Menu
 

Topic:

Waarom speen vaak een discussiepunt?

Monique  schreef op: 05-05-2014 19:05:14

Goedenavond,
Ik heb even een vraagje, waarom is een speen (tut zoals wij hier zeggen) vaak een discussiepunt?
Dit vraag ik omdat mijn 3 zoontjes van 3, 5 en 8 nog een knuffel hebben met een tut eraan, ik vind het prima omdat aan hun gebit niets te zien is en het voor hun een stukje troost is. Maar tegenwoordig hoor ik om mij heen heel veel mensen die weerstant hebben tegen een tut en moet ik vaak de discussie aan gaan met mensen die vinden dat MIJN twee oudste geen tut meer "mogen" hebben. Ik denk dan gelijk wat is je probleem / bemoei je met je eigen zaken . Maar vraag me toch af waarom het zo'n discussie punt is
Groetjes,
Monique


Joep (8jr) Robin (5jr) Jasper (3jr)

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Waarom speen vaak een discussiepunt?
Monica Mv 2  schreef op: 06-05-2014 15:07:57
Welkom Linda

Om bij het onderwerp te blijven. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. En een kind wat geestelijk iets mankeert en nog een speen heeft wil ik wel begrijpen.

Maar een normaal kind qua verstand wat ouder als 5 is en nog een speen heeft, dat vind ik echt niet uitzien. Sorry. Je ziet het steeds meer, kinderen ouder als 4/5 jaar met een speen. Ik heb daar wel een mening over maar die hou ik maar beter voor mezelf
 
Quote
RE: Waarom speen vaak een discussiepunt?
Mamavanbennie  schreef op: 06-05-2014 15:19:48
Ik ben blij dat jullie mij eindelijk serieus nemen.
ik zal straks mijn vragen even onder een nieuw topic posten.

gr Linda
 
Quote
RE: Waarom speen vaak een discussiepunt?
Lisje  schreef op: 06-05-2014 17:23:22
Voor zulke kinderen een tut met speen?? Vind ik wel raar ja. Maar als jij het goed vind wie ben ik dan. Op een goed moment zullen ze je wel uitlachen als je er mee aan komt! Persoonlijk zou ik mijn geld beter besteden. En een kind krijgt geen lijdensweg als jij die speen wegneemt, snap niet dat zoveel moeders daar zo bang voor zijn. Je kind is toch niet de baas, nee jij en spenen zijn voor babies. Ze zijn zo van die gewoonte (wat dat is wat het is, een gewoonte!) AF. Net als die zuigflessen waar sommige kleuters nog mee mogen lopen, hilarisch!
 
Quote
RE: Waarom speen vaak een discussiepunt?
Jessiemv3  schreef op: 06-05-2014 17:44:01
Mijn dochter is bijna vier jaar en ja, zij heeft nog een speentje 'snachts.
Het is haar troost en als ze moe is vindt ze het heerlijk. Als zij het fijn vindt is het toch prima? 
Mijn jongens hadden op die leeftijd ook nog een speentje met slapen en waren er voor hun 5 e jaar vanaf, zo zal het bij haar ook wel gaan.

ik kan me er niet druk over maken en vind de reacties hierboven ook wat overdreven.
Zo vind ik kleding met stripfiguren, Dora en Diego prints er niet uitzien maar zie er toch hordes kinderen mee lopen. Prima maar wie ben ik om daar over te oordelen? Gelukkig maakt iedereen zijn eigen keuzes in het leven.
 
Quote
RE: Waarom speen vaak een discussiepunt?
Belske  schreef op: 06-05-2014 17:50:57
Mijn zoon was een fervent gebruiker van de speen. Op zijn 4de stonden zijn tanden er dan ook naar. Dus moest er maar eens door de zure appel heen gebeten worden. Ik heb hem uitgelegd wat er ging gebeuren en waarom dat ging gebeuren. Tot mijn verbazing heeft hij er geen uur om wakker gelegen. En dat ondanks zijn autisme. Dus hoezo lijdensweg?

Mijn dochter duimt dan weer. Ze is nu 12 en ik zie het haar alleen nog doen als ze heel moe is. Zelf wil ze er ook graag vanaf. Omdat ze vooral duimt in combinatie met één van haar knuffels, moet die nu de kast in. En daar waakt ze zelf over. Ook hier geen lijdensweg, maar een groeiproces.
 
Quote
RE: Waarom speen vaak een discussiepunt?
Mamavanbennie  schreef op: 06-05-2014 18:30:14
Ik ga voor mijn vragen even een apart topic starten en mijn hele verhaal uitleggen.
het ligt bij mij iets anders dan bij een doorsnee gezin.
gr Linda
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Waarom speen vaak een discussiepunt?
Naam
Bericht