Menu
 

Topic:

Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie

Boterbloem  schreef op: 04-07-2014 08:25:47

Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen verviervoudigd




Steeds vaker krijgen kinderen en jongeren met ADHD het geneesmiddel Ritalin voorgeschreven. Volgens de Gezondheidsraad is het gebruik van het middel de afgelopen jaren verviervoudigd en dat baart de raad zorgen.



Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen verviervoudigdFoto:  123RF

In 2013 gebruikte bijna 4,5 procent van de Nederlandse 4- tot en met 18-jarigen methylfenidaat, de werkzame stof in Ritalin. Ook kwamen in 2011 ongeveer tweemaal zoveel kinderen met ADHD-achtige problemen bij de huisarts als in 2002.


Maar niet alle kinderen die voldoen aan de criteria van ADHD zijn zonder meer gebaat bij een formele diagnose en behandeling met een geneesmiddel. ''Er moet veel meer gekeken worden naar wat zorgverleners, scholen en werkgevers kunnen doen om de problemen van jongeren het hoofd te bieden", schrijft de Gezondheidsraad in twee adviezen aan de staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.







Volgens de raad is de hulpvraag sterk gestegen door toegenomen prestatiedruk en afgenomen tolerantie van afwijkend gedrag. De geestelijke problemen die kinderen daardoor kunnen krijgen, worden al snel opgelost met medicatie. Op de korte termijn werkt die goed, maar die leidt wel tot bijwerkingen als slaapproblemen, nervositeit en hoofdpijn.


Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) deelt de zorgen van de Gezondheidsraad over het toegenomen medicijngebruik. ''We moeten heel alert zijn op die trend. Tenslotte weten we niet alles over de effecten van medicatie, zeker op lange termijn. Tegelijkertijd waak ik nadrukkelijk ook voor onderbehandeling. ADHD is gebaat bij professionele behandeling, zo nodig met medicijnen", aldus Van Rijn.


 


Door: Novum
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Duifje  schreef op: 04-07-2014 13:58:33
Alice, waarom is het doodnormaal om je kind medicatie te geven als het epilepsie of diabetes heeft, maar vind jij het absoluut fout als kinderen medicatie voor ADHD krijgen? Misschien heeft niet elk kind het nodig, ik ben er dus ook niet omhet maar standaard aan iedereen te geven. Maar er zijn ook kinderen die er veel baat bij hebben.

Mijn buurjongen (ondertussen een knul van 22), was altijd nogal een chaoot. Je merkte dat er "iets" met hem was. Zelf had hij daardoor regelmatig problemen. Kwam in de knoop op school, omdat hij de te druk was in zijn hoofd om dingen goed op te nemen. Kwam in de problemen met zijn sport, terwijl het een groot talent was, maar hij kon zich niet focussen. Na jaren bleek dat hij ADHD had. Hij is niet direct begonnen met Ritalin, maar uiteindelijk toch wel. Er ging een wereld voor hem open. Op school ging hij als een speer, met sporten ging het beter. Thuis liep het lekkerder, omdat er niet meer die constante strijd was om hem in het gareel te houden.
En nu? Nu zit hij in het laatste jaar van de PABO en hij doet het super. Hij voelt zich zelf een stuk beter. Hij heeft geen hoge dosis, maar genoeg om het gejaagde gevoel uit zijn lichaam te krijgen. En ook met meds is het nog een spring in het veld hoor, hij wordt dan echt geen mak schaapje, maar hij kan gewoon beter functioneren.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Kaasje  schreef op: 04-07-2014 13:59:36
Stukjes uit de discussie gelezen.....

Het maakt mij zo verdrietig dat je je als ouder steeds moet verdedigen....



Naar kanker doet men ook nog steeds onderzoek, maar daar zul je niemand horen dat je medicatie gebruikt. Waarom heeft iedereen dan wel een oordeel over AD ( H ) D ?
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Soesjaa  schreef op: 04-07-2014 14:13:37

Quote m&J:
Ritalin is eigenlijk het enige wat helpt bij ADHD, en dat kan je echt niet zomaar krijgen. Je kan niet even naar de HA stappen voor een receptje omdat je kinderen zo druk zijn. Druk zijn is geen ADHD en als je ritalin geeft aan kinderen zonder ADHD worden ze pas echt druk, dat hou je als ouders niet lang vol.



Nou ik zie echt wel eerste uitgiftes ritalin via de huisarts verschijnen hoor..
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Ma Dalton  schreef op: 04-07-2014 14:30:17
ritalin voor kinderen met ADHD vergelijken met doping in sport ? Zit je in het juiste topic? Want waar zie je de overlap? Dat je in the game of life maar moet roeien met de riemen die je hebt? Anders doe je het niet eerlijk? Prima, maar dan ook geen diabetis medicijnen, geen bril, geen rolstoel. Geen gehoorapparaat. zit je dicht bij heel religieuze groepen, kan. Of is het niet eerlijk ten opzichte van zijn/ haar klasgenoten? Dat dat kind geen lastpak meer is? dat anderen ook tot hun recht komen?  dat zo'n kIND sociaal weer mee doet? 
Net al een junk? Nu doping? Misschien eerst inlezen, dan pas oordelen. Ik vind dit echt respectloos.



 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Boterbloem  schreef op: 04-07-2014 14:34:07
Ik weet niet of Ritalin het enige is dat helpt...
Bij een aantal vast! Want het werkt voor iedereen anders. Maar als ik zie hoe erg mijn zoon al veranderd is puur door de gehele omgeving die veranderd is voor hem, dan vraag ik me af: wat als we dit verder door zouden voeren.
Wat als mensen van buitenaf bereid KUNNEN zijn (vaak is het niet het willen, maar het is simpelweg niet mogelijk) deze omgeving zo te veranderen dat een kind er wel in kan functioneren.

Je hebt ADHD en ADHD. Mijn zoon blijkt het behoorlijk ernstig te hebben en je merkt het ook echt wel aan hem, goed ook. Maar door een voedingssuplement zegt hij dat hij vrolijker is in zijn hoofd, door aanpassingen van buitenaf (minder opdrachten, kans op je af te zonderen, eenduidige aanpak) blijkt hij veel beter mee te komen in de groep.

Of wij eraan ontkomen? Ik denk het niet.. Hij moet puber worden, hij moet zelf leren plannen enzovoort. Daar begeleid ik hem in, maar ergens komt een punt dat hji het zelf zou moeten, dat is ook de tijd dat hij zelf een keuze kan maken... Ik hoop dat we het zo lang kunnen uitstellen, geen idee. Misschien is hij over een jaar doodongelukkig, ik weet het niet.

Want ze lopen inderdaad tegen heel veel problemen aan. Hij hoort bij de minst geliefde kinderen in de klas, veel ouders willen hem niet over de vloer hebben, ouders die het wel willen zijn weer ouders die een ander kind accepteren en er goed mee overweg kunnen (die dezelfde aanpak overnemen) en die hebben hem zelfs graag over de vloer. 
Maar je moet het kunnen, het is vermoeiend inderdaad en er komt gedrag wat je van je eigen kinderen mogelijk niet gewend bent.

Iemand schreef hier over dat bij de middelste gezegd werd of er wel structuur was, dat is een heel herkenbaar iets. Ik hoor regelmatig: voed je kind eens op! Dan zien ze mijn dochter en dan snappen ze er niets van. Mensen die mij kennen zeggen altijd dat ze niet begrijpen waari k al het geduld vandaan haal (begin inmiddels niet meer bij 1 te tellen, maar bij de 600 ofzo hihi), en dat soort dingen. Je moet me kennen om te kunnen oordelen daarin (en ik ben echt een slechte ADHDmoeder hoor, want ik ben dus helemaal niet van de structuur, vind dat zo moeilijk om te leren! Ben juist het go with the flow type...)


 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
An  schreef op: 04-07-2014 14:57:52
Waarom wel makkelijker met medicijnen voor kanker en diabetes? Ik denk om de simpele reden dat als je dan geen medicijnen gebruikt je gewoon dood gaat.

Ik ben voorstander van niet te snel naar medicijnen grijpen en probeer altijd te kijken naar de voordelen van de medicijnen en de (mogelijke) nadelen van medicijnen. En de eventuele andere mogelijkheden.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Kees  schreef op: 04-07-2014 15:02:16
naar ziektes zijn er idd meer onderzoek en keiharde feiten als je kankercellen hebt woekeren in je lijf.

ADHD is in een paar gevallen ADHD en in mijn ogen, in de meeste gevallen: een naam aan ander gedrag geven....

in de ernstige adhd-gevallen wens ik alle kinderen een juiste behandeling toe.
maar nogmaals, in veel gevallen zal het zijn dat een kind anders-dan-anders is. en dat lijkt niet meer te mogen ofzo en drukken we massaal het de kop in.

vergelijk ik het met die slaapmeuk, hoe heet dat?
sommige kinderen hebben ernstig slaaptekort door het niet te gebruiken. bij andere wordt het ingezet als " lekker handig" .

zoals mijn buurvrouw vroeger haar baby een zetpil gaf onder het mom " slaapt ze lekker"
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Mamsie  schreef op: 04-07-2014 15:36:51
Ik zie riatalin net zoals anti depressiva.
Anti depressiva helpt je in je leven, als je het niet inneemt kan je wel gekke dingen doen, dat is met ADHD ook, sommige mensen hebben net dat zetje nodig.

Ben het absoluut mee eens dat dat zetje te vaak misbruikt wordt maar dat betekend niet dat het niet gewoon een medicijn is wat in veel gevallen wel nodig is.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Jacquelien  schreef op: 04-07-2014 15:48:12
Niet alles gelezen, maar hier ook medicatie. Lang niet gedaan en had het eerder moeten doen. 

Haar prestaties, gedrag, welbevinden en sociaal heeft ze een enorme sprong gemaakt. Helaas ook nog een veel langere weg te gaan. 

We hebben het niet gedaan omdat ze dan minder druk is want dat is dus hier niet de reden. Hier omdat het anders voor haar niet meer te doen was en ze niet meer wilde leven op een gegeven moment......... Nu zien we een vrolijjk meisje die de wereld veel beter aankan. Wel moeten we haar nog altijd in bescherming nemen.

Nog altijd zijn er dingen op school die niet goed gaan Maar er zit vooruitgang in en ze  kan zoals het nu gaat blijven op deze school. 

Van ons mag ze het in het weekend en vakanties laten staan. Maar dat kan ze zelf niet aan, dan ontploft haar hoofd en wordt ze er zelf doodongelukkig van. Heel soms doen we het en dan weet ze heel goed weer waarom ze het nodig heeft!...
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
M&j  schreef op: 04-07-2014 16:14:59

Quote Boterbloem:
Ik weet niet of Ritalin het enige is dat helpt...









Wat je beschrijft moet natuurlijk ook gebeuren maar Methylfenidaat brengen de neurotransmitters weer in balans en dat gebeurt niet met de omgeving aanpassen. Als je beide toepast versterken ze elkaar.


Even van Balans gekopieerd:

Soorten medicijnen


AD(H)D is een neurobiologische stoornis. Er is een tekort aan de neurotransmitters dopamine en in mindere mate noradrenaline. Neurotransmitters zijn stoffen in de hersenen die ervoor zorgen dat boodschappen van de ene zenuwcel worden doorgegeven aan de andere. Door het tekort aan dopamine en noradrenaline kan de inhibitie (remfunctie) van de hersenen niet goed worden uitgevoerd. Een andere neurotransmitter die een rol speelt is serotonine, een regulator van het dopamine-systeem.


Verschillende medicijnen


Medicijnen voor AD(H)D verhogen de hoeveelheid neurotransmitters (dopamine en noradrenaline) in de ruimtes tussen de twee zenuwcellen. Hierdoor verbetert de remfunctie en verminderen de AD(H)D-symptomen.


Medicijnen die worden voorgeschreven bij AD(H)D vallen onder drie verschillende groepen:



  • psychostimulantia, die ingrijpen op het dopamine en/of noradrenalinesysteem (methylfenidaat en dexamfetamine)

  • middelen die ingrijpen op het noradrenalinesysteem (atomoxetine)

  • tricyclische antidepressiva die ingrijpen op de (her)opname van serotonine en noradrenaline (imipramine en nortryptiline)






 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Boterbloem  schreef op: 04-07-2014 16:26:21
Waar ik dan benieuwd naar ben: kennelijk kunnen bepaalde voedingssupplementen ook bepaalde dingen doen...

En volgensmij was het de dopamine die aangemaakt werd bij belonen, dat je ook ziet dat kinderen met ADHD daar heel gevoelig voor zijn. Dan pakken ze dingen beter.

Daarom vraag ik me af: is het allemaal echt alleen maar te doen met zulke zware medicijnen? Of zullen er (als we beter zouden onderzoeken en de omgeving aanpassen) andere mogelijkheden zijn.

In Canada is LTO3 bijvoorbeeld al een geneesmiddel en wordt het veel gebruikt bij mensen met iig ADHD. Hier in Nl is dat nog niet zo en moet je het zelf kopen. Maar kennelijk doet dat natuurlijke spul dan ook al heel wat.

Dus ik vraag mij sterk af of alleen ritalin dat kan... (zeg niet dat het niet zo is hoor... maar als we losse dingen nou eens optellen...)
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
M&j  schreef op: 04-07-2014 16:29:45

Quote Soesjaa:
[...]

Nou ik zie echt wel eerste uitgiftes ritalin via de huisarts verschijnen hoor..





Maar dan weet je toch nog niet het voortraject? Ik weet ook niet wie hier het uiteindelijke recept uitschrijft maar wel dat ik eerst bij een psychiater langs moet met mijn zoon. Als je bij de huisarts om anti depressiva vraagt verwijsd hij/zij toch ook door naar een psychiater.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Boterbloem  schreef op: 04-07-2014 16:32:20
Hier doet de huisarts het ook niet. Je moet eerst een diagnose hebben, en daarna kun je het op advies van bijvoorbeeld de orthopedagoog krijgen.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Ano  schreef op: 04-07-2014 16:32:26
Hier kreeg buurjongen het wel degelijk via huisarts. Kijken of het verschil maakte zo ja zou hij kind doorsturen naar psycholoog voor onderzoek.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Boterbloem  schreef op: 04-07-2014 16:32:46
Of via, volgensmij moet je daar zelfs de psychiater eerst weer bij hebben. Dat is met meer dingen zo, dat gaat via via naar de huisarts
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Soesjaa  schreef op: 04-07-2014 16:36:04

Quote m&J:
[...]



Maar dan weet je toch nog niet het voortraject? Ik weet ook niet wie hier het uiteindelijke recept uitschrijft maar wel dat ik eerst bij een psychiater langs moet met mijn zoon. Als je bij de huisarts om anti depressiva vraagt verwijsd hij/zij toch ook door naar een psychiater.



Uit het eerste uitgifte gesprek wat je dan met zo iemand voert krijg je gewoon te horen dat er geen voortraject is geweest. Vaak hebben ze via via gehoord dat dit wel eens goed zou zijn. Of arts adviseert kortdurend gebruik om te kijken of het 'helpt tegen de klachten' ....

Huisartsen schrijven ook antidepressiuva voor, daar hoef je echt niet eerst voor naar een psychiater hoor.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Vera  schreef op: 04-07-2014 16:38:20
Ik heb me al een hele tijd bewust uit deze discussie gehouden omdat ik er van overtuigd ben dat er een hoop kinderen deze medicijnen zonder dat het echt nodig is. Er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Maar uit ervaring bij ons in de praktijk blijkt dat deze kinderen (en ouders) heel erg last hebben van het aan deze tijd te moeten voeldoen. De druk die mensen deze tijd opgelegd word is vreselijk. Hoe vaak roep je niet; doe nou eens normaal.......heel frustrerend als je niet weet wat normaal is en je vastloopt omdat je je geen houding weet te geven.
Ik ben van mening dat een goede voeding, dat een goede balans in de psyche en dat de druk van deze tijd wel degelijk invloed hebben.
Als een kind heel druk is in zijn hoofd, van alles hoort en ziet en voelt en dan ook nog verwacht wordt om stil te zitten, dan kan je op je vngers na tellen dat dat niet gaat lukken. Het is ook een beetje van deze tijd dat mensen aan de sociale wensen moeten voldoen, zowel op school, als ouders die het te druk hebben, clubjes, regels en normen en waarden. 
Er zijn natuurlijke middelen om zowel de emtioneel/sociale kant aan te pakken als middelen om de  hersenfuncties te verbeteren.
Ik mag zeggen dat ik hier een aantal mensen van dit forum in mijn klantenbestand heb. En ik heb gelukkig al heel veel kinderen op een verantwoorde manier, zonder Ritalin, een stuk beter in hun vel heb kunnen laten zitten. Als je zelf weet waar je staat in dit leven en van jezelf niet verwacht dat je aan alle voorwaarden wat wenselijk gedrag wordt genoemd, hoeft te voldeon, dan breng je al een stuk rust terug. En kinderen verlangen naar rust, regelmaat en ritme. Hoe ouderwets het ook klinkt, en niet alleen in de ouderwetse zin van het woord. Ze willen gewoon niet vastlopen! De tijd van deze is te druk, het eten is inmiddels (te) slecht, luchtvervuiling, medicijnen,sociale druk het heeft gewoon allemaal invloed op het methabolisme.
Nogmaals, voor ik straks een half forum over me heen krijg, sommige kinderen zijn echt wel geindiceerd met Ritalin. Ook al is het tijdelijk om de cirkel te doorbrkeen en ze zich weer kunnen handhaven in de maatschappij!
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
An  schreef op: 04-07-2014 16:39:44

Quote m&J:
[...]



Maar dan weet je toch nog niet het voortraject? Ik weet ook niet wie hier het uiteindelijke recept uitschrijft maar wel dat ik eerst bij een psychiater langs moet met mijn zoon. Als je bij de huisarts om anti depressiva vraagt verwijsd hij/zij toch ook door naar een psychiater.



Nee hoor, er zijn echt huisartsen die zulke medicijnen voorschrijven zonder dat de patient ooit bij een psychiater is geweest.
Net zoals dat er veel huisartsen zijn die te snel en/of onnodig antibiotica voorschrijven.
Helaas is de gezondheidszorg niet altijd zo goed als we hopen/denken.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
M&j  schreef op: 04-07-2014 16:55:58
Mijn moeder heeft jarenlang anti-depressiva gehad en echt niet dat ze dat kreeg zonder psychiater en zonder behandeling. Het zijn stoffen die inwerken op de hersenen, dat moet afgesteld worden en dat kan alleen een psychiater, niet een HA. Als het verkeerd is afgesteld doet het meer kwaad dan goed. Ouders zouden hier nooit mee akkoord mogen gaan.


 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Xxx  schreef op: 04-07-2014 17:03:07
Antidepressiva hoeft niet via psychiater

ligt aan de medicatie
ligt aan de psychische aandoening
ligt aan de behandeling

Er komen meer dingen bij kijken.

Ik heb anti-depressiva gehad zonder psych.
Maar voor een andere aandoening met psychiater in combinatie met psycholoog.

AdhD heb ik ook mijn bedenkingen over.......
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Kees  schreef op: 04-07-2014 18:23:21
AD is niks meer dan een pil die je
Emoties afstompt.....in bepaalde situaties
Zeer wenselijk, maar verder zonde zonde zonde
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Marie8  schreef op: 04-07-2014 18:42:55
Ik ben er toch van overtuigd dat de meeste mensen er niet licht over denken. Mijn vriendinnen gaan zich echter niet naar iedereen toe uitspreken wat ze daarnaast al gedaan hebben en nog doen, zeker niet omdat er inderdaad nog best wel eens lullige reacties op komen. Dus al doet een ouder daar nonchalant over, wil niet zeggen dat het echt zo is.
Merk in mijn werk ook wel eens bij ouders dat ze niet eens met een leerkracht over medicatie in gesprek willen. Het ligt gewoon gevoelig. Ik moet me ook heel neutraal opstellen om ze de ruimte te geven open te kunnen zijn over hun eigen overwegingen.
Dat wilde ik nog even gezegd hebben.

En wie was het die nog geen positieve kanten bij zichzelf had ontdekt?
Ben je toevallig creatief, sociaal, heb je een groot gevoel voor rechtvaardigheid, gevoelig en/of eerlijk?

In mijn ervaring wordt dit niet met medicatie onderdrukt. Wel het orde kunnen scheppen in al die prikkels die anders allemaal even hard binnenkomen.

Ik geloof overigens daarnaast ook in structuur, goede voeding, heb ook kinderen gezien die veel baat hadden bij bachbloesem en ook andere alternatieve geneeswijzen. Kijk naar je kind en kies wat past. En sta er dan achter en verdedig niet.

En ach, mijn broer kan best leven zonder zijn antipsychotica. Hij wordt dan alleen knettergek van de psychoses. Maar misschien kunnen we hem gewoon veel structuur bieden en hem verder ermee om leren gaan
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Kees  schreef op: 04-07-2014 18:49:35
Zou best kunnen Marie8,
Psychoses komen ook ergens vandaan.
Door middel van AD pak je dus gevolgen aan,
Terwijl de oorzaak een stuk praktischer zou zijn.

Zoals ik hiervoor ook zei,
Uitzonderingen daargelaten
En soms zeer noodzakelijk,
Maar over het algemeen worden we al
Gauw volgepropt met medicatie...
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Marie8  schreef op: 04-07-2014 18:58:32
Ja van zijn schizofrenie. Die ontstaan is uit een combi van erfelijke aanleg en een traumatische ervaring.
Die oorzaak valt niet zo geweldig aan te pakken. Hoe praktisch dat ook zou zijn.
Net zoals de oorzaak van ADHD.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Alice  schreef op: 04-07-2014 19:41:55

Quote mamsie:
[...]

Gelukkig kijk in naar MIJN kind waar dit wel bij lijkt te kloppen!!!
En faalmoment aangeleerd gedrag???
Tja jij hebt Noa niet gezien en gelukkig is Noa niet jouw kind!
Wij kijken niet naar regeltjes, naar onderzoeken die door anderen allang weer weerlegd zijn, maar kijken naar wat ONS kind ( in dit geval onze kinderen nodig hadden)

Doping gebruik je om over te presteren, Ritaling gebruik je om weer tot jezelf te kunnen komen.
Maar ben erg blij dat jij geen kind heeft wat hierin iets afwijkt of waar extra hulp bij ingezet moet worden.




Ik vind dat je hier erg op de man speelt, en dat vind ik niet sympathiek. Ik ga mij niet tot hetzelfde niveau verlagen. 

Maar mijn visie is niet dat adhd niet bestaat of dat ritalin onzin is. 
De vergelijking met doping gaat enkel over de argumenten die gegeven worden om Ritalin te geven. "Hij wil het zelf" "Hij voelt zich er beter door" "Hij kan beter presteren" 
Dat vind ik allemaal geen argumenten om Ritalin te geven. 
Ritalin is overigens nauw verwant aan doping of drugs, dus zo onwaarschijnlijk is die vergelijking nu ook weer niet. 
Moest je dochter niet genoeg hebben aan Ritalin, heeft speed een beter resultaat. Zo'n middel is het! Alleen maatschappelijk volledig geaccepteerd. 
Goed.. kan zijn dat je dochter dit nodig heeft, daar ga ik in de verste verte niet over oordelen. 
Falen of het gevoel van falen is wel degelijk aangeleerd gedrag. Een baby weet niets van falen. Per persoon verschillend hoe ze er mee omgaan, maar vooral hoe de omgeving er mee om gaat is van belang. Hoeveel nadruk legt een omgeving / samenleving op presteren en slagen? Steeds meer en meer.. met het gevolg steeds meer faalangst, bij ouders en bij hun kinderen. 

Verder is iedereen het hier geloof ik met elkaar eens. Ritalin wordt te snel voorgeschreven. En de effecten op langer termijn zijn nauwelijks bekend. 
Degene die ik ken, vind ik eng, voor de persoon, maar ook voor de samenleving.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Mama2  schreef op: 04-07-2014 20:20:52
Hier 1 jongen van 11 jaar die heeft:

Methylfenidaat ( ritalin )
Haldolperidol
Labetalol
Aerius
Melatonine
Salbutamol
Seritide

En hadden wij dit voor ogen voor hem ??? Nee natuurlijk niet.
Zonder Methylfenidaat dan ontploft zijn hoofd van alles wat er binnen komt
Zonder Haldolperidol dan krijgt hij zulke driftbuien dat hij een gevaar is vokr hem zelf en voor de omgeving.
Zonder Labetalol word zijn bloeddruk gevaarlijk hoog.
Zonder Aerius knallen zijn ogen van de allergie uit zijn hoofd.
Zonder Melatonine slaapt hij niet in.
Zonder Salbutamol en seritide ligt hij in het ziekenhuis aan de zuurstof.

Het is bijna allemaal rommel geef je echt niet graag aan je kind.....maar als je kind zonder medicijnen geen leven heeft en jij ook niet wat doe je dan ???
Als thuis alles op alles word gezet om het voor hem zo goed mogelijk te laten lopen en dat is dan nog niet genoeg..wat doe je dan ???

En faalangst is aangeleerd.....denk dat jij alice niet weet wat echte faalangst is.....mijn oudste heeft ontzettende faalangst....kan voor zichzelf niks goed doen...legt de lat voor zichzelf erg hoog neer....is zelfs soms doodongelukkig met een A+ voor een cito toets want in zijn ogen heeft hij hem slecht gemaakt en dan kun je lullen als brugman hoor dat hij het super heeft gedaan in zijn ogen is dat niet zo.

Vind dat echt een flut opmerking.
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
M&j  schreef op: 04-07-2014 20:41:53

Quote Alice:
[...]


Ik vind dat je hier erg op de man speelt, en dat vind ik niet sympathiek. Ik ga mij niet tot hetzelfde niveau verlagen. 

Maar mijn visie is niet dat adhd niet bestaat of dat ritalin onzin is. 
De vergelijking met doping gaat enkel over de argumenten die gegeven worden om Ritalin te geven. "Hij wil het zelf" "Hij voelt zich er beter door" "Hij kan beter presteren" 
Dat vind ik allemaal geen argumenten om Ritalin te geven. 
Ritalin is overigens nauw verwant aan doping of drugs, dus zo onwaarschijnlijk is die vergelijking nu ook weer niet. 
Moest je dochter niet genoeg hebben aan Ritalin, heeft speed een beter resultaat. Zo'n middel is het! Alleen maatschappelijk volledig geaccepteerd. 
Goed.. kan zijn dat je dochter dit nodig heeft, daar ga ik in de verste verte niet over oordelen. 
Falen of het gevoel van falen is wel degelijk aangeleerd gedrag. Een baby weet niets van falen. Per persoon verschillend hoe ze er mee omgaan, maar vooral hoe de omgeving er mee om gaat is van belang. Hoeveel nadruk legt een omgeving / samenleving op presteren en slagen? Steeds meer en meer.. met het gevolg steeds meer faalangst, bij ouders en bij hun kinderen. 

Verder is iedereen het hier geloof ik met elkaar eens. Ritalin wordt te snel voorgeschreven. En de effecten op langer termijn zijn nauwelijks bekend. 
Degene die ik ken, vind ik eng, voor de persoon, maar ook voor de samenleving.









Wat een onzin, je snapt het echt niet..............
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Alice  schreef op: 04-07-2014 20:51:31
Of jij mij niet
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Kees  schreef op: 04-07-2014 20:55:36
Mama2, ik denk dat je je niet aangesprojen
Moet voelen, want wat ik lees kiees je alleen
Maar het juiste voor je zoon.

Zo zullen er meer zijn.

Het gaat merendeel om een andere groep, mi.

Heb je een druk kind? Is niet direct adhd.
Net zoals hoofdpijn is niet direct migraine.
Rugpijn in zwangerschap direct BI,
Een goedscorend kind direct hoogbegaafd is,
Effe chagrijnig is niet direct depressief
Etc etc

En daar gaat het net om
 
Quote
RE: Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
M&j  schreef op: 04-07-2014 20:57:23

Quote Alice:
[...]


Ik vind dat je hier erg op de man speelt, en dat vind ik niet sympathiek. Ik ga mij niet tot hetzelfde niveau verlagen. 

Dat heb je al gedaan.

Maar mijn visie is niet dat adhd niet bestaat of dat ritalin onzin is. 

De vergelijking met doping gaat enkel over de argumenten die gegeven worden om Ritalin te geven. "Hij wil het zelf" "Hij voelt zich er beter door" "Hij kan beter presteren" 
Dat vind ik allemaal geen argumenten om Ritalin te geven. 
Ritalin is overigens nauw verwant aan doping of drugs, dus zo onwaarschijnlijk is die vergelijking nu ook weer niet. 
Moest je dochter niet genoeg hebben aan Ritalin, heeft speed een beter resultaat. Zo'n middel is het! Alleen maatschappelijk volledig geaccepteerd. 
Goed.. kan zijn dat je dochter dit nodig heeft, daar ga ik in de verste verte niet over oordelen. 
Falen of het gevoel van falen is wel degelijk aangeleerd gedrag. Een baby weet niets van falen. Per persoon verschillend hoe ze er mee omgaan, maar vooral hoe de omgeving er mee om gaat is van belang. Hoeveel nadruk legt een omgeving / samenleving op presteren en slagen? Steeds meer en meer.. met het gevolg steeds meer faalangst, bij ouders en bij hun kinderen. 

Verder is iedereen het hier geloof ik met elkaar eens. Ritalin wordt te snel voorgeschreven. En de effecten op langer termijn zijn nauwelijks bekend. 
Degene die ik ken, vind ik eng, voor de persoon, maar ook voor de samenleving.



Ik heb het geprobeerd maar op zoveel idiotie kan ik niet serieus op in gaan, @Alice ik hoop dat je kinderen bij je verwachtingen blijven passen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Gebruik Ritalin bij ADHD-kinderen vervie
Naam
Bericht