Menu
 

Topic:

Moeten moeders met thee klaar zitten?

S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2014 18:18:11
Ik voel me even schuldig. Vandaag heb ik een intake gehad om een opleiding te gaan volgen. In augustus kan ik starten en zal dan 1 dag in de week naar school moeten en 2 dagen stage lopen. Onze jongste begint dan net op het voortgezet onderwijs. De school is hier om de hoek en is huiswerkvrij. Nu krijg ik net te horen dat het zielig is want dan komen de kinderen vanuit school en werk in een leeg huis. Ik wil de opleiding doen omdat ik geen diploma's heb en daardoor weinig kans op de arbeidsmarkt heb. Ik werk nu als alphahulp. Wat vinden jullie, ben ik heel ontaard?
 
Quote
Navigatie
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Boterbloem  schreef op: 11-12-2014 18:23:22

Nee, je bent niet ontaard.
Dit zijn lastige dingen. Ik ben van mening dat het belangrijk is dat je er bent voor de kinderen, maar helaas is het in deze maatschappij niet meer haalbaar. Want je moet ook nog 65 worden en het financieel redden ;-)

Ikzelf loop 3 dagen stage en moet de andere dagen opdrachten maken. Mijn geluk is dat ik voor, tijdens en na schooltijd de kinderen kan doen, maar het vraagt wel heel wat van mijn gezin... Ik ben niet meer de gezellige moeder die ik was (ondanks dat ik heel blij wordt van werken) maar ik kan niet uren meer zitten. Ik moet die tijd nu echt inplannen.

Dat wordt wel weer anders, maar dit zijn even lastige tijden. Maar zorg dat je een balans vindt. Probeer die zelf ook zoveel mogelijk te houden.


Komt wel goed, ik vind dat je een heel goed voorbeeld bent naar de kinderen, wanneer je laat zien dat jij ook hje best doet voor een diploma.

 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Boterbloem  schreef op: 11-12-2014 18:23:56
In een ideale wereld is 1 van beide ouders aanwezig als de kinderen thuiskomen. Maar helaas bestaat die ideale wereld niet :-(
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2014 18:28:42
Mijn dochter is dan bijna 18 en de jongste bijna 13. Mijn man kwam laatst in de ww, nu wel weer aan het werkenning, maar zonder inkomen van mij is dat niet op te vangen. En geen inkomen zonder diploma.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Kees  schreef op: 11-12-2014 18:32:39
Mooi dat je aan je toekomst gaat werken!
Dappere beslissing!

je bent niet ontaard hoor, ik weet niet wat
uiteindelijk het beste is voor kinderen.

Mijn ouders werkten vroeger altijd en veel.
Mijn moeder is een carrieretijger....ik heb dat als
kind wel gemist dat er iemand voor me was.
Geld als water, overal geweest, alles kon.
Maar de aandacht......

Ik doe het tegenovergestelde. Doe niks met mn
opleiding, werk minimaal en leef uitsluitend voor
de kinderen .

Wat je met je hart doet en kiest is.goed denk ik.
Gezin went aan de omstandigheden.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2014 18:38:55
Ik ben 3 jaar geleden al op intake geweest, maar heb het toen niet gedaan omdat ik de opvang niet rond kreeg. Ik heb expres 3 jaar gewacht. He, wat een rotgevoel krijg ik er nu van.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2014 18:39:43
Ik ben trouwens nog 4 dagen thuis en in de vakanties ook.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Flower  schreef op: 11-12-2014 18:49:30
ik zou deze kans ook pakken meid.

je moet niet vergeten dat ons bijna met de paplepel is ingegoten dat moeders altijd/meestal thuis zijn als de kids uit school komen.
althans uit die generatie kom ik nog wel,
maar aandacht kan op zoveel manieren.
dat je s middags niet thuis bent als ze uit school komen, is wat anders als, ik kan geen tijd meer met ze doorbrengen.

pak je momentjes op andere momenten.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2014 18:58:34
Scheelt ook wel dat ze een leeftijd hebben waarop ze niet vroeg naar bed gaan. Na het eten hebben we nog een hele avond. Stom dat ik ineens zo ga twijfelen. En nog stommer dat ik er zelf niet bij stil gestaan had.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Mama-van-aimy  schreef op: 11-12-2014 19:08:12
ik zou het gewoon doen.Die opleiding duurt niet heel je leven. Het is een tijdelijke oplossing.

Ik loop 5 dagen per week stage, daarnaast nog heel wat uurtjes aan mijn huiswerk.

Mijn gezin gezin zal er uiteindelijk alleen maar beter van worden.

Ik moet nog een paar weken stage en dan zit dat deel erop. Dan komt er weer veel meer rust in huis en ben ik weer full time thuis omdat ik nog steeds geen werk heb.

En weet je..... mijn kinderen zijn er niet slechter door geworden. Die zijn alleen maar trots op mij en ze vertellen altijd tegen iederen "mijn mama zit ook op school"

Mijn kinderen zijn wel een stuk jonger dan die van jou (jongste bijna 4 en oudste bijna 10).
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Mv5  schreef op: 11-12-2014 19:13:07
ik vind het juist goed dat je dit doet. op die leeftijd kunnen ze zich prima zelf redden, zeker de oudste.
ik werk ook en mijn jongste (nu ook groep 8) eet tussen de middag alleen thuis. vorig jaar waren ze nog met z'n drieën dus geen enkel probleem, maar kind heeft er geen moeite mee. ze wilde echt niet meer naar de overblijf. en ik ben vier van de vijf middagen niet thuis als de kinderen uit school komen. toen ze kleiner waren wel, maar op een gegeven moment kon ik ze wel even alleen laten en ben ik wat meer uren gaan werken. jongste komt tussen half vier en kwart voor vier thuis en de oudere kinderen meestal om kwart over drie/half vier of kwart over vier/half vijf (afhankelijk van hun rooster). ik kom ook tussen vier en half vijf thuis. hier gaat dat prima en ze hebben er totaal geen moeite mee.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Mama Van Drie  schreef op: 11-12-2014 19:21:52
Als ik zo'n kans kreeg zou ik het doen, je kinderen zijn groot genoeg nu en het gaat om 3 dagen van huis, wat is het probleem zou ik haast zeggen.

Zelf werk ik niet en als ik het over kon doen dan zou ik denk ik niet meer stoppen met werken wat ik gedana heb toen mijn oudste geboren is, aan de andere kant vind ik het wel heel fijn dat ik er altijd geweest bent voor ze, mijn man was nog wel eens weg, ook langere periodes en dan was er toch 1 ouder die altijd thuis was, maar moest ik nu kiezen in deze tijd dan zou ik niet stoppen denk ik.
Dus ik zou zeggen grijp die kans.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Angelique  schreef op: 11-12-2014 19:37:24
als het kan en je e keus hebt 
wat is beter financieel aan de grond amar toch dat bakkie thee of een blije moeder die er iets minder is maar financieel wel wat breder heeft ???
als ik de kans kreeg zou ik die ook grijpen ook met jongeren kinderen 
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2014 19:48:02
Ik ga het ook wel doen . Mijn schuldgevoel zal ik opzij moeten zetten. Sis, klopt hoor,dochter vindt het prima en de jongste hoor ik er ook niet over. Hij komt sowieso elke dag alleen naar huis, rent naar binnen en naar boven. Neemt geen tijd om te drinken en te kletsen. Dat doet hij later pas. Mijn man ziet ook geen problemen. Ze kunnen hem ook altijd bellen en de buren staan ook klaar om te helpen als het nodig is.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2014 20:04:47
Ik twijfelde ook niet.....tot iemand mij er op wees dat het zielig is voor de kinderen. Dat maakte me alsnog aan het twijfelen.Thuis staan ze gelukkig achter me, dat moet ook wel, want ik heb ze wel nodig om dit te laten lukken .
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Marjolein852  schreef op: 11-12-2014 20:15:21
Zeker doen! Ik vind dat je het goede voorbeeld geeft door (weer) een opleiding te gaan doen en jezelf verder te ontwikkelen. Denk dat je kinderen er respect voor zullen hebben.


 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Mv E.l.s  schreef op: 11-12-2014 20:52:44
Leuk voor jou en ook voor je gezin.
Succes en geen schuldgevoel meer hoor!!! 
Mijn kinderen vinden het totaal niet erg om alleen thuis te komen. Koekjestrommel, snoeptrommel, alles hebben ze tot hun beschikking 
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Marie8  schreef op: 11-12-2014 21:27:27
Bij mij zijn ze jonger maar zitten er totaal niet op te wachten dat ik er iedere dag ben. Aandacht en thee is niet gebonden aan een tijd meteen na school. En ik zie niet in wat er ontaard is aan een moeder die kansen pakt in opleiding en werk, dat lijkt me juist een goed voorbeeld.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Son  schreef op: 11-12-2014 21:47:55
Ik zit altijd klaar, komt dochter thuis, moet altijd plassen. ... heeft eindelijk wifi, dus is dan 10 minuten weg
Komt idd wat eten en drinken, meestal bezig met dr eigen dingen en binnen half uur is ze boven.....
Dus ja...... je hoeft je alles behalve ontaard te noemen, want ze redden het echt wel zonder je, ze zijn groot hebben al eigen dingen.

Zoon van 4 komt thuis, moet ik helpen, moet ik spelletje doen, moet ik drinken pakken, moet ik mee naar buiten, moet ik weer helpen, moet ik mee spelen, wil op schoot, wil samen spelen...

Zie je t verschil
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Anitaleonora  schreef op: 11-12-2014 21:54:33
Mijn moeder ging naar school toen ik in de 2de zat.. Nog wel een jonger broertje van toen 8.. ze ging in de ochtend naar school en smiddags als ik thuis kwam zat ze altijd te studeren.. Ik zette een bakkie thee, even bijkletsen en dan ging ik ook huiswerk maken.. Heb er zeer goede herinneringen aan en zit er ook aan te denken een opleiding te gaan volgen zodra de jongste in gr 8 zit.. Nog anderhalf jaar.. 
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Bepje  schreef op: 11-12-2014 23:14:57
Je bent zeker niet ontaard. Sommige mensen kunnen nu eenmaal echt domme dingen zeggen. Je bent jarenlang voor ze thuisgebleven en dat was fijn maar nu geef je ook als voorbeeld dat je je verantwoordelijkheid neemt als het door omstandigheden niet meer kan. Goed juist !
Veel succes en plezier met je opleiding !
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
S@ssefr@s  schreef op: 11-12-2014 23:39:49
Wouw, jullie zijn allemaal positief. Ik vertelde het mijn dochter en die moest hard lachen. Daarna heb ik het er met mijn zoon over gehad en die werd er ook niet warm of koud van . Het komt vast helemaal goed!

Ik kan me trouwens niet eens meer herinneren of mijn moeder er altijd was na school. Ik ging graag naar boven, even alleen zijn na een drukke dag.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Marjolein852  schreef op: 12-12-2014 00:24:01
Mijn moeder werkte aan huis (vader had een eigen architektenbureau en mijn moeder deed de administratie) en zij heeft nu een klein trauma omdat mijn zus en ik niet 'gezellig thee dronken na school'. Ze plande altijd een ruime pauze om dat met mij en mijn zus te doen, maar wij hadden daar geen zin in/behoefte aan. 

Wij wilde rust of met vriendinnen afspreken. Mijn moeder is trouwens nu 80, dus vroeger (ben een zelf een oud wijf met mijn 44 jaar) lag werken al helemaal moeilijk.

Ben hartstikke trots op mijn moeder dat zij altijd gewerkt heeft en nog steeds goed op de hoogte is van alle nieuwe technologische snufjes.. Computers, tablets, smartphones, facebook, twitter etc. Zij kan er mee overweg. Ik denk dat het komt omdat ze er mee ópgegroeid'' is.  Als ze niet had gewerkt had ze niet zo makkelijk met nieuwe technologien kunnen omgaan (denk ik). 
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
M&j  schreef op: 12-12-2014 09:20:27
Mijn kinderen hebben er nooit behoefte aan gehad, thuis met mam aan tafel thee drinken. Op school hadden ze al genoeg stilgezeten, als ze thuis kwamen wilde ze buiten spelen, met pijn en moeite ging er nog een beker limo naar binnen. Verhalen over school kwamen er meestal tijdens het eten wel uit. Ik ben op een gegeven moment 4 dagen gaan werken en was dan 's middags om 5 uur thuis maar ik geloof niet dat de kinderen iets gemist hebben. Als ze mij nodig hadden was ik er altijd voor ze, ook als ik op dat moment nog aan het werk was. Mijn moeder had nooit tijd voor ons, ook al was zij de hele dag thuis, er was altijd wel iets in het huishouden dat belangrijker was. Wat dat betreft geloof ik meer in kwaliteit dan kwantiteit, als je werkelijk geintresseerd bent in het wel en wee van je kinderen, heb je de tijd en aandacht gewoon wanneer het nodig is.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan,jim En Rosalie
  schreef op: 12-12-2014 09:40:05
Nog eventjes en zij leven hun eigen leventje . Waarschijnlijk hebben zij dan geen eens meer zin in een kopje thee uit school.

Ontzettend knap dat je het gewoon gaat doen. Succes.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Vlinderttjes  schreef op: 12-12-2014 09:45:16
Mijn moeder was wel altijd thuis maar dat wil niet zeggen dat ik er fijne herinneringen aan heb. je doet er goed aan om ook aan je eigen toekomst te werken en daarmee geef je een goed voorbeeld!
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Mamajaxx  schreef op: 12-12-2014 09:48:09
Ik ben een 4 dagen werkende moeder. Gelukkig wel aangepast op de schooltijden van de oudste. Jongste gaat naar de opvang.


Lijkt me heel gezellig om elke dag thuis te zijn voor ze, maar dan kan ik ze geen eten meer geven. Dus denk dat ze liever een werkende moeder hebben


Niet schuldig voelen en der voor gaan!
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Mama_anja  schreef op: 12-12-2014 10:08:11
zo te lezen is het maar 3 dagen in de week dus als je de kans krijgt doen 
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
S@ssefr@s  schreef op: 12-12-2014 10:40:14
3 dagen inderdaad, 1 dag school, 2 dagen stage. Best spannend. Het alweer 20 jaar geleden dat ik voor het laatst op school zat.
 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Anmv3  schreef op: 12-12-2014 10:48:25
Wat een gave kans. Moet je zeker gaan doen !

Hier geldt een jaar een opleidingsstop, maar als ze volgend jaar weer starten ga ik ook
zeker overwegen om te solliciteren. Onze jongste zal dan ruim 8 zijn.

 
Quote
RE: Moeten moeders met thee klaar zitten?
Pip  schreef op: 12-12-2014 11:06:43
Nee hoor, je bent zeker geen ontaarde moeder. Het gaat maar om 3 dagen. Daarbij investeer je in je toekomst.

Ik werk zelf 3 dagen buitenshuis en daarnaast nog wat uurtjes thuis (verdeeld over de avonduren). Om alle rekeningen te kunnen betalen, zal ik ook wel moeten. Maar naast het moeten wil ik ook graag werken. Ik moet er niet aan denken om 7 dagen in de week thuis te zitten, dan word ik een heel chagrijnige moeder. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Moeten moeders met thee klaar zitten?
Naam
Bericht