Menu
 

Topic:

klutzooi

Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 03-06-2014 11:51:59

zo dat is eruit
wederom dit jaar geen vakantiegeld vanmorgen gebeld en ja logisch uiteraard het moest gebruik worden voor de reserveringen want die waren allemaal op.
begrijp me niet verkeerd hoor maar baal er wel van had toch gehoopt op een extraatje 
maar goed kop omhoog borstje vooruit en gaan met de banana
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: klutzooi
Jolanda1974  schreef op: 03-06-2014 12:38:14
dan moeten wel alle kosten betaald zijn Sis.. en als het er niet is dan is het er niet. Hoe vervelend ook. 
 
Quote
RE: klutzooi
Bettie  schreef op: 03-06-2014 12:40:13
Maar als ik het goed begrijp houden ze het nu in de reservepot voor 'als'. Dan is het toch geen geld dat ze direct ergens voor nodig hebben? Dat er een reservepotj moet bestaan, snap ik. Maar ik begrijp dan niet dat er niet een keer bijv. € 50 uit die pot kan.
 
Quote
RE: klutzooi
Nala  schreef op: 03-06-2014 12:58:23
Reserveringen is over het algemeen voor bijv. Eigen risico, gem belastingen andere heffingen etc etc.
Niet als reserve zeg maar, maar ook voor lasten, dat moet natuurlijk ook betaald worden.

Wij hebben ook geen stuiver gezien van ons vakantiegeld, deel op de boedel en rest ter overbrugging van de dubbele huur.
Voor het verplicht verhuizen ook geen aanspraak kunnen doen op iets, betaald van het leefgeld.
Het valt soms echt niet mee, maar .....het einde komt wel in zicht, het is 3 jaar knokkem en op je tandvlees bijten maar daarna kan je met een hele wijze les op zak weer opnieuw beginnen, dat is ook veel waard.

Knuffel meis!!!
 
Quote
RE: klutzooi
Bettie  schreef op: 03-06-2014 13:02:03
OK Nala, dan begrijp ik beter hoe het zit.. (heb er 'gelukkig' geen verstand van maar respect voor hoe jullie het steeds weer doen.)
 
Quote
RE: klutzooi
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 03-06-2014 13:03:44
Wat balen! Zeker met kinderen
 
Quote
RE: klutzooi
Pacific  schreef op: 03-06-2014 13:25:22
Jeetje wat balen. Begrijp het wel, want ook dat moet betaald worden. Maar toch vind ik dat je met kinderen vlak voor de zomervakantie toch een extraatje mag krijgen. Al is het 100 euro van het vakantiegeld. Zodat je ook een keer ergens een ijsje kunt kopen, keertje zwembad oid.

In Nijmegen wonen toch je ouders met zwembad? Ik weet de foto's van vorig jaar nog wel, wat genoten jullie Waarom ben je daar dan al een jaar niet geweest?
 
Quote
RE: klutzooi
Mama Van Drie  schreef op: 03-06-2014 14:08:37
Welke wijze les leer je daarvan dan? Dat geldt toch niet voor diegene die buiten hun schuld om er zo voor te komen staan?

Ik heb er ook helemaal geen verstand van maar was wel benieuwd wat voor les je daaruit kan trekken dan.

Krijg je na het traject nog financiele begeleiding of dat niet?
 
Quote
RE: klutzooi
Nala  schreef op: 03-06-2014 14:27:12
Ik leer juist onwijs veel hoor.
En ook wij zijn niet geheel ( er zit altijd iets van eigen schuld bij nayuurlijk al is het maar een foute beslissing oid) door eigen schuld (baanverlies 2x en een arbeidsongeschiktheid )in de problemen gekomen.

Je leert nu veel meer te waarderen wat je wel hebt, ook wordt ik steeds handiger in en om het huis maar ook met boodschappen doen en eten koken.
Tuurlijk wat extra is fijn, heel fijn maar vaak is er in de omgeving ook wel van alles.
Stuk fietsen en dan picknicken zorgt ook al voor een middag plezier en hoeft niks extra te kosten.

Dit neem je allemaal mee voor de rest van je leven dus ook na de periode wsnp/msnp.
 
Quote
RE: klutzooi
Nelia  schreef op: 03-06-2014 14:36:59

Quote pacific:
Jeetje wat balen. Begrijp het wel, want ook dat moet betaald worden. Maar toch vind ik dat je met kinderen vlak voor de zomervakantie toch een extraatje mag krijgen. Al is het 100 euro van het vakantiegeld. Zodat je ook een keer ergens een ijsje kunt kopen, keertje zwembad oid.

In Nijmegen wonen toch je ouders met zwembad? Ik weet de foto's van vorig jaar nog wel, wat genoten jullie Waarom ben je daar dan al een jaar niet geweest?



Naar Nijmegen rijd je ook niet zomaar, enorme reiskosten waarvan ook eten of dat extra ijsje betaald kunnen worden.
 
Quote
RE: klutzooi
Claudia  schreef op: 03-06-2014 15:35:56
he gatsie meis, wat rot. Ook niks achter de hand zeker om iets kleins te doen in de vakantie? domme vraag waarsch ook..
Hoe oud zijn je kids ook alweer?


 
Quote
RE: klutzooi
Claudia  schreef op: 03-06-2014 15:37:09
hebben jullie trouwens waar jullie wonen geen stimuleringregeling? Dat is een bedrag dat je kan aanvragen om bijv sport/dagje zwemmen oid van te doen.
 
Quote
RE: klutzooi
Irma Mv T En B  schreef op: 03-06-2014 15:38:01
 
Quote
RE: klutzooi
Chantal31  schreef op: 03-06-2014 15:42:05

Quote Claudia:
hebben jullie trouwens waar jullie wonen geen stimuleringregeling? Dat is een bedrag dat je kan aanvragen om bijv sport/dagje zwemmen oid van te doen.


klopt hier hebben ze dat ook. Alleen moet je eerst de uitjes zelf betalen en dan kan je ze opgeven en dan pas krijg je een X bedrag gestort. Als je dus het geld al niet hebt word dat moeilijk. 

 
Quote
RE: klutzooi
Claudia  schreef op: 03-06-2014 15:44:09
ow voorheen was het hier dat het op de rekening gestort word, maar sinds dit jaar hebben ze een webshop..daar heb je verschillende rubrieken waaruit je kan kiezen..bijv zwembad, abbo voor  dierentuin, maar ook tegoedbonnen van bijv action/scapino...

Inderdaad is het wel heel lastig als je het eerst zelf moet betalen..het is juist voor mensen die het zelf niet kunnen :-S...beetje raar bij jullie!
 
Quote
RE: klutzooi
Chantal31  schreef op: 03-06-2014 15:47:53

Ja dat vind ik ook maar snap het ook wel. Er werd veel mee gefraudeerd, en nu moet je dus alles inleveren voordat ze gaan uit betalen. 


 

 
Quote
RE: klutzooi
Monica Mv 2  schreef op: 03-06-2014 15:50:08

Quote Nala:
Ik leer juist onwijs veel hoor. En ook wij zijn niet geheel ( er zit altijd iets van eigen schuld bij nayuurlijk al is het maar een foute beslissing oid) door eigen schuld (baanverlies 2x en een arbeidsongeschiktheid )in de problemen gekomen. Je leert nu veel meer te waarderen wat je wel hebt, ook wordt ik steeds handiger in en om het huis maar ook met boodschappen doen en eten koken. Tuurlijk wat extra is fijn, heel fijn maar vaak is er in de omgeving ook wel van alles. Stuk fietsen en dan picknicken zorgt ook al voor een middag plezier en hoeft niks extra te kosten. Dit neem je allemaal mee voor de rest van je leven dus ook na de periode wsnp/msnp.



Ik hoor dit wel vaker. Ook van mensen die ook financieel zo hebben gezeten. Zelfs ik heb daar veel van geleerd. Idd genieten van de kleine dingen. Het bos, picknicken. Ik zit tegenwoordig liever met een flesje drinken en wat lekkers op een bankje als op een terrassje.

Ik ben wel al weggeweest maar mijn man en mijn zoon niet. Dat gaat gewoon niet vanwege de gezondheid. Maar ik heb in ieder geval voor de kinderen nu geregeld dat ze naar de zorgboerderij kunnen. Kirsten gaat zelfs een weekje. En dan heb ik toch een beetje vakantie in eigen huis.

De supermarkten hebben nu mega veel goeie aanbiedingen. Als het niet kan, dan kan het niet. Maar ik probeer zo juist wat dingetjes in te slaan voor de vakantie.

Wij zitten weer een hele tijd in het rmd huis, en hebben behoorlijk wat tegenvallers financieel en dan merk ik dat ik juist probeer terug te vallen op de dingen die Nala al aangeeft.

Maar Veroch, dat je hoopte op wat extra's begrijp ik wel hoor. Daar mag je zeker van balen mar wat je zelf al zegt. Kop omhoog en gaan met die banaan
 
Quote
RE: klutzooi
Claudia  schreef op: 03-06-2014 15:52:25
ja idd...waarsch hebben ze daarom hier nu ook een webshop..wel jammer vond ik voor de mensen die het wel goed gebruiken. Zo kan je bijv een 2ehands fiets kopen via de site, maar die is 2x zo duur als via marktplaats. Op die manier heb je minder voordeel van de rekening, en zo nog meer voorbeelden te noemen.

Als je bijv een sport wil doen van het bedrag, dan betaalt de gemeente het desbetreffende bedrag aan de vereniging (en alleen aangesloten verenigingen) Schoolbijdrage, betaalt gemeente rechtstreeks aan de school.

Ik maak er ook gebruik van...maar vond het wel een behoorlijke drempel hoor...feit dat je met naam en dus ook je prive situatie dan overal bekend bent, op school weten ze het bijv ook nu. Maarja als ik er geen gebruik van maak dan snij ik mezelf ermee in de vingers.
Wel heb ik er begrip voor dat dit vooral is om misbruik te voorkomen.
 
Quote
RE: klutzooi
Claudia  schreef op: 03-06-2014 15:53:20
rekening=regeling..sorry...beetje afgeleid door 2 schreeuwende kids hier haha
 
Quote
RE: klutzooi
Mamajenti  schreef op: 03-06-2014 17:30:49
Heb je al aanspraak gemaakt op stichting leergeld voor een ondersteuning? Wie weet zijn daar ook mogelijkheden. En hier in tilburg heb je een meedoenregeling. Kan je pp 100 euro besteden aan een aantal dingen, maar ook bieb, zwemmen, dierentuin.

Ik wil best wat uitzoekwerk doen voor je, maar dan moet je dat wel willen, dus laat maar horen!
 
Quote
RE: klutzooi
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 03-06-2014 17:34:10
ja nee er kom,t te weinig binnen op het moment dus ze moeten dit gaan gebruiken het kan zelf ook zo zijn dat ze in juli de kinderbijslag gaan eisen. maar goed dat zie ik dan wel weer.
en idd je leert van het kleine te genieten heeft even bij me geduurd hoor maar ik probeer het echt.
idd naar nijmegen echt zei het vandaag nog tegen n weet je al hoelang we niet bij mijn familie zijn geweest gewoon in juli een jaar. ja en de reden is als je 37 euro per week krijgt dan gebruik je dat niet voor bezine he
ach komt heus goed ben momenteel ook m,et mezelf aan het werk en vandaag hebben we pmto gehad voor de nieuwsgierigen onder ons www.pmto.nl
en ja ze mogen het allemaal innemen.
maar goed ik blijf positief want vorige week ja heb een surrogaatzusje hier tel die heeft jurre gewoon nw schoenen gegeven en ilse ik ben haar nickname kwijt die kwam mij gewoonweg 2 weken geleden redden met boodschapjes dus als ik jullie allemaal niet had heel eerlijk denk dat ja weet niet. wil ff zeggen ik hou van jullie echt...
 
Quote
RE: klutzooi
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 03-06-2014 17:36:46
mamajenti ik ga je zoiezo bellen 
 
Quote
RE: klutzooi
Truuske  schreef op: 03-06-2014 18:18:37
Kunnen je ouders jullie niet een keer halen en brengen dan?
En heb je misschien een tentje, kunnen de kinderen in de tuin
 
Quote
RE: klutzooi
Truuske  schreef op: 03-06-2014 18:19:29
Kamperen
 
Quote
RE: klutzooi
Telmvbsb  schreef op: 03-06-2014 19:05:43
Vind ik NIET leuk,weet even niet wat nog meer te zeggen.
 
Quote
RE: klutzooi
Mamajenti  schreef op: 03-06-2014 19:12:23
Heb je de bredapas? Ben je al lid van de stichting Help ons Helpen? Dat is de voormalige weggeefwinkel.

Vind het eigenlijk best wel stom hoe breda het heeft geregeld. Je krijgt op heel veel korting, maar dan moet je dus nog steeds zelf betalen grrr. Lekkere regeling voor mensenzonder geld
 
Quote
RE: klutzooi
Bepje  schreef op: 03-06-2014 21:38:19
 
Quote
RE: klutzooi
Pacific  schreef op: 03-06-2014 21:45:27
Ik vroeg dat, omdat ik je wel met de kinderen van Breda naar Nijmegen wil brengen in de zomervakantie
 
Quote
RE: klutzooi
Jolanda1974  schreef op: 04-06-2014 14:40:59
Wat ontzettend lief Pacific 
 
Quote
RE: klutzooi
Famke  schreef op: 04-06-2014 14:54:09
Wauw wat lief van je pacific!
 
Quote
RE: klutzooi
Mvi  schreef op: 04-06-2014 20:34:06
ik merk wel, niet lullig bedoeld hoor, maar dat juist in gezinnen waar geldproblemen zijn het zo de gewoonte is om heeel veel naar overdekte speeltuinen, pretparken, vakantie parken ed te gaan. of dat dat gezien wordt als noodzakelijke behoefte eens in de zoveel tijd. hier een meer dan gemiddeld inkomen maar het vermaak bestaat bij ons uit chillen in de achtertuin in de zomer met een opblaasbad, picknicken in het park, diepvriesijsjes van de aldi en 2 weken per jaar kamperen. niks pretpark en als dat al geburd doen opa en oma dat. Wij geven er geen fluit om en wij hebben de rust om met de kinderen en de straatkinderen te relaxen en te genieten. Ik heb niks met centerparks en het overdekte plaze tiki bad gebeuren, vindt het volk wat daar rondloopt echt verschrikkelijk. soms pakken we een bungalows aanbieding droomparken weekendje 100 euro maar ook maar 1x per jaar. blij zijn met weinig en spaarzaam zijn en genieten van kleine dingen, is veeel belangrijker.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op klutzooi
Naam
Bericht