Menu
 

Topic:

Spoedvraagje oren!

Smvn&d  schreef op: 10-05-2015 15:07:20
Demi heeft vorige week een behoorlijke oorontsteking aan 1 oor gehad en 1 oor was beginnend.

Ze heeft 1 dag heel erg pijn gehad, en toen is het open geplopt en was de pijn weg (ze zij zelf mijn oor ging open) ze had verdovende druppels gehad en neusspray.

Ik heb de huisarts uit voorzorg AB laten uitschrijven, doe ik altijd bij zulke dingen, zodat ik later alsnog zelf kan besluiten om het zo nodig te geven, want ik geef liever geen AB, en naar de HAP ed is gewoon niet practisch.

Afijn, nu is het zo, dat de pijn nog steeds helemaal weg is, alleen, ze hoort voor geen meter, ze praat onwijs hard, en hoort ons alleen als we duidelijk en hard praten, als we met ons rug naar haar toe staan en op normale toon/volume vragen of ze snoep wil reageert ze totaal niet, terwijl snoep haar leven is en ze normaal zou gillen jaaaaaaaaaaaa.

Ik vind dit dus niet prettig, en twijfel om uit voorzorg toch de AB te geven. Mijn oma is 90% doof geworden aan beide oren door een oorontsteking, daar had ik het net met Daan over, en die zei, ja maar dat was in de oorlog en is niet optijd behandeld.. Ja precies dat is dus ook mijn gevoel, als we te laat zijn is het onomkeerbaar.... Te laat behandelen is te laat behandelen, oorlog of geen oorlog toch?!

Iemand ervaring, en zouden jullie toch die AB geven of niet? Het staat in de koelkast, en is dus afgelopen week voor haar gemaakt.. 
Of kan het zijn dat haar oren toch nog dicht zitten? Maar dan zou ze toch pijn of druk moeten voelen? Dat voelt ze allemaal niet.. Tis een onwijze aansteller dus ze zou echt wel aangeven als ze ook maar een mini beetje pijn zou hebben.
 
Quote
Navigatie
RE: Spoedvraagje oren!
Smvn&d  schreef op: 10-05-2015 15:09:32
oh en we hebben waarschijnlijk iets vreselijks stoms gedaan, ze is vrijdag gewoon naar zwemles geweest.. Omdat alles over was.. 
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Nina1  schreef op: 10-05-2015 15:10:56
Ikzou haar nu wel de ab geven. Juist omdat het eigenlijk niet minder geworden is. Zat er geen oorsmeer in de oren ( prop)?
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Smvn&d  schreef op: 10-05-2015 15:14:55
Maar ze heeft dus helemaal nergens last meer van, geen pijn niks. Alleen hoort ze gewoon heel slecht.

En volgens haar was haar oor dinsdag of woensdag al open geplopt, meestal is het dan na een dag helemaal over. Daarom vind ik het lastig, het is opzich niet logisch dat er nog een ontsteking zit, geen koorts oid. maar aan de andere kant, liever voor niks een keer ab dan straks een slechthorend kind die geen ab heeft gehad... toch?
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Smvn&d  schreef op: 10-05-2015 15:15:29
Er zit nu trouwens niks meer in, wel na het open gaan was haar slechte oor heel vies.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Xsara  schreef op: 10-05-2015 15:17:25
wat je schrijft klinkt allemaal heel aanneemlijk dus tja.. lastig! 

Maar ik denk dat als je angst blijvende doofheid is en het is al eens voorgekomen in je familie dat ik de AB kuur zou geven of ik zou toch nog even de ha praktijk bellen om het even door te nemen. als ze het bniet vertrouwen laten ze der toch even komen en kunnen ze zelf zien of er een prop zit, de ontsteking toch nog erg is. 
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Mamajenti  schreef op: 10-05-2015 15:28:30
Waarschijnlijk is het ontstekingsvocht in haar gehoorgang opgedroogd. Dus het is niet helemaal leeggelopen, maar is langzaam aangekoekt. Ab verhelpt dit niet. Dit heeft tijd nodig

wat je kan doen, is morgen door een arts te laten kijken of het idd aangekoekt is of een andere reden
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Kees  schreef op: 10-05-2015 15:34:24
Met jenti eens, ik ben zelf na een ontsteking altijd
wat doof,dat herstelt na aantal dagen weer.
Tegen doofheid werkt geen AB

De pus kan idd nog in het oor zitten, trommelvlies
bol staan,dat vermindert gehoor....

Ik zou het effe aankijken, geen ab geven en morgen
evt je HA bellen voor overleg
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Smvn&d  schreef op: 10-05-2015 15:57:58
Oke dat klinkt logisch. Dan ga ik morgen de huisarts maar weer ff bellen.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Nathalie Mv Cad  schreef op: 10-05-2015 15:59:18
Ik zeg ab geven, maar ik ben iemand met gehoorschade door oorontstekingen die niet goed gehandeld zijn door de arts.

als ik nu een oorontsteking heb voel ik er niks van, ik wordt doof en het oor is gevoelloos. Dus ik ben heel voorzichtig als het om oren gaat.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Smvn&d  schreef op: 10-05-2015 16:48:53
Ja ik vind het ook wel een beetje eng vanwegen mijn oma, maar goed die is dus echt helemaal niet behandeld en na weken pas doof geworden.

Bij Nick had ik de AB gegeven, maar bij Demi heeft het nogal heftige gevolgen, zeker een maand vreselijke buikpijn en heel erg diaree, waardoor ze dus niet eens naar school zou kunnen.. Dat maakt het zo lastig. 
Uiteraard is haar gehoor veel belangrijker, maar die Ab is voor haar dus ook helemaal niet fijn, haar darmen raken er helemaal overstuur van. Dus als een paar uur niet uit maakt, dan bel ik toch liever morgen om 8 uur gelijk de dokter.

Je maakt me weer aan het twijfelen.. Erg lastig.

Ze is echt totaal niet ziek, geen pijn, geen verhoging, echt helemaal niets. Niets wat wijst op een ontsteking/infectie. AB zou alleen werken bij een bacterie, en ook daar zijn dus totaal geen aanwijzingen voor.
Pff echt heel lastig dit.

Zou 15 uur tijd verschil kunnen maken?
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Nathalie Mv Cad  schreef op: 10-05-2015 17:04:58
Sis vraagt om ab die oordruppel vorm. Die krijgen die van mij altijd omdat die direct de ontsteking in de oren aanpakt. Die van mij krijgen die altijd bij oorontsteking. 

hopelijk krijgt ze daar minder buikpijn van. En zou inderdaad wachten op oordeel van de huisarts.

sterkte.

 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Dasejomi  schreef op: 10-05-2015 17:12:00
Het is wel vrij logisch dat ze nog doof is na een ontsteking, wat eerder ook al gezegd is. Bij een normale verkoudheid kan dit ook gebeuren, dan zit de buis van Eustachius wat vol/verstopt. Zolang ze geen pijn of koorts heeft zou ik haar nu geen AB geven, vooral niet als ze zulke problemen ervan krijgt.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Caatje  schreef op: 10-05-2015 17:15:35
Ons dochtertje was nog weken slechthorend na een oorontsteking. Volgens de huisarts hoorde dat erbij. 
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Harleysmama  schreef op: 10-05-2015 17:45:57
Gezien hoe demi reageerde op de Ab zou ik die niet gaan geven. Jexzegt zelf pijn is weg en ze heeft geen koorts neem ik aan. Het oor heeft tijd nodig om te herstellen van de oorontsteking. Als je het niet vertrouwd gewoon de huisarts morgen bellen.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 10-05-2015 17:58:02
Ik zou geen ab geven, de ontsteking is weg. Het verstopte oor heeft niks meer met de oorontsteking zelf te maken het is een vervolg ervan. Zelf geef ik nooit ab bij oorontsteking, na een paar dagen pc gaat het vanzelf over. Wel zou ik ff langs de HA gaan voor het dove oor of ff de dokterswacht bellen voor advies of je de ab zal geven dan weet je het zeker.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Jacquelien  schreef op: 10-05-2015 18:14:14
Gebruik je nog neusspray? Zwemmen kan dir mede veroorzaakt hebben. Ik zou even afwachten en zeker geen kuurtje geven op dit moment. Buis van Eustachius werkt nu even minde goed en das denk ik de oorzaak!
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Mv5  schreef op: 10-05-2015 21:13:20
Ik zou morgen even de dokter bellen. AB geven zou ik alleen doen als het nodig is, zeker gezien dat darmenverhaal.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Dicha  schreef op: 11-05-2015 09:12:04
Ik zou geen AB geven maar de ha even laten controleren, en dan met hem overleggen wel of niet geven.

Als de onsteking niet meer actief is heeft het geen zin om AB te geven, en wat iemand al zegt je hebt speciale AB druppels voor in het oor..vraag er eens naar.

 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
M&j  schreef op: 11-05-2015 10:36:32
Mijn dochter is ook aan een oor tijdelijk doof geweest omdat haar trommel vlies was geknapt, dat heeft een tijdje geduurt maar is uiteindelijk vanzelf over gegaan. Ik zou het ook even laten controleren voordat we aan AB zouden beginnen.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Bettie  schreef op: 11-05-2015 10:44:07
Hier zei de KNO arts dat een dicht (lees doof) oor tot wel 6 weken kan duren. Als het trommelvlies dicht is, mag je gewoon zwemmen, douchen of wat dan ook. Je zou met zwemmen wel een plukje vette watten erin kunnen doen.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
M&j  schreef op: 11-05-2015 11:34:09
'Te laat behandelen is te laat behandelen, oorlog of geen oorlog toch?!' 


Er is wel een verschil, in de oorlog hadden de mensen een sterk verminderde weerstand vanwege gebrek aan voeding. De eerste twee jaar ging nog wel maar in de jaren daarna werd alles steeds schaarser. Mijn vader en moeder waren in die tijd bijkans doorlopend ziek en die woonden dan nog buiten de stad zodat zij i.e.g nog wat hadden.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Smvn&d  schreef op: 11-05-2015 16:26:56
De dokter zei ook dat het normaal is en erbij hoort. Dat wist ik niet, al heel wat oorontstekingen gehad bij beide kids maar nog nooit dat ze slecht hoorde erna..

de oordruppels die ze heeft gehad waren ab druppels zei de dokter, ik dacht verdovende druppels, dus heb ze maar 3x gebruikt, toen de pijn weg was niet meer gebruikt 

dus maar even afwachten, het is wel erg irritant zeg, moet alles tig keer herhalen en soms gewoon schreewen, buren zullen wel denken 
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Smvn&d  schreef op: 11-05-2015 16:28:08
Ja dat is wel zo m&j, maar toch vond ik het eng.. Dat was voor mij het enige verhaal dat ik kende icm doofheid.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Ano  schreef op: 11-05-2015 20:48:36
toch zou ik wel alert blijven. Hier ook een heel doof kind gehad. Dan stond je naast hem en vroeg of hij een snoepje wilde en nog verstond hij ons niets. De huisarts vond het dusdanig dat we met spoed door mochten naar de kno arts. Uiteindelijk lag hij binnen een week op de ok en had hij buisjes.
 
Quote
RE: Spoedvraagje oren!
Smvn&d  schreef op: 11-05-2015 20:53:32
Had hij los van het dove nog andere klachten?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Spoedvraagje oren!
Naam
Bericht