Menu
 

Topic:

dilemma overblijven

Debbel79  schreef op: 22-04-2015 13:07:09
ik heb een dilemma..
mij kinderen bljven altijd op dinsdag over. (ik werk dinsdag en donderdag) donderdags gaan ze naar opa en oma tussen de middag en na school, en dinsdags blijven ze over en gaan ze na school naar de buurvrouw.

alleen zit er bij de oudste (9,5) een VERSCHRIKKELIJK kind in de klas. dit is een meisje wat naar mij idee eigenlijk op speciaal onderwijs thuishoort. ze komt al van een andere school af, daar is ze al blijven zitten en ivm haar gedrag is daar weggegaan.

op deze school is haar gedag nog steeds onacceptabel. ze liegt, lokt uit, is intens gemeen en deinst nergens voor terug. meerdere gesprekken zijn er al met dit kind geweest, maar het is echt een "probleem" kind. ergens heel sneu, vader in de gevangenis, en moeder boeit het allemaal niet zo. kind zwerft uren alleen op straat omdat moeder moet werken.
dat kind blijft ook over, en dat is 1 doffe ellende. Ze zoekt ruzie met iedereen, overblijfmoeders hebben al diverse dingen gebprobeerd. gesprekken gevoerd met moeder, en leerkracht, maar ze zitten echt met de handen in het haar.

het vervelende is, dat ze zo stiekum is dat ze precies weet wanneer ze kan treiteren. als de meester ff iet kijkt, laat ze kinderen struikelen, scheld ze ze uit, en gaat ze vervolgens (nep) huilend naar de leerkracht dat ht kind wat ze net te pakken heeft gehad haar plaagt. meester weet ook wel dat het niet zo is, maar kan niet zoveel omdat hij niks gezien heeft.

met overblijven is het dus net zo.

gevolg: mijn oudste wil gewoon niet meer overblijven. ze zat gister aan de eettafel te huilen en zei letterlijk '" mama, ik wil gewoon rustig kunnen eten, en ik wil niet meer overblijven want ik wordt doodziek van het gezeik elke dinsdag met A."

ik snap dat wel.. maar ja.. ik moet werken.
gisteravond heb ik een uur met de overblijfmoeder aan de telefoon gezeten, en zij heeft nu met de andere overblijfmoeders en leerkracht besproken dat als A nog 1x een regel overtreed ze niet meer over MAG blijven. ik heb geen idee of ze dat mogen hoor.

maar ik ben er echt ff klaar mee. vanmorgen sprak ik een moeder van een ander meisje uit de klas, die had exact hetzelfde geziek, en die was er zo klaar mee, dat haar dochter gewoon niet meer overbleef.
zij ging alleen naar huis, moeder had een trommeltje neergezet met boterhammetje en wat lekkers, en ze zette een wekker die afging op het moment dat ze weer naar school moest. haar dochter vond het heerlijk om ff dat uurtje alleen thuis tot rust te komen. dat ging heel goed
op zich lijkt het me wel wat, maar ik vind ze nog zo jong.. ze is 9,5. wat vinden jullie?

ik denk dat ze het zelf heel erg fijn vind om ff lekker tot rust te komen. ik heb een buuf die een oogje in het zeil kan houden.. maar toch... van de ene kant wil ik haar dat vertrouwen geven en weet ik dat ze het kan, maar van de andere kant... zucht...

hoe staan jullie hierin?

 
Quote
Navigatie
RE: dilemma overblijven
S@ssefr@s  schreef op: 22-04-2015 13:13:04
Ik zou het eens proberen en de buurvrouw inseinen, alleen...wat vindt de jongste daar van?
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Danimvsenna  schreef op: 22-04-2015 13:16:15
Wat sneu zeg dat ze niet eens even rustig kan eten.

Zo te horen is de overblijf er ook mee bezig. Ik zou dat dus even afwachten. Misschien dat ze kunnen zorgen dat A aan de andere kant van de klas zit met eten, zodat N in ieder geval rustig kan eten. 
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Boterbloem  schreef op: 22-04-2015 13:17:04

Lastig, kind kan er waarschijnlijk niets aan doen maar je hebt de gevolgen wel...
En jou kind wil hierdoor niet meer naar de overblijf en het geeft onnodige stress.

Zelf naar huis... mijn zoon is in November 9 geworden en zie ik het nog niet doen. MAAR het is er ook een met een gebruiksaanwijzing en hij ziet iets en doet het, verzint wat en voert het uit. Zou hij dat niet hebben dan zou ik het mogelijk wel doen. Zeker als je iemand hebt die een oogje in het zeil houdt.

Zelf zou ik een moeder van een klasgenoot vragen of mijn kind daar mag eten en gewoon het overblijfgeld betalen aan die ouder of af en toe wat lekkers laten meenemen voor die moeder.

Mijn kinderen vinden het ook lang niet altijd even leuk, de overblijf. Voor mijn zoon is het te druk, mijn dochter heeft soms gewoon geen zin.
Maar mijn zoon komt na het eten vaak even buurten op mijn werk, ik ben dan wel bezig maar dan hobbelt hij wat heen en weer want bij ons is er complete rust. We zijn vaak wat aan het knippen en plakken en eten.

Maar zo lastig!


Voordeel is dat mijn mag regelamtig thuis is op die tijden dus ze hoeven soms ook weken niet. Maar zo lastig als ze eigelijk niet willen...

 
Quote
RE: dilemma overblijven
Boterbloem  schreef op: 22-04-2015 13:19:15

Zou het wel heel sneu vinden als het meisje niet meer mag overblijven...


Dan moet ze dus ergens buiten alleen eten, na schooltijd over straat zwalken tot ze naar huis kan.
Komt haar zeker niet ten goede.


Ik snap dat er gevolgen moeten zijn, maar als je de voorgeschiedenis al zo hoort denk ik dat het juist belangrijk is dat ze wel ergens is waar ze in de gaten gehouden kan worden. Desnoods wanneer mogelijk meer één op één.

Mijn zoon wordt heel druk van de overblijf, maar hij zit vaak al naast de juf zodat deze hem direct weer op zijn plek kan zetten als hij te druk wordt. Dat werkt bijvoorbeeld erg goed. Vraagt veel van ze, maar ze doen het met liefde

 
Quote
RE: dilemma overblijven
Famke  schreef op: 22-04-2015 13:21:10
Misschien dat je het kan proberen op een dag dat je niet hoeft te werken?
Ga jij weg en als er iets is kan ze je bellen.
Mijn dochter is net 10 en die heeft dat laatst ook gedaan.
We met een vriendinnetje overigens.
Het is ook een verstandig meisje want wel vaker alleen thuis als ik bv boodschappen doe(10 km verderop).
Tussen de middag is natuurlijk wel anders maar ik zou het gewon een keer proberenop en dag dat je zelf niet hoeft te werken.
Als er meer ouders klagen zal er straks vast wel wat veranderen..
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Sammy  schreef op: 22-04-2015 13:23:41
Ik neem aan dat de kinderen per klas aan tafel zitten, dat was in ieder geval bij mijn kinderen op school zo. Ze hanteerde daar een kaartensysteem. Als een kind zich bleef misdragen en niet aan de simpele regels van de overblijf hield kreeg het een gele kaart en werden de ouders ingelicht. Bij 2 gele kaarten werd de rode kaart in gezet en dan was het kind dat schooljaar ook niet meer welkom tijdens de overblijf. Hoe de ouders dat op gingen lossen, was niet het probleem van school maar van de ouders zelf. Klinkt misschien heel hard, maar bij het geven van de gele kaarten werden er ook serieus gesprekken gehouden met ouders en kind.

Je kent zelf je dochter het beste. Als jij denkt dat ze er baat bij heeft om tussen de middag thuis te eten moet je dat zeker doen. Maak samen duidelijke afspraken en stel een proefperiode in. Geef ook aan dat wanneer zij zich niet aan de gemaakte afspraken houd, ze weer resulluut op school moet overblijven. Zou bij de telefoon wel een nummer leggen die ze ten alle tijden kan bellen als er iets is.
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Mie  schreef op: 22-04-2015 13:26:18
Als jij je dochter vertrouwd alleen thuis te zijn, ze veilig van school naar huis en terug kan fietsen en zij zelf liever thuis eet vanwege zo'n vervelend meisje, dan zou ik het gewoon een keertje uitproberen.
Mocht dat andere meisje uiteindelijk toch geweerd gaan worden van de TSO dan kan ze altijd weer op school gaan eten.

Hier op school zijn 2 jaar terug ook een paar leerlingen permanent geweerd van de TSO omdat er vanalles was voorgevallen dat niet door de beugel kon. ook na meerdere waarschuwingen geen verbetering. Voor de TSO ( zowel leerlingen als medewerkers) was het hierna een heerlijk rustige overblijf en vele malen gezelliger.

Sommige kinderen ( hoe sneu voor henzelf ook) verpesten het nou eenmaal zo voor anderen dat daar tegen opgetreden moet worden.
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Debbel79  schreef op: 22-04-2015 13:28:26
ja ik snap dat het vervelend is en dat het sneu is dat dat meisje niet meer mag. maar haar gedrag is gewoon niet acceptabel. ze is bijna 11 en oud en wijs genoeg om te beseffen dat dit gedrag consequenties heeft. vooral als ze om deze reden al van een andere school is gegaan. (gemoeten?)

ik vind het schandalig dat door 1 zo'n kind tientallen andere kinderen de dupe zijn. mijn dochter is nummer 3 die dan van de overblijf weg zou gaan. is toch niet normaal?

moeder aanspreken heeft geen zin, heb ik 1x gedaan toen er een akkefietje was, maar het is zo'n enrom asociaal w*f, daar komt alleen maar gescheld en geschreeuw uit. dus ergens is het logisch dat het kind ook zo reageert. ze weet niet beter.

en ik vind het heel erg sneu voor het meiske, maar dit gaat nu ten koste van vele kinderen. en dat vind ik niet acceptabel.
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Ik  schreef op: 22-04-2015 13:30:36
Pff wat een vervelende situatie zeg..
Ik denk niet dat ik het met mijn zoon zou doen die nu 10 is maar elk kind is natuurlijk weer verschillend. Mijn oudste zoon was weer heel anders op die leeftijd.
Zou van mij ook sowieso afhangen van hoe ver jij van huis werkt? Stel dat er wat is hoe snel je thuis kan zijn? En kan ze je mobiel bereiken. En hoe ver ze van school afzit?
Werk jij in de buurt en is de school op 5 min afstand én ze kan je bellen dan zou ik het overwegen.
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Debbel79  schreef op: 22-04-2015 13:35:47

Quote Sammy:
Ik neem aan dat de kinderen per klas aan tafel zitten, dat was in ieder geval bij mijn kinderen op school zo. Ze hanteerde daar een kaartensysteem. Als een kind zich bleef misdragen en niet aan de simpele regels van de overblijf hield kreeg het een gele kaart en werden de ouders ingelicht. Bij 2 gele kaarten werd de rode kaart in gezet en dan was het kind dat schooljaar ook niet meer welkom tijdens de overblijf. Hoe de ouders dat op gingen lossen, was niet het probleem van school maar van de ouders zelf. Klinkt misschien heel hard, maar bij het geven van de gele kaarten werden er ook serieus gesprekken gehouden met ouders en kind.

Je kent zelf je dochter het beste. Als jij denkt dat ze er baat bij heeft om tussen de middag thuis te eten moet je dat zeker doen. Maak samen duidelijke afspraken en stel een proefperiode in. Geef ook aan dat wanneer zij zich niet aan de gemaakte afspraken houd, ze weer resulluut op school moet overblijven. Zou bij de telefoon wel een nummer leggen die ze ten alle tijden kan bellen als er iets is.



ja hier is ook zon soort systeem. na 2 waarschuwingen mag je gewoon niet meer komen. en ze heeft er 2 in the pocket.

wij wonen tegenover de school, dus uhhh 30 sec lopen haha. dus dat is geen probleem.
zowel mijn  telefoonnummer als die van papa en opa en oma weet ze uit het hoofd, en ze staan ook voorgeprogameerd in de telefoon.
buuf is thuis, en mijn vriendin woont in de straat die is ook altijd thuis.

ik denk dat ik het haar eens voorleg. kijken hoe ze reageert. voor hetzelfde geld wilt ze dat totaal niet omdat ze ook nog wat angstig is af en toe ivm de inbraken die hier geweest zijn.
 
Quote
RE: dilemma overblijven
M&j  schreef op: 22-04-2015 13:37:23
Mijn dochter was ook ongeveer van die leeftijd toen ze alleen tussen de middag thuis ging eten. Als ze thuis was belde zij mij altijd even, gewoon even een babbeltje hoe het op school was gegaan en ik zorgde in het begin dat een lunchpakketje klaar stond. Het is hier eigenlijk per ongeluk zo gelopen omdat ze op school een keer vergeten was dat ze moest overblijven en thuis gekomen bleek dat ik er niet was. 

Met mijn zoon was ik er nog eerder bij omdat ik hem van de BSO af moest halen vanwege zijn ADHD gedrag en om die zelfde reden, vier keer per week overblijven, voor hem te onrustig was.


 
Quote
RE: dilemma overblijven
Jolanda1974  schreef op: 22-04-2015 13:41:01
Kan ze dan niet bij jouw vriendin een boterham gaan eten tussen de middag? 
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Jessiemv3  schreef op: 22-04-2015 13:41:52
Kan ze niet samen met dat andere meisje dat nu alleen eet thuis, eten? samen voelt misschien wat veiliger? 
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Boterbloem  schreef op: 22-04-2015 13:42:09

Het gaat denk ik op die leeftijd niet om of ze het zouden moeten weten enzovoort...
Een kind is op die leeftijd nog een product van de opvoeding, en om wat de ouders laten liggen wordt zij nu dubbelop gestraft.


Als je enkel aso om je heen ziet is het voor een kind van 11 wel een enorme opgave te bedenken wat wel acceptabel is en zich zo te gedragen.

Ik ben op een bepaalde manier opgevoed, en sommige dingen die ik niet wil zitten nu nog diep in mijn binnenste, omdat ik het altijd te horen heb gekregen ( dat kun jij toch niet, dat is niet voor je weggelegd enzovoort)
Verstandelijk weet ik dat het onzin is, maar toch handel ik snel weer op die manier omdat mijn opvoeding altijd zo is geweest...


 


En dan ben ik 33... ik weet beter. 

Ben het helemaal met je eens dat 1 kind niet de hele overblijf kan en mag terroriseren. Tegelijkertijd heb ik ook altijd zo te doen met kinderen die eigenlijk gewoon verwaarloosd worden... Ze krijgen nergens meer een kans (is de taak van de ouders, maar als ze het late nzitten? Je kunt hier ook echt weinig mee hoor... Maar oooh vind het zo sneu hoe sommige kinderen door ouders kapot gemaakt worden voor de rest van hun leven  _


 
Quote
RE: dilemma overblijven
Fransje72  schreef op: 22-04-2015 13:43:52
Ligt ook aan het kind, denk ik. Als N. Het wil en kan, kun je het ook bv 2 weken proberen en dan samen bespreken of het goed gaat of dat ze toch wil overblijven. Hier mocht de oudste met 10 ook wel eens tussen de middag nasr huis, maar hij id heel verantwoordelijk. Doet de deur op slot, houdt dr tijd in de gaten enz. De jongste zou denken, ik ben thuis en totaal nergrns meer op letten.
Maar is vind het ook erg voor hrt meisje. Ze vraagt negatieve aandacht, om aandacht te krijgen. Zo zal ze het thuis ook moeten doen, vrees ik. Zo erg, dat er weer een kind de dupe wordt van ouders.
Ik snap dat ze niet in de overblijfgroep kan blijven, maar hoop voor het meisje dat ze toch een plekje vindt waar ze wel de aandacht kan krijgen die zij ook verdient.


 
Quote
RE: dilemma overblijven
Debbel79  schreef op: 22-04-2015 13:45:19

Quote Boterbloem:

Het gaat denk ik op die leeftijd niet om of ze het zouden moeten weten enzovoort...
Een kind is op die leeftijd nog een product van de opvoeding, en om wat de ouders laten liggen wordt zij nu dubbelop gestraft.


Als je enkel aso om je heen ziet is het voor een kind van 11 wel een enorme opgave te bedenken wat wel acceptabel is en zich zo te gedragen.

Ik ben op een bepaalde manier opgevoed, en sommige dingen die ik niet wil zitten nu nog diep in mijn binnenste, omdat ik het altijd te horen heb gekregen ( dat kun jij toch niet, dat is niet voor je weggelegd enzovoort)
Verstandelijk weet ik dat het onzin is, maar toch handel ik snel weer op die manier omdat mijn opvoeding altijd zo is geweest...


 


En dan ben ik 33... ik weet beter. 

Ben het helemaal met je eens dat 1 kind niet de hele overblijf kan en mag terroriseren. Tegelijkertijd heb ik ook altijd zo te doen met kinderen die eigenlijk gewoon verwaarloosd worden... Ze krijgen nergens meer een kans (is de taak van de ouders, maar als ze het late nzitten? Je kunt hier ook echt weinig mee hoor... Maar oooh vind het zo sneu hoe sommige kinderen door ouders kapot gemaakt worden voor de rest van hun leven  _





compleet mee eens hoor. vind het ook echt heel sneu, maar..... als het ten koste gaat van mijn kind ben ik daarin keihard.

 
Quote
RE: dilemma overblijven
Lisette  schreef op: 22-04-2015 17:09:35
Hier gaan heel veel kinderen vanaf groep 6  niet meer naar de overblijf.
Ook mijn middelste van 9 en in groep 6 gaat op de fiets naar huis om een boterhammetje te eten.
Hij doet keurig de deur op slot als hij weer naar school gaat,eet een boterham en een drinkt zijn drinken en pakt een snoepje.
Dan kijkt hij even tv en gaat vaak alweer veel te vroeg naar school.

Ik bel hem vaak even als hij thuis is,even kijken hoe het gaat.
Hij vind het ook heerlijk,even helemaal alleen en het geeft hem zelfvertrouwen..

Misschien idd gewoon eens proberen of het lukt,helemaal met zoveel mensen om haar heen waar ze terecht zou kunnen.

Het ligt echt aan het kind,de jongte van 6 zie ik wel tot in groep 8 overblijven
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Ma Dalton  schreef op: 22-04-2015 17:24:06
Mijn kinderen zijn zo oud nog niet. En zeker zo wijs niet. Dus ik lees die leeftijd en denk voor mijn kids OH NEE, NOOIT NIET.  
Toch merk ik dat je vaak anders in dat soort keuzes staat als je kind er wel aan toe is!
Als jij  het idee hebt dat ze dat wel kan dan is ze denk ik ook zo ver.
Bespreek het met haar. Kijk anders eerst eens of dat thuis blijven een paar keer goed gaat voordat je de overblijf helemaal opzegt. 

En vanuit mijn eigen zorgen om mijn kinderen ingegeven zou ik toch zoeken naar een oplossing waar ze niet alleen is. Dus kan ze niet op dinsdag ook haar broodje bij opa en oma eten en dan na school naar de buurvrouw( zegt zij die natuurlijk helemaal geen inzicht heeft in de afspraken met opa en oma en hun tijdsbesteding) of tussen de middag al eten bij de buuf?
Het jaar is al zo ver onderweg.. met een beetje geluk is dit volgend schooljaar gewoon opgelost.
Rottig als je kind zich niet veilig voelt.
 
Quote
RE: dilemma overblijven
K  schreef op: 22-04-2015 17:26:27
Mijn oudste eet vanaf groep 7 (net 10) twee van de vier overblijfdagen thuis. Enerzijds om te oefenen, anderzijds omdat hij twee dagen de overblijfgroep en -sfeer niet fijn vindt. Hij gaat zelf naar huis en belt me om 13.00 als hij klaar is om naar school te gaan. Hiervoor staat de wekker, zodat hij een reminder heeft. In al die tijd is het een keer niet goed gegaan, hij was de sleutel vergeten. Hij is toen naar een vriendje gegaan en daar mij gebeld. 

Ik vond het heel spannend, maar het gaat echt prima. Wel zet ik nog steeds zijn lunch alvast klaar, al heeft dit meer te maken met het begrenzen van de hoeveelheid eten, dan met de vraag of hij dit kan. 

Als jij denkt da je dochter dit aankan, dan zou ik dit gewoon doen. 
Al is het van de zotte dat 1 kind de boe zo kan verzieken dan je je genoodzaakt voelt om dit te doen...... 
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Mv5  schreef op: 22-04-2015 20:02:16
hier heb ik de kinderen thuis laten eten tussen de middag vanaf dat de oudste in groep 8 zat. de rest ging gewoon mee. wel de duidelijke afspraak dat ze zich netjes moesten gedragen en anders was het hup terug naar de overblijf.

dit schooljaar zit de jongste in groep 8 en die eet ook alleen thuis. ze is met kerst pas 11 geworden en kon het prima alleen, maar ze heeft wel al een aantal jaren ervaring met boterham eten zonder mama. ik ben er tussen de middag nooit omdat ik moet werken, dus hier is het vijf dagen per week.

als jij denkt dat je dochter het aankan, zou ik het proberen. al vind ik wel dat de school en ook de overblijf een plek moet zijn waar iedereen zich veilig voelt. meisje wegsturen van de overblijf zou erg sneu zijn, gezien ze dan op straat hangt en dat soort kinderen zijn erg gevoelig voor foute vrienden om het zo maar te zeggen. wat doet de school eraan? krijgt ze straf? moet ze apart zitten met eten? want wegsturen is natuurlijk sneu, maar heel veel andere kinderen worden er de dupe van en dat is ook niet de bedoeling.
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Inky69  schreef op: 22-04-2015 22:02:13
Mijn dochter is 10 en wil sinds kort niet meer naar de BSO, er zitten daar een paar meiden die echt een grote mond hebben, niet met haar willen spelen enzo...
Nu wilde ze wel naar huis gaan en daar is ze dan zo'n 1,5 uur alleen. Ze moet mij wel bellen als ze thuis is gekomen.
En dat gaat prima.

Mijn zoon van 6 wil ook maar hij mag nog niet. 
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Janneke01  schreef op: 22-04-2015 22:26:17
Is er dan geen mogelijkheid dat dat meisje alleen in een klaslokaal gaat eten? Als een soort van straf vanwege haar gedrag, is misschien hard maar ze moet toch ook leren dat als ze zo doorga niemand meer over houd.

hier zit er ook zo'n kind bij m'n dochter in klas, maar dat is meer jaloezie ( leven van de voedselbank en FB groep *** geeft eten ) terwijl alle kinderen daar gewoon begrip voor hebben alleen zij zelf niet waardoor ze blijft pesten en andere meesleept om mee te pesten en de juffen doen er niks aan, gymmeester heeft zelfs tegen m'n dochter gezegd dat ze het gewoon terug moet doen. 
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Liefje  schreef op: 23-04-2015 01:31:43
Kan er niet iemand 1 op 1 met haar gaan overblijven? Als ze zich niet kan gedragen bij andere kinderen moet ze maar apart overblijven.

Maar als ik jou zo hoor zou ik mijn dochter wel alleen thuis laten, tegen over de school en buuf en vriendin genoeg mensen in de buurt als er wat is. Als ze goed kan met dat andere meisje zou ik ook voorstellen dat ze samen naar jullie of haar huis gaan luchen.
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Myself  schreef op: 23-04-2015 07:49:08
Mijn dochter is even oud en blijft sinds dit schooljaar alleen thuis.
Begin van het schooljaar begonnen met voor schooltijd alleen thuisblijven, vanaf de herfst tussen de middag erbij gepakt en na de kerst ook na schooltijd.
Ze doet het prima!
Bij onze zoon ook zo gedaan toen hij zo oud was, ging ook altijd goed.
Nu kan ik me voorstelling dat je woonomgeving ook mee weegt in je keuze . Wij wonen in een rustig dorp, veel bekenden om ons heen waar ze heen kunnen mocht er iets zijn - zo had ik laatst een vriendin van me dochter hier te eten omdat ze er thuis niet in kon. Andersom kan ze daar ook gerust aankomen weet ik.

Mijn kinderen waren beide de opvang zo beu, veel jongere kinderen, dat ze zich echt te groot voelden.
Zelf vind ik het ook wel een mooi opstapje naar zelfstandigheid en hen dat vertrouwen geven.
Je kind tot eind groep 8 naar opvang brengen en dat ineens alles weg valt zodra ze naar de middelbare gaan, zou mijn keuze niet zijn.
(Mits er een reden is dat je kind het hard nodig heeft natuurlijk)
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Proestie  schreef op: 23-04-2015 08:03:06
Ik vind dat de school hier wel tekort in schiet. Zij zouden mee kunnen werken aan een tussenoplossing zodat alle kinderen over kunnen blijven. Wat Janneke01 zegt; kan ze niet alleen in een lokaal eten. Zo heeft ze in ieder geval een warme en veilige omgeving. Of dat ze wel elke keer de kans krijgt, maar bij de eerste de beste overtreding naar een klaslokaal gaat. Een beetje overblijfmoeder moet dit toch kunnen. 

Maar je eigenlijke vraag; ja, ik zou het wel proberen! Ik heb van de week gereageerd op een 'vacature' (er komen binnen de organisatie 2 dagdelen vrij. We werken met ongeveer  14 personen, waarvan het grootste gedeelte tegen de 60 jaar loopt. Zij willen sowieso geen extra uren. We kunnen tot woensdag reageren en bij meerdere reacties komen er gesprekken. Maar de kans dat het wat wordt is in ieder geval groter dan bij een 'normale' sollicitatie). Nu heb ik nooit opvang nodig, maar dan zou het gaan om 1 keer per week overblijven. En wat hebben ze daar een hekel aan. De jongste kan nog niet alleen naar huis (durft echt niet zonder zijwieltjes te fietsen, de afstand is 2,5 km dus lopen is te ver), maar die vindt overblijven niet zo heel erg. De oudste 2 wel en die zitten dan in groep 7 en 8. Wat mij betreft mogen ze dan ook op de fiets naar huis om alleen te eten. 
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Mo27  schreef op: 23-04-2015 11:26:52
Wij wonen ook letterlijk naast de school en onze dochter van 9,5 gaat twee keer in de week zelf thuis eten. Ik werk dan die dagen. En dit gaat echt heel erg goed. Zei vind de overblijf ook echt niet meer leuk. Dus wij dachten gaan het proberen en als het niet gaat is ze zo weer aangemeld bij de overblijf. Maar ze doet het super goed!

Ook uit school gaat ze alleen naar huis en dit gaat ook top!
 
Quote
RE: dilemma overblijven
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 23-04-2015 11:41:41
Wie zich bij mijn zoon in de klas (groep 4) niet aan de regels houdt tijdens de overblijf, moet bij groep 1 en 2 op het plein spelen. En dat vinden ze ECHT NIET leuk! Er was bij Owen in de klas een een jongen die iedereen pestte/schopte en die hebben ze juist een paar klassen hoger laten spelen. Wat ook kan is dat de klas door de helft wordt gedeeld, dat eerst de ene helft gaat spelen en dan eten en dan de andere helft. Misschien kan er dan afgesproken worden dat jouw dochter steeds niet bij dat meisje in het groepje zit zonder dat de andere kinderen dat weten.

En ik ben dus iemand die gewoon naar het kind toegaat als de moeder er niks aan doet.

Eigenlijk vind ik het sneu dat ze alleen thuis zou eten, er zijn vast een hoop meisjes waar ze erg leuk mee kan spelen en jouw dochter hoeft niet uit de situatie gehaald te worden maar dat gemene meisje.
 
Quote
Navigatie


Reageren op dilemma overblijven
Naam
Bericht