Menu
 

Topic:

Vliegtuig neergestort

Monica Mv 2  schreef op: 24-03-2015 12:37:55




Duits passagiersvliegtuig neergestort in zuiden Frankrijk






 


Een Airbus A320 van de Duitse vliegmaatschappij Germanwings met aan boord 142 passagiers en 6 bemanningsleden is dinsdag neergestort in het zuiden van Frankrijk.
 


 





Volg ons liveblog:


Dat heeft de Franse premier François Hollande bevestigd. Er zouden geen overlevenden zijn.


Het toestel met vluchtnummer 4U9525 zou onderweg zijn van Barcelona naar Dusseldorf en is neergestort in de Alpen. 


De eerste brokstukken van het toestel zouden al gevonden zijn. Het toestel is neergekomen bij de plaats Prads-Haute-Bléone, ten noorden van Digne-les-Bains in de Franse Alpen. Hulpdiensten zijn ter plaatse.


De Airbus A320 is een groot passagierstoestel met een capaciteit voor 174 inzittenden. Het gaat waarschijnlijk om een vlucht die om 10.00 uur is vertrokken vanuit Barcelona, die drie kwartier later is gecrasht.


Uit vluchtgegevens blijkt dat het toestel in ongeveer tien minuten van kruishoogte (circa tien kilometer hoogte) naar beneden is gestort.


Germanwings is een Duitse budgetmaatschappij en een dochteronderneming van Lufthansa. De vliegtuigmaatschappij laat via Twitter weten zo snel mogelijk met meer informatie over de crash te komen.


Het toestel is gebouwd in 1990. 




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: Vliegtuig neergestort
Mama Van Drie  schreef op: 27-03-2015 20:35:22
cockpit dus

 
Quote
RE: Vliegtuig neergestort
Ahno  schreef op: 27-03-2015 20:44:29
oke dan denken we de bijl weg, dan hebben ze nog wel door als de gezagvoeder op de deur staat te kloppen want dat zal op een gegeven moment toch iets harder gaan dan knock knock penny, knock knock penny.
Over wat betreft zijn depressie of burnout, ik heb begrepen dat dat in 2009 speelde en dat hij toendertijd opgenomen is geweest. Dat hoeft niet te zeggen dat deze man anno nu daar nog last van zou moete hebben en daardoor niet door een screening zou zijn gekomen. Er zijn ziektebriefjes of iets dergelijks gevonden maar op vreemde wijze word de inhoud van die briefjes dan weer niet vermeld. Ik vind het iets te toevallig allemaal, t lijkt eerder een cover up story
 
Quote
RE: Vliegtuig neergestort
Jen9  schreef op: 27-03-2015 22:22:14
Waarom niet geweten dat ze neergingen? dat heb ik nergens gezien (nu lesei k ook geen sensatiekranten, misschien is dat t) Maar overal waar ik naar heb gekeken en heb gelezen staat juist dat ze dat wel wisten....

Bizar, wij keken net een oude aflevering van criminal minds.. vliegtuig gaat neer, co-piloot depressief, precies evenveel doden.. Dat was echt even heel raar....  (uiteindelijk andere oorzaak, maar zo gek...)


Ook al had hij dat wel geweten banana, volgens mij heeft hij dan nog geheimhoudingsplicht....  (maar dat is iets wat ik denk... niet weet...)
 
Quote
RE: Vliegtuig neergestort
Mirdepir  schreef op: 27-03-2015 22:25:10
Ik weet het niet, weet alleen dat depressieve mensen dit vaak heel goed kunnen verbergen en dat alleen "huisgenoten" die diegene iedere dag uren meemaken zien /voelen dat er iets niet klopt. 
Vind het bijzonder stuitend dat alle privé info over zijn ziekte allemaal zo op straat ligt (als het klopt) zeker in vergelijk dat als die ziektebriefjes van arts ( als het klopt) dan weer niet doorgemeld aan werkgever van zeer risicovol beroep . Die tegenstelling is raar. 
 
Quote
RE: Vliegtuig neergestort
Jen9  schreef op: 27-03-2015 22:28:27
Maar mag een arts dat doorgeven, volgens mij niet......
 
Quote
RE: Vliegtuig neergestort
Mirdepir  schreef op: 27-03-2015 22:30:30
En ben eigenlijk ook benieuwd naar protocol artsen/hulpverleners bij depressieve patienten bij groot risicovol beroep, wat weegt dan zwaarder? De impact wat als fout gaat of beroepsgeheim/ patiënt-vertrouwen? Is er dan toch een meldingsplicht van een arts? Wie neemt die beslissing? 
 
Quote
RE: Vliegtuig neergestort
Femke  schreef op: 27-03-2015 23:34:31
Beroepsgeheim is volledig...anders gaan mensen geen hulp meer zoeken, tenzij er een direct gevaar is, dus bijv als hij het zegt ik ga morgen neerstorten. .wel leg je in veel beroepen een eed af met beloftes, en dat is wel officieel en wettelijk.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op Vliegtuig neergestort
Naam
Bericht