Menu
 

Topic:

oma snel boos

Ano  schreef op: 25-11-2014 09:24:47
Ik heb een probleem.

1 keer in de week werk ik een avondienst en mijn schoonmoeder past dan een paar uurtjes op vanaf dat de kinderen uit school zijn (15.30)totdat mijn man thuis is (meestal een uur of 18.00) 
Maar iedere keer is het gezeur als ze gweest is. De kinderen klagen dat oma schreeuwde dat ze niks mogen dat oma meteen boos wordt zonder eerst een waarschuwing,laatste keer had oma zelfs op de tafel geramd(ze waren vast een boterhham gaaan eten, we hadden tussende middag warm op) en geschreeuwd dat ze moesten ophouden (ze waren gewoon een beetje druk en giechelig), zonder dus eerst te waarschuwen.

mijn oudste klaagt dat oma de hele tijd maar zit en dat zij alles moet doen, tafel dekken, afruimen nouja nou is dat niet zo erg natuurlijk. Maar omdat oma ook dus niet zo aardig doet zet dat allemaal kwaad bloed ze gaat dan brutaal doen en vervolgens wordt oma weer boos. Oma had de laatste keer zelfs gezegd dat als ze niet ophielden(en de kidneren waren dus niet aan het ruzie maken maar gewoon druk enzo) dat ze dan wegging, naar huis en dat ze het dan maar uitzochten. Oma is trouwens 63.

Nu weet ik wel dat m ijn kinderen best impulsief en nadrukkelijk aanwezig zijn, maar vind het gewoon jammer dan het dan zo moet.
Ik ga inmiddels niet lekker meer naar mijn werk en zou net zo lief thuis blijven.

Oma weet van zichzelf dat ze zo doet, soms zegt ze het soms vraag ik ernaar.  zich aanpassen zal ze niet dat heeft ze al toeggeven, de kids moeten gewoon luistern klaar! Zij is van de generatie dat als je kind iemand bijt dat je je kind keihard moet terugbijten want dan doen ze het nooit meer  
veranderen zal het dus niet
Maar ik zie gewoon dat de kinderen het niet leuk vinden.
Ze zuchten al, ooo komt oma alweeeeer.

aan de andere kant neemt oma altijd van alles mee, snoep chocola koek maar voor mij voelt dat als afkopen...kan er niks aan doen

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik met dit verhaal wil zeggen, maar ben gewoon wel benieuwd naar wat jullie zouden doen.

Mijn werk heb ik nodig om te overleven cru gezegd dus eigenlijk kan ik dat niet opgeven. Mijn eigen moeder kan niet oppassen die is chronisch ziek. Iemand anders is niet voorhanden. En hoe kan ik sowieso oma afzeggen? Dat wordt natuurlijk bonje.
Maar ik vind het voor mijn kinderen gewoon zo zielig

 
Quote
Navigatie
RE: oma snel boos
Mv5  schreef op: 25-11-2014 09:31:20

hmm, lastig ja. zou je niet met oma kunnen afspreken dat ze minimaal één keer waarschuwt voordat ze boos wordt? want het lijkt me dat oma het ook niet leuk vind als ze steeds boos wordt en het niet gezellig vindt met jouw kinderen. dan is zo'n systeem toch voor iedereen fijner?

je zou eventueel ook iemand uit je buurt kunnen vragen, een buurmeisje ofzo die dan na school tot het eten bij jullie is om op de kinderen te passen. maarja, zijn wel steeds maar een paar uurtjes dus ik weet niet of je daar iemand voor vindt.

hoe oud zijn je kinderen? misschien kunnen ze al wel een paar uurtjes alleen thuis blijven.

 
Quote
RE: oma snel boos
Angelique  schreef op: 25-11-2014 09:32:48
andere oppas mogenlikheid zoeken en oma oma laten zijn ?

ik kan me best aardig in oma in leve ben zelf ook erg opvliegend maar ik kan me wel aanpassen en corrigeren daarin 
jammer dat oma dat niet wil 
mijn moeder is ook 63 en ook van de bijt terug generatie (vroeger heeft ze mijn zus wel is gebeten daarom die bleef bijten dus hap daarna deed ze het nooit meer) 
is niet geod te praten dat gebeurde 
maaaar ondanks dat mijn moeder strenger is als mijn schoon moeder hoor je mijn kinderen niet klagen en zal ze ook altijd correct zijn 
mijn schoonouders zijn echt opa en oma kids kunnen alles bij hun niets is te gek 
mijn moeder heeft gewoon duidelijk grenzen en dat is ook prima maar schreeuwen kids alles laten doen das dan net iets te ver 

 
Quote
RE: oma snel boos
Jill  schreef op: 25-11-2014 09:33:04
BSO!
 
Quote
RE: oma snel boos
Mama Van Drie  schreef op: 25-11-2014 10:07:01
Wat al gezegd is, oma gewoon oma laten zijn en niet de opvoedende taak geven want dat heeft ze als ze op moet passen.

Dat het lastig is dan iets anders te zoeken als oppas is aan jou, is BSO geen optie? Of en vriendje/vriendinnetje waar ze mee naar toe kunnen uit school ( al dan niet tegen betaling)?

Dit werkt niet en zoals ik het lees gaat het niet werken ook.
Wat vindt je man van dit alles?

Ik ben geen 63 maar ik ben als ik eerlijk ben ook wel een beetje voor zo'n aanpak wat jullie de ' bijtgeneratie' noemen.
Mijn kinderen mogen veel en ik ben geen opvliegend persoon maar ze moeten wel luisteren.
 
Quote
RE: oma snel boos
Mam Van Twee  schreef op: 25-11-2014 10:12:26
Kun je niet op voorhand met je kinderen een programmaatje maken wat ze zouden kunnen doen.
Het lijkt of oma niet zoveel met ze doet of niet weet wat te doen. En vaak is het zo dat als je gericht iets met de kids doet, ze echt aandacht geeft dat dan de kans veel kleiner is op drukte of zeuren. 

Hier past oma ook 1 middag op na school en dan doet ze vaak eerst een spelletje of samen lezen en dan mag L of tv kijken of computeren. In die tijd doet mijn moeder meestal keuken aan kant maken en mijn eten klaar zetten. Echt super fijn.

L en oma hebben goed contact en aandacht voor elkaar terwijl mijn moeder echt best streng is. (die is 69 trouwens)


 
Quote
RE: oma snel boos
Ano  schreef op: 25-11-2014 10:28:10
Bso is eigenlijk te duur(ik ga zo eens kijken hoe duur ook alweer), ik heb 4 kinderen in de leeftijd van 4-11 jaar. Alleen laten kan dus ook nog niet.
weet je eigenlijk vind ik ook dat oma's geen opvoedtaken hebben maar oma heeft destijds zelf aangeboden op te passen en dat sla je dan ook niet af. En eigenlijk ga je er dan vanuit datt veanzelf wel reilt en zeilt
had ik dus beter over na moeten denken want ik wist toen al wel hoe ze was. Mijn man kreeg ook altijd nogal vreemde straffen.(ikk had er nog nooit van gehoord in ieder geval dat dat kon!)

Mijn man vind het ook wel heel vervelend en die zegt er weleens wat van maar tot nu toe helpt dat dus echt niet. en je wilt ook niet ondankbaar over komen, ze staat tenslotte wel elke week voor ons klaar.

De kinderen mogen meestal wel even op de computer. 
Het vaakst gaat het mis aan tafel begreep ik. Ze eten ook erg langzaam(ja duh het zijn kinderen!) en daaar ergert ze zich kapot aan. Dan zit ze maar te zuchten en te mopperen.

we hebben wel een oppasmeisje voor de avonden, misschien dat die wel zou kunnen, maar ze heeft ook weleens lange schooldagen.
Dat is in iedergeval een schattig kind haha.

Het is jammer dat mijn man niet eerder thuis kan zijn , maar die moet elke dag 10 klanten afrijden en staat vaak ik die eeuwige file.

Natuurlijk moeten de kinderen ook luisteren maarja het zijn nou eenmaal kinderen. Een heeft er ADD en de oudste is volop aan het puberen(elke keer ruzie met oma). een is er heel rustig en gevoelig (die huilt er dus elke keer om over oma) en de jongste is keidruk en hyper (tja 4 jarig jongetje)
Maar oma doet idd niets met ze want daar heeft ze geen  zin in zegt ze zelf!
he lastig
Ik ga nu eerst eens kijken wat BSO ook alweer kost
Oja maar hoe zeg ik het dan als ik omas dus niet meer als oppas zou willen??
 
Quote
RE: oma snel boos
Mamajenti  schreef op: 25-11-2014 10:31:21
Ik zou niet zeggen dat je oma niet als oppas meer wilt, maar het gesprek aangaan met oma dat dit niet werkt en dat het de band tussen haar en de kinderen in de weg gaat staan. Dat dat niet is wat je wilt, dus dat je samen een oplossing wilt bedenken.

Maar voor je dit gesprek aangaat, zelf al wel een plan hebben voor wat als oma niet mee wil denken en zegt Dan niet
 
Quote
RE: oma snel boos
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 25-11-2014 10:32:34
Ik vind het trouwens ontzettend lief dat zij op haar leeftijd nog wilt oppassen!

Kinderen moeten luisteren. En bij oma gelden andere regels... Ook dat moeten zij leren.

Als je iemand zoekt om je kinderen te vermaken, zou ik kiezen voor een BSO.

Ik ben ook een hele slechte moeder. Ik bijt mijn kinderen ook terug! En toloreer geen drukkigheid om mij heen... Dat doe je maar buiten of op je kamer! Ik kan daar ook zo slecht tegen
 
Quote
RE: oma snel boos
Caithy  schreef op: 25-11-2014 10:33:27
Ik zou idd kijken naar BSO maar niet voor de oudste, die zou wel alleen thuis kunnen blijven. Althans dat lijkt me wel met 11 jaar.
Ik weet niet hoe oud je andere kids zijn!

 
Quote
RE: oma snel boos
Ano  schreef op: 25-11-2014 10:38:43
nou is idd ook lief hoor dat ze wil oppassen dat maakt het juist zo lastig

Mijn oudste 2 zouden eigenlijk wel alleen kunnen zijn die zijn 10 en 11
 de andere 4 en 7
 
Quote
RE: oma snel boos
Jill  schreef op: 25-11-2014 10:47:08
Maar als oma geen zin heeft om iets met ze te doen dan zou ik toch echt voor een andere oplossing kijken. Wat is dat nu? ze biedt het zelf aan, maar wil niks met ze doen
 
Quote
RE: oma snel boos
Saskiamv2boys  schreef op: 25-11-2014 10:48:38
misschien kan je dan splitsen.. De jongste naar de bso en de oudste thuis met of zonder oma. (misschien vind oma het wel erg druk allemaal en wilt ze dat eigenlijk niet zeggen.) En je man is om 18.00 thuis misschien dan pas aan tafel?  Dan kunnen de kids zelf wat doen.

Dan maakt het misschien iets minder stress vol ook voor oma..

Mijn moeder past ook op van 15.30 tot 17.00 ongeveer twee dagen in de week en twee dagen in de week eten ze bij opa en oma een broodje van 12.00 tot 13.00..

Mijn kids zitten meestal achter de computer of doen een op een een spelletje met oma..

 
Quote
RE: oma snel boos
Angelique  schreef op: 25-11-2014 10:52:07
nou toch nog is controleren voor bso en evt tegemoed komingen volgens mijn man kreeg je daar ook ea voor terug en wij zitten boven modaal 
 
Quote
RE: oma snel boos
Son  schreef op: 25-11-2014 10:52:33
Klinkt niet echt alsof oma er echt zin in heeft.
En dat ze dan maar moeten luisteren......eehmmm iedereen heeft hier kinderen....even realistisch blijven !!!

Ik denk dat je idd iets anders moet gaan regelen. Je hebt recht op toeslag he op bso of met gastouder.
Zeg tegen oma (als t geregeld is) ik heb liever dat je gewoon een leuke oma bent voor de kinderen en we merken allemaal dat t niet werkt.

Oma moet gaan ontspannen en van dr kleinkinderen genieten ipv zeuren over eten. Wedden dat de kinderen dan elke week weer blij zijn dat oma komt. ?
 
Quote
RE: oma snel boos
Chloe  schreef op: 25-11-2014 11:04:22
Het klinkt alsof ze dit eigenlijk niet aankan. Dat lijkt me ook niet raar, als je over de 60 bent en op 4 kinderen moet passen.. Maar dat kan ze dan beter eerlijk aangeven. ik zou toch eens checken wat bso je daadwerkelijk gaat kosten, wie weet valt dat nog best mee. Il vond het zelf in vergelijking met de creche reuze meevallen.. 
 
Quote
RE: oma snel boos
Ma Dalton  schreef op: 25-11-2014 11:31:56

Quote Jill:
BSO!


+1
 
Quote
RE: oma snel boos
Mama Van Drie  schreef op: 25-11-2014 11:45:50
Je twee oudsten kinderen hoeven natuurlijk niet meer naar de bso, die zzouden zelf thuis kunnen blijven of met oma erbij.
Het gaat dan nog om de twee jongste, dat scheelt ongetwijfeld in bso kosten, heb daar verder geen verstand van want dat heb ik nooit nodig gehad.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd welke straffen je man kreeg van zn moeder, omdat jij schrijft dat je daar zelf nog nooit van gehoord had.....
 
Quote
RE: oma snel boos
Minou  schreef op: 25-11-2014 12:56:15
Oma kan het niet aan, kinderen zien er tegenop...

zoek ajb een andere oplossing, dit geeft zoveel spanning en kinderen lopen op eieren...

desnoods oudste 2 thuis en jongste op bso
 
Quote
RE: oma snel boos
Satekroket  schreef op: 25-11-2014 13:44:27
4 kinderen is te veel voor haar. Ze wil het eigenlijk niet en heeft ook geen zin om iets met ze te doen. Pffff wat wil ze dan?
Wil ze oppassen, dan moet ze er ook voor gaan en er iets van maken. Het zijn geen uren het zijn niet eens 3 uurtjes.
En hahaha @deborah "op haar leeftijd" Oma is pas 63!!! Dat is een heel erg jonge oma. Met 83 wordt het pas een ander verhaal.
Ik zou een andere oplossing zoeken. Of inderdaad 2 thuis en 2 op de bso

Jammer voor oma, dat ze geen goede relatie op kan bouwen met haar kleinkinderen. Is voor haar jammer en voor de kinderen.
 
Quote
RE: oma snel boos
Onsjanneke  schreef op: 25-11-2014 14:17:16

Quote Jill:
BSO!


+ nog 1.

Voor bso krijg je KOT, dus wat het kost is afhankelijk van je inkomen.
Maar x4 telt natuurlijk wel aan, desnoods alleen de jongste 2, en de andere 2 bij oma.
 
Quote
RE: oma snel boos
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 25-11-2014 14:37:05
Satekroket komt door  mijn oppas ervaringen van grootouders .

 
Quote
RE: oma snel boos
Femke  schreef op: 25-11-2014 15:41:01
Awij verdienen stuk boven modaal en krijgen meer als 80% vergoed..evt vakantieopvang is hier het duurst dan koop je 10 uur opvang per dag en dat is net zoveel als vier korte middagen..de vergoeding voor een 2 e  3 e kind wordt procentueel steeds hoger en goedkoper dus..Hier heb ik hetzelfde gehad, oma vind het niet leuk, en nu nog steeds niet, maar zit veel lekkerder op mijn werk, kids vinden het leuk en het is allemaal ook maar tijdelijk, alleen de jongtte gaat hier nog 1 dag, de oudste gaat inmiddels naar een vriendinnetje...hoe doe je het nu in de vakanties? Als je geen vakantieopvang nodig hebt is het echt wel goed te betalen
 
Quote
RE: oma snel boos
Femke  schreef op: 25-11-2014 15:46:04
Oja heb het met de tijd gewoon meedegedeeld..in jou geval zou ik gewoon zeggen, de oudste is nu zo groot die heeft geen oppas meer nodig en dat de bso zo leuk en betaalbaar is dat je voortaan daarvoor kiest. Vroeger zei ik alles recht voor zijn raap...inmiddels kan ik bij schooonmoeder beter een beetje de schijn ophouden , dan voelt ze zich minder gekwetst en onstaat er geen ruzie...wat ikvroeger  best wel gehad heb...voordeel is , bij ziekte of een feetsje staat ze.nu te springen en is ze ook veel gezelliger...er is geen moeten meer en ze ziet de kinderen wat minder intensief..
 
Quote
RE: oma snel boos
Jolanda1974  schreef op: 25-11-2014 15:58:51
Oma is geen animatie-team. Waarom moet ze met de kinderen bezig zijn. Waarom gaan ze niet gewoon hun eigen gang? Kijk oma moet haar grenzen beter aangeven, maar de regels van oma zijn nu eenmaal niet jullie regels. Daar heb je voor gekozen. Oma doet nu eenmaal anders dan jullie. Jullie kinderen moeten dat ook begrijpen.
 
Quote
RE: oma snel boos
Nelia  schreef op: 25-11-2014 20:32:54
Inderdaad, 'haar leeftijd' moest ik ook wel om lachen. 63 is toch niet oud? T.z.t. moeten wij dan nog 4 jaar werken voor we met pensioen mogen... Hier juffen van 63 die 28 kinderen onder de duim hebben. Onze oppasoma past ook wekelijks op en is 74, gaat prima, scheurt overal met ze naar toe. Denk dat je haar karakter niet zomaar kan veranderen en wellicht beter op zoek kan gaan naar een alternatief.
 
Quote
RE: oma snel boos
Jen9  schreef op: 25-11-2014 21:12:41
De ene 63-jarige is de andere niet en je kan een werksituatie niet met oppassen vergelijken.. Van mijn 2 kinderen word ik ook veel moeier als van mijn werk met veel meer kinderen.

Tja,, in oma's huis, oma's regels... Ben ik t wel mee eens tot op zekere hoogte... Maar dit gaat denk ik net te ver. Vraag eens wat oma wil, denk niet dat we hard moeten oordelen. Misschien trekt ze t niet meer en durft ze dat niet meer te zeggen.. Voor de pudste 2 hoeft t niet meer

Geef mij maar aan trouwens.. Ik wist niet meer wat te doen bij t bijten van mijn zoon, en ja, ik heb 1 keer teruggebeten. Niet hard, maar net hard genoeg zodat hij wist dat t pijn deed... t Kind beet iedereen.. vond de reacties erg grappig.....
 
Quote
RE: oma snel boos
Annie  schreef op: 25-11-2014 21:46:06
Ik zou de oudste thuis laten, alleen of met oma. En de jongste 2 naar de BSO.
 
Quote
RE: oma snel boos
Ano  schreef op: 25-11-2014 21:46:19
Nou oma hoeft ook nie tals animatieteam op te treden hoor dat zeg ik nergens. De kinderen gaan hun eigen gang wel, maar eigenlijk vind ze alles irritant, ze mogen niet blokfluiten(herrie) de comp moet net  nét voor hun hoorbaar zijn (want ook herrie) Niet zingen niet fluiten, niet de slappe lach hebben (hebben kids nou eenmaal weleens)
En het probleem gaat nergens over regels, het gaat erom dat oma gewoon niet aardig doet en heel snel boos is.
Trouwens ze past in mijn huis op...dus mocht het probleem de regels zijn dan gelden mijn regels, maar goed dat is het probleem helemaal niet.
Het komt er gewoon op neer dat de kinderen geen geluid mogen maken zowat en oma erg kort en boos reageerd telkens. Eigenlijk klieren ze niet eens , kijk als dat zo is wordt ik ook boos ja

Heb een mail gestuurd aan de BSO of ze uit kunnen rekenen wat het me voor 2 kids kost. 
Heb alleen geen vast rooster (ben oproep in de zorg) dus ben benieuwd hoe ik dat praktisch met hun kan regelen.
Mijn oudste dochterzal erg opgelucht zijn dat ze alleen thuis mag zijn...met r broer dan.
Maar wil bij de andere twee oook even peilen wat ze er van vinden.

Iemand vroeg naar de straffen die mijn man dan kreeg, durf t eigenlijk niet te zggen ben bang voor herkennnig, maar wat dacht je van met je hoofd in je bord geduwd worden als je niet eet of met bord en al onder de koude douche verder te moeten eten...must I say more

Zal binnekort eens een balletje opwerpen bij oma zelf of ze t niet te druk vind...ze is  nog erg energiek hoor geen kwaaltjes
 
Quote
RE: oma snel boos
Mvi  schreef op: 25-11-2014 21:53:11
niet iedere opa/oma is gechikt om structureel op te passen. jij geeft zelf aan dat je kinderen nogal nadrukkelijk aanwezig zijn. Ik denk dat jouw schoonmoeder een leuke oma is voor de gewone leuke visites maar niet structureel. ik denk dat wij allemaal veel te veel verwachten van die opa's en oma's. en klopt het verhaal van je kinderen wel? ik zou er over gaan praten.
 
Quote
RE: oma snel boos
Annie  schreef op: 25-11-2014 21:54:14
computer/tv = oordopjes in
blokfluit = even niet als oma er is of zachtjes op je kamer
slappe lach = lijkt mij niets mis mee dus met oma overleggen of lekker op de kamer gaan giebelen.

Ik ben zelf ook gevoelig voor geluid, kan echt knettergek wordenvan een tv die heel hard staat. De kinderen weten dus ook als mama er is dan moet de tv zachtjes of oordoppen in. Niet 10 geluiden (tv, radio, praten, fluiten enz) door elkaar... Leer je kinderen rekening te houden met oma.

Misschien is het een idee om wat leuke activiteitejs klaar te hebben. Bijvoorbeeld samen een appeltaart maken. Of pannenkoeken bakken of knutselen. Dan heeft oma iets te doen met de kinderen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op oma snel boos
Naam
Bericht