Menu
 

Topic:

Menstruatie

Eenxano  schreef op: 07-12-2014 21:40:40
Ivm de privacy van mijn dochter een x ano. Ze is 10 en heeft sinds gisteren bloedverlies. Best even schrikkeN en gek om je dochter al uit te leggen hoe maandverband etc werkt. Nu vraag ik mij af..hoe verder? Ik kan het mij niet goed herinneren. Duurt het nu 2 weken of 6 maanden? Kortom, hoe ging dat bij jullie dochters?

ook voor school, merk dat ze erg hulpeloos is in wat ze nu moet. Kan ik haar het best een tijd meegeven om te verschonen? Of op het oog? 


Lastig hoor 
 
Quote
Navigatie
RE: Menstruatie
Anne Mv 3  schreef op: 07-12-2014 22:13:51
Pfoe, wat jong... Verwen haar maar lekker

Hoe regelmatig het nu wordt, daar is echt niets over te zeggen.
Het is wel handig als ze wat bij zich heeft, misschien een aparte etui kopen waar ze het in kan doen zodat anderen het ook niet zien?!
't Is heel goed mogelijk dat het maanden duurt voor ze weer ongesteld wordt.
Zowel dochter als ik waren 13 toen we voor het eerst ongesteld werden, we waren allebei ook vrij snel iedere maand ongesteld - maar misschien is dat anders als je nog zo jong bent?
 
Quote
RE: Menstruatie
Saskia70  schreef op: 07-12-2014 22:18:05
Ook mijn jongste dochter was 10 toen ze voor het eerst ongesteld werd. Ik had haar al voorbereid en dingen uitgelegd, wat er kon gebeuren en wat ze dan het best kan doen. Ik zag en merkte toen aan haar dat het niet lang meer kon duren. Ze had er wel moeite mee in het begin maar nu, na een half jaar gaat ze er wel goed mee om. 

Ze is nu ook om de vier weken ongeveer een week ongesteld. Tot nu toe is ze regelmatig ongesteld maar ik hoor ook wel eens anders! 

Ik hoop dat je iets aan mijn ervaring hebt! 
 
Quote
RE: Menstruatie
Mv5  schreef op: 07-12-2014 22:21:02
wanneer het regelmatig wordt en of dat uberhaupt gaat gebeuren (niet iedereen wordt ooit regelmatig) weet je niet.
ik zou haar in de pauze op school sowieso even naar de wc laten gaan en als het nodig is vervangen (dus maandverbandje meegeven).
verder, tja, vervelend dat ze zo jong is, maar dat is niet anders. hier geen ervaring met zo jong al ongesteld worden. De oudste was 12 (net als ik destijds), de tweede 15 en de rest (13,12 en bijna 11) nog niet.
 
Quote
RE: Menstruatie
Eenxano  schreef op: 07-12-2014 22:28:32
ze is ook echt een kind nog. Gisteren zei ze dat het maandverband rot zat en vroeg ze of dat niet voor kinderen gemaakt kon worden 
het is inderdaad niet anders, ben heel blij dat ze zo open is en op mij vertrouwd. Ik denk dat ik haar maar adviseer om na het 10- uurtje en de overblijf even te checken. Sowieso verschonen tussen de middag. Moet wel ijkpunten meegeven, ze is een waardeloze planner 


 
Quote
RE: Menstruatie
Eenxano  schreef op: 07-12-2014 22:30:37
Ik was zelf ook 13. het is best gek om dit met je 10-jarige te doen. Zou ze nu ook niet zo groot worden? Dacht dat je niet veel meer groeide nu?
 
Quote
RE: Menstruatie
Mv5  schreef op: 07-12-2014 22:35:09
ondanks dat ik 12 was, toch wel een beetje herkenbaar. ik was ook echt nog kind (psychisch dan, lichamelijk was ik verder dan geestelijk). ik werd ongesteld, deed maandverband om en ging met mijn knuffels spelen. ik was er ook nog helemaal niet aan toe om ongesteld te worden eigenlijk. dat overal aan denken (maandverband mee, op tijd naar de wc) was helemaal niks voor mij.
 
Quote
RE: Menstruatie
Debby1977  schreef op: 07-12-2014 22:35:51
Ik was ook nog 10 toen ik ging menstrueren maar ben toch 1.75 hoor, dus dat valt wel mee.

sneu voor je meisje, zo vroeg al. Ik weet van mezelf nog dat ik me rot schaamde. Ik zou idd even rond het 10 uurtje en de overblijf laten checken. Ik zou trouwens ook de juf of meester waarschuwen, als ze dan even naar het toilet wil dat deze ervanaf weet en niet moeilijk doet
 
Quote
RE: Menstruatie
Jolijn  schreef op: 07-12-2014 22:37:23
ik zou haar een dagje thuis houden. Ze is niet altijd voor het eerst ongesteld en ze moet er toch ook even aan wennen, weten of ze doorlekt etc.
 
Quote
RE: Menstruatie
Anne Mv 3  schreef op: 07-12-2014 22:37:44
Na de eerste menstruatie groeien meisjes gemiddeld nog zo'n 6 cm.
Gemiddeld... dus het kan ook (veel) meer of (veel) minder zijn..
Over het algemeen is het idd zo dat de grootste groeispurt voor de eerste menstruatie plaats vindt
 
Quote
RE: Menstruatie
Mamavan2boys  schreef op: 07-12-2014 22:39:55
Ik was 11 jaar en speelde thuis nog met barbiepoppen of nou speelde, ik verzamelde ze. Ik vond het ook vreselijk en durfde bijna niet naar de wc want straks zag iemand je met maandverband. ik ben ook 1.71 geworden, dus de groei zal wel goedkomen (denk ik). Hoe vaak ze moet verschonen is heel verschillend ik was al doorgelekt als we van school naar de gymzaal liepen..(dat weet ik nog zo goed)
 
Quote
RE: Menstruatie
Eenxano  schreef op: 07-12-2014 22:40:56
Juf mag het van haar niet weten. Haar BFF weet het en als er iets is morgen spreekt ze haar aan. Thuishouden is geen optie, ze gaan schaatsen en ze wil zelf graag. komt vast wel goed, ze loopt gelukkig niet compleet leeg en heeft geen buikpijn. Geef 2 dingen mee. Kan ze om 10 uur voor het schaatsen en om iets voor enen tot de middag. 


 
Quote
RE: Menstruatie
Eenxano  schreef op: 07-12-2014 22:43:29
Ik ben nog uit de tijd van formaat kraamverband  als ik doorlekte waren het de zijkanten. Dochter heeft always met vleugels, al een heel verschil. 


Vind het stiekem best zielig zo jong. Een kind met vrouwenzaken... Maar ja... Doe er weinig aan.
 
Quote
RE: Menstruatie
Truuske  schreef op: 07-12-2014 22:56:30
ik was ook 10, durfde het niet te vertellen en heb dat ook niet gedaan. Gelukkig was het eenmalig en was ik 11 toen ik het weer werd. Toen moest ik het wel vertellen (lag in de tent op de camping, haha). Moeders kwam met een soort kraamverband aan, ik dacht dit is de hell! Snel tampons gekocht, maar die kreeg ik er niet in. Toen zag ik idd ook wat dun maandverband liggen en heb dat gehaald. Schaamde mij kapot.  Op school geen prullenbakjes voor het verband, ik mocht op kamp niet zwemmen (slaat ook nergens op maar goed).

Blij dat ik het nu al jaren niet meer ben (door zwangerschappen, borstvoeding en nu mirena).

Sterkte voor je meidje. Geen peil op de frequentie te trekken nu nog.
 
Quote
RE: Menstruatie
Eefje  schreef op: 07-12-2014 23:09:58
Mijn dochter van net 11 is nog niet ongesteld (mag van mij nog wel ff wegblijven ), maar ik was bij de Kruidvat en daar hebben ze een speciale "girls" lijn met maandverband en inlegkruisjes. Heb voor de zekerheid een pakje meegenomen, heb ik het in ieder geval in huis. Misschien is dat een idee voor je dochter? Succes, het is heel wat, eerste keer ongesteld 
 
Quote
RE: Menstruatie
Chantal  schreef op: 08-12-2014 08:44:10
Mijn dochter is 12,5 jaar  en ze is een klein half jaar geleden ongesteld geworden.
 Ze is het 2 keer regelmatig geweest, dus iedere 4 e week.
daarna werd ze een paar keer om de weken ongesteld en nu al een hele tijd niet meer.

de regelmatigheid moet Nog komen denk ik.

ik vond 12 al vroeg laat staan 10.
hoop dat ze er niet teveel last van heeft.
 
Quote
RE: Menstruatie
Minou  schreef op: 08-12-2014 08:48:40

Quote EenXAno:



Vind het stiekem best zielig zo jong. Een kind met vrouwenzaken... Maar ja... Doe er weinig aan.




ja dat was mijn eerste gedachte, arm moppie, echt nog een kind en dan al bezig moeten zijn met grote meisjes/ vrouwendingen. Zelf was ik 14 toen. 

idd die ijkpuntjes zijn goed, controleren tijdens pauze e.d.

Blij dat ze iig geen buikpijn heeft
 
Quote
RE: Menstruatie
Angelique  schreef op: 08-12-2014 08:55:54
ik was net een week 11 in mijn herinnering vond ik dit ook heel lastig 
iedereen thuis aan de tampons dus ja huppa 
ik weet nu neit beter en vind zelf maandverband niet zo 
maar als kind lijkt me dat wel fijner 
hier kam het gelijk veel en vrij snel regelamtig 
ik zat 6 mnd later al aan de pil omdat zon heftige pijn had dat ik neit kon lopen en heeeeel veel ruzie met mijn onbegrijpende vader had 
heb heel wat nachten zonder eten geslapen omdat ik gewoon neit kon zitten van de pijn 
toen heeft mijn meoder de pil geregeld 
ik schaamde me dood heb vaak met dot wc papier gelopen gewoo omdat i niet durfde te zeggen dat t weer zover was 
inmiddels niet zo pruets meer en 1,75 dus is helemaal goed gekomen maar alle begin is lastig 
het is gewoon erg fijn dat ze met je praat ze je vertrouwd enz ik durfde toen echt niet vreselijk
 
Quote
RE: Menstruatie
Eenxano  schreef op: 08-12-2014 08:59:08
Ze is naar school, stoertje. Ze heeft zelf een etuitje gepakt en alles daar in gedaan. Ben heel blij hoe open ze is, misschien ook weer een voordeel van haar leeftijd. ze is in de klas de 3e dus gelukkig niet alleen.
 
Quote
RE: Menstruatie
Fransje72  schreef op: 08-12-2014 11:02:16
Ik ben pasgeleden bij de kinderarts geweestt omdat onze dochter van 7 al wat schaamhaar begon te krijgen. Nu blijkt dat hormonen hier niets mee te maken hebben, maar de bijnieren. Ook gekeken naar botleeftijd en of ze niet al in de pubertijd gaat komen. De kinderarts gaf aan dat het tegenwoordig " normaal" is om vanaf je 9e ongesteld te worden, vanaf je 8e borstvorming  , maar bij het ongesteld worden kijken ze naar de leeftijd van de moeder en in de meeste gevallen gaat de dochter vanaf die leeftijd ook menstrueren. Dit is wat de kinderarts vertelde die in hormonen gespecialiseerd is. 
 
Quote
RE: Menstruatie
Bettie  schreef op: 08-12-2014 11:27:37

Quote Fransje72:
maar bij het ongesteld worden kijken ze naar de leeftijd van de moeder en in de meeste gevallen gaat de dochter vanaf die leeftijd ook menstrueren. Dit is wat de kinderarts vertelde die in hormonen gespecialiseerd is. 



dan heeft mijn dochter nog een hele poos geluk als dit op gaat....ik was bijna 16 en vanaf het allereerste begin gewoon niet regelmatig.

Kan me voorstellen TO dat je het zielig vindt. Ondanks dat je er niets aan kunt doen als moeder, is het toch voor je gevoel je kleine meisje die ineens met vrouwenzaken te maken krijgt.
 
Quote
RE: Menstruatie
Eenxano  schreef op: 08-12-2014 11:41:56
Fransje, wat ik begrijp spelen die bijnieren een rol bij jonge kinderen. Bij ouderen zijn het wel de reguliere puberteitsveranderingen, mijn dochter is bijna 11 dus ik denk dat het de puberteit is. Ze heeft ook een mega groeispurt gehad. 

Ik was zelf ruim 13, misschien speelt vaders kant een rol ook?
 
Quote
RE: Menstruatie
Myself  schreef op: 08-12-2014 11:44:26
Oh wat jong, wat een gedoe krijgt je meisje ineens op haar bordje.
Ik zat in groep 8 zelf, was denk ik al 12, vond het vreselijk, was de eerste van mijn klas.
 
Quote
RE: Menstruatie
Debby1977  schreef op: 08-12-2014 15:42:40
Mijn oudste werd pas met 16 ongesteld terwijl ik nog geen 11 was dus dat vergelijk gaat niet op. Aan vaderskant was ook niemand zo laat, allemaal rond de 12/13
 
Quote
RE: Menstruatie
Ladyd  schreef op: 08-12-2014 16:03:55

Jee wat jong! Hoe is het vandaag op school gegaan?


 


Mijn dochter is ook 10. Ze heeft nog geen borstvorming of schaamhaar. Dan mag ik aannemen dan het nog wel even wegblijft? (ik was zelf 14)

 
Quote
RE: Menstruatie
Chloe  schreef op: 08-12-2014 16:34:27
sneu hoor. Bij mijn dochter van net 10 zit het er ook aan te komen. Ik was zelf 9, zo blij dat ze in ieder geval ietsje ouder zal zijn. Ik vond het vreselijk. Schaamde me en had hrt gevoel dat ik er niet meer bij hoorde.
 
Quote
RE: Menstruatie
Ladyd  schreef op: 08-12-2014 16:43:02
Dat kan ik me echt goed voorstellen Chloe. Op die leeftijd ben je nog echt kind.
 
Quote
RE: Menstruatie
Melanie  schreef op: 08-12-2014 16:47:58
Ik was zelf ook 10 en meteen al regelmatig. Vond het helemaal niks. Was de enige in de klas. Het gebeurde ook op school, schaamde me dood, had een meester waar ik dus naartoe moest om t te vertellen. Hij een juf gevraagd om maandverband en mij naar huis gebracht . Ik was ook echt nog een kind. Geen haargroei of borstvorming te zien. Mijn dochter is 12, lichte borstvorming maar nog geen haargroei en gelukkig ook nog niet ongesteld. Wel klaagt ze af en toe over buikpijn. Ik hoop voor haar dat het nog een tijd duurt.

 
Quote
RE: Menstruatie
Jen9  schreef op: 09-12-2014 11:15:55
haargroei en zweetlucht zijn de bijnieren, staat eigenlijk los van de puberteit.. sommige kinderen krijgen dat eerder, maar t is verstandig om er veen naar te laten kijken ls dat t geval is.

Meesral gaan de bijnieren en de puberteit rond t zelfde tijdstip werken...
 
Quote
RE: Menstruatie
Ik  schreef op: 09-12-2014 11:27:10
Ach jeetje wat jong maar wat is ze stoer !
De endocrinoloog bij wie mijn kinderen lopen zegt idd ook dat in nl 10 jaar voor je eerste menstruatie tegenwoordig al heel normaal is .
schaamhaar heeft niks met de menstruatie te maken , borstvorming kan al wel een eerste voorteken zijn .
ze vragen idd ook altijd naar de leeftijd van de moeder met haar eerste menstruatie alleen gaat idd niet altijd op .
mijn eigen moeder was 11 en mijn zus ook en ik ruim 14 jaar .
mijm dochter wordt febr 14 en is het nog steeds niet .
een tijd lang waren ze bang voor te vroege puberteit door borstontwikkeling voor haar 8e jaar maar dat heeft zich gelukkig niet doorgezet .
schaamhaar heeft ze al wel een paar jaar.
 
Quote
RE: Menstruatie
Enxano  schreef op: 09-12-2014 11:40:14
Het is heel goed gegaan! Blij om (allebei).
gisteren lukte uitloggen niet op mijn telefoon, sorry!

borstontwikkeling heeft ze al een jaar en geen zweetlucht nog. Wel dons en pukkeltjes 
dit is de 4e dag en geloof dat het bijna weg is, even afwachten 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Menstruatie
Naam
Bericht