Menu
 

Topic:

Oververmoeid?

Even Zo  schreef op: 08-09-2014 09:17:35
Weet niet zo goed waar ik deze moet plaatsen dus doe hem toch maar hier.
Ik heb de laatste tijd steeds meer het gevoel het overzicht over alles kwijt te raken.
Mijn man en ik hebben 3 kinderen van 10,8 en 2 jaar oud.
Mijn man is voor zijn werk veel en vaak in het buitenland waardoor de zorg van de kinderen geheel op mij komt.
Nu is hij ook weer 2 weken weg en komt nu komende woensdag thuis.Afgelopen dagen heb ik steeds meer het gevoel om half overspannen rond te rennen.De kinderen beoefenen sport.De oudste gaat nu wel zelf naar de voetbaltraining 2 xper week.
Mijn middelste moet 2x per week naar handbaltraining.Het seizoen is net begonnen en moet nog even wat zien te regelen met op en neer rijden.Dat zal ook wel lukken maar het is gewoon alles bij elkaar.Een verjaardag tussendoor,een paardrijles waar we naartoe moeten en gisteren een handbalwedstrijd waar ik continue alleen maar achter de jongste aan het rennen ben.Ik werk 2 volle dagen en ik zie nu alweer op tegen de hele poppenkast van morgenochtend.Ik moet vroeg de deur uit dus 3 kinderen moeten klaar zijn.De jongste gaat naar de creche.Dochter van 8 jaar gaat zelf naar de VSO en de oudste gaat zelfstandig naar school om half 9.Ik bel hem dan vanuit mijn werk om de deur uit te gaan.Maar het voelt als lood in mijn lijf om mijn bed uit te komen,kleding neer te leggen,blikken te vullen en noem maar op.Liever zou ik het 's avonds doen maar ik ben gewoon opgebrand 's avonds.Tegen de tijd dat ik uit mijn werk kom is het al bij zessen en moet er nog gekookt en gegeten worden.Ik kan ze toch moeilijk altijd alleen maar tosti's laten eten.Eer dat ze alle drie in bed liggen is het ondertussen 9 uur geweest en wil ik alleen maar zitten en niets meer doen.De jongste spookt ook veel de laatste dagen waardoor ik nog moeier mijn bed uit kom dan normaal.Ik ben helemaal geen aansteller want ben juist een enorme doener ipv een denker maar vorige week overviel me gewoon in ene het gevoel dat ik het gewoon niet meer aankan.Mijn lijf voelde zo zwaar en vemoeid en alles leek zo'n enorme opgave.Mijn werk vind ik opzich leuk maar het kost me ook veel energie en merk dat ik ook daar niet altijd aan mijn taken toekom en ervaar daar ook weer stress van.
Ik zit er zelfs over na te denken om mijn werk op te zeggen en zo weer wat rust en regelmaat binnen ons gezin te krijgen.Mijn vermoeidheid uit zich ook door irritatie tov de kinderen.Ik kan weinig hebben en daardoor schiet ik vaker uit mijn slof dan dat ik zou willen.Ik baal gewoon van dit gevoel maar ben soms weleens bang dat ik straks gewoon niet meer kan.In mijn werk zie ik veel patienten voorbij komen met een burn-out en ik herken zoveel in hun verhalen en gevoel en ben zo huiverig straks gewoon ook zo te komen zitten en dat wil ik ten allen tijden voorkomen.Voor de rest zijn er geen problemen,relatie is stabiel,de kinderen zijn gezond,we hebben geen schulden oid.
Hoe kan ik deze vicieuze cirkel doorbreken?



 
Quote
Navigatie
RE: Oververmoeid?
Harleysmama  schreef op: 08-09-2014 09:44:18
Afspraak met de huisarts maken. Bloed laten prikken op eventuele vitamine tekort.
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Kees  schreef op: 08-09-2014 09:46:21
oh dit gevoel herken ik wel. dit had ik voor de zomervakantie ook extreem.
in de week moeten er gewoon zoveel dingen dat ik geen overzicht meer had.

in de zomer (geen school, geen feestjes, geen sporten, geen heen-en-weer-gedoe) en ik kwam even helemaal tot rust.

vorige week zijn we hier weer begonnen en ik dacht: gaan we weer....

ik heb besloten dat ik alles per dag bekijk. de week is voor mij even te veel en word ik al moe bij het idee.
dus alleen vandaag. alleen maar naar school, daar even helpen, even poetsen thuis, even boodschappen doen, jongens ophalen, op tijd eten, naar sport.
dit geeft mij rust. morgen zie ik wel weer verder.

misschien kun je proberen eens vooruit te koken? of op de dagen dat je werkt dan makkelijk te eten?
dat scheelt stress, ben je zo klaar. eet, douche de kinderen en hup naar bed.
laat de boel de boel, lekker belangrijk.

streep weg wat niet persee hoeft. zodra de kinderen op bed liggen doe je niks meer. een hete douche nemen, suf tv kijken, nodig vriendin uit voor een bakkie, surf op het net. iets wat je leuk vind.
ga op tijd slapen en maal niet.
morgen weer een dag.

goed dat je je bewust bent dat je soms op de kinderen kan afreageren. ook herkenbaar.
als je het al weet kun je ook tot 10 tellen en denken ' wat kunnen zij eraan doen?'

mocht het echt te hoog oplopen, kijk wat je echt weg kunt strepen, uit handen kan geven ofzo.
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Debbel79  schreef op: 08-09-2014 09:50:21
Wat simpele tips:

De dag voor je moet werken maak je een grote pan eten voor 2 dagen. Macaroni, bami, etc. 2 dagen achter elkaar hetzelfde eten is geen ramp hoor. Doen wij ook vaak.
Dan hoef je het alleen maar op te warmen als je van je werk komt.

Kun je niet met andere moeders een schema opstellen met meegaan naar volleybal? Dus om de beurt dat je aan de beurt bent. Dan hoef je niet elke week.

Zet de dag ervoor alles alvast klaar. Kleding, trommels, bekers etc.
Dan hoef je alleen nog maar te smeren.

 
Quote
RE: Oververmoeid?
Boterbloem  schreef op: 08-09-2014 09:52:54
Oververmoeidheid zal zo gek niet zijn. Voor de zomervakantie was ik dat ook, ik heb dus serieus 6 weken lang niets gedaan. Heb de afgelopen 2,5 jaar zo hard gerend en ik wist dat ik na de zomervakantie 2,5 dag per week zou werken.
Hier komt ook veel op mij neer, omdat mijn man bij elke vermissing vertrokken is (gaat veranderen, door iets waardoor hij dit vanuit huis allemaal kan aansturen gelukkig), werkte vaak over omdat ongelukken altijd vlak voor het einde van de werktijd gebeuren en ga zo maar door.

Maar nu werk ik en doe ik het zo:

Op de dagen dat ik werk zorg ik voor makkelijk eten. Eigenlijk alleen de dinsdag en de donderdag want de vrijdag werk ik maar een halve dag. Maar dan eten we maandag bijvoorbeeld macaroni en dan maak ik heel veel, en dan eten we dat dinsdag ook. Op donderdag gaat bijvoorbeeld de frituurpan aan of warm ik blikken soep op met broodjes. Mega gezond? Misschien niet. Maar het is eten en zo blijft het behapbaar en heb ik weinig afwas. Wanneer ik de kinderen op bed breng leg ik terwijl ik ze aanspoor zich om te kleden de kleren voor de volgende dag klaar. Ik ben vaak ook moe, maar doe het toch omdat het zovee lscheelt de volgende ochtend, ben dan vaak ook niet helder. Liggen de kinderen op bed dan leg ik de tassen klaar, doe er vast in wat ik er in kan stoppen en zet de bekers en broodtrommels op het aanrecht en het brood ernaast. Ik zorg dat ik zelf tussen half 10 en 10 uur lig, want om half 6 gaat mijn wekker voor mijn eerste baantje en daarna schiet ik door naar mijn stagebaan.

Doordat ik een goeie nacht maak ben ik goed uitgerust. Alleen in het weekend ga ik wat later naar bed. Saai? Ja, vaak wel. Maar ik heb het nodig. Vaak ben ik tot half 10 ook nog aan het tikken voor stage, dus echt ontspanning is er weinig meer.

Toch geeft dit rust. Lees gewoon de kinderen voor, douchen e.d. gebeurd ook.

En ik probeer echt leuke kinderboeken uit te kiezen zodat het voorlezen ook echt een rustmoment voor mijzelf is.


 
Quote
RE: Oververmoeid?
Boterbloem  schreef op: 08-09-2014 09:56:09
Oh en heel belangrijk: op de dagen dat je vrij bent echt ergens een uurtje voor jezelf nemen. Slaapt de jongste nog? Dan is dat misschien het mooiste moment. Even een filmpje kijken, boek lezen, iets anders wat je graag doet.

Mijn huishouden is verschrikkelijk momenteel. Vond dat in het begin verschrikkelijk, maa rwat heb ik aan een schoon huis als ik kapot ben? 
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Chloe  schreef op: 08-09-2014 10:17:50
Zeer herkenbaar. Had er vooral de eerste week na de vakantie last van. Na 6 weken niets moeten overviel de druk van het gewone leven me opeens heel erg. Maar wat voor mij werkt is niet te veel vooruit denken. dag voor dag inderdaad en bedenk allerlei kleine dingetjes waardoor je het jezelf net evrn wat makkelijker maakt. Eens makkelijk eten, avond tevoren vast spullen klaarzetten, avond douchen ipv ochtend etc etc. En bewust ook elke dag even tijd voor jezelf nemen. Lekker uurtjd sporten, tv kijken, lezen of wat dan ook. En hulp durven vragen dn durven aannemen bij brengen of halen van de kinderen bv.
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Ano  schreef op: 08-09-2014 10:32:05
Ik ben alleen met de kids 
en ren me rot de hele dag ,en erger me rot ,dat er elke keer dingen tussen komen,
kan die dingen er gewoon niet bij hebben,
net zoals nu ,vrije ochtend heerlijk!
nee mama mag zich bezig houden met de verzekering omdat me zoontje zonodig aan de klep van de buggy moest trekken
hup telefoon kapot van de gastouder,zucht.
en meerdere keren per week komen er van die extra dingen tussendoor

ik werk 5 dagen in de week ,en soms kom ik thuis en dan kan ik niet meer 
en dan eten we gewoon wat makelijks.
en het huishouden ,jammer dan 
ik ga gewoon op de bank zitten en morgen een nieuwe dag.
en in het weekend poets ik de schade wel weer weg.

je kunt gewoon niet anders ,je kan jezelf wel voorbij rennen,
maar dan zijn de gevolgen veel groter.

 
Quote
RE: Oververmoeid?
Queen@home  schreef op: 08-09-2014 11:07:56
Misschien is een au pair oook een idee, maar dat moet wel betaalbaar zijn natuurlijk. Zou hier niet  kunnen.
Maar ik denk dat het vooral is dat je man er zo weinig is, alles komt op jou neer zo te lezen. Kan hij echt niet iets regelen?

Ik zou oook gek worden als ik alles alleen moets doen.
Hier is het redelijk rustig qua sporten, want mijn oudtse gaat zelf naar judo en muziekles. Die daaronder wil niks, dus dat is makkelijk. Mijn ena jongste gaat meet de oudtse mee naar muziekles en de jongste heeft niets.

Maar wat de anderen zeggen: savonds kleren klaarleggen, tafeldekken enzo, dat helpt wel. ook al heb je er geen zin in, het is zo gebeurd en het scheelt echt heel erg  sochtends

En ga gewoon even langs je huisarts, wie weet is het idd vitaminetekort of wat ook. Of een pilletje om wat positiever tegen alles aan te kijken.

Sterkte!!

 
Quote
RE: Oververmoeid?
Jessiemv3  schreef op: 08-09-2014 11:27:58
Heel herkenbaar, ik denk dat elke werkende moeder met kids hier wel tegenaan loopt.
Ik vind het vaak ook heel vermoeiend om alle ballen in de lucht te moeten houden.

Probeer het inderdaad van dag tot dag te bekijken, vooruit kijken wat er in de komende week nog moet gebeuren levert ook stress op. Ik houd verder voor het huishouden een schema aan, dit geeft mij duidelijkheid en rust. En regelmatig even helemaal 'niks', even de boel de boel laten.
En laat je vitamine D eens checken bij de huisarts, een tekort hieraan kan ook tot vermoeidheid leiden.

 
Quote
RE: Oververmoeid?
Onsjanneke  schreef op: 08-09-2014 11:30:00
Hier een een veel reizende man.

In de weken dat hij weg is maak ik het me makkelijk.

De dagen dat ik werk eten we iets simpels.
Ik heb een schoonmaakster
, en bestel de boodschappen dan bij appie.
Werk een dagje meer vanuit huis ipv kantoor

Zodat de tijd die ik niet werk besteed kan worden aan leuke dingen met de kinderen, of naar feestjes of sport rennen

Maar iig geeeeeeeeeeeen huishouden. Een keertje een was aanzetten of ophangen en een maaltijd brouwen is dan de max.

En s avonds een leuke film, of een goed boek met een wijntje er bij. Ik neem vaak expres films en series op die mijn man verschrikkelijk vind. Heb ik er extra zin in dat hij weer weg gaat
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Anne Mv 3  schreef op: 08-09-2014 11:51:27
Voor mij is je verhaal ook zeer herkenbaar, je bent echt niet de enige!
Je schrijft: "ik ben een doener", ook dat herken ik - doorgaan en doorgaan...
Maar dat kan niet, ieder mens heeft rust nodig, relaxstand..

Wat mij helpt = heel bewust omgaan met het maken van afspraken, als ik het nog niet kan overzien dan zeg ik niets toe. Ook verjaardagen etc., hoe leuk het ook is! voor nu is dat gewoon teveel.
T.v. kijken en surfen op internet zijn eigenlijk niet echt ontspannende dingen, dat komt o.a. door het licht wat van de beeldschermen af komt. Boek lezen, muziek luisteren/spelen (geen les), wandelen (niet hardlopen); dat zijn dingen waar je lichaam en geest van kan ontspannen.
Gun je zelf die tijd! Het hoeft geen uren te zijn, als je iedere dag maar een half uur zo invult voor jezelf dan scheelt dat al enorm.

Het is heel goed mogelijk dat je vitamine tekorten hebt. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium (koop dat wel de goede, citraat of malaat), magnesium zorgt ervoor dat je spieren ontspannen. Ik heb een tijdje Passiflora (extra sterk) van VSM gebruikt, dat zorgt ook voor rust.
Een keer bloedprikken is ook zeker zinvol, want je kunt ongemerkt een te laag HB hebben of een B12 tekort of... waardoor het je nu ook allemaal net teveel is.

Verder helpt het mij om dingen op te schrijven want ik vergeet best veel. Als ik het opgeschreven heb spookt het ook niet meer door mijn hoofd.

Je schrijft dat je misschien wilt stoppen met werken, het kan de druk even van de ketel halen - maar als je niet daadwerkelijk bewuster gaat leven dan schiet het nog niet zoveel op! Met bewuster leven bedoel ik: tijd maken voor jezelf, grenzen aangeven, leven in het tempo wat bij je past.
Maak het jezelf gemakkelijk! Als je naar een wedstrijd moet, regel dan oppas voor je jongste - het is zwaar om tijdens een wedstrijd constant achterna te rennen. Of zet hem in een buggy met iets wat hem afleidt.

Sterkte! Het is zwaar om tegen je eigen grenzen aan te botsen! (bijna) Iedereen komt dat vroeg of laat wel tegen...
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Jolanda1974  schreef op: 08-09-2014 12:41:39
Maak hetjezelf makkelijk.. Kook in het weekend extra voor de dagen dat je aan het werk bent. Invriezen en de avond voor je werkdagen het uit de vriezer halen. Alleen nog maar opwarmen en klaar. Je hebt gegeten.

Je kinderen van 8 en 10 kunnen je best helpen. Jij doet de jongste bijv onder de douche, zij ruimen de tafel af. Ook hun tas kunnen ze zelf inpakken.
De "taak" van onze jongste (7) is de was uit de wasmachine halen zodat ik het op kan hangen. De oudste (bijna 9) ruimt de vaatwasser uit en haalt een doekje over de tafel na het eten. Ze ruimen hun eigen etenspullen op en zetten deze in de vaatwasser.
Gymspullen pakken ze zelf in, ik meld alleen dat het gymdag is. 
's avonds dek ik de tafel zover dat ze alleen de verse spullen neer hoeven te zetten. Zodra ze gewassen en aangekleed beneden zijn smeren ze zelf hun broodje en gaan eten. 
's Avonds gaan ze zelf onder de douche. 1x in de week douchen we "goed" en help ik ze met haren wassen. 

Maak een schema op papier, dan hou je het overzicht. Maak een weekplanning, ook qua menu.
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Mrtj  schreef op: 08-09-2014 13:04:23
Wat kan dat verschrikkelijk zwaar zijn he

Ik denk dat  vooruit koken inderdaad kan helpen.

De oudste kan 's avonds de tafel vast dekken voor de volgende dag. En de oudste en de middelste kunnen heus hun eigen broodtrommel wel vullen. Nadeel is wel, dat je ze dan daar weer over achter de broek moet zitten. Dit soort spits-momenten blijf je helaas houden met een wat groter gezin, en zonder partner is dat echt pittig. Zeker als je dan ook zelf nog enorm moet haasten omdat je door moet naar je werk.

Vraag jezelf eens af, of je misschien ipv 2*8 uur 3*5.5 uur kan werken (of 2* 6 en 1*4) of gewoon 2*6 (als je het financieel niet nodig hebt maar wel graag tussen de mensen komt). Dat scheelt je de ochtendstress, en de avondstress, want je kan rustiger vertrekken vanuit huis, en ook rustig thuiskomen vordat de drukte thuis weer begint.
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Katrientje  schreef op: 08-09-2014 19:53:50

Hier alleen met 2 kindjes en met vlagen herken ik het, maar moet zeggen laatste tijd gaat het heel goed.


 


Ik heb een lekker ritme, ik werk nu 5 dagen en 1 avond in de week. Daarbij zorg ik alleen voor het huishouden en voor de kindjes. Hoe ik het doe:

s'ochtends word ik wakker om 6 uur, ga ik naar de wc (ik zorg dat s avonds alles klaar staat) maak gelijk de wc schoon (1x in de week echt helemaal). Dan kleed ik mezelf aan, maak de kinderen wakker. Hun kleden aan om half 8 moeten ze aan tafel zitten. Ik ga naar beneden aankleden kunnen ze zelf en anders leren ze het vanzelf doordat ze moeten. Tassen staan al klaar, tafel staat al klaar. Ik verzorg mezelf. We gaan eten, afruimen met z'n allen zijn we allemaal snel klaar. Tandenpoetsen, handen wassen gezichten wassen. Jassen en schoenen aan. Iedereen eigen tas mee, eigen fiets pakken. Naar school. Ik werken. Tussen de middag als ik thuis eet zet ik mijn eten voor s avonds klaar. Als ik niet tussen de middag thuis eet ben ik s'middags vroeg klaar doe ik het uit mijn werk. Kindjes blijven over. s'Middags uit mijn werk 16.00 ga ik naar huis, doe ik tot 17.00 van alles in huis en voor de volgende dag, dan tot 17.30 is tijd voor mezelf. Dan ga ik de kindjes uit BSO halen. Ik heb die tijd echt nodig om alles in orde e houden, en mijn balans te houden. Aangezien ik 24/7 alles alleen doe (ex zorgt niet meer voor kindjes zegt altijd af). Kinderen vinden het leuk op de BSO als ik ze eerder ophaal zijn ze boos. Dus zo is iedereen blij. Uit de BSO warm ik het eten op, gaan we eten. Wassen we met z'n allen af. Ik was hun drogen samen, super gezellig. En daarna douchen, tandenpoetsen, boekje lezen en slapen en dan ben ik dus nu klaar. Voor ik naar bed ga doe ik weer wat dingen voor morgenochtend alvast.


 


Dit gaat prima. Ik denk niet aan morgen en zeker niet einde van de week. Ik leef met de dag, heb elke dag leuke verrassingen waar ik ook echt tijd voor vrij maak. En op deze manier kunnen wij alle 3 gelukkig, blij en uitgerust blijven.

 
Quote
RE: Oververmoeid?
Jongmama  schreef op: 07-10-2014 16:19:28
inderdaad wat anderen zeggen. gun jezelf een uurtje voor je eigen aleen voor je eigen . ik weet dat het zwaar is vooral je moet 3 kinderen opvoeden . ik herken de overmoeidheid hier ook zelfs met 1 kindje haha. schoonmaken eten maken kleine loopt heletijd rond boodschappen dit dat en ga zo door .  vroeger deed ik meer aan me uiterlijk nu denk ik puh eerst me kind en vriend voor en huis daarna kom ik wel
 
Quote
RE: Oververmoeid?
Truuske  schreef op: 07-10-2014 23:06:43
ik smeer de broodjes 's avonds voor de kids, de bekers zet ik ook in de koelkast klaar. alleen het fruit snij ik in de ochtend. Kleding vaak ook in de avond klaarleggen.

Maar het is wel een soort gevoel of ik twee banen heb, al dat geregel en clubjes enzo.

bv morgen:ik moet een halve dag werken, fietslampjes halen (donker al 's ochtends!) zwemschoenen kopen voor zwemles, een cadeautje voor een kind met een feestje morgenmiddag, kind daarheen brengen, een kind naar zwemles brengen en zelf sporten. haha, zo maar naar bed.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Oververmoeid?
Naam
Bericht