Menu
 

Topic:

Ergernis of zeikerd?

Annie  schreef op: 12-07-2014 22:31:53
Kunnen jullie je hier ook zo aan ergeren of ben ik een 'zeikerd'? Mijn man vind mij een zeikerd en zegt boeie zijn onze kids toch niet. 

situatie 1. Kind (8/9 jaar) klimt in konijnenverblijf, tilt konijn tot boven het hoofd op en laat het plat op de rug vallen. Konijn loopt kreupel terug naar het hok en komt er niet meer uit (heb daar zo'n 20 min. gezeten) . Begeleidster doet niets, zegt niets, dus ik ben naar verzorger gegaan om het te melden zodat ze even naar dat beestje kunnen kijken. Heb verder niets richting kind gedaan, maar zou het liefste wel gegaan zijn om te zeggen dat je zo niet met levende wezens omgaat. 

situatie 2. moeder + 3 tantes, zitten vooral hip te zijn (make-up en telefoontjes checken en net iets te hard kletsen enz.) op het terras terwijl hun kinderen spelen in de speeltuin. Kind (6/7jaar) wil met slee van de rodelbaan van de normale glijbaan gaan. Moeder heeft niets door, ik roep moeder nog maar ze hoort niets/doet of ze het niet hoort. Een andere moeder staat in de buurt van de glijbaan en ziet het gevaar dus grijpt in zodat die meisjes niet van de glijbaan kletteren. Wordt dat meisje boos gooit ze zo dat sleetje van bovenaf de glijbaan richting die vrouw. Ging net goed.... moeder en tantes hebben niets door (???) en kletsen lekker verder.

situatie 3. zelfde kind als die de slee gooide duwt een dreumesje bruut van de rij van de glijbaan, moeder + tantes kijken toe en doen niets. Daarna gooit dat kind + nichtje allemaal ballen uit de ballenbak keihard richting de kleine kindjes. 2 kindjes komen er huilend uit, moeder+tantes doen niets.

Toen was voor mij de maat vol, heb mijn kids geroepen en ben gegaan (we waren daar verder wel klaar maar kids hadden anders nog best een kwartiertje kunnen spelen)...ik kan mij hier dus zo aan ergeren en mijn man vind mij dus een zeikerd....dus dames kom maar op met jullie oordeel ben ik een zeikerd of erger ik mij hier terecht aan.

  
 
Quote
Navigatie
RE: Ergernis of zeikerd?
Minou  schreef op: 12-07-2014 22:34:53
Ik vind jou geen zeikerd, die mensen vind ik vreselijk die er niks aan doen, dat stomme gespeel met die foontjes en geleuter. 

Ofwel laat de kinderen maar doen en ik zit op mijn reet



 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Mv2  schreef op: 12-07-2014 22:35:28
Ik zou me daar ook gruwelijk aan ergeren. Ouders die hun kids niet in de gaten houden, ik snap dat niet... Ik zou de kids daar wel op aanspreken, dat dan weer wel. 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Angelique  schreef op: 12-07-2014 22:37:02
nou vind dit niet nromaal als dieren vrined zou ik ook zeer zeker kind aangeproken hebben 

ook het ghlijbaan incdent enz ik zou de kids ter verantwoording roepen 

teminste zou iets in de trant van hey kunnen jullie op de kleintjes letten of ze met rust laten ofzo 

is ongehoord dat ouders daain gewoon niet ingrijpen 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Minou  schreef op: 12-07-2014 22:38:12
Denk meer de ouders want straks heb jij het nog gedaan ook. Onder het mom laat mijn kind met rust, die lieden zijn er ook ( beledigd zijn als je de kinderen aanspreekt..ja echt, meegemaakt . )
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Annie  schreef op: 12-07-2014 22:42:44

Quote Minou:
Denk meer de ouders want straks heb jij het nog gedaan ook. Onder het mom laat mijn kind met rust, die lieden zijn er ook ( beledigd zijn als je de kinderen aanspreekt..ja echt, meegemaakt . )



Nou zo schat ik deze ouders ook wel in. Het waren types waar je liever geen ruzie mee hebt zeg maar.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Minou  schreef op: 12-07-2014 22:45:58
Dat zijn dus de hallo waar bemoei je je mee lieden

de bla bla figuren.

snap goed dat je weg bent gegaan, maar zo jammer dat zulke mensen het verpesten he
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Debbel79  schreef op: 12-07-2014 22:47:31
Ik had ze toch echt aangepakt EN moeder aangesproken.
Welke types het ook zijn. Aan mij hebben ze dan echt een verkeerde. Ik was de discussie toch echt wel aangegaan en was ZEKER NIET weggegaan.
Kom nou... Als iedereen zo denkt en geen actie onderneemt dan blijven ze maar denken dat het normaal is.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Marjolein852  schreef op: 12-07-2014 22:54:15
Zelfde als Debbel..
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 12-07-2014 22:58:12
Il grijp dan xelf on..zeker bij de eerste en de laatste. . Toekijken tetwojl een levend wezen. ..mens of dier, pijn wotdt gedaan is altijd reden om in tw grijpen. . Daar heb ik wel woorden mwt de puders voor over. 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 12-07-2014 22:59:08
Sorry. .zit weer op mijn mini foon. .
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 12-07-2014 23:01:57
Niet ingrijpen is eigenlijk dezelfde reactie als die van mensen op al die pest filmpjes. . Ik stond erbij en ik keek ernaar. .Menselijk. .maar niet goed. 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Alice  schreef op: 12-07-2014 23:03:56
Ik ben niet iemand die snel haar mond open doet tegen vreemden, maar hier had ik echt wel iets van gezegd. In het eerste geval was ik waarschijnlijk in tranen geweest.. wat ongelooflijk zielig voor dat beestje. 

Als grotere kinderen kleintjes pijn doen, grijp ik zeker in. 
Niet alleen om die groteren te corrigeren, maar vooral ook om aan de kleintjes te laten zien dat er ook vreemden zijn die wel om hun lot geven. Ik zou dit niet kunnen aanzien en niets zeggen.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Annie  schreef op: 12-07-2014 23:14:13
Ik heb zelf wel het gevoel dat ik wil ingrijpen, maar mijn vriend zegt dus van 'laat het gaan-zijn hun kids' Ik zei ook tegen hem dat ik het zou willen weten als mijn kind zoiets zou doen en reken maar dat mijn kind straf zou krijgen. Doordat hij zo anders over dit soort dingen denkt, ga ik dan weer twijfelen wel/niet iets zeggen.

Bij het konijntje was de begeleidster van dat meisje erbij, ze waren met een groepje. Heb konijntje dus wel laten weten aan medewerker van het park. 

Bij de kleine kindjes werden de kindjes geholpen door hun eigen wel oplettende/in de buurt zijnde ouders dus die liet ik niet aan hun lot over   maar ik erger me er dus wel aan. 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 12-07-2014 23:20:38
De daers zijn niet jouw kids nee, maar jouw kinderen kunnen wel slachtoffer worden van zulke kinderen.. En t konijn en de kleintjes konden er niks aan doen, Snap dat als de eigen ouders ingrijpen je t wel best vind trouwens....
Ik had zeker ingegrepen.. dat doe ik wel vaker, dus t zijn niet slechts loze woorden.. ik weet van mezelf dat ik dat doe, vind dat ook je plicht...

Heb ooit een juf aangesproken of ze zich wel helemaal lekker voelde.. Die maffe trien liet haar groep kinderen baby-eendjes aaien, de moeder helemaal in paniek.. Baby-eendjes worden later verstoten... wat een muts`

Mijn zoon lijkt hierin op mij.. als 7-jarige sprak hij 10-jarige meisjes aan die een kleuter pesten... Ik stond stiekem achter en boom toe te kijken.. vond t eigenlijk doodeng.. maar t liep gelukkig goed af..


 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Debbel79  schreef op: 12-07-2014 23:31:33
Ik hoef er niet eens over na te denken. En zou zeker niet twijfelen. Wat manlief ook zegt. Of hij het er nu wel of niet mee eens is. Dan kijkt hij maar de andere kant op als het hem niet bevalt.
Ik zou mezelf niet meer recht inde spiegel aan kunnen kijken als ik dit soort gedrag zou tolereren en er niks mee zou doen.

Helaas denken veel mensen zo en doen er niks mee, waardoor dit soort mensen er elke keer mee wegkomen en het normaal gedrag gaan vinden.
De kinderen weten dan niet beter. Als niemand hen erop wijst blijven ze dit gedrag houden.

 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 12-07-2014 23:37:15
Mijn man denkt er gelukkig hetzelfde over. Het puntje waar ik me weleens suf aan erger bij hem, vind ik dan weer bewonderenswaardig... hij blijft zo enorm kalm dan..., maar doet wel zijn mond open...

Dit worden natuurlijk de grote etters van later als we niet ingrijpen... en dan bedoel ik ook letterlijk we....
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Annie  schreef op: 12-07-2014 23:40:21
Ben het wel met jullie eens hoor, begrijp me niet verkeerd maar ik vind het gewoon lastig om dit soort dingen ook echt te doen.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 12-07-2014 23:42:58
Is t ook, maar misschien moet je het gaan zien als hulp naar de slachtoffers van nu en later,, en t ook een beetje als je plicht gaan zien...
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Alice  schreef op: 12-07-2014 23:58:09
Snap ik best, Annie.. het is ook niet zo simpel. 
Voor mij is het echt, het als mijn plicht zien tov de "slachtoffers" en dat maakt het makkelijker. 

Wat doen jullie trouwens in een speeltuin als je bij een speeltoestel staat en een kleintje heeft hulp nodig? Help je dan als de ouders niet in de buurt zijn?
Of als er een kindje heel erg staat te huilen en je ziet de ouders er niet bij? 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Annie  schreef op: 13-07-2014 00:07:06
Alice dan help ik in beide gevallen. 
Maar ben gewoon wat voorzichtiger in het mengen in de opvoeding van een ander. Weet ook pas later dan wat ik precies had willen/moeten zeggen en dan helpt het niet mee als mijn man ook nog zegt van bemoei je er niet mee.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Alice  schreef op: 13-07-2014 00:18:01
Snap ik hoor! 

Ik zie soms echt mensen kleine kinderen zo negeren en geen hulp bieden. Dat snap ik dan dus echt niet
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Wanouk  schreef op: 13-07-2014 08:30:44
Wanneer ik zie dat een kind een ander kind pijn doet of iets in die richting, dan spreek ik het kind wel aan. De ouders spreek ik niet aan, die zijn toch vaak niet in de buurt. 
Ik ben ook iemand die erg kalm blijft. Dat moet wel want ik ben van nature erg driftig maar daar los je vaak niets mee op 

 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 13-07-2014 08:44:39
Dan help ik zeker Alice!
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Kees  schreef op: 13-07-2014 09:42:51
oja, zulke situaties ook wel eens meegemaakt in de speeltuin. ik ga wel naar die kinderen toe en spreek ze aan.
kinderen pesten, dieren pesten: nee, dat is in mijn ogen echt verboden dus spreek ik ze erop aan.

kinderen die huilen, vallen, iets niet lukt, sta ik sneller naast.
misschien door mn werk?
ik haat de speeltuin haha, denk dat ik verantwoordelijk ben voor iedereen.

je man heeft op zich gelijk: het zijn niet jouw kinderen, maar toch snap ik jouw punt heel goed en zou ik zeker in actie gekomen zijn

we zijn met elkaar verantwoordelijk voor de samenleving
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 13:46:12
Situatie 1 had ik ingegrepen, alle andere situaties niet, dat valt onder de verantwoording van de eigen ouders. Pas als het mijn eigen kinderen treft zeg ik er wat van. Ik vind het zelf vreselijk irritant als andere ouders mij gaan vertellen hoe ik met mijn kinderen om moet gaan, dat vind ik bemoeizucht.
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 13-07-2014 14:28:37
De 1e valt toch ook onder verwantwoordelijkheid van de begeleiders? Snap t verschil niet helemaal... helemaal niet eigenlijk.. ;-)
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Kees  schreef op: 13-07-2014 14:30:34
M&j: ik zou jou niet zeggen hoe je
Met je kind om moet gaan,
Ik zou aan jouw kind vragen of hij
Even gezellig kan doen oid

Mij lijkt het juist irritant als zo'n
Ouder verzuimd op te voeden
Terwijl zn kind de etter uithangt
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 13-07-2014 14:31:57
Als andere kinderen er de dupe van zijn is t erg jammer als de ouders zich aan mij storen, ik stoor me dan idd meer aan die ouders den ik... ;-)
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
M&j  schreef op: 13-07-2014 14:32:43
Zoals ik het begrepen had was er geen begeleider/verzorger van het konijn aanwezig. 
 
Quote
RE: Ergernis of zeikerd?
Jen9  schreef op: 13-07-2014 14:34:15
Wel een begeleider van het kind....
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ergernis of zeikerd?
Naam
Bericht