Menu
 

Topic:

Hoe lossen jullie dit op: buren

Onderkoffer  schreef op: 23-05-2014 12:27:14

Wij moeten de bak boven de voordeur vervangen (zo'n overkapping) deze hebben wij samen met de buren.
Nu kan dit heel goedkoop (bevestiging aan muur is nog goed) alleen de buren doen alles in 1 keer goed (geef ze eens ongelijk). Maar dat gaat ons een paar honderd euro kosten.
Punt is simpel: wij hebben dat geld niet. Als we dat dus zouden moeten doen moeten we dus lenen van familie ofzo, maar als ik heel eerlijk ben wil ik dat niet (gaat het om geld voor medicijnen dan vind ik het wat anders).

Maar hoe los je dit nou op? Het kan dus voor een paar jaar vernieuwd worden tegen een kleine prijs. Ook lastig maar dan is het gebeurd (het hangt nu scheef), maar zij willen het heel graag echt in 1 keer goed. Buurman zegt wel dat het goedkoop aan materialen kan komen maar dan nog is het gewoon helaas te duur...


Dit vind ik zulke lastige dingen. 

Hoe los je dit nou het beste op... We kunnen absoluut geen schulden verder maken want daar gaan we niet uitkomen

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Mama Van Drie  schreef op: 23-05-2014 13:44:07
Oke....lees net dat het uiterlijk niet anders is, trespa ken ik wel ja, dat is onderhousvrij ook , wat is het nu voor materiaal dan?
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Onderkoffer  schreef op: 23-05-2014 13:50:29
precies hetzelfde model (voor het straatbeeld ook het mooiste), beter materiaal.

Ik koop vaak van die zakjes saus e.d. wat bloem in huis, melk op voorraad. Eieren krijg ik van een vriendin.

in zo'n week leven we niet heel gezond ;-) maar dan idd gewoon pakkekoeken, een keer zelf patat bakken (erg goedkoop), een keer spagetti met saus en een gekookt ei erbij bijvoorbeeld.

geld gebruik ik dan vooral voor brood, en waar mogelijk wat fruit.
Dat was eind vorig jaar (augustus tot december) een paar keer zo, vanaf januari gelukkig niet meer gehad.
Had dus gelukkig wel dingen in de kast staan, anders zou het idd niet lukken.
Oh en groente bij de boer is heel goedkoop, dat scheelt hoor. 25 cent voor rodekool, 25 cent voor boerenkool enzovoort.

Kozijnen lopen idd wat achter. De schutting die ze tussen ons in wilden wilden ze ook van beter hout, dus daar hebben we aan meegewerkt (anders werd hun achtertuin zo raar met 2 soorten hout). Maar daar is het een jaar aan op gegaan. En we hebben wat medische tegenslagen gehad een paar keer, voornamelijk mijn tanden. 20 procent moet ik telkens zelf betalen maar dat loopt flink op elke keer. Dus boven is nog niet aan de beurt geweest, onder moet alweer opnieuw.
Dat kozijn (van een raam wat open kan) moet vervangen worden, bij de rest zijn het plekken. Dit was eerst niet zichtbaar, viel ineens een stuk uit. Zaten wespen oid in  Bij de badkamer hebben we nou gedaan, maar het opvullen alleen al kost iets van 75 euro voor die plekken. Dure grapjes. 


 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Beibi  schreef op: 23-05-2014 13:57:18
Je schrijft dat het geld er niet is, dat je moet kijken hoe je andere rekeningen kunt betalen, ik zou dus echt nooit voor een dure oplossing gaan als er ook een voordeligere is.
Lastig hoor als je je situatie naar anderen niet duidelijk kunt krijgen. 
Sterkte
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Suus  schreef op: 23-05-2014 14:09:21

Quote mama van drie:
Oke....lees net dat het uiterlijk niet anders is, trespa ken ik wel ja, dat is onderhousvrij ook , wat is het nu voor materiaal dan?




dat vind ik ook, bij het vervangen hoeft het niet het duurst te zijn. Door de haken die je noemde begreep ik dat je meer wilde repareren dan echt vervangen.
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Kim Mv Sem  schreef op: 23-05-2014 14:24:02

Meis, steek je eigen niet in de schulden voor zo'n overkapping!!!
Wat niet kan kan niet....


 

 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Onderkoffer  schreef op: 23-05-2014 14:28:20
Repareren is geen optie, er moet echt vervangen worden. Goedkopere optie is voor ons haalbaar, halen we van het budget af van de kozijnen en laten het beste kozijn(en) voor wat het is.

Durf het zo niet te zeggen welk materiaal nu. Stond bij dat het 10 jaar meeging, maar wat zegt dat he? Want de bakken die er nu hangen zijn van hetzelfde materiaal volgens mijn man (zelfde materiaal als de goedkope optie) en hangen al minimaal 20 jaar (bij voorgaande bewoners niet vervangen). Laatste jaar wordt het echt minder (wel onderhoud aan gehad, keer schuren en opnieuw verven enzovoort). Alleen staat er officieel 10 jaar voor. Trespa zal waarschijnlijk veeeeeeeeeeeeeel langer meekunnen dan wat ze er voor geven, maar je gaat denk ik veilig zitten met een tijd eraan geven.
Zoals de buurman het omschreef klonk het als super materiaal. Volgens hem hoef je het enkel met een doekje af te nemen. Tja, klinkt heel aantrekkelijk, eerlijk is eerlijk.

En dat ik nou kon zeggen: poeh, wat duur. Dat is dus het lastige. Voor wat je er voor krijgt is het zeker niet duur, daarin begrijp ik ze ook heel goed. Alleen voor ons niet te betalen op dit moment.

Weet je, ik ben dus echt gelukkig met minimaal geld. Ik leef er heel wel bij. Ik wordt snel hebberig als ik meer heb en vind dat een nare eigenschap  Maar dit zijn de momenten dat ik toch net dat ene boompje in mijn achtertuin wilde.

En nogmaals: mijn buren zijn echt beste mensen. Kan er prima mee kletsen. Niets geen bullebakken en het is ook niet dat ze ons dit opdringen en negatieve zin.
Volgensmij is vooral het punt dat zij gewoon echt heel graag willen en alle voordelen zien en zich niet goed kunnen inleven in onze financiele situatie, en dat wij even geen mogelijkheden zien (die mogelijk toch ergens zijn) het geld gewoon niet hebben en ons moeilijk kunnen inleven in hun situatie waar je het gewoon even doet.

Ik snap dat ze ons willen overtuigen dat dit de beste optie is. Vanuit het ene punt zie ik ook dat het de beste optie is (materieel en financieel gezien over langere tijd) maar dan moet het geld er wel zijn...
Tegelijkertijd wil ik hun niet in de weg zitten omdat ze alles in 1 keer mooi willen doen (daarom snap ik deels Suus ook wel weer hoewel het mij ook raakt) waardoor ze klaar zijn, maar waar laat dat ons?
Moet je zover gaan met iemand een perfect huis te gunnen dat je eigen gezin er aan onderdoor gaat? Wat zijn daarin de verantwoordelijkheden naar elkaar toe als je in een rijtje hoort... (gewoon serieus ter overdenking, niet te snel zijn in: kan ik niet betalen DUS doe het gewoon niet...) 


 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Bettie  schreef op: 23-05-2014 14:30:45
Voordat ik mezelf in de schulden ging steken voor de buren  . Het spijt me maar mijn kinderen gaan qua eten en kleding toch echt voor.

Wat ikzelf zou doen:


  • buren op de koffie vragen om dit te bespreken

  • tijdens gesprek heel duidelijk aangeven dat jullie alleen mee willen én kunnen werken aan de goedkope oplossing

  • elk argument van de buren aanhoren (desnoods opschrijven) en die vervolgens weerleggen met de opmerking "natuurlijk hebben jullie helemaal gelijk maar wij moeten denken aan onze kinderen. Dat zij te eten krijgen is 100000x belangrijker dan de overkapping van de deur. Meewerken aan jullie oplossing betekent letterlijk dat mijn kinderen over langere periode onvoldoende te eten krijgen én dat wil ik zeker voorkomen.

  • Blijven zij bij hun standpunt dan nogmaals duidelijk aangeven dat je jullie gedeelte van de goedkope oplossing wilt betalen en dat de rest van de kosten dan voor hen zijn.

 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Suus  schreef op: 23-05-2014 14:34:13
Je zou wel kunnen kijken of de constructie 1 geheel kan zijn en jullie boekdelen hout en die van hun trespa. Ik ken de situatie niet dus weet niet of dat kan
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Onderkoffer  schreef op: 23-05-2014 14:39:49
Nee we kunnen het niet delen... Voorlangs moet 1 lange plank van de buren naar ons toe. Het zijn van die bakken zoals hieronder maar dan 1 geheel met 2 voordeuren eronder. Dus gewoon een keer zo breed. Het spul waar het aan hangt/ vastzit aan de muur is nog oke, dus hoeft niet vervangen te worden. Principe moet dus verder zo blijven.

 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Xsara  schreef op: 23-05-2014 15:31:00
tja, als ik je situatie nu zo lees, van 10 euro boodschappen dan zou ik gewoon heel duidelijk zijn.. ik heb het helemaal niet! als ik wat zou betalen dan de rekeningen die liggen en daarna misschien wat extra's voor de kinderen ipv een mooie bak boven de deur. misschien kan hij wel opgeknapt worden voor een paar tientjes. want anders is het schone schijn van buiten en thuis geen droog brood te vreten.. dat lijkt me niet de bedoeling..

en je opmerking over "geen uitkering, dus gelukkig" sommige mensen met een uitkering hebben het breder dan jullie want die hebben geen tandartskosten, kosten aan een eigen huis enz. dus die vlieger gaat niet op!
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Jc  schreef op: 23-05-2014 15:37:32

Quote xsara:
en je opmerking over "geen uitkering, dus gelukkig" sommige mensen met een uitkering hebben het breder dan jullie want die hebben geen tandartskosten, kosten aan een eigen huis enz. dus die vlieger gaat niet op!



Ik denk toch dat ze wel gelukkig is omdat ze van niemand financieel afhankelijk is en alles tot nu toe nog zelf kan oplossen en betalen...
Ik vind dat persoonlijk echt heel knap!

Heb je je buren al verteld dat je boodschappen doet van 10 euro per week, die kwam bij mij namelijk behoorlijk binnen! Als het ze dan nog niet duidelijk is....
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Onderkoffer  schreef op: 23-05-2014 15:37:37

Dat was eind vorig jaar, ook de medische rekeningen dat we soms vrijwel niets hadden te besteden.
Daar zijn we nu net weer bovenop gekrabbelt, deze maanden nog geen 1 keer zo weinig gehad en kan gewoon brood en fruit halen, dus dat is voorbij, maar wil er niet eer naar terug ;-)

Persoonlijk ben ik wel blij dati k geen uitkering heb. Want ik heb ervaren bij mensen die het wel hebben dat ze zich er niet geheel prettig bij voelen, dat ze liever zelf rondkomen. En ik kan mij dat gevoel voorstellen.


het is zo goed dat uitkeringen bestaan, en zo terecht dan mensen het krijgen wanneer het nodig is, maar red je het zonder, dan voelt dat volgensmij nog het meest prettig. (dan maar wat minder)

Wil de bak wel vervangen, het moet in 1 keer, stukje verantwoordelijkheid ook naar de buren toe, en dan is dat voor ons ook eerst weer klaar. Man en buurman hebben gekeken en het is niet meer te repareren (rotting e.d.)

Kinderen hebben niets extra's nodig. Die zijn tevreden en gelukkig en komen gelukkig niets tekort! (mede dankzij mensen hier die hebben gegeven, mijn kinderen lopen er prachtig bij!)

 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Minou  schreef op: 23-05-2014 15:44:06
Ik snap jou lieffie en ook de buren.

zij willen ( ook omdat het gewoon kan bij hun) het beste van het beste en er dan vanaf zijn en dan is het jammer dat de buren ( jullie dus) dat niet kunnen financieel.

als wij jullie buren waren, hadden we ( als we zoveel centen hadden hihi) het gewoon gedaan en jullie laten betalen naar rato.


enige wat ik nog kan bedenken, maar dat is al gezegd, praten met de buren
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Marjolein852  schreef op: 23-05-2014 15:55:49
Meis, wat een nare situatie! Ik heb geen oplossing voor je, anders dan wat al genoemd is:
-Goedkopere uitvoering
-Buren schieten voor en je betaald in delen terug


Toch.. Hoe doen jullie toekomstig onderhoud? Ik begrijp dat je al met kozijnen bezig bent? Heb je geen spaarpotje voor onderhoud huis?

Zelf maken we een x bedrag naar een spaarrekening voor het huis per maand over. Mocht er dan een keer onverwacht onderhoud zijn, zit er geld in de pot. Daarbij hebben we een onderhoudsplan voor het huis.

Hoe zit het met werk? Werken jullie allebei? Misschien iets meer gaan werken? (roep maar wat)




 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Anne Mv 3  schreef op: 23-05-2014 20:00:23
Je kunt eventeel nog voorstellen dat jullie het onderhoud (het werk, niet de kosten) voor je rekening nemen.
Ik kan me voorstellen dat zij Trespa willen zodat ze niet meer hoeven te verven, voor jullie is dat niet betaalbaar en zo kun je hen ook wat tegemoet komen zodat zij er niet het werk van hebben.

Lastige situatie! maar wat niet kan, kan niet!
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Bepje  schreef op: 23-05-2014 20:07:48
Daar zeg je wel zoiets, geen uitkering, maar als jullie onder het minimum zitten heb je mogelijk wel recht op bijstand al is dat tijdelijk. Je kunt informeren bij de gemeente. Heb je ook al eens aan de voedselbank gedacht ? 
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Mama Van Drie  schreef op: 23-05-2014 20:10:21
Wat zijn de kosten op de goedkopere manier? zit daar veel verschil in?

 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Onderkoffer  schreef op: 23-05-2014 21:12:40
Het verschil in kosten is tussen de 200 en 250 euro.

Nee hoor, wij zitten zeker niet onder het minimum! Op zich is ons inkomen helemaal niet zo gek, alleen heb ik tijdelijk mijn medicijnen moeten hebben omdat ik erge pijn had (longen) en dath eeft er financieel ingehakt, heb ik erg veel tandproblemen de laatste tijd en is het bij de verzekering zo dat je 20 procent zelf moet betalen (loopt op tot 80 tot 100 euro per behandeling, zat er gemiddeld 3 kaar in de 2 maand en dati s nu nog bezig) en door ziekte van mijn man ging de onregelmatigheid eraf en dat is per maand rond de 300 euro minder, wat tegen de 1000 euro minder liep in 3 a 4 maand.
We komen normaal rond, kunnen soms wat aan de kant zetten, nu hebben we alles leeg moeten trekken.

Heb volgensmij overal op op gesolliciteerd in de omgeving, je krijgt hier niets. Hier zijn de schoonmaakbanen e.d. voor de polen, en voor heel veel andere dingen ben ik of te oud, of geen ervaring.
Studeer wel (kost ook wat, maar ik ben al zo ver!! Dat kan en wil ik echt niet opgeven, want dit is mijn enige kans op een financieel betere toekomst).
Heb 2 baantjes momenteel naast de studie, beide vrijwillig. Voor de een krijg ik vrijwilligersloon, met de ander heb ik een regeling dat ik een paar weken werk en dan wrodt een cursus voor mijn studie die ik niet kon betalen vergoed. Echt super!

Nu weten velen vast wie ik ben, geeft ook niet maar noem mijn naam hier niet.

Ik heb besloten binnenkort nog maar eens een bakkie te doen met de buurvrouw. Net nog weer met man erover gehad en die zegt ook, als ze het echt perse willen gaan we een constructie verzinnen dat we er wel 2 bakken van kunnen maken. Moet niet onmogelijk zijn. Voor het oog niet heel erg mooi, maar dan heb je beide wel een nieuwe die weer stevig is, en jaag je elkaar niet op kosten of op werk/ onderhoud.

Normaal zouden we het ergens vandaan kunnen halen, maar na de zomervakantie gaan we er nog weer flink op achteruit. Om er uiteindelijk beter uit te komen moeten we even door. Maar ik zie die bakken ook geen 2 jaar meer hangen... 

Oooh wat lastig :-( Het boeit mij niet dat het andere bakken worden, maar vind het wel jammer dat we niet gewoon oke kunnen zeggen zodat het daarna ook klaar is. Snap hun punt/ moeite ook wel waardoor ze blijven proberen.
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Inky69  schreef op: 23-05-2014 21:47:43
En als je de bakken nu helemaal weglaat?
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Deborah  schreef op: 24-05-2014 10:18:18
Wat je niet hebt, kun je ook niet opmaken. Heel vervelend voor de buren. Zolang jullie oplossing net zo netjes is, maakt het toch niks uit?
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Wanouk  schreef op: 24-05-2014 10:57:19
Ik vind het erg dwingend van je buren om steeds tegenargumenten te hebben.
Als jullie het geld niet hebben, dan heb je het niet, klaar.

Het is toch van de zotte dat mensen verwachten dat jullie je in de schulden steken vanwege een duurdere overkapping, terwijl het prima opgelost kan worden met een goedkopere uitvoering?
Dat is in mijn ogen erg krom. 
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Isabelle  schreef op: 24-05-2014 11:43:47
Volgens mij bedoelt ze per gezin 200 euro extra. Dus dat zou dan betekenen 400 extra voor de buren.

Ik zou idd nogmaals langsgaan bij de buren. En je goed voorbereiden op het gesprek. Geef goed en duidelijk aan wat je wilt en kunt.
En laat geen ruimte over voor de duurdere optie. Wees duidelijk. Ik zou bijv. aangeven dat je langskomt om het nogmaals over de overkapping te hebben. Omdat jullie er nog al mee in je maag zitten. Dat je het vervelend vindt voor hen omdat ze graag voor de duurdere optie gaan. Maar dat dit voor jullie absoluut niet mogelijk is. Geef aan wat voor jullie wel mogelijk is. Bijv. voor beide de goedkope optie of idd 2 bakken van een ander materiaal. Hoewel dit uiterlijk misschien niet mooier is. Dus de goedkopere optie is wat jullie betreft de beste en fijnste optie. 

Geef ook duidelijk aan dat je hun standpunt begrijpt. Maar dat het voor jullie niet mogelijk is. Neem zelf het iniatief en laat je niet in een hoekje duwen met allerlei mooie voorbeelden van Trespa. Natuurlijk is de duurdere optie beter. Maar niet mogelijk, dus laat deze optie rusten en geef dit duidelijk aan. Draai de situatie om en geef hen de opties, die volgens jullie mogelijk zijn. En laat vervolgens je buren een keuze maken en erop terugkomen.

Voor jullie is de keuze helaas al gemaakt. Aangezien je alleen de goedkopere optie kunt betalen. Ga je dus ook niet in bochten wringen om een andere optie te verzinnen. Die voor jullie duurder is.
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Mrtj  schreef op: 24-05-2014 12:02:42
Jij voelt je lullig naar de buren toe lijkt me. Maar eerlijk gezegd vind ik he van de buren lullig naar jullie toe. Als zij voldoende geld hebben, dan willen ze betere materialen. Okee, daar kan ik in komen. Maar wat is dan het probleem om die betere materialen over 10 jaar te plaatsen ipv nu? Dat gaat waarschijnlijk om dubbel werk en dubbele kosten. En dat willen zij blijkbaar niet. Tja....
Het is niet zo dat jij de kantjes ervanaf loopt qua verplichting, want je bent bereid het probleem voor 10 jaar op te lossen.
Als het geld er niet is, dan is het geld er niet. Hebben zij geen zin in dubbel werk (en wel voldoende geld), dan kunnen ze ervoor kiezen om dat duurdere materiaal op HUN kosten aan te schaffen. Ik vind het niet meer dan redelijk, gegeven de situatie.

 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Anne Mv 3  schreef op: 24-05-2014 12:33:23
Ik denk dat de buren zich gewoon niet voor kunnen stellen dat jullie hier geen geld voor hebben.
Voor veel mensen is dat namelijk écht een 'ver van mijn bed schow'.
Ze zien bijvoorbeeld dat je kinderen netjes gekleed zijn, dat er een auto voor de deur staat , enzovoort...
Dan denken mensen echt dat je het geld er niet vor over hebt, i.p.v. dat je het geld simpelweg niet hebt.

Noem nadrukkelijk dat het geen onwil maar onvermogen is...
Suc6! Komt vast goed toch, als je altijd goed contact hebt
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Liefje  schreef op: 24-05-2014 13:21:43
Ik zou dan gewoon heel duidelijk zeggen hoeveel geld ik WEL te besteden heb en zeggen dat ze dat kunnen krijgen en het aan hun is wat ze zelf willen
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Mafkees  schreef op: 24-05-2014 13:26:11

Quote Smvn&d:
maar als hun genoeg geld hebben om alles maar zomaar te kunnen doen, waarom betalen hun die 200 verschil dan niet, dat is 100 per persoon, dus dat is voor hun MAAR 100 euro extra... Voor jullie is er geen spraken van een maar.. voor jullie is het een verschil tussen eten of niet eten.



ik snap je gedachtengang Sis, maar dit vind ik ook niet helemaal eerlijk.
De buren hebben het voor elkaar. En willen hun boeltje in orde maken.
En kiezen voor een duurzaam iets. dat is verstandig.

TO heefft het geld niet. Kan ik oerstom vinden....Een eigen huis kost geld.
Want als nu de overkapping naar beneden lazert zul je ook wat moeten, als je dakraam begint te lekken zul je ook nu direct in actie moeten komen.
Mindere tijden kennen we allemaal.

Ik neem aan dat deze overkapping niet geheel onverwachts komt.....

Ik denk dat je echt nog eens om de tafel hebt en aan moet geven wat jullie kunnen bekostigen.
En snel een plan van aanpak maken qua financien meid! scheelt een hoop zorgen denk ik
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Mama Van Drie  schreef op: 24-05-2014 13:41:22
Anne je zegt dat het voor veel mensen een ver van hun bed show is, dat is misschien zo maar als je een koopwoning hebt dan weet je dat je daar ook onderhoudt aan moet uitvoeren.
Kozijnen waar gaten in vallenbetekent dat er al heel lange tijd geen onderhoudt is uitgevoerd, dat kost dan uiteindelijk meer geld en tijd vaak.

Zoals mafkees al zegt deze overkapping komt vast niet geheel onverwachts.

Maar......de andere kant van het verhaal is dat TO best bereidt is om de minder duurzame oplossing te doen, ik vind 10 jaar best nog een lange tijd overigens en wellicht gaat het nog wel langer als 10 jaar mee ook, dat de buren hun 'poot'  stijf houden bij het Trespa verhaal is jammer want eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe je daarin elkaar tegemoed kan komen, ik denk dat je de oplossing moet kiezen van degene die het minst bij kan dragen.

Als ik goed met mijn buren zou zijn dan zou het me geen drol uitmaken denk ik, ik vind dat Trespa niet eens zo heel mooi ( of heb je dat in allerlei kleuren ook?).....wij hebben een dakje boven de deur, geen idee van welk materiaal maar is meegeschilderd in de kleur van de kozijnen, is net zo netjes.
Maar ik zou mijn buren dus tegemoed komen.

Het enige wat je kan doen is duidelijk maken dat het geen onwil is maar onvermogen zoals iemand al zei hier.
En ik zou absoluut niet krom gaan liggen voor een dak boven m'n voordeur.

 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Judith  schreef op: 24-05-2014 16:30:50
Ik vind het wel een beetje kort door de bocht om het oerstom te vinden dat TO geen buffer heeft. 
Er is de laatste jaren bij de nederlandse huishoudens zo veel gebeurt dat het echt een luxe is om nog een grote buffer te hebben.
De buffer die ze hadden is al op gegaan aan andere nodige problemen. En ze schrijft zelf al dat ze erg veel aan het solliciteren is. Want  haar vaste financien vallen weg. door langduurige ziekte en alles.
Dus volgens mij is ze al heel erg haar best aan het doen om weer een buffer te krijgen. 

En het is nu eenmaal zo dat wanneer je buren hebt je ook samen tot een oplossing moet komen en als de ene minder geld heeft dan de ander zul je genoegen moeten nemen met het mindere (in dit geval een goede oplossing) of zelf de extra's betalen. 
Zo hadden wij dat een aantal jaren geleden ook. Een appartement en het dak was lek. dat valt onder een gezamelijke kostenpost. Dak heb je alleemaal nodig. Maar buren hadden echt het geld niet. Dus hoe jammer ook voor ons. Wij hadden het het meeste nodig anders geen droog huis. Dus hebben wij het bekostigd. Dat is een keuze die wij toen gemaakt hebben. 
 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Onderkoffer  schreef op: 24-05-2014 22:09:45

Mafkees, ik snap dat jij het oerstom kan vinden.

Mijn man heeft 2 keer een burnout gehad, daardoor hebben wij 2 keer ongeveer 10 maanden onregelmatigheid misgelopen. Dat is per maand ongeveer 300 tot 400 euro. Daarbij zijn de subsidies eraf gehaald, waardoor wij ook 300 euro minder krijgen per maand.
Dat laatste hadden wij bij het kopen van een huis ingecalculeerd, maar ik heb er geen rekening mee gehouden dat mijn man misschien wel een burnout zou krijgen. Je kunt niet met alles rekening houden, anders kun je niet eens meer huren.
Daarbij was huren voor ons niet te betalen, en was dit de beste optie. 

Leven gaat niet altijd over rozen, dat weet jij ook. En soms kun je flinke tegenslagen hebben. Maar deze hebben wij allemaal overwonnen. Door ziekte van mijn zoon heb ik de eerste jaren niet kunnen werken, de mogelijkheid krijg ik nu weer en ik ben dus gaan studeren op eigen kosten (want je krijgt geen opvang vergoed, geen studie vergoed enzovoort) omdat ik nergens wordt aangenomen (niet de juiste papieren of ik ben te oud).

Jij mag het oerstom vinden, ik ben er persoonlijk heel trots op hoe we dit allemaal hebben overwonnen. Hoe we nu vechten voor een betere toekomst. Tegelijkertijd, jou kennende, bedoel je dit ook helemaal niet gemeen of verkeerd. En ik snap je gevoel er helemaal bij. Maar soms heb je het even zelf niet in handen.


En die buffer? Die kan me helemaal niets schelen. Heel fijn als ik hem zou hebben, maar een buffer kan (zoals bij ons) opraken. En nu moeten we even door om er weer op vooruit te gaan.

Voor de anderen: ik ben er echt van overtuigd dat de buren het niet verkeerd bedoelen, het is gewoon een grote wens, en dat kan ik ze niet kwalijk nemen. Hoe lekker is het om het onderhoudsvrij te hebben...
Ik denk dat ik het beste met de buurvrouw alleen even kan praten, is toch anders als met de mannen. Wie weet dat zij daarna weer verder kan praten...

Vind het wel super hoe jullie meedenken, bedankt voor alle reacties! 


 


Blijft een lastig iets, dat geld.

 
Quote
RE: Hoe lossen jullie dit op: buren
Minou  schreef op: 24-05-2014 22:53:51
 lieffie, weet nu helemaal zeker wie je bent


maar lastig is het wel



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Hoe lossen jullie dit op: buren
Naam
Bericht