Menu
 

Topic:

Wat te doen...

Anoniem  schreef op: 22-06-2014 18:10:24
... Wanneer een gezin al bekend is bij jeugdzorg, daar ook begeleiding van krijgt maar je zorgen blijft houden over het gezin en denkt dat ze totaal niet eerlijk zijn tegen jeugdzorg?
Melding bij het AMK?
 
Quote
Navigatie
RE: Wat te doen...
Ikke  schreef op: 22-06-2014 18:15:29
Ik zeg nu heel dapper, vraag t eens aan de ouder(s) hoe t gaat en of je kunt ondersteunen.

Als je echt harde bewijzen heb dat ze liegen tegen hun begeleiders, dan zou ik contact opnemen met de lokale jeugdzorg
 
Quote
RE: Wat te doen...
Anoniem  schreef op: 22-06-2014 18:20:05
Praten met ouder(s) heeft helaas geen zin. De ene ontkent alles en de ander (gescheiden) lacht erom omdat deze ouder hoopt 1 vd kinderen bij zichzelf te krijgen.
De eerste ouder is al van kind af een meester in fantaseren en liegen en dat is degene waarbij jeugdzorg vooral over de vloer komt.

Ik heb al eerder contact geprobeerd te krijgen met hun toenmalige begeleider maar daar kwam ik niet doorheen ivm privacy. Ik mocht diegene niet spreken (waar wel logica in zit), ze wilden niet vertellen of het gezin wel bij hun onder begeleiding stond en ik heb geen idee of mijn relaas bij de goede persoon terecht gekomen is en of het duidelijk was.
Ondertussen zijn we een aantal maanden verder, begeleiding voor gezin is afgerond en spitst zich nu op 1 vd kinderen.
Wij zijn bang dat er grote problemen gaan komen in gezin
 
Quote
RE: Wat te doen...
Proestie  schreef op: 22-06-2014 18:24:33
Weet je naar welke school/opvang de kinderen gaan? Zij weten waarschijnlijk wel wie de begeleider is. Je zou je zorgen bij hun neer kunnen leggen en vragen of zij contact op willen nemen. Anders via het CB proberen als ze een kindje hebben die nog geen vier is. Als je je echt zorgen maakt en niemand wil jou zorgen doorgeven dan zou ik wel het AMK bellen.



 
Quote
RE: Wat te doen...
Ladyd  schreef op: 22-06-2014 18:25:39

Hoi Anoniem,


 


ik heb ook wel eens een melding bij BJZ gemaakt.


Ik heb op internet toen het mailadres opgezocht. Ik heb gemaild en ik had die dag er na al reactie.


Mijn melding werd uiterst serieus genomen.

 
Quote
RE: Wat te doen...
Anoniem  schreef op: 22-06-2014 18:34:25
Proestie, school deelt de zorgen en heeft de eerdere melding gedaan. Een leerkracht heeft pas nog contact opgenomen met jeugdzorg om zorgen te delen maar school voelt zich verder ook machteloos.
Aantal jaren terug met hun huisarts gesproken maar die wilde niks met de info doen ivm vertrouwensband.
We willen morgen kijken of we terecht kunnen bij schoolmaatschappelijk werk, die zijn morgen op school aanwezig volgens mij.
LadyD, bedankt. Ik weet niet zo goed of een melding nog nut heeft nu jeugdzorg al in het gezin aanwezig is
 
Quote
RE: Wat te doen...
Proestie  schreef op: 22-06-2014 18:39:23
Maar school kan nogmaals weer een melding maken. Schoolmaatschappelijkwerk is ook nog een optie inderdaad. 
Mijn ervaring is dat er wel wat wordt gedaan met meldingen. 
Mijn zoon kwam een keer thuis met een verhaal over een jongetje uit zijn klas. Zeer verdrietige situatie. Ik ben de dag erna naar de juf gegaan om te zeggen waar mijn zoon mee thuis kwam. De directeur van school zat erbij en ze hebben er gelijk melding van gemaakt en toen is schoolmaatschappelijk werk ook dezelfde dag gekomen. 
 
Quote
RE: Wat te doen...
Ladyd  schreef op: 22-06-2014 19:09:34
Anoniem, het gezin waarover ik een melding had gedaan was ook al bekend.
 
Quote
RE: Wat te doen...
Marie8  schreef op: 22-06-2014 19:44:41
Als de kinderen al onder toezicht staan zou deze info terecht moeten komen bij hun gezinsvoogd. Dus kun je daarover het beste lokale jeugdzorg benaderen.
Is er geen ons maar alleen vrijwillige hulpverlening, dan het amk bellen.
 
Quote
RE: Wat te doen...
Anoniem  schreef op: 22-06-2014 19:53:12
Marie er is geen OTS, de hulpverlening is nu gericht op 1 van de kinderen.
Ik denk dat ik morge het AMK ga bellen voor advies, evt langs SMW en overleggen met anderen die de zorgen delen.

Bedankt!
 
Quote
RE: Wat te doen...
Family  schreef op: 22-06-2014 20:27:36
Melden bij mood is goed, maar soms kun je ook eerst met de ouder(s) overleggen, in dit geval schijnt dat niet te kunnen zoals je schrijft. 

Maar ik heb pas geleden een melding gehad direct na geboorte kind en die melding was echt zeer onterecht.... ik zou wel eens tegen de kinderen schreeuwen?? Uhh ja ik roep ipv schreeuw heel vaak AAAAAN TAAAAFEEEEELLLLL en ik heb 2 kids met pd nos en adhd en 1 nog gilles de la tourette erbij.... Dus hier is het soms net iets hectischer dan ergens anders en jaaaa soms moet ik even mijn stem verheffen om tot de grote door te dringen. Maar gelukkig stond, na onderzoek en gesprek met mijn pdd nosser die ik vaker aan moet spreken dan de andere, werd de melding inderdaad nietig verklaard. D

Ik heb amk gemeld dat als er mensen problemen hebben met mij of mijn kinderen en niet weten waarom ik in de tuin hun tegen een boom laat schoppen of tegen de bal en dat ze zelf idd wel schreeuwen / zich op die manier even uiten zonder drama's binnen met de andere kinderen, dat ze bij mij eerst hadden mogen komen, dan kon ik het als nieuwe buurtbewoonster uit kunnen leggen.

Nu is het afgesloten, maar ik kan je vertellen dat ik hier niet meer zo gezellig woon!!! Constant op mn tenen en hebben de buren de deur open? zorg ik dat ik de mijne binnen hou en dat ze muisstil zijn.... En volgens mij is nou net dat ook niet de bedoeling, dat zijn weer extra prikkels die weer iets uitlokken bij een autistisch kind! laat staan 2 stuks! 

Ik weet dus niet of dit soort probleem bij jullie ook aan de hand is, maar dan zou ik eens informeren hoe wat waar en waarom... Ik heb dagelijks nu hoofdpijn of ik de buren niet tot last ben gewest met het spelen van mijn kinderen!!! Ik doe mijn best en bij hulp bel ik ook altijd direct ha of bjz (heb 1 casemanager voor de Zorg In Natura dus verder geen hulp van ze, maar mag ze wel bellen de casemanager en dan kijken we soms samen hoe het anders zou kunnen )

 Succes!!  
 
Quote
RE: Wat te doen...
Family  schreef op: 22-06-2014 20:28:49
mood is amk en zo nog meer foutjes.... Oud toetsenbord die letters overslaat en of vergeet en of zelf een letter plakt! Mijn excuses, maar hopelijk is het leesbaar...
 
Quote
RE: Wat te doen...
Anoniem  schreef op: 22-06-2014 20:43:54
Wat rot voor jullie, Family

Hier is veel meer aan de hand.
Ik had/heb een hechte relatie met het gezin en weet grotendeels wat er speelde en speelt.
Verder ken ik 1 vd ouders al mijn hele leven, ooit hadden we een hele hechte band.

Beetje vaag allemaa, maar ik wil herkenning voorkomen.

Heb er buikpijn van, vind t allemaal zo lastig

 
Quote
RE: Wat te doen...
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 22-06-2014 20:50:55
hier ook family geen mekding hoor maar soms dan zou het me niks verbazen als ik nw buren krijg ga ik ze wel even van te voren inlichten want ja soms dan lijkt het net of er een kind hier zwaar wordt mishandeld terwijl we strikt zijn vooral bij de jongste want die krijst heen 5 min maar dik een uur.
zeg wel je moet wel voor 200 procent achter de melding staan want je maakt meer kapot dan je lief is
 
Quote
RE: Wat te doen...
Family  schreef op: 22-06-2014 22:18:45
Precies mv jurre. Ik probeer alles te doen zoals ik denk dat het goed is veel structuur en idd ze kunnen best wel eens schreeuwen of een hele grote mond hebben tegen mij, die ze dan idd buiten tegen de boom of met voetbal even kunnen uiten en daarna wordt er gepraat en is het goed. Maar buren dachten dat ik voor de grap mn stem moest verheffen en idd het heeft in mij veel kapot gemaakt, zelfvertrouwen en gesprek amk met een autistisch kind, waar ik wel achter stond, maar het gesprek vond plaats op school , zonder mij... Hij mocht van te voren ook niet ingelicht worden en ik hoorde de dag van gesprek pas dat het die dag plaats vond. 

Maar als ik jou verhaal zo lees, ben je close met het gezin geweest en vind ik dat als jij weet wat jj gezien hebt en meegemaakt hebt, dat je dn melding moet doen. Maar het maakt soms meer kapot dan je lief is..
 
Quote
RE: Wat te doen...
Aoniem  schreef op: 22-06-2014 23:36:27
We zijn ons heel erg bewust van de evt gevolgen, daarom hebben we het zo lang uitgesteld.
Maar dit weekend was de spreekwoordelijke druppel. Ik ben bang dat er zonder melding veel meer kapot is/ gaat, dan met.
1 vd kinderen gaf aan dat het een uhp geen heel slecht idee zou vinden, om van deze ellende af te zijn.
Mijn hart huilt om de kinderen, maar ook om de ouders.

Waren ze maar eerlijk tegen de hulpverlening die er nu is.

Heb er buikpijn van en een enorme knoop in mn maag, maar ik denk dat hier werk van maken de enige keuze is die we nu hebben. Anders staan we machteloos toe te kijken hoe de kinderen kapot gaan. En wat zeg ik dan tegen de kinderen? Ik zag het gebeuren maar durfde niks te doen...

Zou willen dat ik het hele verhaal hier neer kon gooien maar dat is niet verstandig. Ik ga proberen te slapen en hoop dat ik morgen meer duidelijkheid krijg in wat verstandig is.
 
Quote
RE: Wat te doen...
Ano  schreef op: 23-06-2014 06:54:44
Je kan amk bellen voor alleen advies. Zij doen dan zelf niets maar jij kan wel even geholpen worden. Daarnaast kan je natuurlijk een melding doen ookal is er toezicht. Dan wordt er wel gewoon onderzoek gedaan. Verder begrijp ik uit jouw verhaal dat het een ouder kind betreft. Wat zorgt ervoor dat hij het zelf niet aaan kan geven wat er gebeurd. Dat lijkt toch de beste weg. 
 
Quote
RE: Wat te doen...
Family  schreef op: 23-06-2014 09:22:54
ano kinderen zijn loyaal aan hun ouder(s) hoe slecht ze het ook hebben, ze gaan echt niet buiten tegen een instantie of wie dan ook zeggen dat ze het slecht hebben. Je probeert je kinderen (ik persoonlijk dan) altijd aan te geven dat ze mogen zeggen als ze iets niet fijn of niet prettig vinden en als ze er met mij niet over zouden kunnen praten, dat ze dat bij de juf of iemand die ze vertrouwen mogen doen! Dus ik denk dat daar het probleem een beetje ligt. Hier hebben we regels, maar ook plek en tijd om met elkaar om de tafel te zitten en te vertellen wat er wel en niet zo goed ging en hoe we dat op kunnen lossen. Ja ook ik als ouder doe hieraan mee, ook ik kan leren als ik idd iets zou zeggen of een belofte niet nakwam etc etc dat mijn kinderen dat altijd mogen bespreken en ik daar echt iets mee doe. 

Verder wens ik jullie succes, het is niet niks een melding doen, maar als de kindjes echt geholpen moeten worden, vind ik jou keuze zeer verstandig.  

Misschien heb je al gebeld? Advies kunnen ze ook zeker geven en misschien kun je ze uitleggen dat de ouders niet zo eerlijk zijn! Maar dat komt in een onderzoek dan wel naar voren (als ze hun werk goed doen tenminste) de gesprekken met de kinderen (tegenwoordig niet meer vanaf 12 jaar maar vanaf 4-5 jaar) de gesprekken bij school etc.. Dan komt er in jou geval waarschijnlijk iets anders uit, dan ouderrs doen geloven! omdat jij aangeeft dat school al gemeld heeft. 


 
Quote
RE: Wat te doen...
Anoniem  schreef op: 23-06-2014 13:33:22
Ano, het is zijn woord tegen het woord van zijn moeder. En zij kan enorm overtuigend overkomen, logisch want ze gelooft vaak zelf in haar eigen leugens.

Vanmorgen het AMK gebeld voor advies. Er werd goed met me meegedacht en ik heb een advies gekregen waar ik iets mee kan.
Kan er wederom weinig over kwijt ivm privacy maar we gaan onze zorgen op papier zetten en dit sturen naar de instantie die er op dit moment iets mee kan doen.
Wanneer er niks mee gedaan wordt, bel ik opnieuw het AMK, op nadrukkelijk verzoek van hen.
Verder is er contact geweest met school. Zij zijn "blij" dat we gedeelde zorgen hebben en geven aan dat het volledig aan het ontsporen is binnen het gezin.
School overweegt (opnieuw) een AMK melding te doen.

Wanneer iemand meer weet van therapieën voor kinderen met ernstige problemen, zou ik diegene een pb mogen doen met wat vragen? Het gaat hier om een bepaalde therapie maar de naam wil ik niet noemen ivm herkenning
 
Quote
RE: Wat te doen...
Marie8  schreef op: 23-06-2014 22:30:55
Ligt er een beetje aan wat je vraag is.
Ik ben niet alwetend, maar wel werkzaam in de gezinshulpverlening...
 
Quote
RE: Wat te doen...
Family  schreef op: 24-06-2014 07:17:26
Fijn dat je advies gekregen hebt. Dat school de zorgen deelt en wederom melding wil maken, lijkt me dan toch dat jij er goed aan gedaan hebt!

 
Quote
RE: Wat te doen...
Moederkloek  schreef op: 24-06-2014 07:53:29
Ik ben "ervaringsdeskundige", je mag mij ook proberen met vragen.
Ik garandeer niet dat ik ervaring heb met een bepaald soort therapie, maar weet er wel veel van.

Groetjes van Kloek 
 
Quote
RE: Wat te doen...
Anoniem  schreef op: 25-06-2014 19:51:53
Dankjewel Moederkloek!
Ik heb ondertussen contact gehad met Marie8 en zij heeft me de info kunnen geven die ik wilde hebben.
De brief ligt klaar en ga ik morgen aangetekend versturen.
Dingen lijken in rap tempo te escaleren, vandaag weer genoeg schokkends gehoord.


 
Quote
RE: Wat te doen...
Mrtj  schreef op: 25-06-2014 20:24:30
goed dat je actie onderneemt, hoe moeilijk ook!
  voor dit gezin
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat te doen...
Naam
Bericht