Menu
 

Topic:

Quiche- groenten

Myself  schreef op: 03-02-2015 12:58:21
Ik maak sinds kort quiche met havermout als bodem, een zogenoemde powerquiche.
Nu had ik zelf zitten variëren met groenten en geitenkaas, maar bah wat was dat zompig.
Ik had courgette, paprika, champignons en wortel, alles even aangebakken in de wok, goed uit laten lekken in de zeef, maar brrrr....de rillingen over mijn lijf.

Ik heb hem al eerder gemaakt met kip, paprika en champignons en toen vond ik hem wel lekker, maar wou nu graag een vegatarische versie.

Wie heeft ideeën voor mij?
 
Quote
Navigatie
RE: Quiche- groenten
Ma Dalton  schreef op: 03-02-2015 13:29:27
Is te nat, maarwist je al.
broccoli en bloemkool willen wel heel goed. 
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Onsjanneke  schreef op: 03-02-2015 16:09:34
Courgette is idd geen succes in een quiche.

Broccoli, brie en walnoten is een lekkere combi.

Wat ook helpt is blind voorbakken of anders de bodem insmeren met een laagje eiwit voordat je de vulling er in schept.
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Jomi  schreef op: 03-02-2015 16:28:45
Boerenkool en zoeteaardappel!
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Zozo  schreef op: 03-02-2015 16:33:32
Paneermeel op de bodem strooien,dit absorbeert het vocht. Dit kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden bij het maken van een appeltaart, en helpt echt zonder dat je het proeft.
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Myself  schreef op: 03-02-2015 22:36:48

Quote Onsjanneke:


Broccoli, brie en walnoten is een lekkere combi.



Dat lijkt me lekker
 
Quote
RE: Quiche- groenten
M&j  schreef op: 04-02-2015 07:28:20
Meer ei er in, dan krijg je een betere binding. Ik maak regelmatig quiche met prei, paprika en courgette en dat gaat goed.
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Myself  schreef op: 04-02-2015 07:32:35
Oké, wist ik niet, dankjewel voor de tip
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Proestie  schreef op: 04-02-2015 07:50:47
Ik doe ook vaak droge bruchetta kruiden erin, die nemen ook vocht op.
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Jolijn  schreef op: 04-02-2015 08:50:39
broccoli en kaas
of spinazie (goed laten uitlekken) met geruld nepgehakt.
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Bettie  schreef op: 08-03-2015 20:53:46
3 maal is scheepsrecht...Sterre....voor het invullen van enquêtes heb je toestemming nodig van het beheer.
 
Quote
RE: Quiche- groenten
Maria  schreef op: 19-03-2015 10:48:44
Als ik quiche maak doe ik er vaak brocolli, champignons en spekjes doorheen. Als laatste kun je er ook nog plakjes tomaat bovenop leggen.

 
Quote
RE: Quiche- groenten
Maria  schreef op: 19-03-2015 10:53:35
Champignons wel voorbakken omdat er anders (veel) vocht uit kan komen. Ik gebruik eigenlijk altijd kastanjechampignong, die zijn steviger.
Meestal bak ik ze samen met de spekjes, kunnen meteen de smaken goed mengen. Op het laatst de brocolli even mee roerbakken en dan de vorm in. Eimengsel erbij, kaas erover (en dus eventueel de plakjes tomaat) en hup in de oven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Quiche- groenten
Naam
Bericht