Menu
 

Topic:

houdt het dan nooit op?!

Mv5  schreef op: 20-01-2015 11:29:14

Ik weet het echt even niet meer. Mijn vierde is 12 en het gaat de laatste tijd absoluut niet lekker met haar.
Ze is echt aan het puberen en niet zo'n beetje ook. Alles was ik vraag is NEE, ze luistert slecht, zoekt continu ruzie met alles en iedereen hier thuis, vind dat ze niks mag, is vaak boos, verdrietig, gefrustreerd.
Ze is een paar maanden geleden voor het eerst ongesteld geworden, dus de hormonen vliegen ook in het rond.
Een normaal gesprek voeren met haar is tegenwoordig vrij zeldzaam. Meestal als ik met haar probeer te praten, stampt ze binnen vijf minuten boos de trap op. Straf geven? Boeit haar helemaal niks. Voor haar is het naar mijn idee zelfs een bevestiging van het feit dat ze niks mag en dat ik een rotmoeder ben die meer van de andere kinderen houdt dan van haar (wat absoluut niet waar is, ze zijn me alle vijf even dierbaar en ik zou ze alle vijf voor geen goud willen missen).

Nu kreeg ik zojuist een telefoontje van haar mentor dat hij zich zorgen maakt. Ze heeft de laatste tijd vaak haar huiswerk niet gemaakt, cijfers gaan achteruit, brutale mond tegen docenten (dat vertelt ze thuis natuurlijk niet) en het viel hem op dat ze de laatste tijd wel erg vaak naar de ortho moet, zo ongeveer elke week mist ze wel een paar uur daarvoor aldus de briefjes. Dat is dus niet waar. De ortho bezoekt ze ongeveer eens per maand en dus niet elke week. Ergens ben ik blij dat ik dit nu weet, maar jezus, mijn kind spijbelt gewoon! Ik vind het niks voor haar. Op school valt haar nukkige en boze gedrag ook op. De mentor wilde al z.s.m. een gesprek met mij en dochter. Dat wordt dus morgen. Nou, helemaal prima want er moet echt wat gebeuren. Maar dit had ik nooit verwacht van mijn dochter, echt niet. (Ik voel me nu echt zo'n slechte moeder die haar kinderen niet op kan voeden)

Nu moet ik wel zeggen dat er de afgelopen tijd (en ook al wat langer geleden) wel een en ander gebeurd is waar mijn dochter het moeilijk mee heeft en naar mijn idee heeft dat wel met de hele situatie te maken. Maar dit valt daarmee niet goed te praten.
Mijn dochter is altijd al heel onzeker geweest over zichzelf, dus nu in de puberteit wordt dat erger. Ze heeft altijd al een slecht gebit gehad, vanaf het eerste tandartsbezoek altijd gaatjes, verschillende tanden en kiezen moeten laten trekken (de meeste van het melkgebit gelukkig), verschillende wortelkanaalbehandelingen en vorig jaar zelfs een behandeling onder narcose. En dat terwijl ze ontzettend goed poetst en flost. Bovendien staat de zaak ontzettend scheef waardoor ze al sinds haar zevende bij de ortho loopt en alles duurt langer dan gepland. Dat is voor haar ook erg frustrerend en al die ingewikkelde beugels zijn natuurlijk geen pretje.
Vorige maand stond weer een tandartsbezoek gepland. Helaas voor haar weer slecht nieuws. De kiezen in haar bovenkaak zijn erg slecht en eigenlijk moeten die eruit. Maar ze zijn ook nog nodig om met een beugel haar kaken goed op elkaar te zetten. De tandarts heeft ons daarom naar de kaakchirurg verwezen die samen met een orthodontist zou kijken hoe dit op te lossen. Dit was een grote klap voor mijn dochter (en voor mij). Ik heb haar nog nooit zo verdrietig gezien. Vorige week konden we bij de kaakchirurg terecht. Die heeft besloten de kleine kiezen (4 stuks) op korte termijn te trekken en bij de grote kiezen (ook 4 stuks) een wortelpuntoperatie te doen en als haar kaken goed staan (naar verwachting over ongeveer een jaar), moeten die er ook uit en krijgt ze een plaatje. Volgende week worden de kiezen getrokken en in de carnavalsvakantie worden de wortelpuntoperaties gedaan. Dochter is ontroostbaar (wat ik me heel goed kan voorstellen), maar sinds vorige valt er ook geen normaal woord meer met haar wisselen. Ze zit naar mijn idee ongelofelijk met zichzelf en haar gevoelens in de knoop, is alleen maar boos en verdrietig en is op school absoluut niet bij de les volgens haar mentor. Ik heb hem dit ook allemaal verteld en hij schrok er wel een beetje van. Hij had laatst al geprobeerd een gesprekje met haar aan te gaan, maar ze liep resoluut weg omdat ze 'geen zin had in gezeur'.

Sorry voor het lange verhaal, maar ik weet het gewoon even niet meer en ik moest dit even kwijt. Ik weet gewoon echt niet wat ik er mee aanmoet. Ze is heel introvert en bij haar zie ik vaak wel de emoties, maar niet de reden daarachter. Ik wil mijn lieve leuke blije kind terug. Ze is nu echt zichzelf niet en dit gedrag is echt niet te tolereren, maar ergens wel te begrijpen.

 
Quote
Navigatie
RE: houdt het dan nooit op?!
Smvn&d  schreef op: 20-01-2015 11:37:32
Wat onwijs moeilijk. Maar je moet jezelf zeker geen slechte moeder vinden die niet kan opvoeden.. als dat zo was zou je je niet zo'n zorgen maken!!
Ik heb nog geen kids in deze leeftijd, dus ken het gevoel nog niet, maar het lijkt me heel zwaar.
Ik kan je dus ook niet echt advies geven, maar wil wel zeggen, probeer te kijken of je er achter kan komen waar ze in die spijbel uren is, want dit soort meisjes zijn wel onwijs vatbaar voor slechte jongens! En je hoor het zo vaak tegenwoordig.. Natuurlijk hoeft dat niet zo te zijn.. Maar waar is ze in die uren? Spijbelen vrienden ook?
Daar zou ik voor proberen te waken.

En verder heel erg veel sterkte 
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-01-2015 11:39:01
Ik zou niet heel boos worden maar tegen haar zeggen dat je begrijpt hoe ze zich voelt, en dat je samen met haar eens gaat kijken wat voor stappen jullie nu zouden kunnen nemen. Laat haar eerst zelf keuzes maken. Wil ze bijvoorbeeld niet naar het schoolmaatschappelijk werk? Prima, maar zet dan samen met haar een paar dingen op papier die anders moeten, zit hier over een samen afgesproken tijd (bijv. 1 maand) totaal geen verandering in, dan moet  ze wel hulp zoeken.
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Jolijn  schreef op: 20-01-2015 11:43:55
Mijn advies is om je wat meer op de zachte kant te richten en wat minder op de opvoeding. Ik denk dat je daarin op dit moment een belangrijke basis moet gaan leggen waarbij haar persoonlijkheid en haar zachte kanten wat meer naar voren kunnen komen in plaats van het recalcitrante. Kijk de Roos van Leary er eens op na en onderzoek welk gedrag ze vertoont en hoe je dat naar het door jou gewenste gedrag kan krijgen.

ALs je wat minder in de tegenstrijd kunt komen, kun je haar ook beter bereiken m.b.t. wat haar nu echt dwars zit. Dan kun je daar volwassen advies over geven. Ga ook eens met school praten en vragen wat zij adviseren. ZIj komen meer tieners tegen dan jij. Of met een opvoedondersteuningspunt.

 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Linda020800  schreef op: 20-01-2015 11:48:42
Ik zou beginnen met haar een knuffel te geven, zo te lezen heeft ze die hard nodig (en jij ook). En echt een moment maken om met elkaar te zijn, misschien niet thuis op de bank of op haar kamer maar uit de situatie thuis. Tijd in haar steken en haar het gevoel geven dat je om haar geeft (ik zeg niet dat je dat niet doet maar haar gevoel zegt nu van niet). Het praten komt dan ook (kan wel heel lang duren)
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mama Van Drie  schreef op: 20-01-2015 12:44:15
Poe zeg, niet niks allemaal, het gedoe met haar gebit vind ik er ook wel inhakken hoor.

Wat het spijbelen betreft, heeft de school geen magister?, Daar kan je namelijk precies op volgen of je kind ongeoorloofd afwezig is, te laat komt wat voor huiswerk en toetsen ze hebben, de cijfers, alles is te volgen.
jammer voor het kind maar stiekem iets doen is er haast niet meer bij.

Ik heb jongens die die leeftijd al een tijdje gepasseerd zijn en heb met hun dit soort dingen niet gehad, mijn dochter is 10 en ik voorzie ook al veel hormonale en emoitonele toestanden want dat laat zich nu al zien eigenlijk.

Ik heb dus geen tips voor je maar ga in gesprek met mentor en dochter, probeer er idd achter te komen waar ze dan is als ze spijbelt, belangrijker....is zij dan de enige uit haar klas die spijbelt op dat moment of is ze met vriendinnen weg?

Lijkt me allemaal vreselijk lastig en moeilijk voor jullie.
Sterkte!
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Jo  schreef op: 20-01-2015 12:53:54
Ik heb niet echt advies, dochter wordt over 3 weken 9 jaar (lijkt soms een puber maar oke) maar je klinkt als een hele lieve betrokken moeder dus vind jezelf ajb geen slechte moeder!!!
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
M&j  schreef op: 20-01-2015 13:05:52
Het valt niet mee voor die puberende meiden. Dat bozige gedrag is vaak uit zelfbescherming, denk ik. Mijn dochter is op het moment ook totaal niet zichzelf, om andere reden maar ook voor haar moeilijk te hanteren. Echte tips heb ik niet, helaas.

Sterkte.
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Sunshine  schreef op: 20-01-2015 13:12:26
Oh dat is hier ook hoor.
Scheiden en een ongestelde puber ,is al helemaal geen combi.
En bij haar vadef flikt ze het niet hoor.
Maar als ze terug komt.
Is ze nog 10x erger.

Het was het liefste kind wat je maar kon hebben.
Nooit maar dan nooit straf hoeven te geven.
Was altijd zo ontzettend lief.
Maar ik heb al een paar keer erop betrapt 
Dat ik me hand op wilde tillen.
En ik ben echt anti slaan,dat is waarschijnlijk haar geluk
Dat ik mezelf optijd erop betrapt.

Maar er komt toch een bak ellende uit die mond 
Niet te geloven en die toon waarmee 
Nou echt het bloed haalt ze onder me nagels vandaan.

Op school ook gehad ,geen huiswerk maken 
Geen agenda mee enz
Hier mailt de mentor ,elke keer als er huiswerk is 
Wat het is em wanneer het klaar moet wezen
Dus ze komt er niet onderuit
De grens heeft ze vanaf dag 1 opgezocht op school
Maar ze had snel door dat er 1 lijn was met thuis
Dus dat gaat gelukkig super nu

5 dec nog gehad.
Met sinterklaas viering ,ze had wat gekregen die moeder had zo haar best gedaan
En ze gooit het zo na het meisje toe
Die zooi moet ik niet,
Thuis gevraagt wat ze gekregen had enz
Nou toen ik dat hoorde was ik woest
Later die moeder aan de telefoon omdat het meisje natuurlijk super verdrietig was
Heb met het meisje gelukkig kunnen praten
En ze heeft het goed moeten maken.

Met haar vader 1 lijn gehad.
Zelfs 1x heeft haar vader haar nu opgehaald 
Want het was echt niet meer te doen

Want alles wat daar gebeurd.
Worden hier wij 10x zo hard voor gestraft door mevrouw

Het is echt ontzettend zwaar,geloof niet dat ik zo puber ooit ben geweest
Hou mezelf wel voor,dat het maar een paar jaar is
En dat ze vaak zelf ook verdriet hebben en met zichzelf zo in de knoop zitten
Door die rot hormonen
Als je zwanger bent of ingesteld ,kan je soms ook echt onredelijk zijn
En hun moeten hier ook door heen
En dan is het maar ruzie en af en toe even goed boos worden
Hopelijk komen we hier samen door heen als moeder en dochter 
En zorgt het uiteindelijk niet voor een grote afstand


 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mv5  schreef op: 20-01-2015 13:22:41
bedankt voor jullie reacties. dat doet me goed.
school heeft inderdaad magister en ik zou dus kunnen controleren of mijn kinderen op school zitten, hun huiswerk maken, straf krijgen, welke cijfers ze halen enz. maar dat doe ik bewust niet.
ik heb met mijn kinderen afgesproken dat ik hen niet controleer (want ik zou het zelf echt vreselijk hebben gevonden als mijn ouders dat bij mij hadden gedaan, als dat mogelijk was toen) maar dat ik wel verwacht dat ze eerlijk alle cijfers vertellen en als ze onder schooltijd afwezig moeten zijn voor het een of ander, dan schrijf ik netjes een briefje. hoeven ze niet afwezig te zijn, dan verwacht ik ook dat ze netjes op school zitten. als ze een keer hun huiswerk niet maken, kan ik niet zo mee zitten, maar het moet geen gewoonte worden natuurlijk. dan schrijven ze een keer wat over en dat is het.
ik geef hen die verantwoordelijkheid en het is aan hen te laten zien dat ze die kunnen dragen. dat is altijd goed gegaan, tot nu dus. misschien moet ik haar wel gaan controleren en als het een tijdje goed gaat, weer minder zodat ze kan laten zien dat wel aan te kunnen.

wat betreft het spijbelen; ik heb geen idee of ze dat met klasgenoten doet, maar de mentor heeft het daar niet over gehad. ik denk dat ze dat alleen doet, maar dat weet ik dus niet zeker. ik heb ook geen idee wat ze in die uren doet.

een dagje weg met haar is denk ik wel een goed idee. even quality-time voor ons tweetjes en onze band weer wat versterken. 

vanmiddag zal ik toch echt even met haar moeten praten. ik ga mijn best doen om niet boos te worden, want dat werkt averechts. maar soms lukt me dat gewoon niet. vooral in situaties van onmacht die me aan het hart gaan...
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mama Van Drie  schreef op: 20-01-2015 14:00:13
Wij hebben wel vaak magister gevolgd, niet heel fanatiek maar wel even een check af en toe.
Ik vraag me af of het echt zo vreselijk is als je ouders via magister kunnen kijken wat voor toetsen je hebt en of je wel of niet spijbelt, te laat bent gekomen etc, mijn kinderen hebben dat nooit als vreselijk ervaren en als ze doen wat ze moeten doen is er niks aan de hand, als ze naast het padje gaan lopen dan heeft dat een gevolg.

Eerlijk is eerlijk, onze 2e zoon zat in z'n examenjaar en bleek dat hij wel een beetje te laks was met z'n schoolwerk en dat het maar de vraag was of hij zou gaan slagen zo.
Vanaf dat moment hebben we er meer bovenop gezeten door veel vaker magister te bekijken, dat koppelden we terug naar hem zodat hij drommels goed wost dat we hem ' op de hielen' zaten.
Soms hebben kinderen dat nodig, mijn gedachten was dat als na het tweede jaar havo terug gaat naar vmboT en dan nog weet te presteren of je wel gaat slagen of niet...dat gaat dus niet gebeuren he. Hij is uiteindeljk wel geslaagd, zie je wel zegt die dan...ik zei toch dat ik wel zou slagen...jaja...maar een beetje meer druk was wel nodig.

Als ik in jou schoenen stond dan zou ik wel vaker magister nakijken, haar dat ook wel zeggen, en ik zou willen weten waar ze uithangt als ze spijbelt, wara en vooral met wie.
Ook denk ik dat niet ieder kind op die leeftijd de vrijheid makkelijk aankan, sommige hebben nog echt wat sturing nodig en daar hoort die controle dan ook bij, maar dat vind ik he.....

Verder vind ik het verdomd lastig want wat je moet doen of hoe je het moet aanpakken is zo persoonlijk, je hebt temaken met jezelf en ook met je dochter, ik denk ook niet dat er een goede of slechte manier is om dat te doen, alles wat je doet en probeert is al goed.
Sancties opleggen......boos worden.....controleren...je dochter zal het allemaal negatief opvatten, later als ze groot is zien ze dat anders, maar dat duurt nog even,  en ook een kind van 12 heeft grenzen nodig, vind ik.

 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
M&j  schreef op: 20-01-2015 14:27:26
Ik check ook magister, mijn dochter vind dat zelfs prettig. Dan hoeft ze zelf geen slechte cijfers te melden, ook heeft zij mij nog nodig om goed te plannen dus kijk ik daar ook om te zien of ze geen opdrachten/huiswerk over het hoofd heeft gezien. 
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mv5  schreef op: 20-01-2015 14:28:40
ik zelf kan er echt niet tegen als mensen van uur tot uur controleren wat ik doe en daarom voelde het voor mij nooit goed om dat dan wel bij mijn eigen kinderen te doen. maar mijn vierde kan dat dus op dit moment even niet aan blijkbaar en dus ga ik ook vaker in magister kijken. dat zal ik haar ook vertellen. bij een slecht rapport zou ik dat ook gaan doen, maar dat is hier tot nu toe nog niet nodig geweest. nu zijn haar cijfers niet eens echt slecht, maar er zit wel een dalende lijn in. tja, als je geen huiswerk maakt en regelmatig spijbelt is dat niet zo raar.

 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Sunshine  schreef op: 20-01-2015 14:40:55
maar het gaat niet om controleren.

als zij spijbelt ,of ze maakt haar huiswerk niet ,dan heb je gewoon een probleem
moet ze gewoon doen wat er gevraagt word .

mijn uitleg is heel simpel ,als ik niet doe op me werk wt er gevraagt 
raak ik me baan kwijt.

als ik me kinderen niet op goed opvoed ,heb ik ook een probleem

wen er maar vast aan ,groot of klein in dit leven op deze wereld 
heeft iedereen regels en als je je eigen er niet aanhoud 
dan kom je er niet mee weg.

ik zeg ook meestal een dag of 2 dagen van te voren ,vergeet je dat huiswerk niet
maak ze het dan niet of leverd ze het niet in
is als nog het haar probleem ,en als ik voor zulke dingen dan als nog op school moet komen
dan heeft ze een groot probleem met mijn 
want pak zo een laptop of tv of gsm af
dat vinden pubertjes niet fijn hoor.
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mv5  schreef op: 20-01-2015 14:56:30
het is niet zo dat het me niet interesseert als mijn kinderen hun huiswerk niet doen of spijbelen hoor.
het is meer dat ik die vrijheid vanuit mijn opvoeding heb meegekregen, dat zelf altijd als prettig heb ervaren en het niet goed voelde mijn kinderen te behandelen op een manier die ik zelf niet prettig zou vinden. en tot nu toe heeft dat altijd gewerkt. natuurlijk moeten ze doen wat er van hun gevraagd wordt, en als dat niet gebeurt heeft dat consequenties, dat zal ik zeker niet ontkennen. regelmatige magistercontrole is nu de eerste stap, want ze laat nu zien die verantwoordelijkheid niet aan te kunnen. maar ik weet dat er iets achter dit gedrag zit. dit is zo niet mijn dochter. ze was wel de allerlaatste van wie ik dit verwacht had.
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Myself  schreef op: 20-01-2015 15:21:10
als ik dat tandarts-verhaal zo lees van je dochter, zou ik me geloof ik ook behoorlijk opstandig gaan gedragen.
Bah, wat eng vind ik de tandarts, wat een ellende voor jouw dochter, wat moet ze afzien.
Zou me niets verbazen dat het daar toch veel mee te maken heeft.

En verder, ja....de puberteit, je kan zo voor verrassingen komen te staan bij je eigen kind, lastig lijkt me dat.
Veel succes ermee en zoek naar een oplossing, niet naar de schuld bij jezelf .
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Smvn&d  schreef op: 20-01-2015 15:35:52
Ik zou er echt eerst proberen achter te komen waar ze zit tijdens die tijd. 12 jaar is wel heel jong

 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
M&j  schreef op: 20-01-2015 18:03:31
Ik check magister maar ik doe het niet achter M's rug om, ze weet er van. Ik zit ook niet de hele dag te turen. 1 keer per week open wij hem samen en bespreken wij ook gelijk haar huiswerk. Tot nu toe heb ik het gevoel dat ze zich daardoor veiliger voelt omdat ik als een soort backup fungeer. 
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Boterbloem  schreef op: 20-01-2015 18:24:36

Och wat verdrietig :-( en wat moeilijk!
Snap je gevoel van een slechte moeder zijn, denk dat we het snel bij onszelf zoeken, maar moet je eens kijken hoe je op zoek bent naar wat je moet doen! Dat is 1 ding waar je je nu niet druk om hoeft te maken hoor!
Niet ieder kind is hetzelfde, niet iedere situatie is hetzelfde. 

Ik heb nog weinig advies, mijn kinderen zijn jonger en ik heb nog geen idee hoe ik het dan zou doen.

Maar over haar tanden... Ikzelf had altijd een supermooi gebit, niets mee aan de hand. Na een beugel waarbij waarschijnlijk niet goed genoeg is gereinigd door de orthodontist had ik allemaal gaatjes. Geen ramp op zich.
Maar nu blijkt dat ik veel problemen heb onder mijn tandvlees... In een paar maanden tijd heb ik er nu 5 kiezen uit moeten laten trekken en 1 wortelpuntoperatie gehad.
En ik kan je zeggen: het gaat zelfs mij niet in de koude kleren zitten. Ondanks dat ik na de eerste behandeling bij de kaakchirurg niet meer bang was, maar pffff het maakt mij onzeker (bij 1 kies kun je het nu zien), angstig (wat is het volgende wat gaat komen), bang (wanneer krijg ik weer opnieuw pijn) en ga zo maar door.


Nu ben ik volwassen en kan ik op een gegeven moment tot op zekere hoogte kiezen om mij te gedragen naar mijn kinderen en partner, maar heel af en toe zou ik het echt willen uitschreeuwen. Af en toe zou ik mezelf op willen sluiten en gewoon even mijzelf heel zielig willen vinden. 

Had ik dit op die leeftijd gehad, dan kan ik me best voorstellen dat ik me zou zijn gaan afzetten tegen alles... En dat meen ik echt serieus... 

Denk dat je er heel goed aan doet niet boos te worden op haar. Probeer haar te horen. Luister tussen de zinnen door. 

Pfff dit topic raakt me echt even... Heel veel succes en sterkte!

 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mama Van Drie  schreef op: 20-01-2015 18:39:02
Ik zou ook niet boos worden denk ik, dat word ik niet zo heel snel, en boosheid sluit een gesprek sowieso al uit met je dochter, misschien is het fijn om tijdens een activiteit te praten met haar, bv als jullie samen een stukje wandelen, de afwas doen etc...dat soort dingen, vaak praat dat wat makkelijker als dat je elkaar recht aan kijkt, dat is zo geforceerd soms en wie weet praat ze wel makkelijker en opener als jullie iets aan het doen zijn ondertussen.

het magister keek ik ook niet de hele dag door hoor, haha...heb wel wat anders te doen, eens in de paar dagen ofzo of eens in de week keek ik even hoe het erbij stond.

En het gedoe met haar gebit vind ik ook best heftig, had ik al geschreven ook.

@boterbloem, daar kan je de orthodontist toch niet de schuld van geven dat het niet goed schoongemaakt is? het reinigen van een gebit met brackets is lastig, vraagt meer aandacht en zal iedere dag goed onderhouden moeten worden, je hebt speciale tandenborstels en spoeling voor beugels, maar lastig blijft het wel.
Ik neem aan dat een ortho niet iedere dag een gebit reinigt, heb ik met mijn jongens in ieder geval niet meegemaakt.

 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Boterbloem  schreef op: 20-01-2015 19:06:57
Hihi mama van 3, ik doel op voor hij die ijzertjes om de kiezen zette.
Dat is bij veel meer mensen misgegaan hoorde ik later. Hij heeft ook moeten stoppen met zijn praktijk.
Die gaatjes bij mij waren nog het minst erge ;-)
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
M&j  schreef op: 20-01-2015 19:15:50

Quote Boterbloem:
Hihi mama van 3, ik doel op voor hij die ijzertjes om de kiezen zette.
Dat is bij veel meer mensen misgegaan hoorde ik later. Hij heeft ook moeten stoppen met zijn praktijk.
Die gaatjes bij mij waren nog het minst erge ;-)




Jeetje zeg, dat is ook slordig (understatement). Mijn dochter zit ook in de beugels en met een volkomen gaaf gebit en hiervan zou ik toch heel erg pisl...... en nog meer worden. 
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Boterbloem  schreef op: 20-01-2015 20:27:23

helaas waren mijn ouders toen best makkelijk en hebben ze er niets mee gedaan...
Want ik denk dat als we ook er wat mee hadden gedaan we in zekere mate vergoed hadden kunnen worden.

Maar weet je wat ik nog het ergste vind? Offtopic hoor, maar het was zo'n ontzettende leuke man! En als je dan hoort dat hij gewoon slecht werk heeft geleverd dan geeft dat echt een knauw... 

Maar goed, dat was de buitenkant die wel weer gemaakt is. Onder mijn tandvlees kan hij ook niets aan doen.


En gezien de wortelpuntoperaties bij de dochter van TO heeft zij dat dus ook, wat kun je je daar machteloos bij voelen. Inderdad, goed poetsen en flossen maar je weet dat dat niets helpt...

 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Son  schreef op: 20-01-2015 21:18:31
Ooh wat een ellende. Maar goed van school dat ze ingrijpen.

Ik ben blij dat spijbelen hier niet zo makkelijk gaat....
Maar goed...over dat "controleren" magister..... als jij zelf altijd zegt dat t controleren is, dan gaat ze het zelf idd ook zo zien.
Hier staat vanaf dag 1 magister op mn telefoon. Soms kijk ik of er weer een cijfer bij is maar meer laat ik t. Maar zodra ik ook maar enigzins twijfel of ze spijbelt of zo, nou echt wel dat ik dan kijk. Pech voor haar...ze weet dat t te bekijken is.
Kinderen hebben in mijn ogen geen recht op 100% privacy. Ze weet dat ik zomaar opeens wel eens dr telefoon kan pakken...ik doe t niet, maar zodra ik merk dat er iets gaande is....nou zeker wel.
En ze weet t... t boeit ook niet.

Nu heb ik geluk dat mijn dochter (nog) niet zo losbandig is.

dikke knuffel voor dat gedoe met dr kiezen. Vreselijk voor dr

Maar ik zou wel flink boos worden dat ze spijbelt...
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mv5  schreef op: 20-01-2015 21:35:21
grr...heel verhaal getypt, is het weg.
net een heftig maar goed gesprek gehad met haar. typ morgen nog wel een keer.
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Son  schreef op: 20-01-2015 21:38:31
Aah dat is fijn
Zonde van je verhaal...
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Bepje  schreef op: 20-01-2015 21:42:57
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mv5  schreef op: 21-01-2015 11:19:29

Ik heb gisteravond met haar gepraat. En nadat ze aanvankelijk boos werd, kwam er daarna een hele tsunami aan verdriet uit.
Het is eigenlijk een samenkomst van een heleboel dingen die soms gewoon even te veel zijn voor haar. Dat is ook de reden dat ze spijbelt. Ze gaat dan een stuk fietsen om even haar hoofd leeg te maken en lekker uit te huilen. Ze doet dat dus alleen, zoals ik al verwachtte. Begrijpelijk, maar niet verstandig. Het is geen oplossing en er komt alleen maar meer ellende van. Ze heeft me beloofd dat ze het niet meer zal doen.
Het is ook veel allemaal op dit moment. Ze zit al in de puberteit, wordt ongesteld, lichamelijk verandert er vanalles, hormonen die in het rond vliegen. Je zou denken dat een kind van 12 daar al genoeg aan heeft. Mijn dochter is al haar hele leven erg onzeker en het zit haar ook allemaal niet erg mee.
Haar gebit is altijd al een drama geweest. Al vanaf de eerste controle mankeert ze altijd wel wat. Helaas zijn die beugels echt nodig, ondanks dat het wel een extra belasting voor haar gebit is. Ze kan er niks aan doen, gewoon stomme pech. Haar tanden zijn schoon, ze poetst goed, eet niet te vaak en niet te zuur/zoet, maar ze heeft gewoon een heel zwak gebit. Ze is gewoon heel bang wat het volgende is. En ze schaamt zich ervoor dat ze zo'n slecht gebit heeft en 'een half kunstgebit' moet, zoals ze het zelf omschrijft.
Haar ogen gaan ook snel achteruit, momenteel zit ze op -8,25 en in de puberteit zal dit nog slechter worden. Waar en wanneer het stopt weet niemand. Dat maakt haar ook onzeker en angstig.
En dan nog school. Ze vertelde me dat ze in de klas geen vriendinnen heeft. Wel in de klas van haar beste vriendin/nichtje. Die twee zijn al van kleins af aan onafscheidelijk en ze wilden graag bij elkaar in de klas op de middelbare. Alleen zit nichtje in de vwo+klas (extra modules, voor potentiele gymnasiasten) en dochter niet, die doet gewoon vwo. Ze wilde dat heel graag, maar haar scores waren net niet goed genoeg en als een school dan 30 plaatsen heeft, moeten er keuzes gemaakt worden, hoe verdrietig ook voor mijn dochter. Als ze goed scoort dit jaar, kan ze alsnog naar het gym. Maar het eerste rapport was daar net niet goed genoeg voor. Ik vind het niet erg als ze het gym niet haalt, al snap ik dat het haar frustreert als ze ergens hard voor werkt en het lukt dan niet. 
In haar eigen klas voelt ze zich niet geaccepteerd. Ze slist door haar beugels best wel, en soms lachen andere kinderen daarmee of doen ze dat na. Daarom durft ze niet veel te zeggen in de klas. Dit ga ik vanmmiddag zeker met haar mentor bespreken.
Kortom: ze voelt zich de laatste tijd ongelofelijk verdrietig, boos, onmachtig en angstig en weet niet hoe ze met haar gevoelens om moet gaan. Ze had niet het idee dat ze het bij iemand kwijt kon en voelde zich ontzettend eenzaam, waardoor ze thuis vaak boos was en ruzie maakte. Ik realiseer me nu hoe ontzettend alleen mijn meisje is geweest in haar verdriet en haar zorgen en dat doet pijn.
Ik hoop van harte dat ze in het vervolg naar mij toe komt en dat we erover kunnen praten. Want haar gedrag de laatste tijd heeft wel zijn weerslag hier thuis.

 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mrtj  schreef op: 21-01-2015 11:33:19
Goed dat jullie gepraat hebben, en goed dat ze je in vertrouwen heeft durven nemen
Nu de volgende stappen.... Hoop dat het gesprek met de mentor wat gaat opleveren, en dat jij en dochter goed in gesprek kunnen bijven de komende periode!
 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Tessa_mv2  schreef op: 21-01-2015 14:48:15

Wat ontzettend heftig voor je meisje zeg!


Dat valt niet mee voor haar. Wat fijn dat jullie samen in elk geval een goed gesprek hebben gehad.
Nu nog het gesprek met de mentor. Het komt allemaal vast wel goed met haar. Maar voor nu heeft ze het gewoon zwaar.
Ik hoop ook dat ze vanaf nu het gevoel heeft wel bij jou terecht te kunnen.
Arm meisje, heb met haar te doen.


 
Quote
RE: houdt het dan nooit op?!
Mv5  schreef op: 22-01-2015 09:52:34

Gistermiddag een fijn gesprek gehad met haar mentor en 's avonds thuis er nog met zijn allen over gepraat, want dochter en ik vonden dat de rest ook het recht had te weten wat er speelt. Gelukkig zijn haar zussen heel begripvol en is haar boze gedrag en vergeven en vergeten.

Haar mentor uitte zijn zorgen over het feit dat dochter in de klas erg stil en teruggetrokken is en de laatste tijd dus regelmatig afwezig.
In het begin vond mijn dochter het wel moeilijk om eerlijk en open te zijn, maar uiteindelijk heeft ze alles verteld wat ze mij ook verteld heeft. Haar mentor was heel begripvol en stelde voor om de klas hiervan op de hoogte te stellen, zodat ze weten waarom dochter bozig of kortaf kan reageren. Dit wilde dochter niet, want ze schaamt zich dus voor haar gebit en dat hoeft niemand te weten van haar. Hier denken we dus nog even over na. De mentor gaat in ieder geval wel de kinderen aanspreken die haar uitlachen of nadoen met haar geslis, want dat wordt niet getolereerd. Als het toch doorgaat, moet ze dat melden.
Maar hij had het ook over dat er laatst een groepje meiden uit de klas naar hem toe was gekomen dat ze zich een beetje zorgen maakten over mijn dochter, omdat ze bijna niks zei, vaak boos en kortaf was en geen vriendinnen had, maar dat ook niet leek te willen.
Wat bleek dus; dochter wilde eigenlijk niet naar deze klas, dus vond ze bij voorbaat iedereen al stom en ze heeft haar klasgenoten dus geen eerlijke kans gegeven. Niet slim van haar en dat zag ze zelf ook wel in en daar had ze dus spijt van, want ze werd doodongelukkig van haar eigen gedrag en voelde zich heel eenzaam. Haar mentor vond dat ze daarvoor maar haar excuses aan moest bieden aan de klas. Dan kan ze daarna weer 'met een schone lei' opnieuw beginnen.
Verder is nog afgesproken dat dochter voorlopig elke week even kort met de mentor praat en als ze daar behoefte aan heeft, mag ze ook naar de vertrouwenspersoon op school.

Ik ben oprecht blij dat ze zo'n fijne mentor heeft die haar graag wil helpen. Hopelijk gaat het binnenkort weer lekker op school en dan gaat het thuis vanzelf ook wel beter denk ik. Ik heb trouwens liever dat ze op school normaal doet en daar alles goed gaat en dat ze dan thuis soms even moet afreageren, het zij zo. Ze is er nog niet, maar de eerste stap is gezet.

Maandag moet ze haar kiezen laten trekken...en daar zien we allebei eigenlijk wel tegenop.
Maar volgend weekend gaan we samen een dagje weg, dus dat is dan wel weer leuk. Alles komt goed, uiteindelijk.

 
Quote
Navigatie


Reageren op houdt het dan nooit op?!
Naam
Bericht