Menu
 

Topic:

zoon ongevraagd ergens spelen

Een Moeder  schreef op: 14-01-2015 13:39:12
Zoon van 10 jaar gaat alleen van en naar school. Zijn vriendje wordt door zijn moeder opgehaald (met de auto) en regelmatig krijg ik een app dat ze zoon heeft meegenomen om daar te spelen.Heb al regelmatig gezegd dat ik dat niet handig vind omdat we ook wel eens afspraken hebben waar we naar toe moeten (die zoon niet weet). Dan moet ik zoon daar dus weer gaan ophalen.

Vandaag gebeurde het weer, mijn man is vrij en we zitten te wachten tot de kids uit school komen, soep gemaakt, lekkere broodjes gekocht. En ja wel zoon is weer mee met vriendje. Mijn man is woest en vind het niet normaal dat een moeder dit doet zonder het te vragen. Hij heeft zoon gezegd dat ie maar kijkt hoe hij thuis komt, hij gaat hem niet ophalen.

Op zich heb ik er niet zo veel moeite mee maar IK ben weer degene die het kan oplossen. Zoon kan dat hele stuk niet lopen, die moeder gaat hem niet brengen dus ik zal het zelf wel weer moeten doen, die moeder te woord staan waarom mijn man zo onvriendelijk deed..... pffff Soms word ik er zo moe van...

Vinden jullie dit ook not done zoals mijn man ?
Ik krijg nu het verwijt dat ik veeeeeeeel te makkelijk ben en ik verwijt hem dat hij zit te zeiken over een broodje van 29 cent wat nu in de prullenbak kan
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Mama Van Drie  schreef op: 14-01-2015 16:59:15
TO zegt later ook dat ze zelf er niet zo'n probleem van maakt maar haar man wel, dat klopt dus niet ze vindt het zelf ook niet handig dat zoon meegaat gelijk, staat in haar eerste post.....beetje flauw om je danachter je man te verschuilen nu, doen voorkomen dat hij het zo erg vindt en jij niet zo, beetje dubbel.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Sunshine  schreef op: 14-01-2015 17:04:58
Nou niemand neemt mijn kind mee zonder toestemming.
Ze kan toch bellen op het schoolplein.
Sorry maar kan je man best begrijpen,zou ook echt boos zijn.
Ze zou onderweg maar een ongeluk krijgen en jij zit vrolijk te wachten op een kind
Wat niet thuis komt,
Of hij zal maar meegenomen zijn en jij als moeder denkt ach 
Ze zal hem meegenomen hebben.
En daarnaast ze neemt hem zonder toestemming mee ,maar thuis brengen doet ze niet,als het niet uitkomt ,

En mijn kind hoef dat ook niet te flikken.
Die had ook echt een probleem gehad. 

Eerst bellen of komen vragen en daarna kan er gespeeld worden.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Anne Mv 3  schreef op: 14-01-2015 17:06:21
Normaal gesproken vind ik dat je een kind van 10 hierin al best zelf keuzes kunt laten maken - in overleg.
Zo vind ik het prima als ze ongevraagd iemand mee nemen of naar iemand toe gaan tenzij ze natuurlijk weten dat we al een afspraak hebben.

In jullie situatie zou ik het oplossen door je zoon een mobiel te geven en de verantwoordelijkheid bij hem neerleggen dat hij op het plein eerst even belt of hij met een vriendje mee kan.

En je man moet er maar aan wennen dat zijn zoon een eigen leven heeft.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Smvn&d  schreef op: 14-01-2015 17:11:05
Ik snap wat jij bedoeld mamavandrie.. maar in dit geval is er al aangegeven dat ze het niet handig vind enzo.. dus dan moet die moeder het ook niet meer doen toch?
hier is de oudste bijna 6, dus geen idee hoe dat tegen die tijd gaat, en vind het goed als hij uit school mee gaat met een vriendje, maar ik wil dat dan wel even van te voren weten. Maar ik denk dat mijn kind als hij alleen naar school gaat ook wel een mobieltje heeft, dus dan verwacht ik van hem dat hij mij even een berichtje doet of belt voordat hij mee gaat.
Ook prima als die moeder het laat weten, maar hier lees ik, dat een moeder een kind steeds mee neemt, terwijl de to dat liever niet heeft en dat al vaker heeft aangegeven. en betreffende moeder blijft het toch doen.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Kees  schreef op: 14-01-2015 17:15:14
wat is precies het probleem?

die moeder die hetweer ongevraagd doet?
je zoon die het heel goed weet?
je man die zo heftig reageert?
of jezelf omdat je eigenlijk wel/geen/wel mening erover hebt?

hier is het niet mogelijk om zomaar mee te gaan want ik sta zelf bij school
onverwacht spelen mag hier niet. bij ons wel maar niet bij een ander thuis.

zomaar een kind meenemen doe ik ook niet.
als er een kind mee wil en die ouder staat er niet, dan bel ik die ouder op.
andersom zou ik het echt niet kunnen waarderen.

maar ik geloof niet echt dat ik het probleem inzie verder....waarom moest je zoon naar huis?

 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Een Moeder  schreef op: 14-01-2015 17:19:50
Ik heb eerder aangegeven dat ik het niet handig vindt omdat we soms wel eens afspraken hebben die ik in de ochtend niet wist. Ze laat me altijd weten dat zoon met haar mee is (vaak via de app als ze al thuis is). Maar heb al vaker gezegd dat ze moeten bellen (of zoon of moeder) VOOR ze vertrekken van school.

Nu hadden we vandaag geen afspraken dus ik had er vandaag geen probleem mee dat hij mee is gegaan. Alleen nu belde zoon zelf op (via zijn mobiel) dat hij bij vriendje was en manlief is normaal echt nooit thuis overdag dus die heeft geen ervaring met deze gang van zaken en vond het not done dat een moeder zo maar een kind mee neemt zonder vantevoren te overleggen.
Hij heeft niet altijd zijn mobiel bij zich (en die moeder ook niet) dus vaak gebeurt het dat ze iets laat weten als ze er al zijn. Is aan de andere kant van de stad.


Hij heeft maar 1 vriendje en ze appt altijd dus mocht ik geen app of telefoontje hebben gekregen dan ga ik naar school (vaak kom ik hem dan onderweg tegen of is hij nog op school iets aan het afmaken). Dus het is niet zo dat ik geen idee heb waar zoon uithangt. Het is een verantwoordelijk kind en al 10 dus ik schiet niet snel in de stress.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Kees  schreef op: 14-01-2015 17:22:58
dus je man heeft er geen ervaring mee, wat ik lees is dat jij het allemaal niet zo schokkend vind.
dan kun jij toch aan je man uitleggen dat dit vaker zo gaat?
hoeft hij toch niet zo tekeer te gaan?
als het " normaal" is voor jou en zoon....
is je zoon nu de dupe omdat papa en mama niet op 1 lijn zitten....
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jolijn  schreef op: 14-01-2015 17:27:32
Dat soort afspraken hoor je met je zoon te maken en niet met andere moeders. Hij moet op zo'n moment zeggen: ik moet eerst vragen of het uitkomt of ik mag spelen.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Ma Dalton  schreef op: 14-01-2015 17:27:55
je zoon vertellen dat hij jou van het schoolplein belt. En zorgen dat dat mobiel gewoon opgeladen in zijn tas zit. Ben je niet meer afhankelijk van de apps van die moeder.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Mama Van Drie  schreef op: 14-01-2015 17:45:14
Vind het maar een hoop moeilijk gedoe om weinig als ik eerlijk.

De ene keer zeg je ik vind het niet zo handig en heb dat tegen die moeder ook al gezegd en later zeg je ik heb er geen probleem mee maar mijn man wel.

Net watKees zegt dan kan jij toch zeggen dat dat vaker zo gaat en dat het geen punt is?

Nu heb je heisa om niks ( in mijn ogen dan hoor) maar zal het wel verkeerd zien.

Ben wel blij dat het hier een stuk relaxter gaat wat speelafspraken betreft.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jen9  schreef op: 14-01-2015 17:54:25
Pfftt... wat een gedoe om niks.. na je laatste post al helemaal... Laat m dan gewoon naar huis komen als t niet uitkomt.. of prent t hem beter in.. Hij is 10 en moet daar mee om kunnen gaan!
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Snoepje023  schreef op: 14-01-2015 18:01:00
Weet je wat het is, sorry dat ik het zeg. Je zegt ik vind het niet handig ivm met andere afspraken, maar staat er in je openingsbericht dit:  Heb al regelmatig gezegd dat ik dat niet handig vind omdat we ook wel eens afspraken hebben waar we naar toe moeten (die zoon niet weet).
Hoe kan je zoon dan weten wanneer hij thuis moet zijn? communicatieprobleem in mijn optiek. Want je zoon is 10 en kinderen van 10 begrijpen heel goed wat ouders bedoelen. 
Je zegt dat je man kwaad werd, had hij zo kwaad mogen worden? Nee dat vind ik niet, maar jij zegt heb er meestal geen problemen mee, ok zoals ik al eerder aangaf dat kan. Kinderen moeten ook vrienden kunnen hebben.
Je zou gewoon met je man in gesprek moeten gaan en niet met die moeder, want je geeft toch zelf aan dat dit vaker gebeurd en je er geen problemen mee hebt. Hoe kan je dan zo boos worden op die vrouw, als het vaker is gebeurd. En jij bv niets zegt over afspraken tegen je zoon, die vrouw weet dat dan toch niet, en je zoon ook niet
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Een Moeder  schreef op: 14-01-2015 18:02:43
Ik vind het ook gedoe om niks, maar mijn man brengt me aan het twijfelen omdat hij gewoon vindt dat je vantevoren vraagt of belt en niet als je er al bent. Hij snapt echt niet dat de moeder van het vriendje dit zo doet.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Mama Van Drie  schreef op: 14-01-2015 18:07:40
Vaak spreken ze op school pas af, van te voren is gewoon een beetje lastig dan.

Hoe het hier gaat? het gebeurt met grote regelmaat dat mijn dochter een vriendin mee hebt als ze thuis komt, ook om kwart over 3 als school uit is, het eerste wat ik vraag aan dat meisje ' weet je moeder dat je hier bent?' meestal is het antwoordt nee en dan bellen ze even dat ze hier zijn, probleem opgelost en hier nooit een flippende ouder meegemaakt, gelukkig!

Als jij wilt dat hij belt dan moet je zorgen ( of hijzelf ) dat hij altijd z'n mobiel bij zich heeft en dan spreek je met hem af dat hij EERST naar huis belt of het goed is.

 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jen9  schreef op: 14-01-2015 18:50:45
Ik sta vaak voor piet snot te wachten.. hup.. weg allebei, of je hebt idd een lekkere lunch voorbereid en ze bellen dat ze bij een vriendje zitten...
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Ano  schreef op: 14-01-2015 19:13:14
Ik zou mij geloof ik eerder schamen dat mijn kind steeds met een ander mee gaat. kenbaar willen ze graag samen spelen... hoe doet hij het als hij een keer bij hem thuis wil spelen? Ik zou mijn kind niet zomaar meegeven als ik niet zou weten dat het goed is dat het kind elders mag spelen. 

Wij hebben het hier zo afgesproken dat er gespeeld mag worden maar eerst even bellen. Hij heeft een telefoon waarmee hij kan bellen. Maar meestal sta ik als brave henkie voor piet snot op het schoolplein...
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Queen@home  schreef op: 14-01-2015 21:30:46
Jammer dat het zo gaat. Ik zou wel zorgen dat het vriendschappelijk opgelost wordt als je de moeder erop aan gaat spreken. je zegt dat het zijn enige vriendje is en anders is hij die dalek kwijt, mag tie niet meer van zijn moeder ofzo...

Maar eigenlijk vind ik dat je zoon zelf verantwoordelijk is. HIJ stapt toch in, hij is 10! En dan weet je best dat je het moet melden waar je heen gaat. telefoon vergeten? Nou dan kom je of naar huis om het te zeggen OF je zorgt dat je op een andere manier het even doorbelt, desnoods via de schooltelefoon. Maar zomaar ergens heengaannee ik vind dat niet kunnen.

Hier is de oudste 11 en zij zegt het sochtends altijd even. Mocht ze op de dag zelf ineens bedenken dat ze met iemadn wil spelen dan draait ze het zo dat diegene bij haaar komt (dat mag hier altijd dat weten ze) of ze komt het even vragen of ze daareen mag. een mobiel heeft ze nog niet.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Queen@home  schreef op: 14-01-2015 21:34:46
hier komt het ook wel voor dat mijn kinderen met kinderen thuiskomen waarvan de moeder het niet weet en dan laat ik ze idd even bellen. Die ouders vinden dat prima
Ikzelf vind dat niet prettig als mijn kinderen dat doen maar ze doen dat dus nooit omdat ze weten dat ik dat niet op prijs stel.Wanneer ze naar het VO gaan wordt dat anders, zekrijgen dan een mobiel en als ze  dan melden waar ze heen gaan vind ik dat prima. Ze zijn ook wat oder dan natuurlijk.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-01-2015 21:59:53
Het probleem ligt bij je man. Je zoon wist niet dat hij naar huis moest komen zoals hij wel vaker niet weet dat er afspraken zijn in de middag. Logisch dat hij dan met een vriendje afspreekt als er niks bijzonders tussen jullie afgesproken is. En dan valt je man tegen hem uit dat hij maar ziet hoe hij thuis komt?! Dat kun je alleen zeggen als je hem die ochtend hebt gezegd dat hij thuis moet komen en dat is niet gebeurd. Probleem ligt toch echt bij jullie. En al helemaal niet bij die moeder.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Proestie  schreef op: 15-01-2015 07:41:14
Ik snap het probleem niet zo, hier wordt er ook veel gespeeld en ik word ook wel eens gebeld door 1 van de kinderen dat ze ergens anders zijn. Ik houd persoonlijk de woensdagmiddag ook vrij zodat er gespeeld kan worden. Heel soms komt het niet uit, maar dan weten ze het van te voren.  
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 15-01-2015 08:33:01
Het is natuurlijk vrij omslachtig om eerst naar huis te moeten.

Je had geen afspraken staan en het gaat maar om een broodje van 29 cent . Ik zou er niet zo'n probleem van maken hihi... Kost alleen maar een hoop energie.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jolanda1974  schreef op: 15-01-2015 09:14:05
Ben nu toch wel nieuwsgierig hoe het afgelopen is allemaal


 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jessiemv3  schreef op: 15-01-2015 09:30:50

Ik snap eerlijk gezegd alle heisa niet zo en vind de reactie van je man echt overtrokken. Hij lijkt zelf wel een kind van 10...
En om je eigen zoon dan met zo'n rotgevoel op te zadelen bij een vriendje vind ik echt not done.
Dit is nu eenmaal het 'nadeel' als je kind alleen naar school gaat. Of je moet hem een mobieltje meegeven en de afspraak maken dat hij belt als hij met die moeder mee gaat.
Wees blij dat die moeder je kind graag in huis haalt en dat je zoon aan dat jongetje zo'n leuk vriendje heeft.


Dat is toch veel belangrijker dan een broodje van 29 cent?

 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Een Moeder  schreef op: 15-01-2015 11:43:40
MIjn man is hem gaan halen en heeft met de moeder gesproken dat hij niet wist dat dit wel vaker gebeurde en ik er geen probleem mee heb. Man is vrij ouderwets (en al iets ouder dan de gemiddelde bezoeker hier)  en duidelijk niet gewend aan dit soort dingen. Zoon was totaal niet onder de indruk trouwens


 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Krumelke  schreef op: 15-01-2015 11:44:59
zeker als je er al eens iets van gezegd hebt zou ik het ook niet meer accepteren van die moeder.

als ze samen willen spelen moeten ze dat smorgens maar afspreken zodat ze dat tussen de middag thuis kunnen vragen of het echt mag. of wat hier soms ook gebeurd (niet bij ons maar wat ik hoor van anderen) is als een vriendje meegenomen wordt dat ze even langs het huis van het jongetje rijden om aan ma te vragen of het ok is.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Cora38  schreef op: 15-01-2015 12:44:54

Quote een moeder:
MIjn man is hem gaan halen en heeft met de moeder gesproken dat hij niet wist dat dit wel vaker gebeurde en ik er geen probleem mee heb. Man is vrij ouderwets (en al iets ouder dan de gemiddelde bezoeker hier)  en duidelijk niet gewend aan dit soort dingen. Zoon was totaal niet onder de indruk trouwens




Dan ben ik ook oude (41) want dit zou ik nooit goedkeuren.

Je hebt het zelf vanaf het begin geaccepteerd dat het zo gaat, dus dat is dan moeilijk terug te draaien als je dat zou willen.
Mijn dochter is trouwens ook 10 en die zou als ze dit een keer zou doen straf krijgen ervoor omdat ze weet dat ze nooit zomaar met iemand mee mag.
Ik sta trouwens net als Kees zelf bij het hek, maar dat is ook omdat ze anders alleen een gevaarlijke weg over moet steken.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jen9  schreef op: 15-01-2015 16:01:30
Ik word 42 en vind t allemaal prima!
Hij moet volgend jaar naar t voorgezet.. mijn zoon.. zou ik echt raar vinden als hij dit soort dingen dan niet mag.. hoe moet dat dan volgend jaar? Ik bereid hem zo gewoon voor.. eigen verantwoordelijkheden leren en nemen.. en idd.. begonnen met 10 jaar.
Wat is er fout aan dat hij met iemand meegaat waar hij al jaren over de vloer komt en belt zodra hij daar is?  Andersom gaat t trouwens net zo en ik ken echt helemaal niemnd die dat raar vindt...
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
M&j  schreef op: 15-01-2015 16:31:57
Ze worden nu eenmaal ouder en gaan een eigen leven leiden, hier mag dat dus gewoon. Alleen wel even een belletje plegen of appen. Heb ook vaak genoeg kinderen hier over de vloer direkt vanuit school. Bij de kinderen die mijn dochter (14) meeneemt ga ik ook niet meer navragen of ze thuis wat hebben laten weten, dat is hun eigen verantwoording. 


Ik ben bijna 47 
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Mama Van Drie  schreef op: 15-01-2015 16:37:38
Ik ben 47 en ik ken ook geen een ouder die gaat flippen van het feit dat hun kind meegefietst is uit school met een vriendin om te spelen daar, even bellen en het is altijd oke.
Hoezo 'zomaar met iemand mee'....is niet zomaar iemand is een vriendje of vriendinnetje waar je kind vaak genoeg over de vloer komt, dat noem ik niet zomaar met iemand meegaan.

Ik ben echt heel makkelijk met dit soort dingen, en erwordt altijd keurig even gebeld.

Mijn dochter kwam vandaag met een vriendin thuis weer, ik hoefde het nu niet eens te zeggen, ze ging gelijk even bellen, ik let op de tijd want de meesten moeten om 5 uur naar huis, dan stuur ik ze weg.

Er is hier geen ouder die ervan flipt.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Duifje  schreef op: 15-01-2015 18:55:12
Ik haal de kinderen altijd zelf uit school, dus ik heb dit probleem niet. Mijn oudste zou wel alleen mogen en dan zou ik er geen moeite mee hebben als hij met iemand mee gaat, als ik maar weet waar hij is. Ik zeg het ook altijd van te voren als ze die dag niet kunnen afspreken.
Ik snap overigens niet dat als hij een mobiel heeft, waarom hij hem dan niet meeneemt. Dan heb je dat probleem helemaal niet meer. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op zoon ongevraagd ergens spelen
Naam
Bericht