Menu
 

Topic:

beginnende borstgroei 8 jaar?

-claudia-  schreef op: 23-03-2014 20:44:23
mijn dochter (jan 8 geworden) heeft sinds 1,5 maand ongeveer pijn bij haar tepels..met stoeien/gym etc doet het daar pijn, als ze erop drukt.
Nu heb ik vanavond even gevoeld en inderdaad aan de linkerkant boven de tepel voel ik een hard scherp deel van een "schijfje" en de rest rondom ook wat harder. aan de uiteinde van de tepel (dus tepel midden, dan het rond erom en daaromheen zeg maar..gut moeilijk uit te leggen) bobbeltjes (kliertjes?).
De rechterkant voel ik een klein beetje hard, en ook de bobbeltjes rondom.

Ik denk dus beginnende borstgroei, weet van mijzelf eerder wel hoe pijn ik er soms van had als je je ergens aan stootte of bijv met slapen op je zij.
Is dit TE vroeg? Of gewoon geen zorgen om maken en gewoon met de benodigde info naar dochter toe het even in de gaten houden?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Jesmv3  schreef op: 31-07-2014 23:16:45
Omdat ik haar daar veel te jong voor vind.Hier zijn ze ook zo lang.Bij mijn zoon van 8 ook hoor.
En als ze erom zou vragen tja,ik zeg dan nog nee maar ze zal er niet naar vragen want zulke dingen interesseren haar nog niet.
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Xlente-marjolein  schreef op: 01-08-2014 10:39:38

Ik reageerde een paar maanden geleden.


Ik ben blij dat je naar de huisarts bent gegaan, fijn dat de uitslag goed was. Nu verder.
Mijn (misschien wel beetje starre) stelligheid kwam, omdat een klein vriendje van me met 8 in de pubertijd kwam door een tumor bij de hypofyse. Dus van jouw verhaal schrok ik. maar om jou daar toen mee te belasten ;-) nu kan het, want de mri was goed!


Wat een dilemma's zeg. ik zou ook nog niet scheren, totdat het echt niet meer kan ivm pesten bijvoorbeeld.


Zo min mogelijk aandacht aan besteden.

succes! Marjolein

 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
-claudia-  schreef op: 01-08-2014 11:34:24
pff xlente marjolein, dat is inderdaad schrikken zeg!!! Ik ben ook blij dat er nu rust is hoor, zat toch wel maanden in spanning moet ik zeggen en toen de uitslag van de mri er was, toen viel er een last van mijn schouders...poeh. Nu wachten op het behandelingsschema en de 1e prik datum.

Bedankt voor de reacties, inderdaad zo lang mogelijk uitstellen..en als ze er zelf mee komt ivm pesten of iets dan kunnen we alsnog kijken.
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Jen9  schreef op: 01-08-2014 16:40:52
Xlente-Marjolein, is dat weer goed gekomen? Meestal is t goedaardig en zijn deze goed weg te halen namelijk.
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
M&j  schreef op: 01-08-2014 16:54:54
Ik heb een hele late puber dus bij ons speelt het nog niet maar heel, veel van de vriendinnen van mijn dochter scheren ook (nog) niet. Ik zie regelmatig behaarde beentjes langskomen Angst voor pesten lijkt mij sowieso geen goede reden om dingen aan je lijf te veranderen.
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
-claudia-  schreef op: 01-08-2014 17:32:43
nouja mocht ze er komend schooljaar wel meegepest worden (wat ik zelf eigenlijk niet verwacht) dan kan ik mij wel voorstellen dat ze ze liever niet heeft, vind ik zelf geen extreme verandering aan je lijf als ik eerlijk ben.

Ben vanochtend gebeld en komende woensdag mogen we voor de 1e keer, komt ook een pedagogisch medewerker bij om het zo aangenaam mogelijk te maken. Fijn dat ze zo snel doorpakken! En kunnen we de 1e keer mooi even in de vakantie doen zonder de drukte van de 1e schoolweek.

xlente marjolein, wou het ook nog vragen: hoe is het verlopen met de tumor en de hypofyse etc? Hoop dat alles goed gekomen is?
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
-claudia-  schreef op: 10-09-2014 21:25:32
update..voor t eerst via mobiel,dus sorry voor eventuele fouten.
Dochter heeft 2e spuit achter de rug. 1e keer was niet leuk,ze bedoelen het goed in het ziekenhuis maar er waren teveel mensen en t duurde te lang,zodat zy ipv ontspannen zyn juist nerveus werd.by de spuit spande ze haar billen,waardoor het erg pynlyk was ondanks de emla zalf.zalf werd daar ook pas gedaan,dus zaten er lang.
Daarna half uur wachten ivm eventuele reacties,ging goed,en na huis.daarna mocht ze van my cadeautje uitzoeken.na elke spuit,om het iets leuker te maken mag ze of cadeautje of boekje of happy meal of centjes voor in spaarpot.
Meisje vind dat super.en ze snapt echt goed waar het voor is.

2e keer ging stuk beter!ik heb gwoon gezegd dat ze nerveus word door alles en hebben ze wat mee gedaan.creme kon thuis al,daarna was eig alleen ik en pedagoog die wat zeiden,ipv 5mensen.meisje ontspande zich goed,deed zeer natuurlyk,maar toch stukke minder.

Over 3weke weer,en dan andere afdeling,minder mensen,sneller..en zo word t hopelyk steeds makkelyker voor haar.
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Xlente-marjolein  schreef op: 13-09-2014 20:44:32
Hallo Claudia,
Fijn dat het de tweede keer beter ging.
Tja, de tumor zit er en kan niet weg. Hij heeft dus chronisch kanker en dat is doodeng. nu een traject van 2 jaar chemo die de tumor hopelijk stabiliseert. het is nu 6 jaar aan de gang, hormooninjecties hoeven niet meer, hij mag de pubertijd in.
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
-claudia-  schreef op: 13-09-2014 22:00:03
xlente-marjolein...pfff wat heftig.dan valt dit gebeuren hier nu echt in het niets vergeleken met daar.dat is echt dood eng...ik duim met je mee.....(l)

ik was ook behoorlyk bang voor de uitslag van de mri....heb echt zitte janken toen ik een paar dagen eerder dan gepland gebeld was, bang voor slecht nieuws. Wat hier nu is, is voor dochter (verder nooit wat meegemaakt behalve buisjes) elke maand gewoon rot.
Maar jouw verhaal tjee...echt heel erg.ik hoop dat de tumor rustig blyft en misch op latere leeftyd verwijderd kan worden,..dir zyn dingen,die kinderen niet horen en mogen meemaken...

Bedankt voor je reactie nog..en heel veel sterkte..vanavond brand hier nog een kaarsje...voor goede hoop en kracht.

Hele dikke knuffel voor daar
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Jen9  schreef op: 13-09-2014 22:52:59
Maar is het kanker dan.. wat naar zeg, deze tumoren zijn vrijwel altijd goedaardig namelijk...  Bah.. wat vreselijk voor zo'n mannetje!
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Anoniem  schreef op: 17-02-2016 15:26:15
Is het normaal dat een meisje van 10 jaar al borsten heeft
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Ma Dalton  schreef op: 17-02-2016 15:30:07

Quote Anoniem:
Is het normaal dat een meisje van 10 jaar al borsten heeft



vraagt wie?
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
M&j  schreef op: 17-02-2016 16:00:09
Ik ken ze wel ja.
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Spatje  schreef op: 17-02-2016 17:22:28
Mijn dochter begon ook met 10.  Is nu 11 en draagt a cupjes
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Gewoon Ik  schreef op: 18-02-2016 07:01:22
Bij mijn dochtertje van net 7 is pas geleden rechts ook borstgroei ontdekt door de ka. Nu is er bloed geprikt en moeten we over drie maanden terug. Het kan weg zijn en anders gaan we het over remmers hebben. 
 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
Denise  schreef op: 12-02-2017 23:23:12
 Ik zit in het zelfde schuitje.
Dochter van 8 en half jaar ook erg aan het puberen. Het begon met haar grote mond, driftbuien, huilerigheid, en een heel hoog irritatie gehalte....ik herkende mijn lieve rustige meisje niet meer. Ik vond dit ook te lang duren voor een fase. Toen ook haar borstjes begonnen te groeien dacht ik....nee toch? Puberen zo jong? Ik ben niet naar de huisarts gegaan.
Ik lees dat het jong is maar niet abnormaal. Als een meisje vóór haar 8ste jaar deze verschijnselen heeft is dit wel zorgelijk. Bovendien weet ik niet of die spuiten om de puberteit tijdelijk mee stop te zetten wel helemaal gezond zijn. 
Succes met je dochter ...het is geen pretje....voor ons maar ook voor de meisjes zelf niet :-(

e

Quote -Claudia-:
even een update...dochter buien gaan van de ene kant echt naar de totale andere kant. Ow ow ow..wat kan zij boos en intens verdrietig zijn..ander moment wil ze op schoot en knuffelen. Nee accepteerd ze op het moment ook niet, uiteindelijk moet ze wel natuurlijk wat nee is toch echt nee (wel vaak met uitleg, maar niet te lang want ze blijft allerlei dingen aandragen of ertegen in gaan, dus als het constant doorgaat is het uiteindelijk gewoon NEE).


Ze heeft kleine pukkeltjes nu op der neus en wang, vooral op neus behoorlijk. Maar niet zoals de pukkeltjes die echte pubers hebben, maar bultjes nu.
Haar andere tepel begon van de week ook zeer te doen, haar rechter is echt driehoekig aan het worden.

Net de was aan het doen en zag ik ineens onderbroekje met wat afscheiding...dus ze zit er dan denk ik toch echt wel in hoor.
Geen haartjes overigens te bekennen.

Denk ook echt wel dat der hormoontjes in de war zijn, misschien ook goed om nu heel duidelijk grenzen te gaan stellen, want ze gedraagd zich als een 12jarige (hele grote mond, meteen schreeuwen als ik iets zeg, nee is een woord dat ze niet wil horen)

 
Quote
RE: beginnende borstgroei 8 jaar?
-claudia-  schreef op: 13-02-2017 10:03:30
Ff update.Het gaat hier momenteel echt super. Totaal geen spijt van de weg die we zijn ingeslagen. Ze zit super in der velletje en afgelopen zomer heeft ze de lengte bereikt die ze anders max zou halen. Emotioneel zou zij het echt nog niet aan kunnen om in groep 6 al ongesteld te worden, ze werd gek van de hormonen. Komende maand weer controle bij de kinderarts, waarschijnlijk nog fijn even doorgaan tot begin groep 8 en kan ze mooi mee met de rest van de meiden
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op beginnende borstgroei 8 jaar?
Naam
Bericht