Menu
 

Topic:

klutzooi

Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 03-06-2014 11:51:59

zo dat is eruit
wederom dit jaar geen vakantiegeld vanmorgen gebeld en ja logisch uiteraard het moest gebruik worden voor de reserveringen want die waren allemaal op.
begrijp me niet verkeerd hoor maar baal er wel van had toch gehoopt op een extraatje 
maar goed kop omhoog borstje vooruit en gaan met de banana
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: klutzooi
Famke  schreef op: 07-06-2014 10:56:06
Armoede kun je op veel manieren zien,echt armoede is denk ik dat je nauwelijks te eten hebt voor je kinderen.
Maar het leven is tegenwoordig zo anders dan vroeger,als je niet op vakantie gaat of een dagje weg voelt een kind dat echt wel,ze komen misschien niks te kort maar het doet wel zeer dat vriendjes van alles leuks gaan doen en krijgen en zij  zelf niet.
Wij kunnen ook niet dagjes wel of even gezellig gaan shoppen. Gelukkig heb ik van een regeling gebruik kunnen maken en heeft mijn dochter nu een abbo op het buitenzwembad hier in het dorp.En mijn ouders nemen ons een weekje mee op vakantie in nl maar als dat er niet was geweest hadden we er thuis ook wat van moeten maken.
We gaan regelmatig even picknicken,te fietsen en vriendinnetjes komen om een nachtje in de achtertuin te kamperen.
We maken er wel wat van,mijn dochter komt niks te kort maar haar eerste keer ponypark slagharen van een jaar of twee  geleden heeft ze het nu nog over!
Ze is echt tevreden met alles wat ze wel krijgt,maar soms is een een echt dagje uit of vakantie toch wel even heel leuk. en zouden toch alle kinderen een keer mee moeten kunnen maken.

TO als ik me niet vergis moet hier ergens nog een heel klein tentje liggen waar net twee in kunnen slapen,als ik hem vind is het dan wat voor je jongens?
Dan stuur ik hem met alle liefde naar je toe.
 
Quote
RE: klutzooi
M&j  schreef op: 07-06-2014 12:32:58
@kees

Mijn dochter krijgt 30 euro kleedgeld per 4 weken sinds ze naar het VO gaat. Ze betaald daarvan haar bovenkleding; schoenen, jassen en ondergoed betalen wij nog. 
 
Quote
RE: klutzooi
Anne Mv 3  schreef op: 07-06-2014 12:52:45
Echte armoede is volgens mij als kinderen niet gezien worden door hun ouders; geen/weinig waardering, niet aangesproken worden op hun mogelijkheden, weinig/geen ruimte voor de eigenheid van het kind, weinig/geen keuzemogelijkheid voor het kind wat betreft invulling van (vrije) tijd, weinig/geen geduld met tekortkomingen

 
Quote
RE: klutzooi
M&j  schreef op: 07-06-2014 12:53:48
Er zijn idd verschillende soorten armoede, tekort aan middelen om jezelf, gezin en onderkomen goed te onderhouden maar ook het overschatten in waarde van spullen en geld.
Net als sis geef ik niks om geld, het is maar een middel. Ik geef zelf niks om merken qua kleding en schoenen, de kinderen heb ik er ook nog nooit over gehoort, die zijn helemaal niet zo met de buitenkant bezig.



 
Quote
RE: klutzooi
Ffanno  schreef op: 07-06-2014 14:10:38
Mijn kinderen weten wel degelijk dat niet alles kan omdat er geen geld voor is. Zo hebben we laatst op een rommelmarkt speelgoed verkocht waar ze niet meer meespeelden en met de opbrengst konden we naar de Efteling (had kortingskaarten van AH).

Sinds dit jaar heb ik een smartphone, puur omdat whatsapp gratis is en dit wel erg handig is. Verder gewoon prepaid want bellen en internetten (behalve Wifi) doe ik niet.

We hebben geen schulden, spaargeld op de rekening voor nood, maar het leven is gewoon duur en we moeten echt uitkijken wat we doen. Hou mijn hart vast als zoon wil gaan studeren, hier hebben we dus geen geld voor. Dus geld maakt het leven wel makkelijker ! Ik kan wel eens wakker liggen van rekeningen, dingen die vervangen moeten worden. We redden het allemaal uiteindelijk wel, maar spontaan iets doen als dierentuin, pretpark of indoorspeelparadijs kan niet.

Wij werken trouwens allebei (man fulltime, ik parttime)
 
Quote
RE: klutzooi
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 07-06-2014 18:21:02
wauw wat een reacties reageer vanaaf ff
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op klutzooi
Naam
Bericht