Menu
 

Topic:

vlaggen aan huis

Ffzo  schreef op: 10-06-2014 09:25:44
Gister zijn toen wij weg waren oranje vlaggetjes aan ons huis (regenpijp) gehangen, zonder dat daar toestemming voor is gevraagd.
paar jaar terug (ook met een wk of ek oid) hebben ze dat ook al gedaan en toen hebben we er niks van gezegd om geen geherrie in de buurt te krijgen.

Vorige week hadden ze de helft van de straat al gedaan en was ons huis vrij gebleven, dus dachten wij, ze slaan ons dit jaar gelukkig over.

Wij hebben gewoon niks met voetbal eigenlijk een beetje tegen de gek die er rondom voetbal opgezet word.

De regenpijp zit echt alleen aan ons huis (hoekhuis).

Wat is nou wijsheid, gewoon losmaken en dan bijv om een lantarenpaal wikkelen? of het even melden bij degene die het (ws) gedaan hebben en vragen of ze het eraf willen halen?


Er is hier ook elk jaar een bbq en dan vooral rondom voetbal, daar doen wij ook niet aan mee.....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: vlaggen aan huis
Debby1977  schreef op: 10-06-2014 09:30:11
Heb je er last van dan? Ik zou me er niet druk om maken, het zijn maar vlaggetjes
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Janneke01  schreef op: 10-06-2014 09:30:22
Laten hangen 

hier zijn er ook straten versierd, en als ik er dan langs rij vraag ik me ook wel is af, 'zouden alle buren dat goed vinden?' Maar dan heb ik toch zoiets van, is toch gezellig!!! Zolang het er netjes uitziet 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mama-van-aimy  schreef op: 10-06-2014 09:30:35
Ik zou lekker je mond erover houden. Het is maar een paar weekjes.
Ik zou niet het risico lopen om hierdoor een hoop gezeur en ellende over je te krijgen. Tenzij het schadelijk is voor de regenpijp en er risico is dat er iets kapot gaat.

Mijn buurvrouw heeft ook vlaggen aan mijn boom in de tuin vast gemaakt. Ik ben zelf niet verzot op voetbal en al die oranje troepjes hoeven wat mij betreft niet.
Maar ja..... het is er over ene paar weken weer vanaf.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Onsjanneke  schreef op: 10-06-2014 09:32:57
Als er een lantarenpaal in de buurt is als goed alternatief zou ik het daar vastmaken.

Ik vind het behoorlijk raar om zomaar, zonder overleg iemands tuin te versieren. Ook als je er verder geen last van hebt.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Ffzo  schreef op: 10-06-2014 09:37:28
tja of het schade gaat even aan de regenpijp weet ik ws pas als het eraf gaat.
Tis net 3 weken geleden opnieuw geverfd.

Ik ben niet alleen niet verzot op deze voetbalgekte, ik haat het gewoon. Persoonlijk vind ik het veel en veelste ver gaan "koning voetbal"
Sport is leuk en aardig, maar om er nou zo'n gekte omheen te maken, nee dank je.

Tgaat mij er ook vooral om dat het gewoon gedaan word zonder overleg. Bedoel kleine moeite om even aan te bellen (desnoods paar dagen van te voren) of even een briefje in ieders bus te doen.

Tegnover mij zit een flat dus ik ben ook echt de laatste, als ik het los zou maken zou niemand daar last van hebben  omdat dan zijn/haar huis buiten de versiering zou vallen

tis maar een paar weekjes ja, maar blegh
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Hope  schreef op: 10-06-2014 09:42:11
Maar is door het vastbinden aan de regenpijp ook jouw huis nu voorzien van vlaggetjes? Of is jouw huis vrij van versiering en was de regenpijp het laatste punt waar ze het aan vast gemaakt hebben? Jouw huis versieren gaat me wat ver, dat zou ik niet in mijn hoofd halen. Maar als de regenpijp op de grens van jou en de buren zit bijvoorbeeld en verder is jouw huis niet voorzien van versiering dan zou ik er niets van zeggen.

Snap je wat ik bedoel?
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Ffzo  schreef op: 10-06-2014 09:43:42
ik snap wat je bedoeld,
de regenpijp zit echt alleen aan mijn huis, op het hoekje. Daarvoor zit het om de lantarenpaal voor mijn huis (best, geen probleem)
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Ffzo  schreef op: 10-06-2014 09:44:31
het hangt nu dus vanaf de lantarenpaal rechtsvoor op de stoep, over mijn tuin, aan de regenpijp links aan mijn huis (op het hoekje)
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Hope  schreef op: 10-06-2014 09:47:41
Dus de vlaggejes hangen nu ook voor jouw huis langs?

Dan zou ik het voor nu zo laten, maar gewoon bij de buren aangeven (er vanuit gaande dat je normaal met ze omgaat natuurijk haha) dat je helemaal niets geeft om dat voetbal gedoe, of ze volgende keer jouw huis over willen slaan. Dan zeg je gewoon dat je gelukkig op het hoekje woont, dus dat de rest van het blok daar qua versiering dan toch geen last van heeft.

Dat kan toch gewoon? Ik zou me er niet zo druk om maken, maar als jij het echt vervelend vindt, dan vind ik dat je het recht hebt om dat zo aan te geven. Zij kunnen niet voor jou beslissen dat je ook maar vlaggetjes moet hebben. Hier gaan dat soort dingen in overleg.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Senna  schreef op: 10-06-2014 09:48:00
Ik zou me er niet druk om maken, het zijn maar vlaggetjes...
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Ffzo  schreef op: 10-06-2014 09:51:07
Vind het erg lastig, ben bang dat ik als een zeur overkom............
Misschien dat als ik ze terloops eens spreek dat ik het dan idd aangeef.

Ga het er vanav nog ff met mn man over hebben
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Boterbloem  schreef op: 10-06-2014 09:54:45
Even vragen was idd netter geweest, het is jou huis, jij moet kunnen beslissen. Toch zou ik dit laten hangen. ikzelf doe ook niet mee aan de oranjegekte, maar we hebben ook wel eens gehad dat buren ons huis wilden versieren om het helemaal oranje te krijgen. Zolang ik er zelf geen geld aan uit hoef te geven is het mij best. 
Vind dat gevoel van samenhorigheid (wat hier wel heel erg komt) zelf wel heel gezellig. Zal niet snel een wedstrijd kijken, maar als ze hier na ee ngewonnen wedstrijd en na doelpunten zo toeteren, juichend de straat op gaan enzovoort, ja, dat vind ik eigenlijk best wel gezellig hihi. Zolang alles gezellig gaat zonder agressie, heerlijk.

Dit jaar hier nog niets versierd in ons rijtje, we zullen wel zien. Maar ik zou het er zelf niet afhalen of af laten halen als het enkel zou gaan om dat je er niets mee hebt... Zou ik er echt iets op tegen hebben, dan zou ik er wel wat mee doen.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Sammy  schreef op: 10-06-2014 10:06:16
Hier nog iemand die werkelijk niets met voetbal heeft...
Zou er ook niet blij van worden als mijn iets wat te enthousiaste buren ongevraagd plastic vlaggetjes aan mijn regenpijp vast maken. Heb zo ie zo al een hekel aan die vlaggetjes omdat ze, als het maar een beetje waait, behoorlijk wat herrie maken. Maar... zo enthousiast er dingen opgehangen worden, hoe minder enthousiast het oranje geweld ook weer netjes opgeruimt word! Zie regelmatig in de lantaarnpalen en regenpijpen nog de resten vlaggetjes van 2 jaar terug zitten...

 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mama Van Drie  schreef op: 10-06-2014 10:08:43
Ik heb drie keer niks met voetbal, denk dat ik het niet zou willen, je zegt dat het drie weken terug opnieuw geschilderd is, die verf is amper echt goed uitgehard enwie gaat dat opnieuw doen als er straks schade is? Zijn ze dan ook mans genoeg dat ze daarvoor opdraaien?

Het had idd netter geweest als ze het hadden gevraagd.

Hier in de hele straat gelukkig nog geen vlaggen, zal misschien nog wel komen.
Weet je...dat ze alles oranje maken zal mij worst wezen, maar toen het koningsdag was en ik iets van oranje wilde hebben voor op school voor mijn dochter....wat denk je.....niks te krijgen...geen toeter geen vlaggetje....helemaal niks.....nu voor de voetbal gaan zelfs de blikjes bier in een oranje verpakking....overal waar je loopt en kijkt struikel je over oranje dingen.....en dat vind ik dus doorslaan, dat is eigenlijk wat me eraan stoort, koningsdag vlaggen?....nou dat valt ook wel mee, maar zodra het voetbal is zijn hele straten oranje, dan kan het ineens wel.

Als mijn buren dit zouden doen dan knipte ik ze er gelijk vanaf haha....maarrrrr.......wij kunnen dus niet bepaald goed met de naaste buren dus dan ligt het weer anders.
Als je er goed mee kan dan zou ik ze voor nu laten zitten, ze er wel op wijzen over dat het geschilderd is drie weken terug en dat je daarr geen schade aan wilt overhouden, zowel dat ze daar dan wel voor opdraaien, en het vriendelijke vverzoek op volgende voetbal sessie jullie over te slaan, dat moet je toch gewoon aan kunnen geven zonder woorden te krijgen?
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Angelique  schreef op: 10-06-2014 10:26:25
ik haar voetbal heb er echt helemaal niets mee wword gek als mijn stiefvader terwijl wij er zijn weer hele tijd zit te kijken 
vind het geldverkwisting enz enz komt veel ellende van en kost hoop geld 
maaaaaaaar ik maak met wk uitzondering 
zoals er in die ene raclame gezegt word 4 weken lang is nl saamhorig enz 
de eerste rondes vind ik neits staan aan als er neist beters is op[ tv 
maar komenzen ze verder ja dan gaan ook wij kijken en dan kleurt het huis ook een beetje oranje en dat terwijl ik t gewoon echt een domme sport vind met veel ellende eromheen 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Annie  schreef op: 10-06-2014 10:28:57
Mijn eerste reactie: Tjonge, jonge waar maak je je druk over.
Maar ik vind het geweldig het hele oranje gebeuren, het is iets wat je gezellig samen met de buurt kunt doen, op een positieve manier bezig zijn met elkaar. Ik zou het dus lekker laten hangen en na het WK aangeven dat ze de volgende keer jouw huis over kunnen slaan.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mama Van Drie  schreef op: 10-06-2014 10:49:57
4 weken lang NL saamhorig? Zie je dat echt zo? Ik totaal niet, het saamhorig zijn met koningsdag is er ook niet, of in ieder geval in mindere mate, en dan met voetbal dan kan iedereen het ineens wel, ik voel absoluut geen saamhorigheid met EK of WK en of ze nou wel of niet doorgaan dat boeit me echt niet, gaan ze door...leuk...gaan ze niet door...ook goed.....

Mijn man kijkt wel de wedstrijden waarin NL speelt, mijn 2 zoons hebben helemaal niks met voetbal en kijken dus ook niet fanatiek.
Soms zie je wel eens dat mensen hun tv in de tuin gaan zetten als het mooi weer is en dan met meerdere kijken, vind dat zo overdreven maar ik ben dan ook bijna een tegenstander
Er komt veel ellende van en dat zie ik dus niet als saamhorigheid, ze slaan nog net zo graag elkaar de hersens in namelijk.

Ik klink wel heel negatief geloof ik

Even een andere vraag....iedereen (of de meesten) zeggen hier 'joh maak je niet druk laat hangen die vlaggetjes' maar wat nou als die regenpijp die pas geschilderd is schade heeft ervan?......Kan je er danvanuit gaan dat degene die dat opgehangen hebben ook die kosten op zich nemen?...Als dan het antwoordt nee zou zijn dan gingen die vlaggen er bij mij vandaag nog vanaf.
Of zeggen jullie dan joh maak je niet druk het is maar een regenpijp?
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Angelique  schreef op: 10-06-2014 10:54:44
mama van drie nee de raclame zegt dat saamhorig nl dat blijft een grote zeepbel maar is toch grappig zoals nl ineens oranje kleurt enz enz 
oke vlaggen aan mijn regenpijp zou ik zeker niet van gecharmeerd zijn zonder vragen maar zou er niet echt puntje van maken mits de kans op schade er is 
ik dnek dat als ik to was dat ik wellicht die vlaggen wel naar de paal zou verplaatsen 
ben neit iemand die zulke dingen snel zou doen 
ook geluids overlast enz nou dan ga ik binnen zitten deur dicht zeker als maar eenmalig is 

tja weet niet vind gewoon wle grappig hoe die oranje gekte ontstaat en ook ineens weer weg gaat 
en ja tuurlijk je kan kiezen er in mee te gaan of nietdat is ieder zijn eigen  keus ik zou er alleen geen buren ruzie over willen risceren 



BTW vlaggen voor mijn huis gaat niet lukken aangezien wij een achterhuis hebben maar die but vlaggen voor mijn huis zou ik niet waarderen alleen al door die kolere herrie die ze maken 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mikmvg  schreef op: 10-06-2014 11:02:11
aan de ene kant denk ik, waar maak je je druk om, maar aan de andere kant zou ik het absoluut niet waarderen als ze ongevraagd aan mijn huis zitten. Ikz ou het los halen en aan de lantaarnpaal doen en als buren daar wat van zeggen, gewoon aangeven (op een normale manier) dat je niks met voetbal hebt, je niet van die versiering houdt EN alles net geschilderd is, en vragen of ze volgende keer daar rekening mee  willen houden.
Net wat je zegt; niemand heeft er last van omdat je op een hoek zit, maar zelfs al zat je middenin een rijtje, dan nog hoeft je huis niet tegen je zin in versierd te worden.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Son  schreef op: 10-06-2014 11:18:39
ze hadden het idd even netjes moeten vragen..helemaal mee eens..

Maar jeetje wat maak je je druk. Je regenpijp

En het is toch geweldig die oranje toestanden ! Ik snap niet dat mensen zo anti zijn. Dat je niet van voetbal houdt, tuurlijk, prima, dat je zelf niet enthousiast wordt van deze weken oranjegekte, snap ik prima...maar om als een peuterpuber er tegenin te willen en zowat stampend van ellende het te haten..tsja...je hebt alleen je zelf er mee.... elkaar de hersens in slaan ? Dat doen de "zogenaamde" supporters van de nl clubs idd, die haten elkaar...maar zodra iedereen in oranje is, is iedereen elkaars vriend !!

Toen het wk in duitsland was in 2006, zijnwij een dag naar Stuttgart geweest toen nl moest voetballen. Man speelt in dweilorkest en we gingen met zn allen. Duizenden mensen (allemaal oranje!!!!) liepen daar rond en het was GEWELDIG !!! dweilorkest speelde allemaal holland nummers en het was een groot fest. Ik heb nog nooit zo'n mooi oranjefeest gezien. Het was zeer indrukwekkend.En het was allemaal alleen maar gezellig en leuk en geen wanklank.

Toen het EK in nl en belgie was, mochten wij naar de Arena voor NL -_ Frankrijk. Ook daar weer 1 groot feest ! Die fransen deden met de hollanders mee en andersom. Er werd van alles uitgewisseld. Echt te gek.
Het is dat het nu beetje ver weg is, anders had ik gezegd...ga naar de stad waar NL moet voetballen en maak het mee.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Annie  schreef op: 10-06-2014 11:23:13
Dat wat Son schrijft!
Het WK geeft mij echt een koningsdagsfeertje maar dan langer! Je kunt overal wel de negatieve kant van zien, maar daar krijg je alleen maar een pesthumeur van. Dus ik zou zeggen, geniet van de gezelligheid, het (kinderlijke) enthousiasme, en het Oranje gevoel! 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 10-06-2014 11:23:53
ze hadden het idd even moeten vragen dat is een feit..
maar kom op er zijn ergere dingen hoor. manlief wil de hele tijd vlaggetjes haha maar ja no money dus jammer voor hem.
en heb ook niks met voetbal maar ach ik doe gewoon lekker mee.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Annie  schreef op: 10-06-2014 11:26:57
Mama van Jurre, vlaggetjes zijn opzich niet zo duur, 70 cent heb je al een pakje voor. Misschien kun je anders samen met de kinderen voor vaderdag vlaggetjes maken van papier en een stuk touw.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 10-06-2014 11:32:41
ohy annie da komt wel goed helaas is zelf 70 euro cent momenteel te veel klinkt gek maar is wel zo...
komt goed ga een x snachts op pad nee hahahahaha a geintje 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Annie  schreef op: 10-06-2014 11:39:04
Misschien kun je de vlaggetjes bij TO gaan jatten, jij blij, zij blij 
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Jessiemv3  schreef op: 10-06-2014 11:47:50
Je kunt het ook zo zien: als ze jullie huis niet hadden versierd hadden jullie je misschien buitengesloten gevoeld in de straat. Misschien wilden ze dat voorkomen?
Probeer het van de positieve kant te bekijken. Ze hadden het misschien even moeten melden maar het is vast goed bedoeld.
Ik zou niet om een paar vlaggetjes het stempel 'zeikerd' willen krijgen.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Tess  schreef op: 10-06-2014 11:50:20
Wij gaan vanavond beginnen,geen idee of de buren meedoen. Ik zou me er ook niet druk over maken hoor. Heel eerlijk zou ik je wel als een zeur zien,maar ja...ook ik nben gek van voetbal.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Jo  schreef op: 10-06-2014 12:12:00
Ik heb geen vlaggetjes eigenlijk om de herrie, maar vind het wel gezellig staan alleen ons rijtje doet het nooit.
Zou het ook niet helemaal netjes vinden als het gewoon wordt opgehangen zonder even te vragen.
Ik zou het zelf nooit ergens ophangen zonder toestemming.
Ik ben overigens wel een oranje fan maar ben niet zo van het versieren
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
An  schreef op: 10-06-2014 12:15:42
Ik vind to helemaal geen zeur. Ik vind het raar dat iedereen het maar leuk moet vinden. Sowieso snap ik niet hoe je het in je hoofd haalt om zomaar aan andermans spullen te zitten, ook al is het "maar" een regenpijp. Maar goed, blijkbaar gelden als er voetbal is nog maar weing regels. Herrie en dom gelal tot 's avonds laat op straat. Dat zal dit keer helemaal hinderlijk worden omdat die wedstrijden zo laat beginnen.

Vlaggetjes in de straat ben ik sowieso niet blij mee, ze maken herrie en wij slapen met dit weer met het raam open. Niet echt bevoodelijk voor je nachtrust.
 
Quote
RE: vlaggen aan huis
Monica Mv 2  schreef op: 10-06-2014 12:23:01
Ik zou denken, kut dat wil ik eigenlijk helemaal niet. Maar ik zou niks zeggen want dan ben je idd denk ik wel een zeur.

Na het wk zou ik geduldig afwachten en een keer tussen neus en lippen laten vallen dat ik niks met voebal en versieren heb
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op vlaggen aan huis
Naam
Bericht