Menu
 

Topic:

gebeten op school

Leen Mv 4  schreef op: 09-02-2015 11:04:40
Eerst een kleine situatieschets: speeltijd, A krijgt ruzie met een meisje, hij valt haar aan, mijn zoon staat vlakbij en neemt het op voor zijn beste vriendinnetje waarop A zich naar hem keert en hem aanvalt. Hij schopt en trekt aan hem, duwt hem op de grond en bijt in zijn arm. Zoon dikke winterjas aan, dikke trui en longsleeve eronder, toch tot bloedens toe gehapt in bovenarm. Ondertussen halve school er bovenop om A van zoon af te trekken. Juf komt en ...straft mijn zoon! Hij moest zich maar niet moeien met de ruzie tss A en het meisje! Dit is in de ochtend al voorgevallen, mijn zoon moest binnen strafwerk gaan maken, A kreeg nota in agenda en als straf moet hij ook een speeltijd binnenblijven en werkje maken. Ik hoor dit alles natuurlijk pas na schooltijd. Ondertussen zijn we al enkele dagen verder, de moeder van A zie ik dagelijks aan school, nu hoor ik haar vanmorgen tegen andere moeder zeggen dat mijn zoon niet deugd want dat dankzij hem haar zoon een nota had! Nu mijn vraag: had ik van school mogen verwachten dat ze me zelf iets laten weten hadden? (Ze bellen trouwens ook voor een simpele spontane bloedneus ) Vinden jullie dat ik de moeder van A hierover kan/mag aanspreken? Moet ik school er alsnog wat van zeggen dat het niet eerlijk is dat mijn zoon gestraft is hiervoor? Ik heb het verhaal ondertussen ook van anderen gehoord die het gezien hadden en ze vertellen allemaal hetzelfde als mijn zoon dus geloof ik hem zeker wel dat hij niet meer deed dan zijn vriendinnetje helpen.
 
Quote
Navigatie
RE: gebeten op school
Mamajenti  schreef op: 09-02-2015 11:09:46
Ik zou zeer zeker naar school gaan en hun kant aanhoren. Natuurlijk heel lief dat hij zijn vriendinnetje wilde helpen, maar wie weet heeft hij dat niet zachtzinnig aangepakt en daarom straf gehad? 

Als het geheel klopt en jouw kind zich netjes heeft gedragen, zou ik hier zeker niet blij mee zijn en een gesprek met juf en ouders van de bijter aanvragen. Dan moet dit recht gezet worden.
 
Quote
RE: gebeten op school
M&j  schreef op: 09-02-2015 11:28:41
Ik zou even met de juf gaan praten, ik vind het heel normaal als mensen voor elkaar opkomen dus ik zou heel graag de gedachten erachter willen weten van de juf.
 
Quote
RE: gebeten op school
M&j  schreef op: 09-02-2015 11:29:31
Ik zou overigens niet met de ouders praten, dat mag school oplossen.
 
Quote
RE: gebeten op school
Fransje72  schreef op: 09-02-2015 11:30:59
Ik heb in december iets soirtgelijks gehad. Alleen werd mijn dochter met een volle vuist op haar oog geslagen, ook omdat ze het voor een vriendinnetje opnam. School heeft de ouders een mail gestuurd en dat was het. Ik was toevallig op school omdat ik voor de oudervereniging wat moest regelen. Ouders van het meisje zijn ook boos op mijn dochter omdat er een notitie in het schooldossier is geolaatst.
Dit gezin heeft meer problemen en helaas zal dit niet het laatste zijn. Heb ze wel duidelijk gemaakt dat als onze dochter nog ooit op wat voor wijze dan ook, wordt geslagen, geschopt en gebeten, ik aangifte ga doen.
Tuurlijk moet je naar school gaan en een gesprek met de leerkrcht aanvragen. En opheldering wat en waarom. Heb ik ook gedaan. 
Op het schoolplein heeft devmoeder hier geen aanspraak, maar ze sprak mij er op aan dat mijn dochter altijd voir problemen zorgde. Nu is mijn dochter geen heilge, ze is verbaal heel sterk, maar ze slaat niet. Dat durft ze niet. Moeders wist het verhaal ook niet, het interesseerde haar ook niet, maar ik heb wel mijn verhaal verteld. Tuurlijk is er ook hun kant. Maar nog geen vraag of er schade is geweest of iets. Nu heeft ze wel een litteken er aan over gehouden, boven haar oog.
Dus ga naar de leerkracht en ga het gesprek aan. Al is het maar om jouw kant van het verhaal te vertellen.
 
Quote
RE: gebeten op school
Leen Mv 4  schreef op: 09-02-2015 11:43:56
Thx dames, ik ga straks even bij de juf binnen. Ik geloof de versie van mijn zoon echt wel, ik ken hem en ik heb van anderen het verhaal ook gehad, ze vertellen allemaal hetzelfde. Ik had ook al eerder wel gehoord dat A snel boos wordt maar hier schrik ik toch van. Schade is er niet, buiten wat blauwe plekken en de bijtwond dan, aangifte gaat wat ver zolang dit eenmalig is. Het stoort me vooral dat mijn zoon precies harder gestraft is dan A en ik ben echt geen miep die vind dat straffen niet mag maar het moet wel eerlijk zijn. Net als M&J zegt, ik vind het zo een fijne eigenschap van hem dat hij opkomt voor anderen, ik zou niet willen dat hij dat niet meer gaat doen door dit!
 
Quote
RE: gebeten op school
Satekroket  schreef op: 09-02-2015 12:14:46
Had die jongen doorgebeten? Dat het een open wond was, dus met bloed? Check even of zijn tetanusinenting nog genoeg is. Een mensenbeet is erg gevaarlijk.
Ik vind het echt belachelijk dat je zoon straf krijgt, terwijl hij zo aangevallen wordt door bijten! Te gek voor woorden. Ik zou woedend zijn. Heel slecht van school.
 
Quote
RE: gebeten op school
Leen Mv 4  schreef op: 09-02-2015 12:46:09
Satékroket, ik heb de entingen onmiddellijk nagekeken, tetanus had hij vrij recent gehad dus oké Het was heftig gebeten ja, bloedende wond door de dikke winterkleding, dus niet effe tanden er in... Ik heb net school gebeld, juf en directie verwachten me straks, ben benieuwd!!
 
Quote
RE: gebeten op school
M&j  schreef op: 09-02-2015 12:54:05
Succes dan straks.
 
Quote
RE: gebeten op school
Misbren  schreef op: 09-02-2015 14:23:52
Bijten??? hoe oud is die knul, 3?
Ik zou het zeer zeker opnemen met school, dit klopt van geen kant.
Maar ik zou die moeder ook aanspreken, wat zij doet is laster.
 
Quote
RE: gebeten op school
Minou  schreef op: 09-02-2015 14:54:43
Goed gedaan, dit kan toch niet

en het siert je annetje enorm dat hij het opneemt voor zijn vriendinnetje

 
Quote
RE: gebeten op school
Jolanda1974  schreef op: 09-02-2015 15:48:14
Hoe is het gegaan op school?
 
Quote
RE: gebeten op school
Anne  schreef op: 09-02-2015 16:35:47
Pfff wat een reactie van die juf..
Hoe ging het ? Je hebt haar toch niet platgeslagen he.. toen je ging praten?
 
Quote
RE: gebeten op school
Mamvan3  schreef op: 09-02-2015 17:01:34
Hoe is het gegaan??

Mijn jongste is vanmorgen weggelopen van school. Hij werd belaagd/geschopt/geslagen door een stuk of 15 jongens van verschillende klassen. De juf is wat slecht ter been en was er niet op tijd bij (maar had wel het grootste deel gezien). Jongste zoon is gevlucht voor de groep en is ook enige tijd vermist geweest. De directeur kwam me halen (was op de speelzaal, als vrijwilligster) en vertelde dat hij weg was. Hij was dus gelukkig naar huis gegaan, waar ik hem vond. Ondertussen had de groep al een flinke uitbrander gehad van verschillende leerkrachten. 
Op zich hebben ze het goed opgepakt (de leerkrachten dan), waar ik meer mee zit, is dat hij volgend jaar in zo'n beroerde klas komt, dat we serieus overwegen om hem naar een andere school te sturen. Hij zou dan 2 jaren lang last hebben van een groot deel van de pestkoppen.

Top dat je ventje zo goed voor zijn vriendinnetje opkwam
 
Quote
RE: gebeten op school
Caithy  schreef op: 09-02-2015 17:05:42

Quote mamvan3:
Hoe is het gegaan??

 Ondertussen had de groep al een flinke uitbrander gehad van verschillende leerkrachten. 



Een uitbrander, serieus???? Ik zou niet eens twijfelen als dit soort dingen spelen!

 
Quote
RE: gebeten op school
Mamvan3  schreef op: 09-02-2015 17:34:47

Quote Caithy:
[...]

Een uitbrander, serieus???? Ik zou niet eens twijfelen als dit soort dingen spelen!



De betreffende leerlingen hebben flink in de rats gezeten omdat jongste was weggelopen. De leerkrachten hebben benoemd wat er had kunnen gebeuren, dus de schrik zat er wel in. 
Een andere school is ook niet zo'n makkelijke optie, er is hier gewoon weinig keuze helaas. Dus wanneer we hiervoor gaan kiezen, moet hij een stuk verder reizen en ook van die school heb ik regelmatig dingen gehoord die niet lekker lopen. Overal is wel wat en het gras is echt niet groener aan de overkant... Ik houd hem nu heel goed in de gaten en hij praat gelukkig wel goed met mij. Hij is vanmorgen ook (nadat ik eerst uitgebreid met hem had gesproken) weer naar school geweest. Er zijn een aantal gesprekken geweest met de groepen waar ikzelf ook bij ben geweest. De leerkrachten hebben dit gewoon heel goed opgepakt. Er zitten toch flink wat lastige leerlingen op deze school (o.a. ouders die 's ochtends de auto opengooien en de kids eruit laten rollen en aan het werk gaan). En dat zijn helaas de ouders die ook zeggen: mijn kind zou dat nooit doen...

Ik houd hem nu goed in de gaten, hij komt gelukkig zelf ook met problemen. 

Begrijp me heel goed, ik heb echt niets tegen werkende ouders, maar ik weet wel, dat mijn kind ook zeker wel eens wat uitspookt. Toen ik heb vanmorgen thuis vond, heb ik hem eerst getroost en gevraagd wat er was gebeurd. Omdat ik hem ook goed ken, heb ik hem gevraagd wat hij had gedaan. In dit geval heeft hij geprobeerd voor zichzelf op te komen.
 
Quote
RE: gebeten op school
Leen Mv 4  schreef op: 09-02-2015 18:39:28
Heb zijn juf en de juf die bij het voorval was gesproken. Alle kinderen die bij het relletje betrokken waren zijn blijkbaar gestraft, dus buiten A en mijn zoon, ook de jongens die A van hem aftrokken! Niet te geloven! Ik had de juf bijna zelf opgegeten ja, ze leek eerst niet eens te snappen waarom ik dat niet eerlijk vind. Kinderen zijn 10, geen kleuters dus! Na veel over en weer zag ze het in, ze verontschuldigde zich, ze had blijkbaar niet alles gezien, wat ik goed begrijp, en daarom dus iedereen gestraft. Ze was pas na het straffen gaan uitvissen wat er echt speelde, te laat dus. Directie gaat er bij gehaald worden en de straf van A zal uitgebreid worden. Juf heeft zich ook verontschuldigd bij mijn zoon, kind is er echt nog van onder de indruk, ze hebben ook de beet nog eens bekeken, juf schrok er van, Ik heb de juf ook gezegd, en dat meen ik, dat als de straf voor vechten slechts dit is, dat hij vanaf nu ook mag schoppen, bijten en slaan als iemand hem voor de voeten loopt! Ze gaan dus nu samen gepaste straf bedenken en me daar ook van op de hoogte houden. Buiten dit ben ik uiteraard superfier op mijn zoon dat hij opkomt voor zijn vrienden, ik hoop dat hij dit blijft doen Kind is er nog wel van onder de indruk, hopelijk gaat dat voorbij zodra de wond geheeld is!

Mama van 3, ook niet niks met jouw zoon, hoop dat hij er snel van bekomt en weer met plezier naar school gaat!
 
Quote
RE: gebeten op school
Satekroket  schreef op: 09-02-2015 19:14:28
Wat fijn dat je zo voor je zoontje bent opgekomen. Fijn voor hem om jou als moeder te hebben.
 
Quote
RE: gebeten op school
Kaasje  schreef op: 09-02-2015 19:18:39

Quote mamvan3:
[...]

.....l (o.a. ouders die 's ochtends de auto opengooien en de kids eruit laten rollen en aan het werk gaan). En dat zijn helaas de ouders die ook zeggen: mijn kind zou dat nooit doen...

.......



  Ik laat in de ochtend ook mijn kinderen uit de auto en rijd door naar mijn werk.
( mag in de ochtend ook niet in de school, die is dan voor de kinderen) Na schooltijd sta ik gewoon op het plein om ze weer op te halen en soms bewonder ik dan hun werk nog even.

Wat naar voor je zoon dat hij zich zo onveilig voelt, dat hij geen andere keuze ziet dan naar huis te rennen.
Kon hij thuis wel naar binnen dan, omdat jij ook op school was....
Hoop dat dit snel beter gaat. 


Ik vind het  een gemiste kans van de juf ( van TO) dat ze eerst straft en daarna ( of eigenlijk pas als je komt klagen) gaat kijken wat er gebeurd is.
Fijn dus voor je zoon dat ze haar excuus heeft gemaakt.
 
Quote
RE: gebeten op school
Jen9  schreef op: 09-02-2015 20:21:35
Ongelooflijk.. toen ik juf was probeerde ik juist de groep die niet pestte of gepest werd verantwoordelijkheden bij te brengen...
Jouw zoon snapt t volgens mij gewoon helemaal! Moet je trots op zijn .. en de juf ook!!!!
 
Quote
RE: gebeten op school
Smvn&d  schreef op: 09-02-2015 20:37:49
Hier mag je vanaf groep 5 niet meer mee het school plein op smorgens. Dus kinderen uit de auto zetten, of mee rijden tot aan de stoep en dan moet je weg. Dus dat heeft niks met wel of niet werkende ouders te maken.
Vanaf groep 5 mag je ze ook niet meer op het schoolplein ophalen, wil je ze nog niet alleen laten gaan, moet je buiten de hekken wachten.
 
Quote
RE: gebeten op school
Mamvan3  schreef op: 09-02-2015 20:57:06
Leen, je bent een topmoeder! Goed dat je zo voor hem in de bres bent gesprongen! Fijn dat de juf haar excuses heeft aangeboden. Ik ben best benieuwd wat voor straf ze bedenken.

@Kaasje: mijn zoon kon uiteraard niet naar binnen, hij had zich in de tuin verstopt. Ik ben allang blij dat hij dat heeft gedaan.
Bij ons kunnen de ouders gewoon naar binnen op school, ook voor schooltijd. De bel gaat hier eerder, zodat de ouders voor aanvang schooltijd weer buiten zijn. 
 
Quote
RE: gebeten op school
Fransje72  schreef op: 09-02-2015 21:01:42
Leen, dat stuk van aangifte doen, zou ik ook niet gezegd hebben als dit het eerste incident met dat grietje was. Helaas is dit al 2 jaar bezig met als laatste "uitspatting" met gebalde vuist op oog slaan. 
Fijn dat ze daar op school serieus mee omgaan, mar slordig van de juf dat ze nier eerst heeft uitgezocht wat er gebeurd is.
 
Quote
RE: gebeten op school
Mv5  schreef op: 09-02-2015 22:03:15

Ik zou woest zijn als mijn kind gebeten werd op school. School moet een veilige plek zijn voor ieder kind. En natuurlijk gebeurt er wel eens wat, maar dit kan echt niet, zeker niet als je 10 bent!
Ik vind het echt super van je zoon dat hij zo opkomt voor anderen, dat is echt een goede eigenschap. Ik mag hopen dat hij dat ondanks alles ook in de toekomst blijft doen.
Fijn dat school meewerkt, maar toch vind ik dat de juf eerst uit had moeten zoeken wat er gebeurd is, voordat ze straf geeft aan alle betrokkenen. Daar zou ik echt heel kwaad om worden als mijn kind straf kreeg omdat hij iemand helpt en daarbij zwaar toegetakeld wordt.
En die ouders van A. die zou ik zeker eens opbellen voor een goed gesprek, al of niet op school.
Jij hebt het als moeder top gedaan, school (en natuurlijk de ouders van A in de opvoeding) kan nog heel wat verbeteren.

 
Quote
RE: gebeten op school
Leen Mv 4  schreef op: 10-02-2015 12:49:00
ok, had hele lap tekst, is verdwenen, dus nog een x!

Zorgteam van school belde me net met voorstel voor straf, ik mag er over nadenken en hen straks laten weten of ik het een goeie vind.

Ze willen A een werkstuk laten maken rond pesten. Hij zal rondvraag moeten doen bij zijn klasgenoten over hoe zij pesten en zijn gedrag ervaren. Blijkbaar is dit bijtincident niet het enige wat hij al gedaan heeft. Hij zal er ook gesprekken met zorgjuf over hebben. Uiteindelijk gaat hij hier enkele weken mee bezig moeten zijn, als het klaar is moet hij het ook voorbrengen voor ganse basisschool. Hij gaat ook een antipestcontract moeten ondertekenen, doen ze hier op school wel vaker voor hardleerse pestkoppen, daarin staan duidelijke zwaardere straffen. School hoopt dat als het een straf is die langer dan een speeltijd duurt, hij er meer van gaat opsteken.

Van mijn andere zoon hoorde ik gisteren dat mijn zoon met boog rond A loopt om hem te vermijden, dat heb ik dus ook nog even gemeld aan juf, hij mag niet bang zijn op school! Juf gaat later vandaag ook met mijn zoon nog gesprekje hebben en hem prijzen voor zijn daad naar vriendinnetje toe

Ik vind het precies wel een goed plan van school, ik hoop echt dat A er van leert en vooral ook dat school er iets van leert, namelijk dat ze niet te snel zomaar iedereen die betrokken is moeten straffen!

Die moeder van A, die wacht ik straks aan school wel op, ik vermoed dat die ook enkel het verhaal van haar zoon gehad heeft.
 
Quote
RE: gebeten op school
Stefke  schreef op: 10-02-2015 13:33:09
Hm, opzich wel een prima plan... Maar presenteren voor de hele school vond ik wel erg heftig, als er nog nooit op een andere manier flink gestraft is. Dat vind ik eerder een stap 2, voor als hij van een presentatie voor de klas nog niet genoeg geleerd zou hebben.

en zouden zijn klasgenoten eerlijk tegen hem (durven) zijn als hij ze vraagt hoe ze zijn gedrag ervaren?
 
Quote
RE: gebeten op school
Jen9  schreef op: 10-02-2015 13:40:51
Met Stefke eens!
 
Quote
RE: gebeten op school
Leen Mv 4  schreef op: 10-02-2015 13:50:51
@Stefke, dat was ook mijn eerste gevoel dat het heftig is voor iedereen. Zorgjuf denkt dat A dat wel aan kan, heeft altijd wel grote mond, gaat dan dus wel van pas komen. A en mijn zoon zijn ook geen klasgenoten dit schooljaar, school heeft van elk jaar 2 kleinere klassen, zijn pestgedrag gaat blijkbaar ook over de grenzen van klas en leeftijd heen, zowel kleinere als grotere leerlingen blijken al wel eens last te hebben van zijn gedrag. Er zijn ook onterecht enkele grotere jongens gestraft die dus enkel mijn zoon wilden helpen. Als ik het goed begrepen heb, gaan de gesprekken met de klasgenoten doorgaan tijdens godsdienstlessen met de juf er bij dus, anders gaan er wss velen zijn die hun mond niet durven opendoen. Voor mij persoonlijk moet deze knul niet aan de schandpaal, maar als ik hoor dat het dus niet de eerste x is dat het uit de hand loopt met hem, dan denk ik dat de normale strafwerkjes niet zullen helpen, die zal hij dan allemaal al wel gehad hebben... Ik ga er van uit dat school het wel goed zal begeleiden en er voor zal zorgen dat iedereen er wat van opsteekt, dat hoop ik althans, want deze jongen is vast niet de enige pestkop met kort lontje
 
Quote
RE: gebeten op school
El64  schreef op: 10-02-2015 14:01:47
En als jij niet naar school was gegaan had hij helemaal geen straf gehad en nu worden alle registers open getrokken dat vind ik persoonlijk wel heel raar van school. En dat jij mag zeggen of je het eens ben met de straf is toch ook gek hun zijn toch de deskundigen. Verder ben ik het met Stefke eens.
 
Quote
RE: gebeten op school
Suus  schreef op: 10-02-2015 14:04:17
Ik vind 2 dingen buiten proportie. Het voor de school presenteren en het rondvragen naar zijn eigen gedrag. Kind is 10, heeft een oorzaak dat hij pest... Help hem daarbij, naast het werkstuk, ipv hem te kakken te zetten.
 
Quote
RE: gebeten op school
Anon  schreef op: 10-02-2015 14:08:35
ik ben het helemaal met je eens Suus. Een kind van 10 met dit gedrag heeft een oorzaak. Door hem op deze manier te benaderen krijgt hij er een extra afwijzing bovenop.
Wat hij heeft gedaan is fout en dat hij moet leren wat de consequenties zijn voor zijn gedrag  is duidelijk.

Ik krijg het gevoel dat de school nu heel erg bezig is hun eigen fouten af te wimpelen op de ene leerling. De school moet zorg dragen voor een veilig klimaat. Als de jongen dit gedrag vaker heeft laten zien heeft de school al eerder steken laten vallen. Zij zullen aan de slag moeten door eerst naar zichzelf te kijken. Excuus aanbieden aan jou als ouder is het begin, maar dan hun frustratie botvieren op een kind van 10 is een andere kant.
 
Quote
Navigatie


Reageren op gebeten op school
Naam
Bericht