Menu
 

Topic:

vraagje school

Mamaartje  schreef op: 25-03-2014 20:31:39
Mijn dochter kwam vandaag uit school en zei dat ze morgen naar de molen gaan. We hebben hier geen briefje of niks voor gehad en ze gaan er met de auto naar toe.
Juf loopt altijd mee naar buiten (groep 3) dus ik vroeg aan haar of het klopt dat ze morgen naar de molen gaan.
Toen ik haar daarna aangaf, dat ik het toch wel prettig vindt als ons als ouders dat wordt medegedeeld, zei ze dat ze dat niet nodig vindt (het is onder schooltijd en er was voldoende vervoer). Ik vind dat raar. Stel er gebeurd iets, ben ik in de veronderstelling dat mijn kind op school is terwijl ze met auto's weg zijn. Toen ik dus nogmaals zei dat ik graag vantevoren zou weten als er iets van een uitstapje is, vond zij dat (in dit geval) niet nodig.
Hoe denken anderen hierover?
School kan dat toch aangeven dat ze dan en dan een uitstapje hebben en dat het vervoer al geregeld is? Gewoon ter info.
 
Quote
Navigatie
RE: vraagje school
Jen9  schreef op: 26-03-2014 10:53:33
Echt, in groep 5.. geen haar op mijn hoofd die dat zou noemen... Groep 5 gaat toch ook lopend naar de gymzaal en zo.. Persoonlijk vind ik dat ze dat in groep 5 al alleen moeten kunnen, ook zonder school....


 
Quote
RE: vraagje school
Debbel79  schreef op: 26-03-2014 11:12:57
Jeej. Zeg... Idd groep 5!
Mijn dochter in groep 5 gaat alleen naar school. Sterker nog... Haar zusje van 6 ook! Nu woon ik tegenover school. Maar ze gaat ook wel eens een boodschap dien voor me bij de supermarkt.
Moet ze ook een hoofdstraat over.
Ze zullen het een keer moeten leren.
Hoe wil je dat dien over 3 jaar naar de middelbare school?
Als ze nu nog niet eens allen op straat mogen lopen in groep 5. 3 jaar is zo voorbij. Kun je beter nu alvast de touwtjes laten vieren en ze de ruimte geven te leren dat ze niet alles aan mama's hand hoeven te doen dan straks ze ineens in het diepe te gooien.

Is ook veel beter voor hun zelfvertrouwen.

Mijn dochter ziet me aankomen haha!
 
Quote
RE: vraagje school
3prachtkinders  schreef op: 26-03-2014 11:13:44
O hij gaat ook alleen naar school hoor...hij wordt straks 10 jr en dan is het niet meer stoer met mama he.

Maar hij ging met de juf, met de klas....Ik weet niet eens of er extra begeleiders mee zijn gegaan...Mijn zoons klas is niet zo'n makkelijke klas eigenlijk...Maar dat terzijde.

Straks is het zomer, en dan moet hij gaan fietsen naar Stelleplas, geen probleem, want ik weet dat er voldoende begeleiders mee gaan (wordt via een briefje gedaan)...Maar toch vind ik het eng, die weg is echt heel gevaarlijk. Is een recht toe recht aan weg....en ze rijden er hard...

Wat ik al zei, hij gaat al alleen naar school, maar zonder een briefje een uitje, en je weet niet eens of er belegeiders bij zijn, vind ik wel eng hoor.

Maar dan zal ik wel overbezorgd zijn.
 
Quote
RE: vraagje school
Mama Van Drie  schreef op: 26-03-2014 12:50:46
Als het goed is dan heeft school voor ieder kind een veiligheidsvest als ze op de fiets een uitje hebben.

Nou, geloof me....zo'n lange sliert met al die vestjes zie je al van ver dus dat hard rijden laten ze dan wel.

Dat is mijn ervaring althans, mijn dochter zit in groep 6 nu en alle uitjes gaan op de fiets, ook de stad in, het is voor het overige verkeer zo duidelijk als wat dat er een school aan komt en daar wordt dan wel rekening mee gehouden, je krijgt vaker voorrang zodat de hele sliert in 1 keer over kan etc.....mooi om te zien.

Ik zou me dus niet al te druk maken.

Als ze geen vestjes hebben dan is dat een gebrek van de school.

Een uitje op de fiets wordt hier altijd gemeld via een briefje etc want dan rijden er ook ouders mee.
Een uitje lopend hier in de wijk ergens naar toe daar zou ik me niet zo druk over maken als ik dat niet zou weten.
Ik vertrouw school helemaal.

 
Quote
RE: vraagje school
Eefje  schreef op: 26-03-2014 13:01:20
Mijn dochter zit in groep 6. Gaat ook alleen naar school. Ik krijg echt geen kusje meer van haar op het schoolplein als ik mijn zoon wegbreng (groep 3, vindt het nog heel gezellig als ik meega  ). Ben je gek, kan toch niet meer als je 10 bent? 

Ik zou me met een kind in groep 5 over zulk soort uitstapjes niet druk meer maken. Mijn dochter fietst ook wel eens voor mij naar de supermarkt, gaat met vriendinnen mee spelen, en daarna alleen naar huis. Ze vindt die vrijheid heerlijk! Ze is laatst wezen discozwemmen op vrijdagavond met haar vriendin, toen mocht ik taxichauffeur zijn, haha! Het ging prima, en daar was ze heel trots op. En zo probeer je steeds meer. 

Allemaal voorbereiding voor het middelbare school, over 2 1/2 jaar, nietwaar?
 
Quote
RE: vraagje school
3prachtkinders  schreef op: 26-03-2014 13:38:21

Ik vertelde idd lopend, maar wel langs een drukke weg!  En over die weg gaat het om!
die moeten ze echt langs lopen, dan pas het fietstunneltje door...stuk de polder in, eentje wat auto luw is...maar een eind verder niet...is wel 4 boerderijen verder....

En het gaat absoluut niet om dat ik mijn kind niet los laat, maar ik het niet fijn idee vind dat ik ook geen briefje had en dat de juf het niet nodig vond om een briefje mee te geven..

En zoals ik al eerder zei gaat hij ook alleen naar school, zonder mij, en ik woon in een dorp, maar wel heel veel gevaarlijke straten...Ik vergeet nooit meer dat ik bij een ongeluk heb geholpen van een jongen van 8 jr...Die letterlijk 5 maanden voor zijn leven vocht eer hij stierf...en dan woon ik op het "platteland".

Als hij op de fiets moet later, zal ik even goed doodsangsten zitten, want dan moet hij die polder weg op...wat niet veilig is....En geloof me ik heb op die weg heel wat gezien, ondanks dat ze "veilige" fietspadden hebben gemaakt.

En hier hebben ze maling aan fietshesjes, ik loop ieder jaar met de wandel4daagse vaak genoeg gezien dat mensen gewoon gas geven met wandelende mensen en kinderen....of dat ze oversteekhulpen van de sokken redden.

en ze hebben hesjes op school, maar niet altijd voldoende, dus enkel voor groep 8. En die moeten ze begeleiden, maar jullie weten net als ik dat niet gebeurt.

Ik snap dat ik het niet helemaal duidelijk kan uitleggen, maar ze rijden hier als gekken, zeker in de polder, en sommige stukken weg in het dorp zelf....

Als mijn kind savonds naar de judo gaat (allebei) gaan ze met veiligheids hesjes daarnaar toe. Het is niet dat ik mijn kinderen niks toe laat, ik vertrouw de andere medeweggebruikers niet...

Want dat jongetje ben ik nooit meer vergeten!

 
Quote
RE: vraagje school
Jen9  schreef op: 26-03-2014 13:49:23
Nogmaals, ik zou er geen moeite mee hebben... 
vrienden van ons wonen in de stad.. jochies van 9 moeten een heel stuk stad doorfietsen om op school te komen, trams en alles..
In Duitsland gaan ze vanaf 9 naar t VO.
Nee hoor, loslaten is t belangrijkst denk ik...
Ik ben er juist enorm trots op dat mijn zoon vanaf 9 jaar alleen de older in ging om te vissen...  Heb m ook erg gestimuleerd..
En mijn eigen kinderen vertrouwen, nee ook niet altijd...

Zo zien we maar, iedereen is anders...

 
Quote
RE: vraagje school
An  schreef op: 26-03-2014 17:58:12
Helaas zien nog steeds heel veel ouders het nut niet in van stoelverhogers/kinderzitjes. Mijn oudste dochter was op een gegeven moment in groep 4/5 nog het enige kind dat een stoelverhoger meekreeg, terwijl zij absoluut niet het kleinste kind is.

Wat mij helemaal verbaasd is dat in het busje van mijn jongste dochter (ze zit op speciaal onderwijs) zij het enige kind is dat een steolverhoger (met rugleuning) heeft. Er zitten zeker 2 a 3 kleuters bij die absoluut niet goed in de gordel zitten, sterker nog 1 kind hangt zelfs helemaal in de gordel (rolstoelkindje) Voor dat kind zou een stoelverhoger met rugleuning absoluut geen overbodige luxe zijn.

 
Quote
RE: vraagje school
Jen9  schreef op: 26-03-2014 18:12:35
Mijn zoon heeft vanaf eind groep 3 geen stoel of verhoger meer.. hij zat er gewoon niet goed meer in (hij is vrij lang...). Heb t nog even aan een agent gevraagd, maar die zei dat het idd beter was zonder.....  Dus t wil niet zeggen dat die ouders niet veliig bezig zijn...
Bij een kinderfeestje van de jongste zeg ik t er altijd bij.. Wil je t kind op een stoeltje, dan zelf meegeven, wij hebben niks meer...;-)
 
Quote
RE: vraagje school
Mv5  schreef op: 26-03-2014 18:21:14
uitjes met auto's worden hier altijd gepland. je moet tenslotte toch ouders regelen, dus dan krijgen ze ruim van te voren een briefje mee met de vraag wie wil rijden en hoeveel plek je hebt. verder gaan ze wel een spontaan naar iets in de buurt, maar dat is altijd op loopafstand, vind ik geen probleem, hoef ik ook niet van te voren te weten. als ik mijn kinderen dan plotseling moet ophalen, dan vertellen ze me op school wel waar mijn kinderen zijn. Ik ga er namelijk wel van uit dat de juf/meester dat ergens op school meldt (andere leerkracht, concierge, administratiemevrouw). als ze met de fiets ergens heen gaan, krijgen ze een briefje mee dat ze die dag met de fiets moeten komen. met de bus gaan ze alleen op schoolreis één keer per jaar, dat is dan ook een stuk verder weg (uur rijden ofzo). ik vind wel dat als ze met de auto weg gaan, dat school dat even moet melden, want als er ouders rijden, dan weten die ook dat ze gaan en dan horen andere ouders dat ook te weten.
 
Quote
RE: vraagje school
Laura  schreef op: 26-03-2014 20:29:06
@3prachtkinders. Maar wordt het met briefje minder eng? Ik zou me er in groep 5 niet meer druk om maken...Tsja soms weet ik het liever niet, hoor ik de leuke verhalen wel als ze terug zijn. Ik neem zelf in deauto alleen kinderen in de zitjes mee...ik haal mijn twee verhogers met rugleuning er niet uit en voor moeten ze bij mij op de stoelverhoger. Overigens zit mijn zoon ook zelf het liefst op de verhogers met rugleuning. De meeste in groep 3 zitten op alleen een verhogers.
 
Quote
RE: vraagje school
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 26-03-2014 20:55:56
heb niet alles gelezen maar heel toevallig spookte jou topic vandaag door mijn hoofd mede omdat stijn naar de film waren geweest vanmorgen. harstikke leuk. maar stijn is dus schijnbaar daar wel gaan flippen. okee ze hebben hem meegekregen eenmaal op school zijn de stoelen door het klaslokaal gegaan maar toen ik de juf vandaag aan de lijn had was ik natuurlijk te perplex en verdrietig dat mijn mannetje zo zich eigen in de weg zit maar ergens dacht ik wel achteraf hmm stel stel dat ze stijn niet rustig hadden gekregen ik was in de veronderstelling dat hij gewoon op school zit maar goed ik vind wel dat een school je hoort in te lichten als ze weg gaan niet een wandeling maar wel naar bioscopen molens etc 
 
Quote
RE: vraagje school
Mama_anja  schreef op: 26-03-2014 21:45:30
onze dochter is laatst met een groepje naar bijv de brandweer geweest dat weet je in de week brief wel 
maar bijv dat ze vanwege de lente naar de bloemist , winkel of eendjes zijn geweest niet 

ligt er aan lezen het wel via het heen en weer schrift terug
 
Quote
RE: vraagje school
Mafkees  schreef op: 27-03-2014 07:37:29

Quote Smvn&d:
in groep 5 passen ze toch niet meer in een autostoel?

te lang een stoel gebruiken is natuurlijk ook niet helemaal oke. Het gaat erom dat ze goed in de gordels zitten. Als ze helemaal goed in de gordels passen zonder dat die in hun nek snijden dan kunnen ze zonder stoeltje/verhoger. Dan is het juist beter zonder verhoger heb ik begrepen.

Ik heb geen idee hoe lang ze hier nog in de stoel gaan zitten.. sowieso tot dat ze goed in de gordels passen. 
Wij hebben Rodi stoelen.. Vind het ook fijn dat ze vanaf de zeikant nog wat jaartjes goed beschermd worden.



dat ligt natuurlijk aan de lengte van je kind...
ik denk dat mijn F. nog jaaaaaaren in een stoel hoort ivm veiligheid qua gordel enzo maar als ik Jen lees, met een lange zoon...tja, dat kun je zelf wel inschatten.

hier gaan ze nooit met auto's vanuit school maar veelal lopend.
er MOETEN gewoon hulpouders mee. 1 meester op 30 kinderen is niet echt verantwoord te noemen.
naar de gymzaal, park heb ik voor getekend.
gaan ze een stukje verder weg, wordt dit keurig medegedeeld.

ik wil gewoon weten waar mn kind is.
heeft niks met loslaten te maken denk ik. maar met een gevoel.
hoor je dat er een ongeluk gebeurd is aan de andere kant van de stad, denk ik ' oh mijn kind zit op school' .

en voorbereiden op VO vind ik echt onzin.
mijn zoon is 8 (klinkt best al vet he ) en het duurt nog ruim 4 jaar voordat hij naar VO gaat.
nu voorbereiden op deze stap? onzin!
een pasgeboren baby laten we toch ook nog niet wennen in de kleuterklas?
 
Quote
RE: vraagje school
An  schreef op: 27-03-2014 08:44:02

Quote Smvn&d:
in groep 5 passen ze toch niet meer in een autostoel?

te lang een stoel gebruiken is natuurlijk ook niet helemaal oke. Het gaat erom dat ze goed in de gordels zitten. Als ze helemaal goed in de gordels passen zonder dat die in hun nek snijden dan kunnen ze zonder stoeltje/verhoger. Dan is het juist beter zonder verhoger heb ik begrepen.

Ik heb geen idee hoe lang ze hier nog in de stoel gaan zitten.. sowieso tot dat ze goed in de gordels passen. 
Wij hebben Rodi stoelen.. Vind het ook fijn dat ze vanaf de zeikant nog wat jaartjes goed beschermd worden.



Mijn dochter zat in groep 5 nog op een verhoger. Zonder sneed de gordel in haar nek. Zij was toen zelfs een van de langste kinderen van haar klas. Dus dee meeste kinderen zouden toen ook nog een verhoger moeten gebruiken.
Ik zie ook vaak kinderen met een gordel in hun nek. Laatst ook weer in een of ander tv programma over/voor kinderen.
 
Quote
RE: vraagje school
An  schreef op: 27-03-2014 08:47:43

Quote mama_anja:


ligt er aan lezen het wel via het heen en weer schrift terug



Schrijft de meester/juf van jouw kind iedere dag in schriftjes van de kinderen? Dan is een geprinte/gekopieeerde brief of mailtje toch veel makkelijker?


 
Quote
RE: vraagje school
An  schreef op: 27-03-2014 08:51:09

Quote MaFKeeS:
en voorbereiden op VO vind ik echt onzin. mijn zoon is 8 (klinkt best al vet he ) en het duurt nog ruim 4 jaar voordat hij naar VO gaat. nu voorbereiden op deze stap? onzin! een pasgeboren baby laten we toch ook nog niet wennen in de kleuterklas?



Helemaal met je eens. Dat voorbereiden op een stap jaren later vind ik ook zo'n onzin. Als je 8 bent en je moet al van alles doen want 4 jaar later ga je naar de middelbare school is echt complete onzin. Als je 8 jaar bent is 4 jaar net zo lang als de helft van je leven.

 
Quote
RE: vraagje school
Esther  schreef op: 27-03-2014 12:31:03
Stoelverhoger is verplicht tot 1.35 m en in Duitsland zelfs tot 1.50 m
 
Quote
RE: vraagje school
Heleenmv2  schreef op: 27-03-2014 14:22:56

Quote Esther:
Stoelverhoger is verplicht tot 1.35 m en in Duitsland zelfs tot 1.50 m



Ja, en mijn oudste van 10 jaar zit dus nog steeds op een zitverhoger. Hij is nog géén 1.35
Is daarmee overigens 1 van de 2 kinderen in zijn klas die de norm nog niet halen. De rest mag dus zonder vervoerd worden.

De jongste zal nog wel een aantal jaren in de zitverhoger moeten.
Toch zie ik in haar klas veel kinderen zonder zitverhoger, die nog niet 1.35 of langer zijn.
Er worden rustig 3 kinderen op de achterbank gepropt, waarvan 1 in een heupgordel en dan voorin nog één...

School heeft in de schoolgids hier een stuk over staan. Voor incidenteel vervoer is een zitverhoger niet verplicht. Er is hier een uitzondering voor in de wet. Dus je bent niet strafbaar, maar veilig is het natuurlijk allerminst.
klik hier voor de wetgeving

Ik geef me bijna voor ieder uistapje op en zorg zonodig voor voldoende stoeltjes/verhogers etc. en ik weiger meer kinderen te vervoeren dan verantwoord/veilig kan in mijn auto.
Overigens kijk ik dan weer van op hoe vaak het gebeurd dat kinderen de gordel verkeerd om doen: ipv over de schouder onder de oksel of erger nog achter hun rug langs. Als ik ze daar op aanspreek hoor ik dan "ja, maar dat zit niet lekker. dat hoef ik van mijn moeder nooit!" Nou van DEZE mama dus wel! Dat sta je toch niet toe als ouder, dat je kind gewoon elk ritje verkeerd in de gordel zit?

Bij kinderfeestjes geef/gaf ik ook altijd aan dat ze zitjes mee moeten nemen.
Mijn oudste is wel eens thuigebracht met 4 kinderen op de achterbank waarbij 2 kinderen maar een gordel moesten delen!

 
Quote
RE: vraagje school
An  schreef op: 27-03-2014 14:37:55

Quote Heleenmv2:
[...]

Ja, en mijn oudste van 10 jaar zit dus nog steeds op een zitverhoger. Hij is nog géén 1.35
Is daarmee overigens 1 van de 2 kinderen in zijn klas die de norm nog niet halen. De rest mag dus zonder vervoerd worden.

De jongste zal nog wel een aantal jaren in de zitverhoger moeten.
Toch zie ik in haar klas veel kinderen zonder zitverhoger, die nog niet 1.35 of langer zijn.
Er worden rustig 3 kinderen op de achterbank gepropt, waarvan 1 in een heupgordel en dan voorin nog één...

School heeft in de schoolgids hier een stuk over staan. Voor incidenteel vervoer is een zitverhoger niet verplicht. Er is hier een uitzondering voor in de wet. Dus je bent niet strafbaar, maar veilig is het natuurlijk allerminst.
klik hier voor de wetgeving

Ik geef me bijna voor ieder uistapje op en zorg zonodig voor voldoende stoeltjes/verhogers etc. en ik weiger meer kinderen te vervoeren dan verantwoord/veilig kan in mijn auto.
Overigens kijk ik dan weer van op hoe vaak het gebeurd dat kinderen de gordel verkeerd om doen: ipv over de schouder onder de oksel of erger nog achter hun rug langs. Als ik ze daar op aanspreek hoor ik dan "ja, maar dat zit niet lekker. dat hoef ik van mijn moeder nooit!" Nou van DEZE mama dus wel! Dat sta je toch niet toe als ouder, dat je kind gewoon elk ritje verkeerd in de gordel zit?

Bij kinderfeestjes geef/gaf ik ook altijd aan dat ze zitjes mee moeten nemen.
Mijn oudste is wel eens thuigebracht met 4 kinderen op de achterbank waarbij 2 kinderen maar een gordel moesten delen!



Vreemd he zulke ouders. Sorry, maar ik kan gewoon niet begrijpen dat je je kind bewust onveilig vervoert. En nog erger dat je het kind van een ander bewust onveilig vervoert. Mijn dochters zijn ook wel eens  onveilig vervoerd. Die mensen mogen blij zijn dat er niets gebeurd was, want anders hadden zij een zeer groot probleem gehad.
Ik heb daarvan geleerd dat mijn kinderen niet meer door anderen vervoerd mogen worden als ik niet 100% zeker weet dat het veilig gaat, dus ook dat de andere kinderen en bagage op een veilige manier mee vervoerd worden. 
 
Quote
RE: vraagje school
Family  schreef op: 27-03-2014 17:40:08
Ik ben zo´n moeder die de gordel achterlangs doet bij de bijna 4 en de bijna 5 jarige. de 10 en 11 jarige gaan gewoon in de gordel. En waarom ik dat doe? Ik heb een ongeluk van een oud collega meegemaakt, waarbij de gordel door de keel van dochter is gesneden tijdens een ongeval! Dus ik durf mijn bijna 4 en bijna 5 jarige nog niet "normaal" in de gordel te zetten! Ik denk als je dat hebt meegemaakt dat je er ook tot een bepaalde leeftijd anders over denkt. Maar de kinderen gaan allemaal niet zonder kinderstoel(3 jarige), maxi-cosi (baby van morgen 2 wkn) en autozitjes (10 en 11 jarige) en autozitje met rugleuning (bijna 5 jarige) in de auto, anders ga ik niet eens rijden. En wel altijd de riem om, maar bij 2 dus achter de rug.
 
Quote
RE: vraagje school
M&j  schreef op: 28-03-2014 09:33:13

Quote MaFKeeS:
[...] . en voorbereiden op VO vind ik echt onzin. mijn zoon is 8 (klinkt best al vet he ) en het duurt nog ruim 4 jaar voordat hij naar VO gaat. nu voorbereiden op deze stap? onzin! een pasgeboren baby laten we toch ook nog niet wennen in de kleuterklas?




Helaas is het geen onzin, verkeersongevallen onder brugklas leerlingen neemt toe doordat schoolkinderen steeds minder fietsen en daardoor onvoldoende ervaring in het verkeer hebben op het moment dat ze naar VO gaan.
 
Quote
RE: vraagje school
An  schreef op: 28-03-2014 12:12:29

Quote m&J:
[...]


Helaas is het geen onzin, verkeersongevallen onder brugklas leerlingen neemt toe doordat schoolkinderen steeds minder fietsen en daardoor onvoldoende ervaring in het verkeer hebben op het moment dat ze naar VO gaan.



Maar daarvoor hoef je toch niet direct je kinderen alleen naar school te laten gaan. Juist veel met je kind meefietsen en ze wegwijs maken in het verkeer. Ze wijzen op gevaarlijke situaties, erachter fietsen en bespreken wat er goed en fout gaat.
Dat moet je juist samen doen.
 
Quote
RE: vraagje school
An  schreef op: 28-03-2014 12:16:09

Quote Family:
Ik ben zo´n moeder die de gordel achterlangs doet bij de bijna 4 en de bijna 5 jarige. de 10 en 11 jarige gaan gewoon in de gordel. En waarom ik dat doe? Ik heb een ongeluk van een oud collega meegemaakt, waarbij de gordel door de keel van dochter is gesneden tijdens een ongeval! Dus ik durf mijn bijna 4 en bijna 5 jarige nog niet "normaal" in de gordel te zetten! Ik denk als je dat hebt meegemaakt dat je er ook tot een bepaalde leeftijd anders over denkt. Maar de kinderen gaan allemaal niet zonder kinderstoel(3 jarige), maxi-cosi (baby van morgen 2 wkn) en autozitjes (10 en 11 jarige) en autozitje met rugleuning (bijna 5 jarige) in de auto, anders ga ik niet eens rijden. En wel altijd de riem om, maar bij 2 dus achter de rug.



Ik snap het niet. Je hebt kinderstoeltjes en doet daarbij de gordel achterlangs?
Mijn jongste dochter van 7 zit nog op een stoelverhoger met rugleuning. Juist omdat daardoor de gordel goed valt en niet bij haar nek zit.
Trouwens gebeurt dat niet bij alle stoelverhogers met rugleuning. Ik had een keer zo eentje van de Gamma geprobeerd, maar daarbij kwam de gordel wel in haar nek te zitten. Gelijk weer teruggebracht dus. Wij hebben er toen weer een van Maxi Cosi gekocht. Deze kun je goed instellen bij verschillende lengtes en daardoor valt de gordel gewoon goed.
Stoelverhogers alleen hebben vaak geen effect als ze nog wat kleiner zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op vraagje school
Naam
Bericht