Menu
 

Topic:

Kinderfeestje

Annie  schreef op: 15-11-2014 10:36:07
Zou je gewoon op een nette manier aan ouders kunnen vragen waarom je kind niet uitgenodigd is voor een kinderfeestje van een meisje waar ze bijna dagelijks mee speelt? Die hier hele dagen over de vloer komt, over en weer blijft logeren en eten, uitstapjes mee maakt enz?

Mijn dochter is niet uitgenodigd en daar (terecht) erg boos en verdrietig over. Ze snapt niet goed waarom ze niet mag komen. En eerlijk gezegd ik ook niet. Er is ook geen ruzie geweest ofzo. Dinsdag hebben ze nog samen sint maarten gelopen. Een ander gezamelijk vriendinnetje vond het ook raar dat ze niet mocht komen. (de meiden hadden het er onderling over en ik hoorde dat).

Zelf durft/wil ze het niet vragen, ze is ook erg verlegen dus dat snap ik wel. Zou ik nou als ouder dat kunnen vragen of ga ik dan te ver? Het is dus niet als aanval of dat ze toch moet komen maar wellicht is er een goede reden voor. Gaat om kids van bijna 7 jaar.
 
Quote
Navigatie
RE: Kinderfeestje
Zijlijn  schreef op: 15-11-2014 10:39:06
ach wat sneu voor je meisje

ligt aan hoe de band met de ouders van de jarige job is denk ik. In de meeste gevallen zou ik het wel vragen denk ik. Niet beschuldigend maar oprecht verbaasd. Zo van: joh is er wat voorgevallen tussen de meisjes dat X niet op het feestje is uitgenodigd? Maar wel lastig hoor...
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Annie  schreef op: 15-11-2014 10:41:52
De band is prima. Geen diepgaande vriendschap maar wel gewoon gezellig een praatje.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Anmv3  schreef op: 15-11-2014 11:20:27
Heel raar als ik je verhaal zo lees.
Ik weet niet of ik het zou durven vragen, maar misschien als
ik zag dat mijn kindje er veel verdriet van heeft dat ik het wel zou doen.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Son  schreef op: 15-11-2014 11:23:24
Echt ? Nou wat raar !! Ik zou toch proberen je dochter te leren haar aan het vriendinnetje te laten vragen.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Jolanda1974  schreef op: 15-11-2014 11:53:16
Mijn persoonlijke mening: Ik zou het niet aan de ouders gaan vragen... Komt zo dwingend over in de trant van "omdat ze vriendinnen zijn moeten ze ook op elkaars feestje komen". Daar krijg ik de rillingen van op een niet leuke manier.
Heel vervelend voor julie dochter is het wel maar ook meteen een wijze les. Dat niet alles in het leven gaat zoals je verwacht. Begeleid je dochter daarin. Steek daar je energie in en zorg dat je dochter daar weerbaarder in wordt. Teleurstellingen horen bij het leven en de manier waarop jij daatmee omgaat daar kunnen ze van leren en worden het niet van die verwende nesten die altijd hun zin krijgen als ze gaan mokken en janken.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Mamavan2boys  schreef op: 15-11-2014 12:08:29
Ik zou het denk ik wel vragen! ik hoorde pas dat er een kindje niet kwam ouders niet hadden afgebeld en ze dus op het kindje hadden zitten wachten, blijkt dat de uitnodiging gewoon niet goed was aangekomen. Zeker als ik hoor hoeveel je dochter met het meisje speelt denk ik dat je de ouders/moeder van dat meisje vaak spreekt. 
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Kyla  schreef op: 15-11-2014 12:18:15
Wie weet is er inderdaad iets mis gegaan.. Wij hadden hier hetzelfde, zoon had de uitnodiging niet ontvangen of was kwijt, wij kwamen er gelukkig op tijd achter. Ik vind er trouwens niets mis mee om het te vragen, kan prima op een niet dwingende manier. Bijvoorbeeld door te vragen of het wel goed is gegaan met de uitnodigingen. Krijg je echt geen verwende kinderen van. Je dochter ziet hooguit dat er niks mis mee is om voor jezelf op te komen. Mocht het dan geen vergissing blijken te zijn zou ik inderdaad dezelfde insteek als Jolanda hebben.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Kees  schreef op: 15-11-2014 16:48:35
bij ons een keer andersom geweest.

mijn zoon (nu 8 jaar ) had een 3tal vriendjes vanaf het eerste moment in de kleuterklas. ze gingen met zn 4en naar de 1e klas en nog altijd dikke mik.
bij elkaar spelen, zelfs logeren, eten, noem maar op.

in maart was mijn zoon jarig en druk met uitnodigingen etc.
dit vraag ik al weken van te voren, en daarna elke week weer. degene die hij steeds weer noemt, nodigen we uit (anders zit ik met 30 kinderen )

een jongetje uit dat groepje noemde hij nooit op.
ik vroeg waarom niet en hij zei " het is wel een vriend, maar ik hoef hem niet op mn feestje"

tja...dat kan natuurlijk. geen reden, maar gewoon geen behoefte aan.
ik doe niet aan terugvragen ofzo of nodig-maar-wel-uit-anders-krijg-je-die-scheve-gezichten.
het is zoals het is.

misschien zuur voor je kind, maar ja...meisje kiest natuurlijk,
zal ze mee moeten dealen
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Jolanda1974  schreef op: 15-11-2014 17:01:08
Zo doe ik het ook Kees... anders komt er geen einde aan.. 
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Nelia  schreef op: 15-11-2014 17:35:04
Ik zou het wel vragen aangezien ze elkaar heel vaak zien. Uitstapjes en logeren vind ik aardig ver gaan, als moeder zou ik er dan wel een stokje voor steken als mijn zoon/dochter diegene niet uit zou willen nodigen. Kan mij heel goed voorstellen dat je graag wilt weten waarom en zoals hierboven aangegeven vragen of er iets is voorgevallen lijkt mij prima kunnen. Meisje wil wel met jullie op stap en blijven slapen, maar geen uitnodiging, erg raar!
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Kees  schreef op: 15-11-2014 17:37:37
maar waarom is dat raar?

als dat meisje er nou gewoon geen zin in heeft?
of denkt: met Marietje speel ik al zo vaak, ik mag nu maar 5 kinderen dus Marietje zie ik wel een andere keer?

waarom is het gekoppeld aan samen spelen is ook op feestje komen?

 
Quote
RE: Kinderfeestje
Jolanda1974  schreef op: 15-11-2014 17:39:01
Maar dan moet het toch geen verplichting zijn om ze ook maar op je feestje uit te nodigen? Misschien heeft dat meisje wel moeten kiezen van haar moeder.. Ze wilde er wel 10 maar mocht er maar 5. 

Kinderen waar onze kinderen veel mee spelen komen vaak ook al gewoon op de verjaardag zelf. maar ik ga mijn kinderen niet in een hoek duwen wie ze wel en niet (mogen) willen uitnodigen. Hun feestje zijn bepalen wie ze willen hebben,

 
Quote
RE: Kinderfeestje
Bepje  schreef op: 15-11-2014 19:02:03
Ik stuur het wel. Bij mijn oudste in de klas zitten een paar meiden die vlak voor iemands verjaardag ineens willen spelen en zeuren of ze op haar feestje mogen komen. Dat doen ze bij iedereen. Mijn dochter kan daar niet tegenop en is dan geneigd daar aan toe te geven, ze kan moeilijk nee zeggen, dat oefenen we al een hele tijd.
Ik bemoei me er dus wel mee, we praten daar dan over. En uiteindelijk is een feestje met je echte vriendinnen het leukst.
We kijken niet op een kind meer of minder, overslaan vind ik zo sneu. 
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Mama-van-aimy  schreef op: 15-11-2014 20:55:41
Mijn dochter (7 jaar) heeft een vriendinnetje en die 2 zitten ook bij elkaar in de klas. Ze spelen heel veel met elkaar, maar het is ook water en vuur tussen die twee. Kunnen niet met elkaar en kunnen niet zonder elkaar.

Ondanks dat ze heel veel spelen tijdens schooltijd en ook na school en in de vakanties en ook met elkaar met uitjes zijn meegeweest (Ballorig, dierentuin, musical etc.) heeft mijn dochter nu al sinds een aantal maanden gezegd dat dit meisje niet op haar verjaardag mag komen.

Mijn dochter is pas in februari jarig, maar ze zegt dit al sinds na de schoolvakantie.

Ik heb mjn dochter gevraagd waarom zij nu niet mag komen omdat voorgaande jaren dit meisje altijd op haar verjaardag kwam. Antwoord van mijn dochter: Ze verpest altijd de feestjes waar ze komt door altijd haar zin door te dreinen.......

Tja... en die opmerking heb ik al vaker gehoord van andere kindjes en andere ouders.

Ik probeer ook wel een beetje te sturen wie mijn dochter uitnodigd, maar als ik ieder kindje moet uitnodigen waar mijn dochter op het feestje mag komen, dan kan ik 18 van de 20 kindjes gaan uitnodigen.

Maar in jouw situatie zou ik ook erg benieuwd zijn waarom je kindje niet mag komen. Ik zou het gewoon vragen onder het mom dat je verbaasd bent en of zij weet of er iets is voorgevallen tussen de meiden.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Mama_anja  schreef op: 15-11-2014 21:54:09
ik vind het lastig aan de ene kant vind ik dat iedereen moet kiezen wie ze uit wil nodigen  en aan de andere kan als ze zo veel met elkaar spelen ga je er van uit dat ze ook bij elkaar op verjaardag mogen komen 
maar ik weet niet of ik zou vragen waar om niet 

 
Quote
RE: Kinderfeestje
Annie  schreef op: 15-11-2014 22:13:59
Gelukkig is mijn dochter geen feestjesverpester en ook geen verwend nest wat altijd haar zin krijgt met mokken en janken! 
We gaan ook niet naar de gewone verjaardag. Dat is hier ook niet gebruikelijk.

Bij vriendinnetjes waar je af en toe mee speelt snap ik dat er een keuze is, maar bij zoveel spelen met elkaar dan stuur ik dat echt wel bij. Ik zou het ook niet waarderen als ik niet op de verjaardag van een van mijn beste vriendinnen uitgenodigd ben! Ik vind dat je kinderen ook leert hoe je met vriendinnen om gaat en in mijn ogen is dat niet zo. Mijn dochter is zelf ook bijna jarig en wilde nu ook dat meisje niet uitnodigen. Ik heb het dan met haar over dat je iemand niet niet uit moet nodigen uit 'wraak' maar dat je voor jezelf moet keizen of je haar erbij wilt hebben. Ze wil het ook zelf nog vragen waarom ze niet mag komen maar dat is begrijpelijkerwijs best spannend.

Ik ga het vragen aan moeder als ik haar zie en de kinderen niet in de buurt zijn. Niet uit boosheid, of toch een uitnodiging maar wel omdat ik graag wil weten of er iets aan de hand is waar wij ons niet van bewust zijn.

 
Quote
RE: Kinderfeestje
Jomi  schreef op: 15-11-2014 22:39:53
Ik zou ook raar opkijken als mijn kind niet werd uitgenodigd op het feestje van een van de beste vrienden.
Als ze zoveel samen spelen dan ga je er eigelijk vanuit dat ze ook op het feestje mogen komen. Natuurlijk kunnen er allerlei redenen zjn waarom ze niet uitgenodigd worden, maar ik snap wel dat je graag wilt weten waarom.


 
Quote
RE: Kinderfeestje
Truuske  schreef op: 15-11-2014 23:05:34
ik zou gewoon op die  moeder afstappen en vragen of het klopt dat dochterlief niet is uitgenodigd. Als ze ja zegt vraag ik, goh is er wat voorgevallen.Als ze nee zegt is het gelost.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Bettie  schreef op: 15-11-2014 23:14:14
Hier afgelopen jaar ook met Geerten zijn feestje. Het meisje waar hij vanaf de peuterspeelzaal mee omgaat, bij elkaar speelt etc. wilde hij niet op zijn feestje. In plaats daarvan koos hij een meisje waar ik hem nog nooit over had gehoord. Toen ik doorvroeg naar de reden gaf hij aan dat hij juist dat meisje op zijn feestje wilde omdat ze heel aardig is én nog nooit op een feestje was gekozen. Dat vond ik zo lief van hem dat ik het vaste vriendinnetje op de verjaardag zelf heb laten komen om een taartje te eten.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Chloe  schreef op: 16-11-2014 18:36:58
Ik zou in dit geval de reden wel willen weten. En ik stuur wel, goede vriendjes en vriendinnetjes die moeten ze gewoon vragen, ook al hebben ze toevallig net een keertje ruzie. Vind dit ook inderdaad een les in hoe je met vriendschap omgaat. 
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Made  schreef op: 16-11-2014 19:14:18

Quote Bettie:
Hier afgelopen jaar ook met Geerten zijn feestje. Het meisje waar hij vanaf de peuterspeelzaal mee omgaat, bij elkaar speelt etc. wilde hij niet op zijn feestje. In plaats daarvan koos hij een meisje waar ik hem nog nooit over had gehoord. Toen ik doorvroeg naar de reden gaf hij aan dat hij juist dat meisje op zijn feestje wilde omdat ze heel aardig is én nog nooit op een feestje was gekozen. Dat vond ik zo lief van hem dat ik het vaste vriendinnetje op de verjaardag zelf heb laten komen om een taartje te eten.



Aaaaaaaah hartverwarmend....wat een lieverd die zoon van jou
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Mama_anja  schreef op: 16-11-2014 22:12:18
das lief van je zoon bettie waren alle kinderen maar zo  
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Janine  schreef op: 17-11-2014 08:59:24
Ik zou het ook vragen.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Annie  schreef op: 17-11-2014 21:54:26
Ik heb de reden gevraagd en we hebben een goed gesprekje gehad zonder boze gezichten/verwijten. Het had gelukkig niets met mijn dochter te maken.
 
Quote
RE: Kinderfeestje
Kyla  schreef op: 17-11-2014 21:57:36
Fijn!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kinderfeestje
Naam
Bericht