Menu
 

Topic:

Kinderbedtijd

Parel  schreef op: 10-04-2015 16:05:28
Wat ik me afvraag...

Hoe laat gaan jullie kinderen naar bed door de weeks? De mijne zijn 7 en 5 jaar en gaan om 20.00 en 19.30 uur. Ik probeer me hier ook echt aan te houden maar dat valt niet mee. In de winter geen probleem maar nu de dagen langer worden... Het lijkt wel of de halve buurt nog buiten speelt als de mijne al op bed liggen.
Zijn jullie soepeler op lente/zomer avonden ook al moeten ze de dag daarna naar school?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Kinderbedtijd
Jen9  schreef op: 10-04-2015 22:33:20
6;45.. wat een luxe haha!  
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Minou  schreef op: 10-04-2015 22:59:45
6:45? Ooh dan hier ook al 45 min actief

uitslapen??!? Wasda?
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Boterbloem  schreef op: 11-04-2015 08:33:56
Mijn kinderen mogen 's ochtends ook niet vroeg aanbellen, dat is niet wat ik wil dat mijn kinderen doen.
Andere kinderen doen dat bij ons wel, ook prima. Zij hebben weer andere regels.
Wordt het mij te vroeg dan zeg ik het 2 of 3 keer tegen die kinderen, helpt het niet dan ga ik even naar de ouders toe.

Maar over het algemeen wordt er niet heel vroeg buiten gespeeld hier, begint pas tegen 9 uur (en dan nog heel weinig kinderen) en tegen 10 uur gaat het echt lopen. Dat is niet heel vroeg vind ik.

Na het eten mogen ze prima aanbellen. Tijdens het eten mogen ze bij mij ook gewoon aanbellen. Daarvoor heb ik een bel op mijn deur. Vaak vraag ik wel of kinderen achterom willen komen. Maar soms bellen ze gewoon aan. Kunnen de mijne niet spelen dan vertel ik het en eet ik weer verder.

Ik denk dat we er voor moeten waken niet te oordelen of anderen opvoeden, maar niet onze eigen opvoeding als standaard te gaan zien.
Iedereen doet het op zijn eigen manier.

Weet nog dat een bekende van BB de kinderen pas op bed deed als ze moe waren, op het ritme van de kinderen te volgen en niet een opgelegd ritme te geven. Volgensmij kregen die kinderen ook thuis onderwijs. Zij stond daar helemaal achter en eigenlijk (als ik er goed over nadenk) is dat ook wel een heel gezonde manier. Slapen als je moe bent.
Door al het werk hebben we een ritme gemaakt, maar als iedereen zou slapen wanneerh ij moe is rust je veel beter uit, is er minder frustratie (als je bijvoorbeeld zou moeten slapen maar het lukt nog niet) en ga zo maar door.

Alleen ik kan dat niet. 
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Jill  schreef op: 11-04-2015 09:01:54
Daar heb je ook wel gelijk in Boterbloem, maar soms een beetje rekening met elkaar houden vind ik ook niet verkeerd. Dus als je weet als ouders dat de buurkinderen na het eten niet meer buitenspelen door de weeks dan kun je best tegen je kinderen zeggen dat ze niet meer moeten aanbellen.

Maar verder heb je helemaal gelijk. We oordelen in het algemeen veel te snel.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Nellemv2  schreef op: 11-04-2015 09:05:44
Doordeweeks vind ik het belangrijk dat ze op tijd in bed liggen. Dan zijn ze ook moe van school en de opvang. Maar wanneer we weekend of vakantie hebben of zoals gisteren met dat mooie weer, dan zijn we heel makkelijk hoor. Dan halen we na het eten nog een ijsje en zitten we tot half acht in de speeltuin.

Van mijn werk ken ik een gezin waarvan de kinderen zelf mogen weten hoelaat ze naar bed gaan en die oudste (6 jaar) keek toen gewoon expeditie robinson.. zolang ze hey op school goed doen en ze er verder niet vervelend door werden. Heel vrij en bijzonder. Iedereen doet het weer anders...
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Jill  schreef op: 11-04-2015 09:13:11
En wat vinden jullie dan het volgende:
Hier in de straat woont een vriendinnetje van onze jongste zoon. Haar ouders leven zonder klok, eten wanneer het uitkomt etc.
Nu komt het vaak voor dat dit meisje met mijn zoon in de speeltuin speelt en in haar rugzak een stapel boterhammen heeft en die dan ook uitdeelt aan mijn zoon; vaak rond half 5. Ik ben daar dus niet blij mee want zoon eet dan natuurlijk zijn avondeten niet.
Hetzelfde met snoep. Zij heeft altijd hele zakken snoep bij zich en deelt dit vrolijk uit, op elk tijdstip van de dag. Ik wil dit niet, ik heb zo geen zicht op wat mijn zoon allemaal binnenkrijgt en uiteraard heb ik tegen hem gezegd dat hij dit niet mag aannemen (alleen met tussendoortjes tijd rond 3 uur), maar hee een kind van 6 is makkelijk te verleiden.
Nu is het dus zo dat ik zodra dat meisje buiten is heel vaak zelf ook op straat ben om het in de gaten te houden. Tja, ieder zijn opvoeding maar ik vind het dus niet normaal om je kind de straat op te laten gaan met een zak snoep en een stapel boterhammen als het , voor de meeste mensen, bijna etenstijd is.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Nellemv2  schreef op: 11-04-2015 09:19:53
Daar zou ik ook niet blii mee zijn jill. Ik zou misschien zelfs de ouders erop aanspreken!
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Jolanda1974  schreef op: 11-04-2015 09:21:58
Bij ons is de afspraak dat iedereen achterom komt. Ga niet de deur opendoen voor elk wissewasje... Als de poort open is mag en kan iedereen binnen komen. Is de poort dicht dan niet. Dan zijn we of aan het eten of hebben we geen zin in "gezelligheid" Dit weten alle buurt kinderen.
In het weekend mogen de meiden op zaterdag niet eerder dan 10.00 uur de poort uit om te gaan spelen en op zondag is dat 11.30 uur. Wil niet dat onze kinderen de buurt tot last zijn. Ze mogen best rekening houden met de buren die geen kinderen hebben.
En 's avonds na het eten buitenspelen mag wel maar ze blijven in het zicht. Ze mogen niet door de buurt zwerven. 
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Boterbloem  schreef op: 11-04-2015 09:39:43

Quote Jill:
Daar heb je ook wel gelijk in Boterbloem, maar soms een beetje rekening met elkaar houden vind ik ook niet verkeerd. Dus als je weet als ouders dat de buurkinderen na het eten niet meer buitenspelen door de weeks dan kun je best tegen je kinderen zeggen dat ze niet meer moeten aanbellen.

Maar verder heb je helemaal gelijk. We oordelen in het algemeen veel te snel.



Zo doen wij dat inderdaad ook, als je iets weet dan hou je daar rekening mee.


En ik merk dat wanneer ik iets aangeef dat anderen dat bij ons ook doen. Ik hou daar van. Krijg je ook geen scheve gezichten.

 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Jill  schreef op: 11-04-2015 10:08:40
jolanda: ideaal zo'n achterom! Die hebben wij helaas niet. Klinkt heel fijn!
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Jomi  schreef op: 11-04-2015 11:49:18
Hier komen ze meestal ook achterom.

Ik was een keer boven was aan het vouwen, kom ik beneden zitten er twee vriendjes van mn zoontje op bank. Ze kwamen hem ophalen, maar zagen niemand en besloten maar even spongebob te kijken want de tv stond aan.

Daar kan ik dan wel om lachen
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Minou  schreef op: 11-04-2015 11:52:18
Ja dat komt bekend voor
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
M&j  schreef op: 11-04-2015 12:24:41
Bij ons komt ook bijna iedereen achterom. Mijn voordeurbel staat uit, mijn voordeur grenst direct aan de speeltuin en mijn achterdeur grenst aan de andere speeltuin met als gevolg dat op een beetje drukke woensdagmiddag mijn voordeurbel wel 15 keer gaat om te vragen of M of J buiten komen spelen. (Dan hebben we naturlijk ook nog regelmatig een belletje trek periode) Onderhand weet iedereen dat wel zo'n beetje, zelfs de pakketbezorgers komen achterom 

Hier in de buurt spelen de meeste kinderen toch al gauw tot een uurtje of acht, half negen buiten (vanaf 5/6jaar) en hebben wij nog aanloop en daarna komen de scooterpubers nog als het mooi weer is.
Als ik het zat ben of er is rust nodig in huis doe ik de poort op slot en de gordijnen dicht en die boodschap is meestal wel duidelijk.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Tijn  schreef op: 11-04-2015 13:56:38
Hier zijn de kinderen 8 1/2, bijna 7, bijna 4 en 7 maanden en ze gaan allemaal om 19.00 uur naar bed.
De oudste 2 op maandag en woensdag wat later ivm de voetbaltraining die tot 19.00 uur duurt maar dan liggen ze er toch om 19.30 uur ook wel in.

Hier is het idd ook wel ooit dat vaak hetzelfde kindje rond 20.00 uur  nog aan de deur komt om te vragen of de oudste komt spelen. Als ik hem dan zeg dat hij al slaapt kijkt hij me echt zo raar aan haha.

Onze kinderen hebben echt hun slaap nodig en moet ze bijna elke ochtend om 7.30 uur wakker maken om naar school te gaan.
Toevallig zei de oudste een paar weken geleden nog dat hij als eerste in de klas naar bed was en waarom dat dat was. Toen ik hem vroeg of hij 's ochtends altijd zelf wakker werd of dat ik hem wakker moest maken gaf hij me zelf het antwoord al. Oh ja omdat ik mijn slaap nodig heb haha.

Soms is het hier ook zo dat er een vriendje aan de deur staat tijdens het eten. Wij maken altijd open maar ik moet zeggen dat ik me er soms ook wel aan irriteer. Hier kunnen ze ons zien zitten als we eten, dus ze zien dan ook dat hij nog niet buiten kan komen. Onze oudste zegt dan dat hij na het eten wel komt spelen maar dan blijft dat jongentje hier zo voor de raam op en neer lopen waardoor onze kinderen dan afgeleid zijn en het nog langer duurt. Binnen 5 minuten staat hij dan weer aan de deur of hij al klaar is, terwijl hij dat dus kan zien. Daar word ik soms wel simpel van.
Heb al heel vaak gezegd dat hij dan vanzelf wel komt maar hij blijft net zo lang bellen tot hij naar buiten komt.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Claudia  schreef op: 11-04-2015 15:43:10
wij hebben geen achterom en dat vind ik best wel eens zwaar irri. Vind het niet raar dat kinderen rondom etenstijd aanbellen, maar irritant is het zeker als je constant je eten moet onderbreken. De bel eraf zetten is nog zo makkelijk niet, en anders klepperen ze wel met brievenbus, schreeuwen erdoorheen of kloppen op het raam! haha.

Dochter 9 gaat om 19.30 naar boven, is dan wel al gedoucht, dan is het tandenpoetsen/plassen en samen lezen (of even zelf) tot max 20.00.
Soms komt het wel eens voor, met name als het heeeeel warm is oid of keer met een uitzondering langer buitenspelen dat het bijv 20.00/20.15 word. Het zij zo. Ik kan ook niet op commando slapen met hitte..dus heb haar best wel eens om 9.00 bij mij in de tuin gehad met een bakkie chippies.
In het weekend op vrijdag is het meestal 20.15/20.30, op zaterdag let ik niet zo op en word het zo rond 21.45 tot 22.15

Vind het heerlijk dat ze weer lekker buiten kunnen spelen en na het eten ook...lekker stoepkrijten,belleblazen, voetballen etc. Beter idd dan voor de computer of tv!
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Kriebel  schreef op: 11-04-2015 16:36:08
Hier gaan de kids (net 6 en bijna 8) bijna altijd tussen 19.00 en 19.30 in bed.
en ik moet ze dan om 7uur nog echt wakker maken.

 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Essie@  schreef op: 11-04-2015 22:06:25
Hier 7, 11 en 13 en alledrie 20:30 naar boven en 21:30 alles uit.
in het weekend rond 23:00. Door de weeks staan ze 7 uur op en in het weekend rond 10 uur.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Mv5  schreef op: 11-04-2015 22:40:58
wellicht vinden sommigen dit raar of ontaard, maar ik heb dus ook geen bedtijd. ook nooit gehad. vroeger bracht ik ze altijd naar bed als ze moe waren. naar bed gaan was ook nooit een probleem dan. dat was wel meestal rond dezelfde tijd, maar ik ben niet zo iemand die erop staat dat ze exact om zo en zo laat in bed liggen. soms was er een niet moe en zat die wel lang beneden. prima. slapen kun je niet afdwingen.
heb ook nog nooit klachten van school gehad dat ze half zaten te slapen in de les, dus ik vind alles prima. ze gaan nu trouwens uit zichzelf redelijk op tijd naar bed. ik hoef nooit te vragen of ze nog eens gaan.
in de zomer gingen ze vaak later naar bed. vaak hadden ze dan smiddags op het heetst van de dag een dutje gedaan en werden ze savonds als het afkoelt actiever. soms werd het dan ook gewoon tien uur/half elf. maar ze waren dan smorgens wel fitter dan leeftijdsgenootjes die stipt zeven uur in bed lagen terwijl hun kamer dan loeiheet was omdat de zon er de hele dag in had geschenen. kids hadden het warm, konden niet slapen, werden jengelig en vervelend en de volgende dag niet fit. hier pas het bed in als de kamer afgekoelt was en nergens last van.
ik ga ze ook niet uit hun spel halen als ze lekker bezig zijn. in de winter gingen ze wel vaak wat eerder naar bed.

aanbellen tijdens het eten vind ik echt verschrikkelijk irritant. ze komen wel naar buiten als we klaar zijn en ze daar zin in hebben. wij eten elke dag om half zes en ondertussen is het dan wel bekend dat er tussen half zes en zes niet aangebeld hoeft te worden, want er wordt niet opengedaan. heeft even geduurd voordat iedereen dat snapte, maar het gaat nu al jaren goed.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 11-04-2015 23:04:52
Hier gaan ze pas na 11.00 naar buiten, vaak ook pas na het middageten. Als het echt hoog zomer is spelen ze ook wel eens vanaf 10.00 buiten. In de winter wordt er s avonds na het eten niet meer buiten gespeeld. Nu de laatste weken spelen ze na het eten wel weer buiten. Ik heb de oudste vandaag 21.00 naar binnen gehaald, hij moet savonds wel in de straat blijven. Door de weeks moet hij uiterlijk 19.00 naar binnen.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Ffzo  schreef op: 11-04-2015 23:43:01
2 jarige zoon om 18.30 uur. De rest max om 20 uur.

Waar ik niet goed van word zijn kinderen die altijd maar de straat op worden gedumpt. In de regen gewoon vier keer langs komen op zondagochtend. Of de gehele tweede Paasdag bij ons laten. Wat bezielt zulke kinderen/ouders...

Met mooi weer of in het weekend ben ik gemakkelijker.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Kees  schreef op: 12-04-2015 07:23:41
Ffzo...dat is grappig dat je dat raar vind!
Mijn kinderen spelen dus ook in de regen.buiten,
ze hebben met regen niet ineens.minder energie
ofzo en wij smelten.niet van regen.
Als ik ze met regen in dit land.binnen moet houden
zitten ze 310 dagen.binnen, lijkt me.niet gezond.

Dus deze mama dumpt haar kinderen niet,
deze mama snapt.dus.niet dat.kinderen zo beperkt
worden door binnen te blijven

En 2e paasdag ook.binnen houden?
Sorry..nu bezielt mij niks maar dan wel hoor....
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Nellemv2  schreef op: 12-04-2015 15:16:00
Op dagen zoals tweede paasdag zal ik mijn kinderen nooit ergens een hele dag laten spelen.
Dat vind ik sowieso niet nodig, en hoef dat zelf ook niet altijd. Lekker naar buiten en eten en snacken doen we gewoon thuis. Onze kinderen (5&3) spelen nog helemaal niet bij buurvriendjes..ze komen altijd allemaal bij ons.. maar dan niet om onze kinderen, maar voor het speelgoed en de snacks.. daarom ga ik dat deze zomer anders aanpakken.


Met speelvriendjes vanuit school vind ik het anders natuurlijk.

Onze kinderen spelen trouwens niet buiten wanneer het regent..dan speelt er hier in de buurt niemand buiten ook..
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Marli  schreef op: 12-04-2015 17:09:33
Hier zijn we na t eten lekker met z'n 4tjes; idd een soort avondritueel.
Samen eten en dan afruimen/opruimen. Daarna gaan de meiden naar boven voor pyama en tandenpoetsen.
Die van 6,5 blijft dan boven, de oudste (8,5) mag weer beneden komen. Die mag het jeugdjournaal en spangas kijken.
Daarna gaat ook zij naar boven. De jongste is vanaf 19.00 op haar kamer, vanaf 19.30 in haar bed. Hoe laat ze gaat slapen mag ze zelf bepalen. De oudste gaat dus om 19.30 naar boven nu. Wij gaan niet meer controleren of ze al slapen, dus eigenlijk heb ik geen idee hoe laat ze 'normaal' slapen.
Als het niet lukt, komen ze wel naar beneden voor een praatje of knuffel.

Omdat we allebei 4 dagen werken vinden we het fijn dat na het eten de tijd voor ons 4-tjes is. Quality time. Niet koste wat kost, maar wel gewoon gezellig en intiem. Ze hebben nu continue rooster, dus elke dag kunnen ze van 14.30 tot 17.30 (ong) buiten spelen en met vriendinnen. Op woensdag zijn ze vanaf 12.15 al vrij en ook in de weekenden spelen ze vaak buiten/met andere kinderen. Voor ons werkt dit het beste.
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Ffzo   schreef op: 12-04-2015 19:26:21
@Kees

Maar deze kinderen willen graag bij mij binnen spelen hé . Waarschijnlijk zijn deze kinderen dus niet zo enorm graag buiten als de jouwe. Daar kan het uiteraard nooit.

Mijn kinderen zijn geen buitenspeelkinderen. En gaan nooit in de regen naar buiten. Maar die hoeven hun energie ook niet kwijt met buiten spelen. Die hebben hobby's/grote achtertuin en hun sport.

Kinderen gewoon de hele tweede paasdag bij anderen laten... Afwimdpelen met een smoes vond ik ook sneu. Voor ons zijn zulke dagen of een zondag echt een rustdag om gezellig met elkaar te zijn.

 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Kees  schreef op: 12-04-2015 20:39:26
Oooh het gaat om binnen?
Dat doen ze hier zelden bij anderen trouwens, dat
zou ik niet oke vinden nee
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Made  schreef op: 12-04-2015 21:59:31
Vandaag vierden mn buren pasen (orthodox geloof ik). Mn dochter heeft dehele middag bij hun en hun kinderen weer in mijn tuin gespeeld.
Kreeg niet de indruk dat ze het erg vonden, eerder gezellig dat ze erbij was. Einde vd dag werden de kinderen aan tafel geroepen incl mn dochter, en ik kreeg een heerlijk bordje van de bbq over de schutting. Dus pasen of niet, hier gaat het gelukkig altijd gemoedelijk. Zolang de kids rustig kunnen spelen vind ik alles best
 
Quote
RE: Kinderbedtijd
Jessiemv3  schreef op: 13-04-2015 14:58:23
Mijn twee zoons van 12 en 11 jaar oud gaan om 20.30 naar bed doordeweeks en in het weekend een half uurtje later. Uitslapen doen ze (nog) niet maar ze worden meestal rond 07:30 wakkker. Onze dochter van 4,5 gaat altijd om 18;30/19:00 uur naar bed en slaapt dan altijd meer als klokje rond.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Kinderbedtijd
Naam
Bericht