Menu
 

Topic:

Die eeuwige sleur

Even Zo  schreef op: 07-03-2015 15:49:54
Het zullen wel de hormonen zijn van mijn aankomende menstruatie maar ik vind mijn leven soms zo enorm saai.
Manlief zit vaak voor zijn werk in het buitenland waardoor ik er continue alleen voor staat met 3 kinderen.
De oudste is 12 jaar en enorm aan het puberen waar ik zo nu en dan spuugzat van ben.Het eeuwige gezeur om huiswerk en brutale mond.De middelste is 10 jaar en dat loopt allemaal goed en de jongste is 2,5 jaar en heeft natuurlijk met regelmaat de bekende peuterbuien waar ik soms gewoon geen zin in heb.
Ik werk 2 dagen buitenshuis maar als ik thuiskom zit ik direct weer volop in de kinderen en kan ik amper even op adem komen.Wil ik weleens iets afspreken met vriendinnen om eens uit eten te gaan dan kan dat pas op zijn vroegst na 2 maanden want die hebben hele volle agenda's op de een of andere manier.
Nu doen we heus wel leuke dingen,we gaan weleens zwemmen met het gezin op zondagmorgen of naar een verjaardag maar naar mijn gevoel gewoon te weinig.
Ik krijg weleens het gevoel dat andere gezinnen echt vanalles doen en een volle agenda hebben.Het enige waarmee onze agenda vol mee staat is het sporten van de kinderen.
Ik mis ook gewoon tijd voor mezelf.Eens spontaan naar de kapper gaan,naar de schoonheidsspecialiste of even lekker shoppen voor mezelf maar dat soort dingen kan amper want dan moet er opvang voor de jongste zijn.
Ik heb de laatste maanden dus ook echt het gevoel dat ik alleen maar bezig ben met en voor mijn kinderen.De oudste kinderen gaan steeds later naar bed dus een lekkere lange avond voor mezelf en mijn man heb ik zelden.
Is een heel beklag en het zal vast wel hormonaal zijn.Afgelopen week was de jongste flink ziek en dan natuurlijk echtgenoot in het buitenland.De hele nacht ieder uur mijn bed uit en 's morgens weer op tijd op het werk.Opvang regelen met familie want ze kon niet naar de creche.De deur niet uit kunnen gaan.Nu kunnen mijn oudste 2 kinderen wel een uurtje oppassen zodat ik even boodschappen kan doen maar dat is niet iets wat ik bij voorkeur doe.
Ik ben 40 jaar en het lijkt ondertussen wel een midlife crisis.
Zijn hier ook dames die het herkennen of ben ik de enige?

Groetjes!!!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Die eeuwige sleur
Ano  schreef op: 09-03-2015 19:31:32
Ik herken het wel een beetje. Wij hebben 2 kinderen van 2 en 5. Ik werk 24 in wisselende diensten, voornamelijk slaapdiensten van 14.45 uur 's middags tot  de volgende ochtend 10 uur. Mijn vriend past zijn rooster zo veel mogelijk op dat van mij aan, zodat de kinderen niet zo vaak naar oma toe hoeven. Wij wisselen elkaar dus vaak af. Wanneer ik slaapdienst heb ben ik 's morgens druk met het huishouden, zoon naar school brengen en halen en de zorg van onze dochter. In periodes dat ik wat meer moet werken (rooster wisselt iedere maand, uren worden per kwartaal bekeken) breekt het me soms wel eens op. Ik plan daarom heel bewust regelmatig een dagje met een vriendin, een lunch of een etentje met vriend, zonder de kinderen. Ook ga ik 1x per week lekker vroeg naar bed  (rond 20.30 uur) om even bij te tanken.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 09-03-2015 20:04:28

Quote Banana:
[...]olei oei harde uitspraak neit geheel waar 

ik ben thuis en mijn kinda gaat 4 dagdelen naar de psz en echt niet voor mijn plezier maar wel voor kind
hij weet heeel erg ged wanneer hij wel en niet mag 
psz zit in de basis school van jayden we lopen over schoolplein waar de ingang zit 
ik wilde hem 2 x brengen maar ja hij had snel door dat hij vaker mocht (speelde juffen leuk op in ) en nu als ik hem niet breng krijg ik geheid ruzie zijn school is heilig 
behalve als jayden een studie dag heeft dan mag ook hij kiezen en dan is ie liever thuis bij jayden 
maar als jay naar school gaat nee kan hem niet thuis houden hoor En toch is er geen meerwaarde aan 4 dagen psz tov 2 dagen. Voor het kind dus. Tenzei je een kind heb wat geen nederlands spreekt.
Voor de ontwikkeling van een kind, het sociale enzo is 2 dagen meer als genoeg.
Dat een kind het leuk vind zal best, maat meerwaarden heeft het gewoon niet. En dus is het over het algemeen vooral lekker voor mama.
Sowieso hoeft een psz niet persee, er zijn zat andere manieren voor sociale contacten en al het andere wat als reden genoemd word waarom een psz zo goed is. Maar dan komt toch het gemak voor mams om de hoek kijken, zo is het nou eenmaal.

Nick zat ook 4 dagen op de psz, althans hij hoorde 4 dagen te gaan, psz in achterstandswijk en dus VVE en dus vanaf 3 jaar standaard 4 ochtende. Maar hield hem er 1 of 2 thuis, 4 is gewoon veel vind ik.

Maar waar het hier om gaat, is dat er gezegd word dat een ochtendje kdv niet oke is, terwijl dezelfde mensen wel de psz hebben gedaan. 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Truuske  schreef op: 09-03-2015 20:22:25
Het lijkt mij wel handig als je je pubers ook wat meer in huis laat doen. De vaatwasser in en uitruimen is een typisch puberklusje. Terwijl jij je peuter naar bed brengt (wat een puber misschien ook best eens kan doen en misschien wel leuk vindt) zorgen de pubers dat de tafel afgeruimd wordt, de vaatwasser ingeruimd en de keuken aan kant is. Misschien kunnen ze ook even stofzuigen en daarna is het hun tijd: huiswerk maken, jij helpen en daarna fijn samen met een grote pot thee een filmpje kijken.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Banana  schreef op: 09-03-2015 20:36:58
tja ik vind zomaar voor mijn plezier opvang ook niet kunnen 
en wellicht heeft psz geen meer waarde mijn kind gaat even min omdat IK dat wil en wel ff fijn vind 
ik heb hem liever thuis 
maaaar ik bern verplicht 4 dagen af te nemen kind ziet dat hele groep gaat wie ben ik om hem dan voor mijn plezier thuis te houden 
dingen hebben toch altijd twee kanten 
misschien geen meer waarde maar wel het vele plezier wat mijn kind er in heeft is voor mij reden om hem los te laten en te laten gaan 
ookal heb ik hem liever nog even thuis 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Blauwtje  schreef op: 09-03-2015 20:40:14
Ik snap je hoor. Ben ook 40 
Opvang, oppas, psz of wat het ook is, doen. Tijd voor jezelf is belangrijk. Je wordt er een veel leukere mama van.
Gewoon doen, je weet zelf wat goed voor je is. Wat een ander er ook van zegt. 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-03-2015 20:41:21
Vve is vier dagen. Ik denk niet dat gemeenten voor de fun en zonder meerwaarde vve subsidieren.
 Wanneer je je kind thuis houd mist hij altijd iets van het project. BV loopt achter met de knutselprojecten en dergelijke.

Jim vind het heerlijk. En ik dus ook.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-03-2015 20:44:34
Tijd voor jezelf is zo belangrijk. Juist daardoor ben je een leukere mama voor de kinderen. Ik denk dat heel veel vrouwen dat gevoel wel herkennen maar er lijkt wel een soort taboe op te heersen.

Wij hebben de kinderen om half 8 op bed gedropt. En lekker samen een entrecote van de bbq gegeten. Vanmiddag lag Jim en Rosalie op bed. De rest lekker op de overblijf. Lekker niks doen! Heerlijk opladen voor de namiddag met vriendjes en vriendinnen die bleven pannenkoeken eten. Huiswerk samen gedaan. Harstikke fijn!
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 09-03-2015 21:08:23
VVE is ook bedoeld voor kinderen met een achterstand of niet nederlandsprekende kinderen, of probleem kinderen.
Als je toevallig die psz in de buurt heb, heb je geluk. Bij die van Nick betaalde ik geen drol omdat de gemeente betaalde, bij die van Deem betaalde ik me scheel.

Maar nogmaals, het punt is hier, mensen vinden een psz wel kunnen, en een kdv niet. Terwijl het hetzelfde is. En TO haar kind vind het daar ook leuk... dus wat is het verschil?
Iedereen moet zelf weten waar en wanneer ze hun kind naar een psz of kdv brengen, maar snap het verschil gewoon niet..

En ja ze zullen heel wat missen op de psz... Vooral de wiskunde lessen en de astronomie was altijd lastig om te missen 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Blauwtje  schreef op: 09-03-2015 21:10:39
Ik snap dat verschil ook niet Sis.
Maar snap sowieso niet dat mensen ''ertegen'' kunnen zijn. De een heeft dr kinderen het liefst 24-7 bij zich, de ander heeft tijd voor zichzelf nodig. So what?
Leven en laten leven en doen waar je je goed bij voelt.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 09-03-2015 21:13:01
Nouja ik moet zeggen, ik ben best wel tegen het kdv, en dan puur om het gebruik 5 dagen per week het liefst 12 uur per dag.
ik vind dat je de eerste jaren zoveel als je kan bij ze moet zijn. er zijn niet voor niks steeds meer kinderen met aandoeningen. Maar dat is mijn mening.
Maar een kdv en psz schelen tegenwoordig niet veel meer in wat ze er doen.
En ja als iemand het nodig heeft, en er geen alternatieve zijn.. het gaat maar om een ochtendje. En in dit geval is het ook beter voor het kind schat ik zo in.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Blauwtje  schreef op: 09-03-2015 21:14:41
Ja, das extreem. Moet wel een beetje in balans zijn he
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Banana  schreef op: 09-03-2015 21:45:21
tja jay is niet naar psz geweest r wel 
waarom nou bij jay zaten we midde in verhuis en psz was ver weg 
nu was de mogenlijkheid er en ik dnek zeker dat t meerwaarde heeft ondanks dat hij erg wel besparaakt is en gewoon goed gedrag heeft enz 
ik denk dat als ik hem neit had laten gaan hij moeite zou hebben in gr 1 mede door zijn gezondheid(oververmoeid snel) maar ook odmat hij zoo erg aan mij hing 
ik had dramas verwacht en das 2 keer gebeurd na 1 maand 
nu mag zelfs papa hem helpen thuis enz 
of dat invloed van psz is geen idee maar ik zie mijn kind wel opbloeien dus 
meerwaarde alleen voor kids met een bepaalde vorm van ontwikkelings achterstand ? 
ja die krijgen heir voorrang maar om de balans goed te houden is het toch ndoig om gewone kindjes ertussen te plaatsen hoe leren ze anders kletsen 
affijn ik zou hem niet zomaar dag op kdv dumpen 
hij gaat 2 ochtende en 2 middagen naar psz hij geniet en vind het heeeerlijk met zijn vrienden 
mama mist ze maar is neit anders na de zomer vak gaat hij ook naar school ondanks dat ie pas over 1,5 jaar leerplichtig is toch 
ik vind psz meer een voorschool en zal ze ook neit vanaf 2 gelijk daar stallen maar ryan was al drie en vind t prima 
waarom dan niet 
ieder zijn ding prima maar zie wel verschillen ondanks dat er overal meer eisen gesteld worden en dingen steeds meer op elkaar lijken 
psz blijft voorschool en kdv blijft opvang 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Nellemv2  schreef op: 09-03-2015 22:05:42
Tja de meningen over wel of geen kdv of psz zijn verdeeld.. ik heb gelukkig nog nooit meegemaakt dat een kind 5 volle dagen naar het kdv gaat. .dat is overigens niet te betalen .

Om een moeder wat in zorg te ontlasten zou ik psz adviseren, 2 dagdelen per week. Even rustig wat voor jezelf doen of achterstallig huishouden ofzo..whatever..

Laat mensen zelf beslissen wat goed voor hun en hun kind is..uiteindelijk is het toch belangrijk dat het hele gezin lekker in zijn vel zit. En het draait niet alleen om de kinderen. Vind ik!
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Kees  schreef op: 09-03-2015 22:13:54
heel leuk om al die verschillende meningen te lezen zeg!
ik werk op een kdv en vraag me soms wel eens af waarom mensen hun kind brengen als ze gewoon vrij zijn....

ik ben dus een moeder die ze graag bij zich heeft. vind vakanties heerlijk, breng ze niet ergens heen om er zelf beter van te worden, etc.
ik voel me ook niet belast met ze. ik geniet er echt van, uiteraard zijn het af en toe ook etterbakkies, maar ja...dat ben ik zelf ook

kan niet zeggen dat ik een heks van een moeder ben omdat ik ze altijd bij me heb eigenlijk...

en een verschil tussen kdv en psz is:
een psz gingen mijn kinderen heen om te leren spelen met anderen/te luisteren naar vreemden/in de een groep functioneren/op je beurt wachten

op een kdv is er meer verzorging en gaan kinderen heen omdat ouders moeten werken (tenminste...dat was ooit het principe hahah) voor de rest zelfde invulling mi
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Marjolein1976  schreef op: 09-03-2015 22:27:47
Hier eigenlijk net andersom Kees. VVE wordt al jaren toegepast op het kdv, terwijl de psz er de laatste jaren pas mee begint. In mijn woonplaats mogen kinderen van ttweeverdieners overigens geen gebruik maken van psz. Alleen kinderen van eenverdieners met indicatie kunnen nog naar kdv. 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Debby1977  schreef op: 09-03-2015 22:37:34
Toen Iris nog op het kdv zat bracht ik haar af en toe ook weleens als ik vrij was..............heerlijk! Kind had de grootste lol en ik kon even bijtanken. Voel me daar geen mindere moeder door en mijn kind is er niet slechter van geworden
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Nellemv2  schreef op: 10-03-2015 20:23:30
Mijj dochter gaat donderdag ook gewoon naar de opvang en ga ik de kozijnen in huis schilderen. Dat gaat toch het fijnst zonder kinderen om je heen. Kan ik lekker even door.
Het is haar vaste kdv dag en ik heb een dagje vrij gevraagd. Ideaal en zij heeft het daar erg naar d'r zin!
Ik zie het probleem niet..betaal er ook gewoon voor en anders was ik die dag werken; zat ze daar ook.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Banana  schreef op: 10-03-2015 20:30:30
hihi verven ja he 
ik had pas aan SO gevraagt of de jongste nachtj daar mocht binnekort 
de oudste neemt mijn meoder mee naar de bios en weekendje vermaak 
dus dnek als r ook logeerd bij oma kunnen we samen is even wat dingen regeln voor de baby en even genieten van elkaar uit eten en bios enz 
dat kon maar wanneer want ja SZ kwam ook en die wilde een bedje verfen dus kids weg 

prima hoor geen probleem ieder zijn ding 
ik heb toen bed geverft gewoon met kids erbij manlief ook erbij die hielp miji en hield de kids in de gaten 
maar ook nu ben aal weken bezig behang krabben behangen verfen kamers verbouwen enz nagenoeg alleen manlief werkt soms doen we samen iets in de avond maar vaak gewoon saovonds niets 
in weekend helpt ie met zwaardere dingen doe gewoon alles met kids om me heen 
en ja kozijnen enz beter zonder kids om je heen maar moest zo lachen 
verschil moet er wezen en wellicht telt karakter van kids mee weet neit maar ik prbeer zo min mogenlijk extren oppas in te schakelen doe liever alles zelf 
maar ja soms ff lekker weekendje kids bij opa en oma en iedereen die daar van geniet 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Mvi  schreef op: 11-03-2015 17:04:18
iedeen is vrij in zijn keuze, maar als ik het zo vluchtig lees is er een groot leeftijdsverschil, gaat de jongste 4! dagdelen weg en wordt er nog geklaagd dat het zwaar is.

ik heb hier eigenlijk helemaal niets op te zeggen.

 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Jen9  schreef op: 11-03-2015 23:39:03
Ja hoor Xxx.. ik meen t idd serieus.. Mijn man werkte ook onregelmatig, de heerlijkste periode was dat... Veel meer tijd over.. Nu hij een normale tijden baan heeft is er veel minder tijd over.

Beter een moeder die lekker in haar vel zit dan een chagrijnige moeder, dus een ochtendje extra opvang.. daar worden kinderen echt niet mider van...
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Jen9  schreef op: 11-03-2015 23:43:16
Ligft misschien ook aan je kinderen Mvi.. mijn kinderen hebben heel lang s nachts gehuild.. tot een jaar of 3.. , de oudste begon vrolijk overnieuw op zijn vierde....  En dan heb ik t niet over een uurtje.. Ik stond voor de klas en ze gingen 2 dagen (dus 4 dagdelen) naar mijn oppas, mijn moeder.. Maar ik was echt kuis- en kuiskapot....


Waarom laten mensen elkaar gewoon niet.. dat veroordeel.. waarom...  to zoekt gewoon een goede oplossing.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Marli  schreef op: 12-03-2015 13:22:25

Quote mvi:
iedeen is vrij in zijn keuze, maar als ik het zo vluchtig lees is er een groot leeftijdsverschil, gaat de jongste 4! dagdelen weg en wordt er nog geklaagd dat het zwaar is.

ik heb hier eigenlijk helemaal niets op te zeggen.Echt niet lullig bedoeld, maar waarom neem je dan de moeite om te reageren? (het is een oprechte vraag...). Je oordeelt wel behoorlijk. Wat Jen al schrijft; het ligt aan je kinderen en aan je eigen incasseringsvermogen.


Waarom moeten wij mama's maar gewoon ALLES kunnen? Waarom moeten we overal perfect in zijn? (wat niet kan, want hoe je het ook doet, je krijgt toch commentaar ;-))

 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 12-03-2015 13:32:08
Het kind gaat geen 4 dagdelen weg.. Tenzei je de 2 dagen opvang bedoeld als moeder WERKT en dus niet lekker thuis op de bank zit.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
An  schreef op: 12-03-2015 17:04:15

Quote nellemv2:
Mijj dochter gaat donderdag ook gewoon naar de opvang en ga ik de kozijnen in huis schilderen. Dat gaat toch het fijnst zonder kinderen om je heen. Kan ik lekker even door. Het is haar vaste kdv dag en ik heb een dagje vrij gevraagd. Ideaal en zij heeft het daar erg naar d'r zin! Ik zie het probleem niet..betaal er ook gewoon voor en anders was ik die dag werken; zat ze daar ook.Betaal jij de opvang helemaal zelf?
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 12-03-2015 18:13:13
@An als je je kind niet brengt. Betaal je dag ook gewoon.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Nellemv2  schreef op: 12-03-2015 19:09:47

Quote An:
[...]

Betaal jij de opvang helemaal zelf?Het gedeelte wat ik ervan moet betalen betaal ik idd helemaal zelf. Hoezo?
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
An  schreef op: 12-03-2015 22:22:07

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
@An als je je kind niet brengt. Betaal je dag ook gewoon.Je neemt dus altijd meer dagen opvang dan dat je kind naar de opvang gaat? In de opvang wordt dus geen rekening gehouden met vakantiedagen?
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
An  schreef op: 12-03-2015 22:24:34

Quote nellemv2:
[...] Het gedeelte wat ik ervan moet betalen betaal ik idd helemaal zelf. Hoezo?O.k., je krijgt dus wel kinderopvangtoeslag, ik begreep het even anders. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Die eeuwige sleur
Naam
Bericht