Menu
 

Topic:

broekplassen

Tal  schreef op: 24-06-2014 23:11:49
we zijn radeloos.....
onze dochter is 6 (aug 7) en plast bijna elke dag wel n keer in haar broek. soms n paar druppeltjes maar soms ook een complete plas.
niets helpt, boos worden, belonen als ze niet in dr broek geplast heeft... nu mag ze een week voor straf niet afspreken maar vandaag was het evengoed mis. knettergek worden we ervan!
Zelf zegt ze dat ze geen zin heeft om naar de wc te gaan en dat ze daardoor in dr broek plast.
we hebben het op school al eens aangegeven, we hebben al eens een plasje laten controleren, wie heeft er een oplossing....?
 
Quote
Navigatie
RE: broekplassen
`jesmv3  schreef op: 24-06-2014 23:28:48
sorry,vind het straffen overdreven.
mijn zoon van 8 heeft ook nog geregeld wat drupjes in zn onderbroek en soms ook nog wel eens een hele plas.
ik maak daar geen woorden aan vuil,hij mag een nieuwe onderbroek pakken en zichzelf wassen en klaar

mss toch nog eens naar de ha
hier zijn ze soms ook erg druk en geen zin idd om naar de wecs te gaan....Tja jezelf verschonen duurt langer als even plassen.Want ik doe het niet meer bij een kind van 8
 
Quote
RE: broekplassen
Laura  schreef op: 24-06-2014 23:54:21
Plashorloge/trilhorloge proberen. Voor deresrT sluit ik mij aan bij jesmv3. Ik zal er in elk geval niet jouw probleem van maken.
 
Quote
RE: broekplassen
Chloe  schreef op: 25-06-2014 03:22:49
Sorry, maar hiervoor straffen vind ik echt erg. Hier een zoon van 6 die heel veel plas- en poepongelukjes had/heeft. En dan niet 1 keer per dag, maar zeker 4 a5 keer per dag. Als reden gaf hij zelf aan dat hij 'gewoon stout' was. Maar hevige obstipatie en een totale verlies van controle over de spieren in het bekkengebied bleken de oorzaak. Straffen werkt totaal averechts. Is gecheckt of ze obstipatie heeft? Is een veel voorkomende oorzaak bij plasongelukjes.
 
Quote
RE: broekplassen
Ik  schreef op: 25-06-2014 08:33:34
Naar de huisarts voor een onderzoek bij de kinderarts!
Mijn dochter van 6 heeft het ook. Dezelfde problemen als de zoon van Chloe. Obstipatie, flink verdikte spieren rondom de blaas door op een verkeerde manier op te houden en een overactieve blaas. We lopen nu al een jaar met haar bij de kinderarts en het afgelopen half jaar uit wanhoop weer compleet aan de luierbroekjes.
Het is een slim meisje dat gewend is dat alles meteen lukt. Zodra dat niet zo is, geeft ze er de brui aan. Dus we zijn flink zoekende naar welke aanpak kan helpen. Maar er is ons wel duidelijk gemaakt dat ze het niet expres doet en ook niet expres verzwijgt als het mis is.
 
Quote
RE: broekplassen
Zijlijn  schreef op: 25-06-2014 08:44:47
Ik zou zeker niet boos worden maar proberen te achterhalen hoe het komt.

ik heb een vriendin met een dochter die dat ook doet. Ze is inmiddels 10. Ouders lopen met haar bij de psycholoog. Er is geen lichamelijke oorzaak te vinden. Volgens meerdere psychologen in haar geval is het een soort machtsding; heel dominante moeder die alles op een rijtje heeft, broertje van een jaar jonger die in alles beter is dan zijn zus... waar het meisje op de een of andere manier niet tegenop gewassen is. Een vorm van aandacht afdwingen en over sommige situaties macht hebben dus.  Ik vond dat wel interessant (en heel rot voor het kind)
 
Quote
RE: broekplassen
Ladybug  schreef op: 25-06-2014 08:51:42
Kan me voorstellen dat je alles probeert... En idd boos worden heeft het tegenovergestelde effect...

hopelijk vind je de juiste oplossing...hier geen ervaring
 
Quote
RE: broekplassen
Chloe  schreef op: 25-06-2014 08:54:54
@ik, bijna kippevel, zo herkenbaar hoe jij je dochter omschrijft.. exact mijn zoontje..
 
Quote
RE: broekplassen
Tal  schreef op: 25-06-2014 10:02:59
nou ik kan je vertellen dat ik er radeloos van word... het is ook wel makkelijk om te zeggen dat straffen geen zin heeft. jullie zitten niet in deze situatie. het begon al bij de kleuters toen deed ze het zelfs op school.
Ze staat gewoon te liegen recht in oins gezicht. dan vragen we of ze naar de wc moet en dan zegt ze nee. later blijkt dat ze in dr broek heeft geplast.
 
Quote
RE: broekplassen
Ik  schreef op: 25-06-2014 10:25:48
Tal,

Zo begon het bij mijn dochter ook inderdaad. Vanaf het moment dat ze naar school ging, ging het goed mis en kwam ze bijna elke dag nat uit school. Achteraf herinnerden we ons wel dat ze voor die tijd ook heel vaak naar de WC ging, maar toen kon dat nog.
Ik weet dat je er radeloos van kan worden en dat je ook maar een mens bent. Maar toch, probeer zo min mogelijk boos te worden.
De pedagogisch medewerker in het ziekenhuis vertelde dat je het niet als liegen moet zien: voor kinderen is het nog een beetje als: als ik ontken bestaat het misschien ook niet. En dat geloven ze zelf dus ook.

Chloe, altijd 'fijn' om te lezen dat je niet de enige bent he! Ondanks dat je er niet veel mee opschiet.   Hoe gaat het met jouw zoon nu?
Met mijn dochter nu 2 keer naar een bekkenbodemfysio geweest. Ze moet nu 1 keer per dag uitgebreid op de wc een goede poep doen, terwijl we een spelletje doen, boekje lezen, spelletje op de ds doen, o.i.d. En vanaf vandaag moet na school tot aan het eten de luier uit. 
 
Quote
RE: broekplassen
Ikke  schreef op: 25-06-2014 10:28:24
Mijn dochter zegt ook nee als we vragen of ze moet plassen. 5minuten llater kan ze t bijna niet meer ophouden. Zij kwam ook heel vaak nat uit school. Bij haar was t ook een medisch probleem en geen onwil.
Ze bleek zo vaak verstopt te zitten dat ze daardoor in een cirkel kwam met blaasontstekingen. Uiteindelijk bleek de beste oplossing forlax voor de darmen en bekkenfysio
 
Quote
RE: broekplassen
Tal  schreef op: 25-06-2014 10:34:23
@ik, ik ga gelijk de kinderarts bellen, daar zijn we al onder behandeling voor onze andere dochter.. bedankt!
 
Quote
RE: broekplassen
Chloe  schreef op: 25-06-2014 10:51:10
Ik, mijn zoon moet idd ook na het eten 5 minuutjes naar de wc om te gasn poepen.. Met dd ipad oid erbij en dat gaat goed. ongelukjes zijn daardoor sterk verminderd. Alleen aandrang voelt hij totaal niet, maar dat schijnt lang te kunnen duren. Hij zit voorlopig ook nog aan de forlax en doet allerlei oefeningen al trampolinespringen, skippyballen etc. Alles om de bekkenbodem te leren aanspannen en ontspannen.

en Tal, geloof mij maar dat ik de wanhoop al te goed krn. Enig idee hoe het voelt als een knul van 6 zich 4 a 5 keer per dag volledig onderpoept?.. Maar ze kunnen het echt niet helpen. En raar maar waar, ze merken het niet! Is mij ook op het hart gedrukt door arts en fysio. Goed dat je naar de kinderarts gaat!
 
Quote
RE: broekplassen
Jen9  schreef op: 25-06-2014 10:57:29
Nou, ik zat wel in deze situatie en ben er nog geen seconde boos om geworden.. Alsof t kind t al niet vervelend genoeg vindt zeg...  Ze wordt nu bang en gespannen waardoor het juist niet lukt...
Niet straffen, maar belonen en bij een ongelukje zich laten verschinen..

En idd evt. een arts inschakelen.
 
Quote
RE: broekplassen
Zijlijn  schreef op: 25-06-2014 13:36:24

Quote tal:
nou ik kan je vertellen dat ik er radeloos van word... het is ook wel makkelijk om te zeggen dat straffen geen zin heeft. jullie zitten niet in deze situatie. het begon al bij de kleuters toen deed ze het zelfs op school.
Ze staat gewoon te liegen recht in oins gezicht. dan vragen we of ze naar de wc moet en dan zegt ze nee. later blijkt dat ze in dr broek heeft geplast.



dat deed de dochter van die vriendin waar ik over schreef ook. dus misschien is een spycholoog geen gek idee als het niks lichamelijks is.
 
Quote
RE: broekplassen
Zijlijn  schreef op: 25-06-2014 13:36:58
lol@spycholoog haha
 
Quote
RE: broekplassen
Jen9  schreef op: 25-06-2014 14:18:29
Ik vraag me af of t liegen is trouwens....
 
Quote
RE: broekplassen
Chloe  schreef op: 25-06-2014 19:06:12
Denk dat het geen liegen is. Mijn zoontje ontkende het ook. Hij wist/weet het gewoon echt niet. En anders kan het ook nog eens schaamte zijn.
 
Quote
RE: broekplassen
Mama_anja  schreef op: 25-06-2014 19:32:38
mischien  voelt ze het niet aan komen
denk dat je even nsaar de huisarts moet
 
Quote
RE: broekplassen
Chloe  schreef op: 26-06-2014 08:23:39
Toch is dat soms heel lastig te achterhalen. Wij konden ons ook echt niet voorstellen dat wen kind het niet ruikt of voelt als hij met een poepbroek rondloopt. En toch was het zo. Eerst het medische uitsluiten..  een meisje van 6/7 jaar plast echt niet zomaar in haar broek, dat heeft een oorzaak.
 
Quote
RE: broekplassen
M&j  schreef op: 26-06-2014 09:10:40
Ik heb tot ik een jaar of 10 was ook dagelijks in mijn broek geplast. Ik vergat/negeerde het gewoon, pas als het te laat was had ik in de gaten dat ik heel erg nodig naar de wc moest. Pas toen mijn moeder het opgaf ging het langzamerhand beter, de druk was weg.

Mijn dochter heeft ook totdat ze 7 jaar was bijna dagelijks in haar broek geplast, ik heb er nooit aandacht aan besteed en het is vanzelf over gegaan. Het is op deze leeftijd helemaal niet abnormaal om het niet droog te kunnen houden, concentratie en beheersing van bekkenbodemspieren is nog niet optimaal ontwikkeld.
 
Quote
RE: broekplassen
Tal  schreef op: 26-06-2014 22:01:09
ik heb maandag eerst een afspraak bij de huisarts, we moeten ook een plasje meenemen. ben benieuwd
 
Quote
Navigatie


Reageren op broekplassen
Naam
Bericht