Menu
 

Topic:

Koningsdag in Dordrecht!!!!

Mam Van Twee  schreef op: 11-10-2014 18:02:33
Zag net op nu.nl dat in 2015 Koningsdag in Dordrecht is. Hier dan dubbel feest want mijn dochter is ook op de 27e jarig!!

Heel speciaal dat we dan ook de kans hebben om de Koning te zien. En misschien doen ze ook nog wel wat met degene die dan jarig zijn - bosje bloemen geven oid. Ik kijk er naar uit.
 
Quote
Navigatie
RE: Koningsdag in Dordrecht!!!!
Marjolein852  schreef op: 11-10-2014 18:46:37
Leuk! Zal voor je duimen..

 
Quote
RE: Koningsdag in Dordrecht!!!!
Sammy  schreef op: 11-10-2014 18:51:01
Koningsdag gaat vanaf komend jaar op een andere manier gevierd worden.





De eerste Koningsdag-nieuwe stijl vindt volgend jaar plaats in het Zuid-Hollandse Dordrecht.



Dat zei koning Willem-Alexander op de jaarlijkse bijeenkomst van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) in diezelfde plaats. Hij heeft eerder al laten weten dat Koningsdag een andere invulling zou krijgen. De koning is in de Grote Kerk in Dordrecht bij het jaarcongres van de KBOV. Die bijeenkomst staat in het teken van 200 jaar Koninkrijk.


Koning Willem-Alexander gaat niet meer zoals zijn moeder twee plaatsen bezoeken, maar kiest voor één stad die een centrumfunctie in een bepaalde regio vervult. In die stad zal hij een soort defilé afnemen, twittert koningshuisverslaggever Antoin Peeters.


Defilé
Het defilé moet een feestelijke 'grande parade' worden. Hoe dat eruit moet zien - alles is mogelijk, zei de koning - moet nog nader worden uitgewerkt. Willem-Alexander hoopt op een kleurrijk spektakel, met bijvoorbeeld muziek, sport, cultuur, design, en sociale initiatieven. "Zo kan op Koningsdag een element uit vroeger jaren in een andere, nieuwe gedaante weer terugkeren."


De koning blijft, net als zijn moeder Beatrix deed toen ze koningin was, het land in gaan. De uitgekozen stad krijgt de kans zichzelf én de streek optimaal te presenteren. Naast het defilé wordt, net als de afgelopen jaren op Koninginnedag, een stadswandeling gemaakt om 'zo veel mogelijk mensen uit de stad en streek te ontmoeten'. "Dat vertrouwde element houden we graag vast", zei hij.


Willem-Alexander heeft met zijn vrouw koningin Máxima lang nagedacht over de invulling van het feest. "We gaan de lijn doortrekken", zei de koning. "In meer dan 120 jaar heeft Koninginnedag - nu Koningsdag - zijn waarde bewezen als een samenbindend feest dat heel veel mensen in ons Koninkrijk, en zeker ook onze familie, dierbaar is." Het was volgens de koning ook een feest dat zich 'altijd heeft aangepast aan nieuwe tijden'. Hij noemde het een 'traditie die voortdurend voeling houdt met de tijd'.


Koningsdag wordt volgend jaar op de officiële datum gehouden, 27 april, de verjaardag van de koning. De eerste Koningsdag was dit jaar op 26 april, omdat 27 april een zondag was.




 
Quote
RE: Koningsdag in Dordrecht!!!!
M&j  schreef op: 11-10-2014 19:34:21


We hebben er zin in..................
 
Quote
RE: Koningsdag in Dordrecht!!!!
M&j  schreef op: 11-10-2014 19:36:05
Enthousiast

Burgemeester A. Brok van Dordrecht reageert enthousiast: “Dit is een geweldige kans om Dordrecht en de 5 Drechtsteden te tonen aan het Nederlandse volk”, reageert de burgemeester op de mededeling van de koning. “ 

We zijn dankbaar en verguld dat Koning Willem-Alexander vertrouwen in ons stelt. Het is mooi dat de koning terugkomt daar waar het op 19 juli 1572 allemaal begon. We zullen er een mooi feest van maken tezamen met onze bewoners.”
 
Quote
Navigatie


Reageren op Koningsdag in Dordrecht!!!!
Naam
Bericht