Menu
 

Topic:

Mijn dochter :-(

Ikki  schreef op: 10-09-2014 09:40:49
Even anno voor mijn dochter.

ik weet het namelijk niet echt meer. Weet geen eens waar te beginnen . Ik begin gewoon bij het begin. 
mijn dochter is van januari 2008 en is dus 6 1/2. Toen ze thuis werd geboren ging alles prima. 3950 Gr., 53 cm . De volgende dag kwam de verloskundige en vond dat ze een iets scheef gezicht had ( vaag he) en vertrouwde het niet. We werden naar de kinderarts gestuurd die het meteen serieus nam en mijn grote baby tussen de prematuurtjes op de neonatologie opnam. ( daag kraamtijd, hallo stresss) na 2 dagen neo en 2 dagen zaal en 10000 onderzoeken verder kwamen ze tot de conclusie dat er niets was en haar gezichtje trok bij ( duurde wat langer dan bij andere pasgeboren ) en mochten we naar huis. ( nogmaals daaag kraamtijd)

ze groeide gewoon op maar wel op een langzamere manier. Dat beaamde de kinderarts, de huisarts, het cb en ik. Zo kon ze met 6 maanden pas haar hoofd goed recht houden. Zo kon ze met 13 maanden pas goed zitten en met 23 maanden pas los lopen.
( haar broer bijvoorbeeld die liep met 11 maanden) ook praten was lange tijd lastig. 

Ze ging naar de peuterspeelzaal waar ze soms kleiner leek in doen en laten dan dat ze was, maar de juf vond dit niet schrikbarend.
ze was 3. 1/2 toen ze overdag zindelijk was.

ze ging naar groep 1. Ze was er eigenlijk niet aan toe, maar 4 is 4 en ze kon niet langer op de psz blijven. Het eerste halfjaar van januari tot juli was eigenlijk te vermoeiend voor haar en ze viel regelmatig in slaap in de klas. 
Toen kwam ik er ook achter dat ze tekenen heeft van hoogsensitieviteit. Er komt heeeeeel veel bij haar binnen en ze raakt overprikkeld.
na de zomer groep 1 . Langzamerhand kwam ze beter mee. De juf zei ja ze gaat steeds beter mee. In overleg is ze opgenomen in het zorgteam van de school en wordt ze al extra in de gaten gehouden om dat ze toch anders meekomt dan leeftijd genoten.
toen groep2. De juf en ik kwamen tot de conclusie dat ze halverwege groep 2 eigenlijk niveau einde groep 1 is. Ze ging verder wel mee in de groep. Langzamer hand kreeg ze ook wat vriendinnetje, echter waten die allemaal jonger.

einde groep 2. Met de juf overlegt en uiteindelijk besloten om haar toch maar naar groep 3 te laten gaan. Vanwege haar leeftijd, en als ze groep 2 over zou doen dan zou ze geen schooljaar Over mogen doen.  Juf was van mening dat ze in groep 3 meer individueel moest werken en dit juist goed voor haar zou zijn.

de eerst weken ging wel goed echter nu merk ik weer dat het tempo te snel gaat. Ze vind het niet meer zo leuk En volgens mij gaat de dag komen dat ze niet meer wil. Ga binnenkort ook maar eens met de juf praten.

tot zover. Ik maak me zorgen en ik weet niet wat ze heeft. Er is iets in haar ontwikkeling en ik weet het niet.


ze heeft tot voor kort logopedie gehad. Dat ging prima totdat ze een test afnam. Daar scoorde ze laag, de logopediste snapte het niet want tijden de logopedie deed ze het prima. 
Ook die nare Cito, in de klas lukt het wel, maar tijdens de Cito scoort de het laagste van het laagste.

verder. Ze is dus ruim 6. Ze kan niet fietsen. Lukt haar gewoon niet. Ze is niet nachtzindelijk. Lukt haar ook niet. Zwemles is een drama. Dat vindt ze echt superleuk, ze kan het alleen gewoon niet. Zit nu al een jaar op zwemles en blijf hangen in groepje 2.
ze heeft ook fysio nu En hier is ondekt dat ze zwakke halspieren heeft.

thuis is het een happy kind. Leeft in een droomwereld, praat veel tegen de lucht. Wij noemen haar ons hippie kind.
maar ze heeft thuis en op school eigenlijk weinig vriendinnetjes....

ik weet niet wat ik hier mee wil. Stukje verhaal kwijt, misschien herkenning, misschien tips? Ze is gewoon niet zoals normale 6 jarige. Als je haar ziet wel, maar toch ik weet het niet.

dank voor een luisterend oor......

 
Quote
Navigatie
RE: Mijn dochter :-(
Kees  schreef op: 10-09-2014 09:59:30
ik word verdrietig van jouw verhaal omdat ik je verdriet voel.

ik heb er geen ervaring mee. herken niks zorgelijks uit je stukje.
wat ik zo denk: je dochter volgt haar eigen tempo van ontwikkelen. en daar is niks mis mee.
alleen moet ze tegenwoordig voldoen aan de maatstaven van school/maatschappij.

je schrijft dat ze weinig vriendinnetjes heeft. hoe vindt ze dat zelf? heeft ze er last van of is ze een gelukkig kind?

je hebt al een hoop hulp voor haar (fysio, logo enzo) dus zou ik bijna denken dat iets medisch is uitgesloten?
hoe erg is het dat je dochter zichzelf is?

tuurlijk wil je als moeder dat ze meekomt, maar als zij haar eigen koers vaart en zelf gelukkig is...zie ik geen probleem.

doorgaan naar groep 3 terwijl nog een jaar groep 2 fijner voor haar was geweest, vind ik een stomme zet.
blijven zitten, haar leeftijd....nergens wordt genoemd " omdat het fijner is voor je kind"

ik weet niet goed wat ik zou doen. iig in gesprek gaan met school of het toch niet fijner is dat ze terug gaat naar groep 2? misschien daarmee beginnen?

 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Ikke  schreef op: 10-09-2014 10:19:13
 er zit inderdaad veel verdriet in mij. Meer in mij dan in haar zit. Want zij is thuis bij ons gewoon gelukkig. Zoals ik zei ze is ons hippie kind en kan heerlijk blij spelen en lachen . Op vakantie merk je ook dat zij echt een flierefluiter is en echt het vrije leven op zoekt. op school moet ze en wordt ze in een regelmaat geduwd wat ze niet aankan. Ik denk er zelfs aan om haar naar een vrije school te brengen maar of dat ze oplossing is? Geen idee.

en inderdaad ze ontwikkeld zich op haar manier. Zo had ik het nog geen eens bekeken. Ze moeten maar volgens de richtlijnen school. Terug naar groep 2 is denk ik geen oplossing, maar ik ga maar eens een gesprek aan met school. Ergens denk ikdat deze school ook niet goed vor haar is. Misschien moet ik een andere school zoeken. 

Thanks .....
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Orange  schreef op: 10-09-2014 10:24:32
Ik zou haar juist niet terug naar groep 2 doen. In mijn dochters groep 3 vorig jaar waren er een héleboel laatbloeiers. Geef het wat tijd denk ik dan. En wát gaat te snel in de klas? Lezen, schrijven, rekenen? Of de juist téveel gebekte leeftijdsgenoten? Mijn dochter moet vooraan in de klas zitten bij de juf. Minder prikkels van (helaas een héle hoop te brutale niet luisterende) andere kinderen. Ik herken je verhaal en gevoel wel. Mijn dochter leek ook niet klaar voor groep 3 en blijkt nu dyslectisch. Maar het is wel een hele slimme dame maar met een lagere verwerkingstijd dan normaal. Probleem dyslectie en dus het automatiseren. Rekenen kon ze als de beste, maar nu krijgt ze veel sommen met een lap tekst erboven.
Mijn zoon was helemaal klaar voor school, maar hij heeft ook uurtjes met zijn hoofd al slapend op tafel doorgebracht

Wat maakt het uit dat ze niet nachtzindelijk is, of dat zwemmen en fietsen niet lukt (dat schijnt volgens de zwemjuf hier bijelkaar te horen. Gaat het fietsen goed dan zal je zien dat zwemmen ook beter gaat).

Maak een afspraak met de juf. Vraag waar zij denkt of er een schoen wringt maar hou het neutraal. Het jaar is nog te lang om een labeltje te plakken.

Succes!
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Kees  schreef op: 10-09-2014 10:26:14

zou kunnen dat het onderwijs niet past bij je kind....als ze thuis wel blij is en zich ontwikkelt op haar eigen manier...en op school dat niet kan. tja...


mijn kinderen zitten toevallig op een vrije school. ook daar moeten ze hoor


maar er is veel meer ruimte om te zijn wie je bent. zij zijn juist heel sterk om " tekortkomingen"  om te buigen naar iets positiefs.


nogmaals, sterkte, ik hoop dat je het niet negatief ziet. geniet juist van je dochter

 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Mv5  schreef op: 10-09-2014 10:29:21

ik snap dat je je zorgen maakt.
ik heb zelf ook een dochter die zich trager ontwikkeld dan haar leeftijdsgenoten. dat weet ze zelf ook, maar ze heeft er geen problemen mee en het is een gelukkig meisje. van mij mag ze zich op haar eigen tempo ontwikkelen. kalenderleeftijd zegt mij eigenlijk helemaal niet zoveel.
mijn dochter is van augustus en was dus een jonge leerling. ik heb haar destijds geen derde jaar laten kleuteren omdat ze dan de rest van de basisschool bij haar zusje in de klas kwam. in groep 3 en 4 had ze veel moeite om de hele dag op te letten en stil te zitten in de klas en ze kreeg dan ook regelmatig straf. ze was eigenlijk nog helemaal niet toe aan leren. in groep 5 had ze een supermeester en vanaf toen ging het stukken beter. uiteindelijk in groep 8 toch gedoubleerd omdat ze absoluut nog niet toe was aan naar de middelbare school gaan. ze is in dat tweede jaar groep 8 enorm gegroeid op emotioneel gebied, dat heeft haar echt ontzettend veel goed gedaan. ze zit nu in de brugklas vmbo-tl en heeft het naar haar zin. de kinderen in de klas zijn dus wel jonger maar ze heeft veel meer aansluiting bij hen dan bij leeftijdsgenootjes.
sommige kinderen hebben gewoon wat meer tijd nodig om zich te ontwikkelen. dat is helemaal niet erg. geef je dochter de ruimte om zichzelf te zijn en zich op haar eigen tempo te ontwikkelen. het welzijn van je dochter staat voorop. desalniettemin begrijp ik dat je je zorgen maakt als je kind met zes jaar niet kan fietsen en niet vooruitgaat op de zwemles. misschien is het voor haar nog te vroeg hiervoor.

 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Ikki  schreef op: 10-09-2014 10:31:48
Ooo ja genieten zeker, tis mijn schatje! Vooral als ze lekker thuis is en op vakantie. Dan zie je haar opbloeien. Het is echt een natuurKind .Heerlijk.

het jaar is inderdaad nog lang! En ze kan altijd groep 3 overdoen als het moet. Komt ze in de klas met die kinderen die nu groep 2 doen die ze al kent. 

Het is gewoon jammer dat ze op school niet ze meekomt. 

En inderdaad nachtzindelijk , dat is nog het minst boeiend van alles. 
Fietsen komt wel en zwemmen ook ( dat vindt ze echt heeeeel leuk, maar ze schiet gewoon niet op  )


pfffff ik wil jullie heeeeeeeel erg bedanken want heb weer een veel beter gevoel. Ze komt er wel mijn schatje!
fijn dat ik even mij ei kwijt kan hier 
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Bepje  schreef op: 10-09-2014 17:38:19
Misschien moet je toch eens kijken naar een ander type school, zij lijkt zich gewoon iets anders te ontwikkelen dan de "standaard".  Zolang zij zwemmen helemaal leuk vind is er ook niet veel aan de hand, met minder sterke halsspieren zal het ook moeilijker zijn om je hoofd boven water te houden lijkt mij en heb je veel meer moeite ook nog je armen en benen te gebruiken.  En heerlijk zo`n natuurkind 
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Chloe  schreef op: 11-09-2014 08:42:21
Ik herken het meeste van mijn zoontje. Hij is ook 6 trouwens. Maar buiten dat hij duidelijk gevoeliger dan gemiddeld is en dat voor hem en voor mij wel eens lastig is, zie ik er niets negatiefs in. Zwemmeb en fietsen lukt idd ook niet, hij heeft wel hulp van ern fysio vanwege oa zijn prikkelverwerking.
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
M&j  schreef op: 11-09-2014 09:06:30
Ik herken mijzelf er in en mijn zoon, neem contact op met een orthopedagoog en wacht niet af tot ze klem loopt op school.
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Ikke  schreef op: 11-09-2014 19:09:57
Morgen heb ik eerst een gesprek met de juf. Ben benieuwd. De juf zei dat ze bij gym zat. Toen begonnen kinderen te gillen en te wijzen naar haar. Ze had een spin in d'r nek. Nu is ze totaal niet bang van spinnen maar ze wist het niet en voordat ze doorhad wat er aan de hand is begonnen kinderen te gillen en naar haar te wijzen. Ze verstijfde en dacht dat ze ergens de schuld van kreeg. Spin werd weggehaald ( ze is dus totaal niet bang van spinnen) toen de juf terug was vroeg aan de juf wat was er nu eigenlijk? Juf vond dat zo raar. Mmmppff ik snap haar , maar de juf dus kennelijk nog niet. Morgen dus maar weer bespreken. :-( 

verder er zit ze in een groepje van 6 in de klas ( in een t vorm zeg maar) en ze zit bij een meisje die haar blijkt te pesten. Dingen verstoppen en dingen afpakken. Mijn dochter bij dus niet van zich af en klap hierdoor dicht. Erg zielig. Ik ga dus eisen dat zij of dat kind ergens anders komt te zitten. Kan ze er niet bij gebruiken.

bah bah bah. Ik hoop op een zinvol gesprek. Ik hoop dat ze juf het snapt. Ken deze juf nog niet zo goed, is ook redelijk nieuw op school.
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Anne Mv 3  schreef op: 11-09-2014 20:03:58
Lastig is dat he, als je zorgen hebt om je kind - en dan helemaal omdat de wereld om haar heen zo hard is.

Praat idd met de juf, bekijk samen wat goed is voor jouw dochter.
Je schrijft dat ze gepest wordt, een ander kind wat afpakt - dingen verstopt. Moeilijk voor je dochter!, maar ik weet niet of je dat gelijk pesten moet noemen, op die leeftijd doen sommige kinderen dat echt voor de grap.
Onze zoon deed dat namelijk ook voor de lol grap, hij had gelukkig een hele wijze juf die hem leerde dat sommige kinderen schrikken van zo'n grap én de juf leerde aan het andere kind dat als er iets wordt afgepakt of verstopt wordt dat je daar niet gelijk verdrietig van hoeft te zijn - iedereen is anders en je moet leren om met elkaar om te gaan. Die juf wist dat heel goed te sturen dus ik hoop dat jouw dochter ook zo'n juf heeft!

Het schoolsysteem is behoorlijk rigide, zijn er andere scholen in de buurt? Dan zou je daar ook eens kunnen kijken!
Houd ook (extra) contact met de juf, vaak is het zo dat kinderen van betrokken ouders toch net wat meer aandacht krijgen...
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Carmine  schreef op: 11-09-2014 20:18:35
Je zou toch een cognitief onderzoek kunnen overwegen. Wij wilden dat voor ons kind niet. Kwam ook niet mee, terwijl hij zelfs 3 jaar gekleuterd had. Ook wij konden er maar niet achterkomen wat er nou was. Gelukkig kind, altijd vrolijk, veel vriendjes, ook op school. Maar resultaten waren wisselend waardeloos en goed, leek zich niet te kunnen concentreren. Na een strijd van 4 jaar met school hebben we besloten hem te laten testen om in elk geval duidelijkheid te hebben want we kwamen er met school niet meer uit. Hij bleek laag gemiddeld intelligent. Voor ons gewoon ons zelfde lieve jongetje, voor school gaf het duidelijkheid op welk niveau ze hem moeten lesgeven. Achteraf hadden we het eerder moeten doen. 
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Ikki  schreef op: 11-09-2014 21:17:21
Pesten is misschien nu al een groot woord . Ik weet uit groep 2 dat dit een heel overheersend , bazig en ( nu al) scheinheilig kind is. Heel erg overrompelend en mij dochter wordt gelijk onder de tafel gepraat door haar. Ze kan er niet tegen op en is dus een gewillig slachtoffer voor haar. Ik wil dit namelijk gelijk de aandacht geven voordat dingen eventueel uit de hand lopen. Je kunt dit beter voor zijn.

ben benieuwd morgen.
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Ikki  schreef op: 12-09-2014 13:35:21
Net een heel goed gesprek met de juf gehad. Pffff er valt een last van mij af. juf heeft ook alles geconstateerd en geeft haar extra aandacht daar waar nodig. Er is zelf een klasse assistent om de juf bij te staan met kinderen zoals mijn dochter.

Ze had ook door dat dat ene kind constant met mijn kind zat te bemoeien ( ze wilde niet kwaad spreken maar het vloeide wel uit haar gesprek door    dus ze gaat nu groepjes veranderen en zij komen niet meer bij elkaar   daar ben ik nog het meeste blij om. Verder gaat ze haar begeleiden op het schoolplein met vriendjes/vriendinnetje zoeken .

mijn dochter heeft wel een groot consentratie probleem, maar zei de juf, als ze goed begeleid wordt hier dan doet ze haar werk wel goed. En daar ben ik ook zooooo blij mee! 

Dus is ja al met al een prima gesprek en de juf had echt alle vertrouwen in haar. Ik ben weer een stukje gerust gesteld. 

bedankt he!!!!!!

 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Mv5  schreef op: 12-09-2014 16:12:45
fijn dat de juf je gevoel herkent en meedenkt en meehelpt oplossingen te verzinnen. dat is voor jou als moeder al heel erg fijn.
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Anne Mv 3  schreef op: 12-09-2014 19:27:03
Fijn dat je de juf mee denkt en zelf ook al e.e.a. gezien heeft!

Wat je nog kunt doen is je dochter helpen om weerbaar te worden, 'stop houd op - dit wil ik niet!' hebben onze kinderen op school geleerd tijdens de sova-lessen.
Nu zijn ze op school ook bezig met 'rots en water'. De bemoeials/pesters moeten leren om zich niet met andere kinderen te bemoeien maar het is dan ook wel heel fijn als gevoelige kinderen leren om hun grenzen aan te geven.
Spreek af met je dochter én oefen met haar! hoe je grenzen aan geeft en als dat genegeert wordt dat ze het dan tegen de juf moet zeggen.
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Mrtj  schreef op: 13-09-2014 16:44:34
Wat fijn!
 
Quote
RE: Mijn dochter :-(
Ikki  schreef op: 16-09-2014 18:28:11

Quote Anne Mv 3:
Fijn dat je de juf mee denkt en zelf ook al e.e.a. gezien heeft!

Wat je nog kunt doen is je dochter helpen om weerbaar te worden, 'stop houd op - dit wil ik niet!' hebben onze kinderen op school geleerd tijdens de sova-lessen.
Nu zijn ze op school ook bezig met 'rots en water'. De bemoeials/pesters moeten leren om zich niet met andere kinderen te bemoeien maar het is dan ook wel heel fijn als gevoelige kinderen leren om hun grenzen aan te geven.
Spreek af met je dochter én oefen met haar! hoe je grenzen aan geeft en als dat genegeert wordt dat ze het dan tegen de juf moet zeggen.



top idee! Ik ga het proberen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Mijn dochter :-(
Naam
Bericht