Menu
 

Topic:

buitenspelen

Gewoon Ik  schreef op: 13-04-2014 08:04:40
Wat vinden jullie een normale tijd om je kinderen in het weekend buiten te laten spelen? Mijn buurkinderen zijn nu al een half uur voor op straat aan het buitenspelen en ik vind het absurd. Gisteren was het kwart voor 7. Toen ik er wat van zei moest ik niet zeuren, want ze gingen een dagje weg en de kinderen waren binnen niet te houden.
 
Quote
Navigatie
RE: buitenspelen
Boterbloem  schreef op: 13-04-2014 21:55:09

Nou vind het altijd wel een opgave. Ik heb er 1 die stuitert vanaf het moment dat hij wakker is. Dus het is ontzettend moeilijk om het stil te houden in huis (hij moet bewegen, gaat tikken, ritmes maken overal op enzovoort, dus we leren heb dat op zijn bed op de dekens te doen bijvoorbeeld) en bij beweging op zo'n stepapparaat of op een bankje voor de tv liggen en fietsbewegingen maken tijdens het tv kijken. 


Dit begint tegen 6:15 uur ongeveer en ik moet dat dus volhouden tot pakweg 10 uur. En ik vind het na al die jaren elke dag nog weer een opgave. Alleen kan ik ook niet met zekerheid zeggen dat hij stil is achter het huis, dus daarom vind ik het geen optie. Maar pffffffffffff.


Mijn dochter ploft gewoon voor de tv of gaat tekenen of spelen met dep oppen tot ze naar buiten mag.

Maar ik snap sommige ouders op zich ook wel, want soms is het erg lastig om ze in huis stil te houden en hebben mensen buiten er minder last van. Al heb ik liever dat enkel de eigen buren er last van hebben dan de halve buurt als je herrieschoppers hebt.


De mijne is geen vervelende zeg maar, maar hij wil wel graag dat je kijkt en roept je dan... Zit je ook niet op te wachten 's ochtends vroeg terwijl je zelf binnen bent ;-)

Lijkt me overigens nog vervelender voor de kinderen zelf.

 
Quote
RE: buitenspelen
Boterbloem  schreef op: 13-04-2014 22:04:55
Maar de vraag is dan: wie moet rekening houden met wie? De buren met mij als ik uit wil slapen? Of ik met de buren dat ik vroeg op bed ga zodat zij kunnen leven in hun huis (oke, hier gehorige huizen, in de badkamer kan ik ze horen zeg maar ;-)
Al snap ik wel dat het heel vervelend is als je eindelijk lekker kan blijven liggen.

Mijn man werkt nachtdiensten en het lijkt wel alsof iedereen weet wanneer want als hij overdag moet slapen gaan ze klussen of is er herrie bij de buren. Dus heeft hij maar oordoppen aangeschaft... Maar wels lastig hoor, ik zou met die dingen in niet kunnen slapen
 
Quote
RE: buitenspelen
Son  schreef op: 13-04-2014 22:06:57
Boterbloem, wellicht een wii regelen? Daar kan hij zn energie wel in kwijt denk.
Of je stuurt hem naar dat ene voetbalveld buiten bewoond gebied ..hier is bijv achter schoolplein een speelplaats en daar zitten niet direct huizen zeg maar
 
Quote
RE: buitenspelen
Boterbloem  schreef op: 13-04-2014 22:11:05
Wij wonen in een dorpje, hij moet zeg maar echt net aan de rand van het dorp zijn om er buiten te zijn, en dat vind ik heel vroeg nog te gek. Wel ga ik eens met hem fietsen, dan gaan we lekker de polder in maar dan moet mijn man wel thuis zijn (dochter ziet dat zo vroeg echt nog niet zitten). 
Maar hij is behoorlijk impulsief, dus als ik zeg: daar spelen, maar verder nergens aanbellen, dan is hij dat kwijt 10 minuten later en DINGDONG haha. 

En ergens hoop ik dat het ooit bij hem gaat landen ;-) ooooooit. Een WII gaat hij teveel bij springen en stampen (vriendin heeft hem), computer vindt hij erg leuk, maar daar heeft hij nog teveel energie voor.

Had ik maar een beetje van zijn energie ;-)
 
Quote
RE: buitenspelen
Son  schreef op: 13-04-2014 22:15:34
Aah ja lastig... toch maar samen gaan hardlopen sochtends.
Ben blij dat ik sochtends luie donders heb.
Michelle slaapt uit en Thomas gaat gerust een uur puzzelen of film kijken
 
Quote
RE: buitenspelen
Bettie  schreef op: 13-04-2014 22:19:38
Hier zeg ik altijd 'niet voor de koffie naar buiten'. Zowel in het weekend als door de weeks. En...als ik wat vroeger koffiedrink, mogen ze alleen in de tuin....MITS....ze hun praatgespeel op normaal geluidsniveau houden. 

's Avonds liggen ze hier tussen 18.30-19.00 uur op bed. Totaal afgedraaid en wordt er na het eten niet meer buiten gespeeld. (soms nog wel even samen opruimen)

Ook in de vakantie houd ik mijn normale ritme aan. Voor de kinderen én mezelf het beste. Langzamerhand gaan ze hier weer een beetje naar hun oude slaapniveau. (het was een poosje anders  ). Gisteravond 19.00 uur naar bed, vanmorgen kwam de eerste om 07.40 uur. Nette tijd voor de zondagmorgen.

Maar ook hier hoor ik diverse buurkinderen rond 07.30 uur al buiten bléren en het schreeuwen en gillen gaat (ook op schooldagen) gerust door tot een uur of 21.00 uur.

Ik hanteer echt knetterharde regel; buitenspelen prima maar op normaal geluidsniveau en geen gegil, geschreeuw en geblér. Ik wil het NIET horen, mijn hersens registreren dit als zéér irritant. De hele buurt weet inmiddels ook dat er in onze tuin niet geschreeuwd en gegild mag worden omdat (zoals overbuurmeisje zaterdagmiddag heel lief zei) "iedereen ook gezellig buiten moet kunnen zitten met een leesboekje".

Gewone speelgeluiden; prima maar verder? Nee dank u.
 
Quote
RE: buitenspelen
Anne  schreef op: 13-04-2014 22:26:50
Haha boterbloem heel herkenbaar, hier zodra de ogen open gaan ook geluid.. stil zijn is voor mijn oudste gewoon geen optie.
En nee ik krijg het hem ook niet geleerd. Energie teveel..
Dochterlief wordt ook wakker door hem en gaat dan tekenen..maar zelfs daarvan word ik wakker   rammelen met stiften en dan weer een schaartje dat tegen de grond klettert.. nee uitslapen lukt hier dus al 11 jaar niet
Vanochtend was het half zes.. dat is nog laat..
Buitenspelen mogen ze niet zolang ik niet op ben, anders kan ik geen toezicht houden, lawaai maken kan wel ( landbouwgebied en de boeren zijn toch altijd wakker ) maar mag niet van ons.. liefst niet hoorbaar, al is dat dit jaar nog niet gelukt..er staat er altijd wel eentje te roepen..
Gelukkig iig niemand die er last van heeft, ja ok wijzelf maar dat is altijd zo..
 
Quote
RE: buitenspelen
Son  schreef op: 13-04-2014 22:30:33
Op schooldagen heb ik er geen moeite mee...dan isniedereem al aan t opstaan om naar t werk/school te gaan, maar de weekenden zijn toch juist ook om wat uit te slapen. Ik bedoel dus mensen zonder kinderen....en vaders

 
Quote
RE: buitenspelen
Bettie  schreef op: 13-04-2014 22:34:42
Owh Son.....dan ben ik een hele verkeerde moeder hoor. Uitslapen in het weekend is voor mij en niet voor papa.  Hij gaat elke dag om 06.00 uur uit bed, dus dan is in het weekend 07.30-08.00 uur voor hem een mooie tijd.  . Zelf lig ik tot uiterlijk 08.30 uur in bed. Langer houd ik het niet vol. 
 
Quote
RE: buitenspelen
Son  schreef op: 13-04-2014 22:37:20
Als ik uitslaapdag heb, ben ik ook altijd voor 9en beneden hoor.
Mn man kan heel slecht tegen vroeg opstaan.
 
Quote
RE: buitenspelen
Minou  schreef op: 13-04-2014 22:38:54
Hihi


hier kennen ze geen koffietijd, in de zomer zijn ze eerder buiten dan nu bv.
en in de zomervak mogen ze best lekker lang buiten spelen. 


Geen gegil en geschreeuw iig zoals de buurkinderen die nooit gecorrigeerd worden...



Uitslapen,dat woord ken ik al niet meer sinds mei 2006
 
Quote
RE: buitenspelen
Debby1977  schreef op: 13-04-2014 22:39:53
Niet voor 9 u. Tenzij onze buren er weer een potje van maken in de zomer en ons tot 3 uur snachts wakker houden, dan voelt mijn man altijd de behoefte om om 7.30u met de schep over de tuintegels te schrapen om onkruid te verwijderen

Maar aangezien dit al 2 jaar geleden is lijken de buren de boodschap eindelijk begrepen te hebben
 
Quote
RE: buitenspelen
Minou  schreef op: 13-04-2014 22:43:06
Idd bettie die geluiden hier ook niet...naast ons daarentegen...omg
 
Quote
RE: buitenspelen
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-04-2014 22:44:07

Hier door de week uiterlijk 19.00 binnen als het mooi weer is. In de winter wordt er zowiezo na het avondeten niet meer buiten gespeeld. In het weekend hangt het er vanaf, als het mooi weer is mag de oudste best tot 20.30-21.00 buiten spelen. Mijn jongste mag aankomende zomer ook best tot 20.00 in de tuin spelen.

 
Quote
RE: buitenspelen
Mirriemvlizz  schreef op: 13-04-2014 22:48:24
Ik zou het ook niet fijn vinden als er om half 7 al kinderen buiten staan de schreeuwen. Mijn dochter is gelukkig een uitslaper, die komt 's weekends voor 9 uur niet haar bed uit en de buurjongetjes komen volgens mij niet buiten voor 9 uur. Tenminste is mij nooit opgevallen 
 
Quote
RE: buitenspelen
El64  schreef op: 14-04-2014 06:45:43
Hier op zondag na half 11 naar buiten en pas aanbellen bij vriendjes als de gordijnen open zijn. Op zaterdag moet hij ook voetballen en zijn we vroeg op pad. Over de oudere buren die kunnen waarschijnlijk niet zelf bepalen hoe laat de hulp komt hoe vervelend het ook is daar zou ik niks van zeggen.
 
Quote
RE: buitenspelen
M&j  schreef op: 14-04-2014 07:31:39
Het kan mij dus niet veel schelen wat er buiten gebeurd, het is openbaar terrein. Waar ik woon heb ik een speeltuin achter, een speeltuin voor en voor een grote speelvijver. Dat trekt enorm veel kinderen en pubers aan, niet alleen van onze buren maar uit de hele wijk. Het is hier dus altijd levendig, op zijn minst. En er wordt gegild en geschreeuwd maar gelukkig kan dat hier, ook 's morgens. Heerlijk geluid van kinderen die vrij zijn en plezier maken. Veel kinderen gaan zaterdag 's ochtends naar de voetbal en trappen even een balletje voor dat ze weg gaan, so what. Pubers 'hangen' hier ook vaak op zaterdagavond, praten luisteren muziek etc.
Als ik mij dus zou ergeren aan spelende of herrie makende kinderen zou ik geen leven hebben hier. Mijn eigen kinderen spelen niet vaak hier voor de deur maar weer ergens anders en die ga ik echt niet controleren op geluidsniveau.


Wat de buren in huis doen moeten ze zelf weten, daar kan je echt niets van zeggen. Ik zou het trouwens verschrikkelijk vinden als mijn buren in hun eigen huis zachtjes gaan lopen doen omdat ze 'rekening' houden met ons.


 
Quote
RE: buitenspelen
Jen9  schreef op: 14-04-2014 08:08:38
uur of 9? Niet eerder vanwege de buurt.. zpu ik wel willen want ze zijn nooit na  zessen wakker (ze zijn 8 en bijna 11...)
 
Quote
RE: buitenspelen
Claudia  schreef op: 14-04-2014 09:04:27
hier word met zomertijd tot 19.00-19.15 buiten gespeeld, in het weekend als het warm is tot 20.00 en in vakanties als het echt snikheet is tot wel eens tot 21.00, maar dan wel voor of achter het huis.
 
Quote
RE: buitenspelen
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-04-2014 14:01:03
In ons oude huis hadden we buren die hun kind al rond 5 uur sochtends in de tuin liet spelen. Dan speelde hij daar een half uurtje/uurtje en ook best wel schreeuwen en lachen en daarna was het weer stil en lag hij schijnbaar weer in bed. Maar wij waren wel wakker. Ik vond dat een absurde tijd. Was wel als het echt al goed warm was sochtends.
 
Quote
Navigatie


Reageren op buitenspelen
Naam
Bericht