft vruchtbaarheidsproblemen, dat zijn niet alleen "oudere" mensen
 
Quote
RE: Nummer 2
Banana  schreef op: 18-05-2015 12:39:15
lekker laten kletsen doen waar jullie j goed bij voelen 
de ene zweert bij snel op elkaar een ander wil liever grote verschillen 
met 7 moest ik nog lang niet aan een tweede denken 
toen ik er wel klaar voor was moest ik wachten ivm operatie 
de oudste was 3,5 toen de 2de kwam 
en moet zeggen ja je begint weer opneiuw maar is ook wle lekker de aanacht enz en samen spelen doen ze ook graag zeker nu de jonsgte de 4 naderd word het steeds gezelliger 
en nu is de 2de 4 als de derde komt 
ook weer overneiuw beginnen maar stiekem ook wel weer erg leuk 
 
Quote
RE: Nummer 2
Chloe  schreef op: 18-05-2015 13:03:48
Gewoon jullie eigen gevoel volgen. Mijn man is ook ouder, maar daar hebben we ons niets van aan getrokken. hij was bij de eerste 40 en bij de tweede 43. Zie daar totaal geen probleem in. Al willen jullie pas over 10 jaar, of al wil je nooit een tweede. Het is jullie leven. Het is echt een standaardvraag die je van veel mensen krijgt en die ik zelf ook nooit zo goed begreep.
 
Quote
RE: Nummer 2
Mv5  schreef op: 18-05-2015 15:12:31

Dit vind ik echt zoiets waar je helemaal zelf over moet beslissen. Doen wat voor jullie goed voelt. Ik snap ook nooit dat andere mensen daarnaar gaan vragen. Echt, waarom? Ik zou zelf nooit zoiets vragen, al helemaal niet als de kleine nog zo jong is.


Kies voor jezelf. Wat willen jullie? Dat is het belangrijkste. Schijt aan wat anderen willen of vinden.

 
Quote
RE: Nummer 2
Nellemv2  schreef op: 18-05-2015 16:15:59
Wanneer je voor een tweede gaat.....dat gaat een ander toch niets aan? Lekker ene oor erin en andere oor eruit...

Wij gingen toen de oudste jarig geweest was al voor de tweede. Dat kwam vooral eigenlijk omdat het voor mijn man niet persé hoefde maar toch ineens 'om' was. Ik slikte geen pil ivm borstvoeding en was gelijk zwanger.

Bij de oudste duurde het bijna een jaar voor ik zwanger was. We gingen er dus ook niet van uit dat het zo snel zou gaan.

Maar goed.. dat is iets tussen jullie toch. Zoiets hoef je niet te delen met de buitenwereld.
 
Quote
RE: Nummer 2
Soesjaa  schreef op: 18-05-2015 16:22:14
Ik lees dat jij 25 bent en je man 40? In ieder geval moeten jullie zelf weten wanneer jullie voor nummer 2 willen gaan. Na de eerste vragen mensen altijd wanneer de 2e komt, maar na de 3e en 4e beginnen ze te vragen of het een ongelukje was..

Het is nooit goed 
 
Quote
RE: Nummer 2
Mv5  schreef op: 18-05-2015 17:01:43
Inderdaad soesjaa het is nooit goed. Eigenlijk is alleen twee kinderen sociaal geaccepteerd zo'n beetje. Liefst met 1,5-2 jaar ertussen. Anders is het weer te lang of te kort. Als je er één hebt is het 'die hebben er MAAR één', als je er drie of meer hebt is het 'die hebben er DRIE/VIER/VIJF/ZES' en dan echt met zo'n toon van 'jezus waarom zou je dat willen'. Als ze dicht op elkaar zitten is het 'nou das wel heel snel achter elkaar' en als er drie/vier jaar tussen zit is het 'nou das ook ver uit elkaar'. Als je dat hier allemaal hoort heeft iedereen wel een mening en kun je het nooit voor iedereen goed doen, dus gewoon lekker je eigen plan trekken.
 
Quote
RE: Nummer 2
Smvn&d  schreef op: 18-05-2015 17:10:19
ohh sorry ik las dat jij 40 was en je man bijna 50... lekker suf!
Nou dan hoef je toch helemaal geen haast te maken?? Vrouwen op 40 jarige leeftijd is totaal anders als bij mannen. 
 
Quote
RE: Nummer 2
Jen9  schreef op: 18-05-2015 19:38:23
Jij bent nog hartstikke piep, .... pffttt. na 7 maanden al vragen. toen had ik echt zelfs nog geen behoefte aan t verwekken van 1... haha! 
Waar halen ze t lef vandaan om t te vragen...
 
Quote
RE: Nummer 2
Tamaramvc&f  schreef op: 18-05-2015 19:43:50
Doen wanneer jullie daar aan toe zijn! Niks aantrekken van een ander, van de statistieken. En die vragen gauw afkappen komop zeg. 7 Maanden is nog zo jong, ze kunnen dzn nog niet veel, straks na de 1e verjaardag krijg je t veel drukker omdat ze dan gaan lopen en alles ontdekken. Niks alleen meer zonder mama willen doen. Mensen zeuren altijd. Wij zijn een samengesteld gezin met twee kids van 8 en eentje van ons samen die bijna 3 word. Pas nu heb ik zoiets van ja, ik ben er aan toe en kan het aan. Maar ik weet zeker dat mensen het afkeuren omdat ik bijna altijd al 3 kids over de vloer heb of meeneem naar verjaardagen. En tja die twee oudsten zijn niet de rustigste. Weet je t is mijn leven, mijn buik, mijn huis, mijn geld en IK bepaal of r nu een kind bij komt of over jaar en of ik er nog 6 bij wil van mijn part.
 
Quote
RE: Nummer 2
Troelala  schreef op: 26-05-2015 21:40:16
Heeft even geduurd maar nu kan ik even uit gebreid reageren.
Mijn man is inderdaar 40 en ik 25. Wat ik het meeste voorbij zie komen is dat ik niet naar mijn omgeving moet luisteren en dat zijn we ook zeker niet van plan dat even voor opgesteld. Maar ik bedoelde meer met mijn vraag wanneer waren jullie er "klaar" voor om voor een 2de te gaan. het staat er een beetje onduidelijk....sorry.

Ik maak er in mijn omgeving geen geheim van dat er als het ons gegunt is een 2de zouden willen, maar heel soms krijgen mensen het voor elkaar om me het op een moment te vragen dat ik het even niet meer zo goed weet hoe ik er op moet reageren. Ook al gaat het ze natuurlijk geen enen reet aan!!

Soms voel ik me er ook beetje bedust onder dat mesnen het vragen en dan ook nog een eerlijk antwoord verwachten. Toen de eerste opkomst was werdt het me helaas ook vaak gavraagd of het een ongelukje was, ook door mensen die nu vragen wanneer er een 2de komt. Dat voelt echt als een mes in je rug.
Heo meer ik dit typ hoe meer ik het gevoel heb dat het eigenlijk geen enen moer uit maakt wanneer iemand er wel of niet klaar voor is wij nog niet, genieten nog veel van ons mannetje. 
 
Quote
RE: Nummer 2
Made  schreef op: 26-05-2015 21:52:37
Ik hoor al 6 jaar wanneer de 2e komt  inmiddels al jaren alleen, maar mensen blijven vragen 

Doen waar jullie je goed bij voelen
 
Quote
RE: Nummer 2
Jolanda1974  schreef op: 27-05-2015 08:13:07
Ik stel bij ongepaste vragen altijd een ongepaste wedervraag 

Maar als je toch een net antwoord wil geven, zeg dan gewoon dat jullie in de toekomst wel graag een tweede kindje willen maar nu nog niet. 
 
Quote
RE: Nummer 2
Bettie  schreef op: 27-05-2015 08:24:58

Quote Jolanda1974:
Ik stel bij ongepaste vragen altijd een ongepaste wedervraag 

Maar als je toch een net antwoord wil geven, zeg dan gewoon dat jullie in de toekomst wel graag een tweede kindje willen maar nu nog niet. 



Oeps....dat deed ik ook....Heb 8 jaar lang vragen gehad óf we geen kinderen wilden e.d. Mijn wedervraag was (ok...na tip van arts) wanneer mijn gesprekspartner voor het laatst gemeenschap had gehad. Je wilt niet weten wat voor een gezichten je dan tegenover je krijgt. Maar....het werkt wel.
 
Quote
RE: Nummer 2
Banana  schreef op: 27-05-2015 09:53:33
whahahahah het is ook gewoon nooit goed hoor 

hier ging alles snel kwam de fam binnen denderen shcoonzus had net aangekondigt te gaan trouwen 3 mnd later bleek ze zwanger 
oke eer2 mnd later bleek ik ook zwanger dwars door spiraal en we waren terglijk uitgerekend 

of we dan ook maar gelijk gingen trouwen  ja hoor ken die vent net 9 mnd maar moet gelijk trouwen dacht t niet misshcine ooooit heel ver in de toekoemst zei ik altijd 
nou dat gebeurde toen de oudste 5 was en de jongste inmiddels 2 toen zijn we getrouwd 

en tja nu hadden we onze derde aangekondigt en die zag niemand aan komen dus nu was het hoe ik mijn man zo ver gekregen had 
ja heb een pistool op zijn hoofd gezet en hem gedwongen 
of gewoon sstiekem met d epil getsopt 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Nummer 2
Naam
Bericht