Menu
 

Topic:

werkzoekende thuisblijfmoeder

Jolanda1974  schreef op: 12-12-2014 11:26:07
Vijf jaar geleden ben ik ontslagen en sindsdien is het nog niet gelukt om ander werk te vinden, er gaan soms wel 9 sollicitaties per week de deur uit. Ik heb me er ondertussen redelijk bij neer gelegd maar sommige mensen in mijn omgeving denken daar anders over. 9 van de 10x glijdt het zo van me af maar heel soms komen hun opmerkingen hard aan. 

Maar hoe komen jullie de dag door??  . ik puzzel bijvoorbeeld nu veel, help op school, maak in opdracht kaartjes & taarten, tussen de middag en na school kan iedereen met mij mee. Sta graag voor mensen klaar maar schijnbaar tel ik niet mee in de maatschappij in de ogen van sommige.
Wat doen jullie allemaal als je niet werkt of gewoon in je vrije tijd? Misschien brengen jullie me nog op een leuk idee

We zijn als gezin met deze puzzel bezig..
 
Quote
Navigatie
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Caatje  schreef op: 12-12-2014 11:31:19
Ik las laatst op fb al een nare opmerking van iemand. Ik had diegene ontvriend, zo ga je niet met elkaar om. Jij hoeft geen verantwoording af te leggen aan anderen, dus gewoon lekker je ding doen. Ik kan je mijn hobby's wel vertellen, maar die vind jij toch niet leuk, hahaha!! En daarnaast doe ik natuurlijk vrijwilligerswerk.
Maak je niet druk, lieverd, lekker laten gaan!!
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Fransje72  schreef op: 12-12-2014 11:32:57
Volgens de buurt zit ik de hele dag op mijn kont  , is niet waar, ik lig op de bank  . toch fijn als anderen beter weten wat jij dOet. Ik haak, ben met de hondjes bezig, zorgen dat iedereen zijn spullen heeft en ook nog op tijd. Ik schilder weer en daar kan ik mijn ei wel in kwijt. Sorry, aan mij heb je niet veel 
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Mamvan3  schreef op: 12-12-2014 11:33:15
Ik ben sinds april ook alle dagen thuis, maar heb een eigen bedrijfje aan huis. Nu ik thuis ben, kan ik dat veel makkelijker inplannen (heb bedrijfje al langer). Verder zijn we bezig met een verbouwing en doe ik een opleiding (maar die staat even op een heel laag pitje door omstandigheden). Ik doe ook veel op school en ben vrijwilliger bij het Rode Kruis, waar ik veel coordineer. Ik kom tijd te kort...
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Vlindertjes  schreef op: 12-12-2014 11:33:50
Ik werk wel maar in de avonden, nachten en weekenden dus ben overdag op werkdagen thuis. Ik doe vrijwilligerswerk en help op school en zit op mama-life.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Jolanda1974  schreef op: 12-12-2014 11:34:47
Ik vind ze wel leuk maar ik kan dat niet  En nee ontvrienden doe ik niet.. Dat gun ik ze niet maar die kwam wel even hard aan inderdaad  stom hè.. je hebt wel eens van die dagen..
Soms heb ik gewoon geen tijd om te werken  dan heb ik tussen de middag 5 kinderen aan tafel en na school een tafel vol met knutselende kinderen. Maar daar geniet ik alleen maar van. Dat zijn de leuke momenten van het thuis zijn. Blijf maar gewoon doen zoals ik ben.. Goed advies 
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Mama_anja  schreef op: 12-12-2014 11:40:27
deze opmerking krijg ik ook 
je bent nog jong waarom ga je niet werken hmm ja zou wel willen dan had ik dat vast al lang gedaan m
maar leuke puzzel trouwens
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Queen@home  schreef op: 12-12-2014 11:43:49
Als ikhet zo lees doe jij het juist heel goed, jouw kinderen hebben een veilige basis met een moeder die er altijd voor ze is. Toen ik nog TBM was waren er altijd nog wel kinderen die niet op school zaten, dus daar was ik altijd druk mee. De dagenzijn zo gevuld. Als de schoolgaande kinderen weg waren deed ik de jongsten lekker uitebreid in bad, daarna of intussen, wat huishoudelijke zaken. Dan koffiedrinken, boodschapje doen en dan kwamen ze al weer een boterham eten. Smiddagsde kleintjes naar bed en ik lui op de bank met de laptop ofzo, of spullen verhandelen op marktplaats. smiddags uitschool boekjes voorlezen eten koken en de dag was alweer om.
Koekjes bakken deden we ook graag of knutselen. Met mooi weer naar het bos of park.

Nu zijn ze allemaal op school en onder schooltijd heb ik ''werkhuisjes'' 
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Mama_anja  schreef op: 12-12-2014 11:43:58
oja ik kook en bak graag ben nu veel met fotos bezig bewerken heb nog 2 kidnerern thuis 
heb net de kerstkaarten geschrreven 
ik wil van alles maar soms komt het er gewoon niet van 
eerst zo de keuken maar op ruimen alles van gister staat er nog  lag er om half 9 al in dus dan kan ik de trowp van die avond ervoor op ruimen
muziek luisteren 
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Miepie1972  schreef op: 12-12-2014 11:47:03
Ik ben ook thuis (zelf voor gekozen), maar af en toe krijg je wel het idee dat je je ervoor moet verantwoorden. Maar daar ben ik mee gestopt! Mijn man en ik hebben hier heel bewust voor gekozen. Hij heeft een hele drukke en onregelmatige baan en ik ben de stabiele factor thuis  
Ik merk ook dat de kinderen het heel fijn vinden, alles kan hier altijd en iedereen is welkom. Ze zien ook dat het anders gaat bij vriendinnetjes die bijv. naar bso moeten of andere opvang. Zo werkt het voor ons het beste en daar heeft verder niemand iets mee te maken.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Debbel79  schreef op: 12-12-2014 11:47:55
Ach meis. Lekker laten kletsen. Dat domme gelul zegt meer over hen dan over jou.

Is er geen mogelijkheid dat je je taarten toestand uitbreid en er een echt bedrijfje van kan maken?
Of is het daar te kleinschalig voor?

Ik bedoel dan dat je mooie flyers maakt. Die verspreid he in je regio.
Zal best een hoop uitkomen denk ik.

Ik heb het destijds ook gedaan met mijn geboorteborden. Ik heb toen wel de belasting gebeld maar omdat ik onder een inkomensdrempel bleef hoefde ik niks op te geven. Puur alleen melden en een inschrijving bij kvk was genoeg.

Ik heb toen een aantal jaar flink verkocht.
Om de zoveel tijd maakte ik een nieuwe flyer en ging ik weer een paar avonden wat wijken af om ze in de brievenbus te gooien.

Of ik regelde dat een buurmeisje ging folderen voor 15 euro.

Is dat niks voor je?
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Miepie1972  schreef op: 12-12-2014 11:50:29
Oh dat is natuurlijk nog geen antwoord op je vraag. Maar ik verveel me nooit, ben altijd druk. En waarmee? Van alles en nog wat. Ben heel actief op school, vrijwilligerswerk, thuis, lezen, shoppen, koffieleuten etc.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Caatje  schreef op: 12-12-2014 11:51:05

Quote Jolanda1974:
Ik vind ze wel leuk maar ik kan dat niet  En nee ontvrienden doe ik niet.. Dat gun ik ze niet maar die kwam wel even hard aan inderdaad  stom hè.. je hebt wel eens van die dagen..



Ik snap de zin 'Dat gun ik ze niet' totaal niet. Je moet het jezelf gunnen; gun jezelf dat je dat soort opmerkingen niet meer hoeft te lezen. Als iemand zoiets zegt, kan het toch geen echte vriend zijn? Waarom zou je contact met zo iemand willen?
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Son  schreef op: 12-12-2014 11:53:02
Mensen zijn gewoon jaloers....kan er echt niks anders van maken. Anders maak je niet van die domme opmerkingen.
Ik werk wel, al is t t huis, maar voel me best gezegend dat ik thuis ben bij de kinderen. Kan me ook wel voorstellen dat anderen dat ook wel zouden willen. Helaas is t financieel niet altijd mogelijk.
Soms is t wel eens eenzaam, maar he, mamalife is bruizend, ook door de week
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Spatje  schreef op: 12-12-2014 11:57:07
Herkenbaar.  Als iemand mij vraagt wat voor een werk ik doe zeg ik tegenwoordig standaard dat ik mijn kinderen zelf opvoed

Mensen denken echt dat je als tbm niks doet. Nou ik had het rustiger toen ik nog werkte.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Ladyb  schreef op: 12-12-2014 11:59:48
Inmiddels werk ik alweer 5 jaar maar ben daarvoor zo'n 6 jaar thuis geweest, in die tijd 3 kinderen gekregen. Ik vond thuis zijn bij de kinderen veel zwaarder dan het werk wat ik nu doe, 12-16u per week als verzorgende.

 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Sammie  schreef op: 12-12-2014 12:03:44
Ach Jolanda, en als je werkt is het ook niet goed hoor. Daar krijg je ook zat commentaar op. Ik haal mijn schouders op en denk 'Joh maak je druk om je eigen leven'.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Esmie  schreef op: 12-12-2014 12:05:36
Volgens mij tel jij juist heel erg mee in de maatschappij als ik het zo lees. Heerlijk dat jij je kinderen en die van anderen zo rust, regelmaat en gezelligheid kan bieden. Ik heb een jaar thuis gezeten en vond het heerlijk. Nu werk ik weer. Deels omdat ik dat leuk vind, maar het is ook vooral noodzaak en dat vind ik soms best moeilijk, omdat ik (mede door wat persoonlijke problemen) vaak niet toekom aan de dingen thuis en het gevoel heb kort te schieten naar mijn kinderen.

Dus nee, ik vind helemaal niet dat jij niet meetelt en wie dat wel vindt moet beter nadenken. Ik zou het best willen, thuisblijfmama zijn.

Geniet van wat je hebt luister vooral naar de mensen die wel verstand hebben 
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Nerise  schreef op: 12-12-2014 12:11:31
Ik heb nu even geen opdracht, dus vanmiddag ga ik slapen

Ik kom mijn dagen echt wel door. Soms heb ik 20 uur werk in de week, soms 0. Er is nooit iemand die zich daar mee bemoeit. Wel soms uit belangstelling, zo van, loopt het? (Toen wel, nu is het even rustig.) Ze vragen ook nooit hoeveel uur. Het wisselt. Geen idee bij hoeveel uur je wel door een werksnob serieus genomen zou worden. Misschien hebben de werksnobs me allang afgeschreven, want ik heb niet gewerkt tot de jongste naar school ging.

Ik ben ook nuttig als ik geen werk heb. Dan houd ik winkelpersoneel op rustige tijden bezig,  zie ik of er geen gekke dingen gebeuren in de buurt, houd mijn voortuin een beetje bij, neem pakjes aan, help eens op school, verdiep mijn vakkennis, sport ik, geef ik een training bij de sportclub...
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Nerise  schreef op: 12-12-2014 12:12:08
PS. werksnob = niet iemand die werkt, maar iemand die vindt dat je alleen meetelt als je werkt.


 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Jolijn  schreef op: 12-12-2014 12:25:18
Ik denk dat je een keuze moet maken tussen de titel `thuisblijfmoeder´ en ´werkzoekende´. Welke van de twee wil je oprecht zijn?
Beide kan goed zijn. Als je een financiële bijdrage zou moeten doen aan het huishouden omdat het nu krap is, dan zou ik voor "werkzoekende" gaan en als dat niet nodig is en je bent tevreden zo, dan zou ik voor "thuisblijfmoeder" gaan.
Verveel je je ooit? Zo nee, dan heb je al een dagvulling, lijkt me zo.
Zo niet, dan zou ik zeggen: kijk eens naar wat voor baan je zou willen hebben, en ga aan de slag met het invullen van de hiaten. Mis je een stukje opleiding? Ga weer leren. Mis je een stukje ervaring? Ga eens een vrijwillige stage lopen ergens. Kun je de uren niet bieden omdat je bijvoorbeeld veel minder uren zou willen werken? Kijk dan hoe je meer uren zou kunnen regelen thuis.
En in de tussentijd: maak je hobby officieel je bedrijf, dan kun je altijd zeggen dat je bezig bent met je eigen bedrijf opzetten en dat het nog niet zo goed loopt (of misschien loopt het best goed, dan ben je helemaal niet werkloos!)

 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Angelique  schreef op: 12-12-2014 12:31:31
idd jaloezie 
had gister met mijn man over 8 jaar terug bewust gekozen 
als ik had geweten hoe het er nu voor tsaat was het anders geweest 
maaar het er zijn voor de kids is ook niet onbelangrijk 
ik doe van alles 
zit achter pc haak of maak dingen op bestelling 
maar ook hiuis en dieren verdienen aandacht 
heb nog kleine pulk thuis 
oke gaat naar psz maar is vaka toch thuis en die wil veel aandacht 
prima ik kan dat geven 
en ja ik solciteer ook steeds maar ja ik box op tegen 10000 16 jarige hupeltutjes dus tja 
nu kiezen we voor gezinsuitbreiding daarna kijken of ik rijbewijs kan halen en evt een opleiding kan doen ofzo om toch de arbeids markt weer op te komen 
we zien wel we redden het dus iedereen lult maar lekker 
ondertussen kan ik wel ea opvangen voor andere en niets is te gek mijn kids vinden het eider geval gewedlig nou prima toch 
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Ladyd  schreef op: 12-12-2014 12:40:31

5 jaar thuis, 6 jaar thuis. Dat klinkt niet echt hoopgevend,


Ik ben sinds begin 2014 thuis. Gelukkig geen nare opmerkingen naar mijn hoofd gehad.


Waarom vinden mensen dat nodig??

 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Bettie  schreef op: 12-12-2014 12:47:40
Ehm....wat doe ik de hele dag thuis?

- huishouden, met elke week 'iets' een grote beurt
- boodschappen
- eten koken
- wassen en weer opbergen (dus vouwen en strijken)
- 4x per dag naar school kinderen brengen/halen
- vrijwilligerswerk op school (interieurcommissie, jubileum, bibliotheek)
- bezoekjes voor de kerk
- vrijwilligerswerk in de kerk
- naaien
- hobby-en met schilderwerk e.d.
- tuinieren
- op afroep werken in het bedrijf van mijn vader
- naar zwemles e.d. rijden
- en gewoon....heel gewoon ook met enige regelmaat eens even lekker achter de laptop. Dan ben ik hier op het forum te vinden of via FB op koopjeshoeken aan het snuffelen. Maar ook mijn eigen overtollige spulletjes aan het verkopen.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Jolanda1974  schreef op: 12-12-2014 12:52:16
Ik ben beide oprecht Jolijn... Ben nog steeds op zoek maar ben wel thuis bij de kinderen. Die het overigens heerlijk vinden Altijd kunnen doen waar ze zin in hebben. geen rekening hoeven te houden met opvang waar ze heen moeten.
En ja ik heb deze keuze niet zelf gemaakt 5 jaar geleden. En nu loop ik ondertussen tegen de 40, wil niet fulltime werken, heb geen rijbewijs dus ben afhankelijk van openbaar vervoer of fiets. Hier in de buurt is dat gewoon niet te vinden. Behalve als je 18 bent, HBO en 30 jaar ervaring. Maar daar heb ik me bij neergelegd. Mijn tijd komt nog wel.

En om van mijn hobby een bedrijf te maken.. Nee zo goed vind ik mezelf niet. Ik rommel gewoon zo lekker door. kom soms tijd te kort haha. Maar heel soms doet zo'n opmerking wel pijn, gewoonweg omdat ik deze keuze niet zelf heb gemaakt. Ik heb altijd gewerkt vanaf mijn 17-de.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Boterbloem  schreef op: 12-12-2014 12:52:46
Wat je ook doet, het is niet goed.
Ik was altijd thuis en mensen dachten dat ik een lui varken was volgensmij.
Nu studeer ik en werk ik 3 dagen en ben ik er volgens anderen nooit voor de kinderen (heb ze gewoon voor en na schooltijd en vaak ook tussendoor. Ze gaan niet naar de opvang.)


 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Debbel79  schreef op: 12-12-2014 12:54:51

Quote jolijn:
Ik denk dat je een keuze moet maken tussen de titel `thuisblijfmoeder´ en ´werkzoekende´. Welke van de twee wil je oprecht zijn?
Beide kan goed zijn. Als je een financiële bijdrage zou moeten doen aan het huishouden omdat het nu krap is, dan zou ik voor "werkzoekende" gaan en als dat niet nodig is en je bent tevreden zo, dan zou ik voor "thuisblijfmoeder" gaan.
Verveel je je ooit? Zo nee, dan heb je al een dagvulling, lijkt me zo.
Zo niet, dan zou ik zeggen: kijk eens naar wat voor baan je zou willen hebben, en ga aan de slag met het invullen van de hiaten. Mis je een stukje opleiding? Ga weer leren. Mis je een stukje ervaring? Ga eens een vrijwillige stage lopen ergens. Kun je de uren niet bieden omdat je bijvoorbeeld veel minder uren zou willen werken? Kijk dan hoe je meer uren zou kunnen regelen thuis.
En in de tussentijd: maak je hobby officieel je bedrijf, dan kun je altijd zeggen dat je bezig bent met je eigen bedrijf opzetten en dat het nog niet zo goed loopt (of misschien loopt het best goed, dan ben je helemaal niet werkloos!)



Waarom al dat moeten? Ze hoeft toch niet perse iets te doen om maar een "gepast" antwoord te kunnen geven als iemand ernaar vraagt?
Jolanda leeft voor zichzelf en niet voor de buitenwereld.
Zoals jij het hier neerzet lijkt het wel dat Jolanda maar "iets" moet doen om
Zich te kunnen verantwoorden tegenover anderen.

Ben blij dat ik de instelling heb dat ik mijn leven indeel hoe IK wil, en dat ik maling heb aan wat een ander daar wel niet van moet denken.
Ga me echt niet in allerlei bochten wringen om maar een bevredigend antwoord aan een ander te kunnen geven.

En gelukkig denkt Jolanda er ook zo over.
Je doet het goed meis. Kan menig moeder (al dan niet werkend) nog een puntje aan zuigen.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Jolanda1974  schreef op: 12-12-2014 12:54:53
Mijn man werkt zich een slag in de rondte.. maakt weken van 50-60 uur (heeft 2 banen) maar daardoor heb ik wel de mogelijkheid om thuis te zijn bij de kinderen. We hebben het niet breed maar we redden het. En daar ben ik apetrots op. mijn man wordt al moe bij het idee als ie soms mijn schema ziet Hij werkt liever haha. 
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Ma Dalton  schreef op: 12-12-2014 12:56:08
Je kunt alleen je eigen leven leiden. Als mensen het nodig vinden om zo fel te zijn is het vaak uit onzekerheid over hun eigen keuzes.
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Jolanda1974  schreef op: 12-12-2014 12:57:19

Quote Ma Dalton:
Je kunt alleen je eigen leven leiden. Als mensen het nodig vinden om zo fel te zijn is het vaak uit onzekerheid over hun eigen keuzes.



Zo dat is een nadenker.. maar ik vind hem geweldig! Zo had ik het nog niet bekeken..
 
Quote
RE: werkzoekende thuisblijfmoeder
Anna28  schreef op: 12-12-2014 12:58:07
Het rare hier is juist dat ik helemaal tot rust kan komen als ik een paar dagen aan het werk ben 
Even weg uit het huishouden, gezeur en gejengel, bende opruimen, boodschappen doen enz enz. Natuurlijk is het heerlijk om veel thuis te zijn, maar stilzitten? Nee. Mensen hebben er echt een verkeerd beeld bij. 

Ik werk onregelmatig, dus 24 uur verdeeld door de week heen. Ben dus overdag heel veel thuis en in de weekenden of savodonds aan het werk. Dan hoor je ook al snel; oh lekker zo'n baantje, veel thuis zijn en weinig aan je hoofd. Maar dat is dus echt niet zo. Onregelmatig werken vraagt meer van je lichaam en geest vind ik, zeker als je de hele dag thuis bezig bent geweest en je kunt savonds nog een keer aan de slag in een woning met 9 gedragsgestoorde kerels haha
Maar ben blij dat ik een baan heb hoor. Heb 2 jaar thuisgezeten en vermaakte me prima, maar werken is wel weer fijn. 

Wat ik altijd deed thuis?
- computeren
- fotograferen
- hobbys, schrijven, handwerken, lezen enzo
- shoppen (gewoon door de stad slenteren zonder veel geld uit te hoeven geven)
- familiebezoek
- bij vrienden op bezoek of hier uitnodigen
- soppen en schoonmaken
- tv kijken
- veel dingen doen met mn zoontje, samen spelen, knutselen, spelletjes enzo

 
Quote
Navigatie


Reageren op werkzoekende thuisblijfmoeder
Naam
Bericht