Menu
 

Topic:

beslag inboedel hoe werkt dat?

Pacific  schreef op: 17-04-2015 13:34:14
Wie weet hoe dit gaat, een goede vriendin stuurde me net een appie. Ze had een brief van een deurwaarderskantoor gerkegen, ze moet voor 21 april betalen anders wordt er beslag gelegd op haar inboedel met behulp van een slotenmaker en politie. Er staat dus niet in wanneer ze komen alleen dat ze vóór de 21e moet betalen. Komen ze dan onverwachts ergens na die datum of krijgt ze nog een brief wanneer ze beslag komen leggen?

Ik begrijp overigens niet waarom ze niet eerst loonbeslag krijgt, dan zijn ze in één keer klaar zonder extra kosten ed. Het bedrag is te overzien(400 euro), en zij wil het graag van haar komende salaris betalen maar dat is er pas na de 21e, zij hoopt dus dat ze nog een brief krijgt wanneer ze komen, dan kan ze in die tussen tijd betalen. Anders leen ik het haar wel voor die paar dagen(weet ze nog niet).

Weet iemand hoe dit werkt?
 
Quote
Navigatie
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Bepje  schreef op: 17-04-2015 13:38:55
Dan kan ze contact opnemen met het deurwaarderskantoor en het vragen. Volgens mij komen ze dan  kijken wat je hebt wat ze eventueel zouden kunnen verkopen om de schuld mee af te betalen. Maar ik zou het zeker even checken als ik haar was. 
Als het zover is dan moet er wel vaker een brief geweest zijn of contact met het deurwaarderskantoor, hopelijk heeft ze niet meer dan dit anders is het raadzaam hulp te gaan zoeken. 
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Bettie  schreef op: 17-04-2015 13:41:29
Dit lees ik terug op het www....

https://www.juridischloket.nl/consument-en-geldzaken/schulden-en-incasso/beslag-op-inboedel/

Ik denk dus niet dat het hele huis direct wordt leeggetrokken maar wel beschreven wordt waarop beslag wordt gelegd. 

Eerlijk=eerlijk....ik weet niet of ik het daarop zou laten aankomen. Als jouw vriendin zijnde zou ik contact opnemen met de deurwaarder die de brief gezonden heeft en daarbij vragen of zij akkoord gaan dat er de 21e wordt betaald. Dan houd je het heft in eigen hand.
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Heleenmv2  schreef op: 17-04-2015 13:46:57
Kan ze dan niet bij haar werkgever om een (eenmalig?) voorschot vragen?
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Onsjanneke  schreef op: 17-04-2015 13:48:01
Ik zou ook gaan bellen, voor je zo'n brief krijgt is er al heel wat post voorbijgekomen. Snap dan niet dat je het zo ver laat komen, er is al vaker salaris gestort in de tijd dat het bedrag open staat. (Eerst de instantie waar het bedrag open staat, dan een herinnering, nog een aanmaning, dan gaat het naar de deurwaarder, die doet nog een paar pogingen........)

Bellen dus. En vragen of het iets later mag. Of anders aanbieden nu een deel te betalen en het andere deel na salaris.

En de volgende keer bij de eerste factuur al vragen of je het in termijnen mag betalen. Scheelt een hoop boeterente
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Smvn&d  schreef op: 17-04-2015 14:00:00
zo'n brief krijg je niet al na 3 maanden hoor, dus is al heel wat aan vooraf gegaan.
Maar ze kan toch gewoon de deurwaarder bellen, dat ze het de 24 bijv. betaald, over het algemeen doen ze daar niet moeilijk over, het kost hun meer om beslag te leggen.
Maar als ze al zovaak niet betaald heeft (anders krijg je dit niet) dan kan het zijn dat ze dat weigeren.

Buurvrouw van mij kreeg ook beslag op inboedel, die moest op een datum voor 12 uur betaald hebben, had ze dat niet kwam er beslag. Nou om 12:00 stonden ze ook echt voor de deur, ze kwam om 12:10 met het geld aan. Maar was te laat, ze stond daar met het geld en toch werd alles leeggehaald.
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Smvn&d  schreef op: 17-04-2015 14:02:02
is het wel een echte gerechtsdeurwaarder?

want een gewone deurwaarder of incasso bureau kunnen geen beslag leggen, EN het mag alleen met een uitspraak van de rechter. Zover ik weet, dus dan moet er zelfs een rechtszaak geweest zijn.

Ik zou haar geen geld lenen, want ze is volgens mij niet eerlijk tegen je, en dan kun jij er straks naar fluiten.
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Baby2  schreef op: 17-04-2015 16:48:20
Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit het hele verhaal is wat je vriendin je verteld. Ik kan me niet voorstellen dat er beslag gelegd gaat worden om een bedrag van 400 euro, en ook zeker niet in 1 keer vanuit het niets. Een bedrag van 400 euro is wel te overzien en daar kan vaak ook wel een regeling voor getroffen worden. Ik vrees dat de daadwerkelijke kosten wel wat hoger zijn. Mogelijk is het bedrag van 400 euro wel een betalingsregeling waaraan ze nu niet voldoet en dan zijn er vaak grotere gevolgen zoals een ontruiming. Kan het zijn dat je vriendin je dit verteld om het geld eventueel van jou te lenen?
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Pacific  schreef op: 17-04-2015 16:57:31
Het gaat om iets uit 2009, dit was nog in de tijd met haar ex. Er is 2009 wel een zitting geweest er is dus wel een vonnis dat ze moet betalen. Maar ze heeft daar nooit van afgeweten,(ex brief verstopt?)Hierover kreeg ze vorig jaar bericht, eerst wist ze niet waar het over ging en heeft ze de stukken opgevraagd. Er is toen een regeling afgesloten voor 100 pm(bedrag was rond de 800), ze heeft hiervan 4 termijnen betaald en daarna niet meer, ze had zoiets de andere helft is voor mn ex. Ook contact over geweest en maanden niks meer gehoord en nu dit ineens. Ik ben er mee eens dat ze het toch nog een keer had moeten bellen en niet afwachten. Ex is met de noorderzon vertrokken

Ik weet dat het eerst beslag op papier is en dan heb je nog de mogelijheid om te betalen+extrakosten van het beslag. Maar ze wil geen circus voor de deur. Ik vroeg me gewoon af of ze gelijk de 22e op de stoep staan, ze krijgt volgende week vrijdag salaris.
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Harleysmama  schreef op: 17-04-2015 17:31:31
Als ze meteen belt en het verhaal uitlegt, hoeft er geen beslag op de inboedel gelegd te worden. Maar ze willen wel geld zien, dus in plaats van boedelbeslag kan ze beslag laten leggen op haar loon. Ze moet dan wel alles doorgeven qua kosten, zodat ze de beslagvrije voet kunnen uitrekenen
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Pacific  schreef op: 17-04-2015 19:10:38

Ze heeft vandaag 100 euro overgemaakt, maandag maakt ze de kot over dat is 180 en daarna belt ze om te vragen of het resterende aan het eind van de week kan. Hopelijk gaan ze akkoord.

 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Debby1977  schreef op: 17-04-2015 19:15:48
Ik snap niet waarom ze niet gewoon vandaag al had gebeld? Deurwaarders zijn geen boe mensen en hebben liever dat er alsnog betaald wordt dan dat ze beslag moeten leggen
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Luna-mama  schreef op: 17-04-2015 22:36:15
Hou Hoe dan ook contact.  Als ze er niet uitkomt met de schuldeiser laat ze zich dan (met spoedmelding)  aanmelden bij de kredietbank.  Die nemen uitzettingen heel serieus en kunnen veel beter bemiddelen als burgers in dit geval! 
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Smvn&d  schreef op: 18-04-2015 09:08:33
Het is geen uitzetting maar een beslaglegging. En daar kan niemand iets tegen doen, en een kredietbank gaat niks doen voor een schuld van 400 euro. al vraag ik me wel af of dat wel klopt.

Pacifi misschien kun je eens met je vriendin gaan zitten en wat dingen samen met haar uitzoeken? Misschien is ze wel het overzicht totaal kwijt, en wellicht is er nog veel meer. Ik zou wel heel voorzichtig zijn met geld lenen.
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Belske  schreef op: 18-04-2015 09:52:15
Hoe close ben je met die vriendin? Tegen mijn beste vriendin zou ik best durven zeggen dat ik haar verhaal niet geloof en dat ik haar onwijs stom vind dat ze maar de helft van die vordering heeft betaald. Je kan best koppig zijn, maar daar draag je de gevolgen dan van...
Boedelbeslag lijkt me héél sterk voor "maar" €400.
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Jolanda1974  schreef op: 18-04-2015 10:26:44
Ze is gewoon ontzettend dom geweest om niet door te gaan met de betalingsregeling zoals afgesproken. Zij is hoe dan ook mede verantwoordelijk voor de schuld. Mijn gevoel zegt dat er meer aan de hand is. Zou in ieder geval niet zo maar geld lenen om het op te lossen, Je vriendin moet gaan bellen en een nieuwe betalingsregeling proberen te treffen en zich er aan houden
 
Quote
RE: beslag inboedel hoe werkt dat?
Kees  schreef op: 18-04-2015 10:30:05
geen idee hoe het werkt, maar vaak zijn het ook wel dreigementen zodat men tot betaling overgaat.

ik zou mijn vriendin dus wel geld lenen. als ze nu 100 gedaan heeft en vd week weer 180, is het nog maar 120 toch?
als zij dat nu al in haar betalingen klaarzet en dan naar jou overmaakt, weet ze zeker dat het daar goed komt.

wat een stress zoiets
 
Quote
Navigatie


Reageren op beslag inboedel hoe werkt dat?
Naam
Bericht