Menu
 

Topic:

Ervaring Hyrax beugel

Dacory  schreef op: 14-10-2014 15:42:39
Wie heeft er ervaring met een hyrax beugel? Ook wel een spin beugel genoemd om de bovenkaak mee te verbreden. Komt er echt zo'n grote spleet tussen de voortanden? Hebben ze veel last van de druk door het dagelijks aandraaien?

Gr, Patrice
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaring Hyrax beugel
M&j  schreef op: 14-10-2014 16:26:06
Mijn dochter heeft een helixbeugel gehad, dat is ongeveer het zelfde maar een andere drukverdeling, meer naar voren. En ja, ze heeft er last van gehad, heeft ook pijnstillers geslikt maar het duurde meestal maar een paar dagen. Ze werd om de paar weken aangedraaid en ze heeft hem iets langer dan een half jaar gehad.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Dacory  schreef op: 14-10-2014 16:56:16
Bedankt voor je reactie. Wij moeten elke dag aandraaien ben benieuwd.


Groetjes, Patrice
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Bakkenm  schreef op: 14-10-2014 17:48:19
Ja hier ervaring!
Er komt inderdaad een flinke spleet tussen de voortanden. De eerste dagen na het plaatsen waren het vervelends. Maar na een dag of 3 kon mijn zoon weer alles eten. Het aandraaien elke dag (op ongeveer het zelfde tijdstip) vindt hij niet vervelend. Geen last van druk op zijn kaak of zo.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Fransje72  schreef op: 14-10-2014 18:25:16
Hier ook ervaring. Elke dag een stukje verder. Geen last van gehad. Spleetje a la Rob de Nijs  . Nu staat alles weer mooi naast elkaar
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Mv5  schreef op: 14-10-2014 22:18:40
een van mijn dochters heeft ook een hyraxbeugel. ze heeft in het begin behoorlijk last gehad van de beugel. lastig met eten en praten, maar dat went wel. wij moesten ook elke dag aandraaien, dat draaien doet niet echt pijn, maar ze voelde wel veel spanning op haar tanden, daar had ze best wel pijn van. hier moest de kaak een aardig stukje verbreed worden, dus vrij lang mee bezig geweest. ze kreeg een behoorlijke spleet tussen haar tanden. de hyrax beugel zit er nog in, omdat ze nog erg jong was en haar onderkaak ook nog groeit. hij moet af en toe weer even een tijdje aangedraaid worden zodat de bovenkaak goed mee blijft groeien. mijn dochter is trouwens wel nogal een complex gevalletje qua gebit. zwak gebitje en enorm scheef, is al een aantal jaar aan het beugelen en voorlopig nog lang niet klaar. maarja, wat moet dat moet he.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Alineke  schreef op: 14-10-2014 22:31:25
Hier ook, de eerste paar dagen deed het wel pijn. Ze draaide de beugel zelf aan, 3x per dag, bijna 2 weken lang. Daarna moest de hyrax nog een paar maanden blijven zitten, de spleet verdween toen ook al snel omdat haar hoektanden de snijtanden weer naar elkaar toe duwden. Dochter dacht toen trouwens dat alles voor niets geweest was omdat de spleet weer verdween!
De maanden dat ze hem droeg kreeg ze ook last van haar tong en eten bleef onder de beugel zitten.
Na 3 maanden "mocht" ze slotjes.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Dacory  schreef op: 16-10-2014 16:04:07
O super zeg al die reacties, bedankt! Begrijp ik goed dat die spleet weer verdwijnt zodra je stopt met aandraaien dus terwijl de beugel nog wel in de mond zit? 
Mijn zoon (van 11) krijgt volgende week zijn hyrax beugel. Daarna een slotjesbeugell die zijn onderkaak naar voren moet trekken omdat die te weinig ontwikkeld is. Hij heeft nu elastiekjes tussen zijn kiezen om ruimte te maken. Hopelijk valt het allemaal mee. Hij ziet wel op tegen die ringetjes om zijn kiezen, hij is bang dat dat net zo vervelend voelt als hoe ze dat doen als je een gaatje laat vullen.

Groetjes, Patrice
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Mv5  schreef op: 17-10-2014 15:49:09
die ringetjes kunnen in het begin even vervelend zijn, maar niet pijnlijk en het went heel snel hoor. de spleet wordt inderdaad eerst groter en daarna weer kleiner, allemaal tijdens het dragen van de beugel. ik zou me niet al te veel zorgen maken, komt vast goed.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Shirley.  schreef op: 17-02-2016 17:51:51
Ik zelf heb ook een hyrax beugel,ik heb er zelf super veel last van! Ik kan niet eten en praten, met het praten doet iedereen mij na met dat slissen ik heb hem nu 2 dagen in en ik wen al een beetje aan het eten en praten alleen je tong vaat er kapot van en dat doet pijn! Als ik mijn speeksel wil doorslikken moet ik daar lang over doen. Het eten blijft tussen de beugel Zitten! Het beste is om breakers te drinken, dat is wat ik altijd doe, na 3 maanden gaat hij eruit en dan krijg ik een slotjes beugel en dat moet ik 2 jaar in!!
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Anonieme Hyrax-drage
r
  schreef op: 03-06-2016 12:27:32
Ik (12 jaar) heb gisteren de Hyrax beugel gekregen. Het plaatsen voel echt mee. Het aandraaien de 1ste dag viel ook wel mee! Mijn moeder moet hem 2x 's ochtends & 2x 's avonds aandraaien. In de ochtend had ze m zogenaamd "niet goed" aangedraaid, ze draaide hm 4x aan! Ik kan niks eten en m'n tanden of kiezen doen nu super veel pijn ook zonder eten ik huil de hele tijd.. Is er een oplossing tegen de pijn/beter eten? (Ik moet hyrax 4 maanden, daarna 26 maanden slotjes)
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Heleenmv2  schreef op: 03-06-2016 13:17:35

In overleg met je moeder kun je paracetamol innemen tegen de pijn.
Qua eten zou ik het op zachte, (dik) vloeibare dingen houden: soep (brood zonder korstjes in dopen), appelmoes, aardappelpuree, vla/kwark/yoghurt, smoothie, pap zulke dingen.

Sterkte ermee!

 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Nina B  schreef op: 03-06-2016 14:32:13
Hoii ik ben nina & heb een paar vragen:
1. Weet iemand medicijnen tegen de pijn?
2. Kent iemand snoepjes die zacht genoeg zijn om te eten?
3. Mag je zachte cake eten (bijv marmer cake)? 
4. Weet iemand zachte/niet kleverige dingen die je mag eten?
5. Mijn mama moet ook sochtends 2 keer enn s avonds 2x aandraaien, voor hoe lang moet dan aandraaien bij dat?
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Marielle77  schreef op: 13-10-2016 19:00:55
Up voor JuulmvJens
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Lis  schreef op: 02-11-2016 21:11:40
Hallo heb nj de elastiekjes maar krijg de beugel doet dat veel pijn?

 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Klaudia   schreef op: 27-02-2017 21:05:35
Ik krijg vrijdag mijn beugel ik ben supper bang voor de spleet   en voor de pijn   
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Myself  schreef op: 28-02-2017 06:32:48
Mijn dochter heeft zo'n blok die over haar boven en ondertanden zit en dan met zo'n petje.
Dacht activator van naam.

Heeft iemand daar ervaring mee en was het 12 uur dragen per dag echt noodzakelijk voor het resultaat, of lukte die ook met bv 10 u op een dag?
Ze heeft het nu een week en het is een lastig om de uren te halen.
Het is flink wennen en nu het vakantie is bv toch minder afspreken met dan ze zou willen omdat ze niet kan praten met dat ding in.
Ik weet dat het voor het goede doel is en ws niet langer dan 9 mnd, maar vind het toch wel sneu hoor dat het zo toch ook bv nu een vakantie bepaald.


 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Myself  schreef op: 28-02-2017 06:33:34

minder afspreken met vriendinnen...moet er staan

 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Femke  schreef op: 28-02-2017 20:08:57
Mijn dochter heeft 12 maanden de activator met pet ( buitenboord) gehad..advies was 16 uur in per dag...ze droeg hem gewoon snachts en op school...smiddags meestal uit voor sporten.. ze kon op het laatst er prima mee praten...verwachting was 1 jaar dragen...maar omdat ze zo trouw was met 9 maanden van 13mm overbijt naar 1... wat een verschil..toen nog 4 maanden alleen snachts, laatste melkkiezen heeft ze laten trekken en nu slotjes. Omdat ze hem zo goed gedragen heeft hoeft ze nu geen buitenboord meer snachts...Dus hoe meer uren je hem draagt hoe sneller je resultaat...ook ging hij met minder dragen meer pijn doen, na 14 uur niet dragen komen de kaken weer meer op spanning te staan.  Dochter heeft eerste dagen wel paracetamollen geslikt...Maar door hem op school altijd te dragen kon ze smiddags gewoon zonder beugel sporten/afspreken...verder altijd in behalve met eten natuurlijk...
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Mv5  schreef op: 28-02-2017 22:02:35
Mijn dochter heeft ook een activator gehad, een jaar lang. Daarna moest ze beginnen met slotjes en voor de overbeet verder te corrigeren nog een buitenboordbeugel. Ze moest hem op school in (behalve met gym) en 's avonds en 's nachts. Na school en met sporten niet. Ze vond het zelf een hele vervelende beugel, vooral erg lastig met praten inderdaad. Ze sliste daarvoor al, maar in het begin met dat ding was ze echt nauwelijks te verstaan, wat haar heel erg frustreerde en boos en verdrietig maakte. Af en toe behoorlijk strijd gehad om dat ding te dragen, ook omdat het pijn deed (alleen in het begin). Praten ging na een tijdje wel beter, maar nog steeds niet optimaal. Wat was mijn dochter blij toen ze van deze beugel af was en een gewone buitenboord mocht.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Myself  schreef op: 01-03-2017 07:56:06

Jullie schrijven dat praten beter ging, maar hadden zij het dan 'blok' dan ook zowel over hun boventanden als ondertanden?


Mijn dochter is begonnen met 2 mnd blokjes op  de voortanden boven om deze naast elkaar te zetten, er was 3 tot 4 mnd gezegd maar in twee mnd was dit bekeken, dus de eerste winst in tijd is er al.
Maar ik hou er maar rekening mee dat we die winst misschien wel kwijt raken met deze beugel.
Hadden jullie kinderen hem op de middelbare, of de lagere school?
Die van mij zit op de middelbare en ze hoeft het ook niet overdag, maar zou dit ook echt niet willen.
De pech is hier een beetje dat er een klein uur reistijd is naar school toe en terug dan natuurlijk ook weer, dus daarom moeten we best ff puzzelen met aan je uren komen.
Neem daarbij een flinke vergeetkont....en dan mis je al snel wat uren

 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Mv5  schreef op: 01-03-2017 10:43:43
Nee mijn dochter had dat blok om de boventanden en dan nog een stuk achter de ondertanden (bovenkaak moest naar achteren, onderkaak naar voren) en ze had deze beugel op de lagere school, in groep zes (negen jaar). Ik snap dat je zo'n ding op de middelbare niet meer naar school draagt, maar eventueel zou ze hem wel onderweg kunnen dragen, dan heb je alweer twee uur.
Twaalf uur zou haalbaar moeten zijn, ervan uitgaande dat ze acht uur slaapt en dan daarvoor de beugel al twee uur in en van en naar school een uur of vanaf na het eten 's avonds totdat ze smorgens opstaat. Succes ermee, ik weet hoe lastig het soms kan zijn.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Femke  schreef op: 01-03-2017 13:28:44
Mijn dochter had wel een activator.dat is een volledige blokbeugel..praten ging na een maand echt wel goed hoor..ze moeten praten met hun tanden op het blok geknepen zeg maar...hoe meer je het doet hoe langer je hem draagt hoe beter het gaat.. de werking van deze beugel berust ook vooral ophet praten met het blok tussen/ om je tanden...zo activeer je de groei van de onderkaak want die is achter gebleven bij de groei van de bovenkaak..vandaar de naam activator...draag je hem te kort of snachts niet dan ben je het effect weer kwijt. Mijn dochter heeft het nu ook weer met de slotjes  even raar praten...ze slist een week en dan wordt het weer minder..
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Myself  schreef op: 01-03-2017 14:51:23

Oké bedankt voor jullie antwoorden, al er eens goed opletten dat ze haar onderkaak in de beugel laat als ze iets wil zeggen, want dat doet ze nu nog niet.


 

 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Cindy  schreef op: 28-06-2017 16:03:21
De hyrax beugel bij mijn dochtef moet verwijderd worden. Dit is de eerste keer mislukt omdat ze in paniek sloeg vanwege de pijn. Ze zei dat het voelde alsof ze haar tanden eruit trokken. Iemand ervaring hiermee? Is er een alternatief dan het loswrikken van de expanded? Hoor het graag!
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Lola  schreef op: 31-10-2017 13:55:53
Hoi ik krijg morgen mijn hydrax beugel en zit er echt tegen op... ben bang dat ik niks meer kan eten en niet kan praten en dat ik gepest ga worden. Krijg je echt een hele grote spleet en bij hoeveel dagen is die weer weg als je de beugel niet meer aandraaid? 
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Vera  schreef op: 01-11-2017 08:14:16
Waar ik een beetje mee zit is dat ze die beugel best hard aan draaien waardoor er een enorme druk komt op de kaak maar ook op de hersenvliezen. Hierdoor kan het kind letterlijk tijdens leerproblemen/gedragsproblemen krijgen omdat de boel vast gaat zitten en overprikkeld word. 
Als je kind dus te veel pijn heeft of klachten krijgt, vraag dan of de draaiingen wat minder frewuent kunnen, dan zal je zien dat het beter zal gaan.

 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Brian  schreef op: 02-12-2017 22:02:22
Mijn zoon is gister geopereerd aan zn bovenkaak.hij is 17 en heeft een opgezette gezicht en een drukkend gevoel in zn neus.maandag controle op poli en dinsdag naar orthodontist.dan begint het opendraaien. Hij houdt zich goed heeft de dag vd operatie wel hoofdpijn maar de pijn in zn kaak viel mee.hij is wel erg moe en ik maak smoothies voor hem.ik vindt het toch erg dapper van de kinderen die dit ondergaan.ik als vader (net zoals alle ouders) vindt het heel erg om te zien dat je kind zo een pittig traject ondergaat.maar zoals mijn zoon zegt.wat is 1 jaar op een mensenleven.ff doorzetten en dan de onderkaak op 2 plaatsen breken dmv operatie.maar dan is hij van zn onderbite af en kan hij normaal bijten en eten.ik noem hem een strijder..ik ben zo super trots op hem..
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Innie  schreef op: 03-12-2017 06:26:00
wat een “fijn” bericht Brian, hoe je met trots en ontzag over je zoon schrijft, treft me
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Brian  schreef op: 04-12-2017 20:10:59
Dank je innie


  1. Vandaag op poli geweest en alles zag er goed uit.zn zwellingen zijn wel iets toegenomen.mn zoon heeft goede momenten maar ook slechte momenten.stapje voor stapje gaat het iets beter.ik zorg al 16 jaar alleen voor mn kinderen maar dit is de zwaarste tijd die ik en mn zoon hebben mee gemaakt.maar we zetten door.ik steun hem in alle opzichten. Hij moppert soms tegen me maar later bied hij zn excuses weer aan.maar ik weet waar het door komt.ik heb het al eerder gezegd.hij heeft het zwaar.dus mag tegen mij mopperen.daar ben ik ook vader voor. Vandaag heb ik verse soep voor hem gemaakt en alles in de blender.hij heeft er van genoten.morgen naar de orthodontist dan wordt er langzaam begonnen aan het draaien.hoop dat het mee gaat vallen. Mischien dat ik er morgen nog iets over vertel want normaal deel ik onze problemen niet.maar als ik door mijn verhaal iemand kan helpen dan ben ik blij.ik hoor nu dat mn zoon plezier heeft achter de computer met zn game vrienden.en daar wordt ik blij van.de goede momenten worden langer en de slechte monenten korter.mn zoon is een stoere vent van 17 die nu weer een extra knuffel wilt.en dat krijgt hij van mij.ik zal er altijd voor hem zijn.in voor en tegenspoed.groot of klein.nu en later.hij is een strijder....

 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Brian  schreef op: 05-12-2017 22:46:25
Vandaag voor de 1e keer bij orthodontist de beugel een slag open laten draaien.mn zoon zag er erg tegen op.maar het open draaien voelde hij helemaal niks van.gelukkig een mee valler.zn zwellingen nemen af en zn wangen krijgen nu de kleuren vd regenboog.het geluk is dat het slecht weer is en met een das om zn gezicht loopt zodat het allemaal niet zo opvalt.ik moet morgen de beugel open gaan draaien.vindt ik wel spannend.het enigste waar mn zoon last van heeft dat hij tot nu toe elke ochtend wakker wordt met hoofdpijn.vrijdag weer terug naar poli voor controle.hoop dat hij dan weer een beetje vaste voeding mag.want die smoothies beginnnen hem toch te vervelen.en hij is ook geen voorstander van soep.we hebben geprobeerd om dunner vlees met sla en knoflooksaus in de blender te doen.Hahahahaha. maar dat was echt smerig.maar hij had er zo een zin in.maar na de twee hapjes werdt hij misselijk.Hahahahaha..als er weer veranderingen zijn of belangrijke info dat zal ik nog een stukje op deze topic schrijven. Ik wens alle kids sterkte toe die deze pittige opratie gaan doen.want het is toch een hele stap.maar vergeet nooit wat mijn zoon zegt.1 jaartje van je leven en je hebt de rest van je leven er profijt van.mijn vader dus de opa van mijn zoon is 76 geworden en heeft nooit kunnen kluiven normaal een appel kunnen eten en goed kunnen kauwen.omdat hij ook een onderbite had.vroeger konden ze deze ingreep niet.dus kids......zet ff door.schaam je niet om je gevoel te laten zien..en als je verdriet of pijn hebt is het geen schande om een traantje te laten..want jij doet het toch maar.en over een tijdje kijk je in de spiegel en ziet dat het allemaal de moeite waard is geweest..heel veel sterkte.en papa en mamma's ook sterkte want ik weet dat het moelijk is voor een ouder je kind te zien knokken.grts van mij..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaring Hyrax beugel
Naam
Bericht