Menu
 

Topic:

kat in konijnenhok :-(

Mrtj  schreef op: 09-02-2014 11:51:02
Onze konijnen lopen los in de tuin. Ze hebben een hok waar ze zelf in en uit kunnen. Is wel zo fijn voor beschutting e.d. Nu hebben de buurtkatten dit hok opeens ontdekt. Ik heb er van de week al twee keer een kat in gevonden (twee keer een andere kat ook nog). Nu vroeg ik mij af of iemand tips weet hoe ik de katten uit het konijnenhok weg kan houden (en tegelijkertijd het hok aangenaam kan houden voor de konijnen). Feit dat wij een hond hebben (binnen) schrikt de katten blijkbaar niet voldoende af.
Dus; iemand tips?
 
Quote
Navigatie
RE: kat in konijnenhok :-(
Caithy  schreef op: 09-02-2014 11:52:09
Aan je schutting 220 hangen? Of iets minder 
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Rmvl&t  schreef op: 09-02-2014 12:01:22
Je zou er koffie in kunnen strooien. Daar houden katten niet van..... weet alleen niet hoe de konijnen er op reageren. Zou je misschien even kunnen googlen. Het is ieder geval wel diervriendelijk ;-)
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Mama Van Drie  schreef op: 09-02-2014 12:03:57
Stroomdraadje wertk natuurlijk niet want de konijnen moeten er zelf ook wel in kunnen......heb geen idee......ik weet wel dat er hier zijn die iets hebben wat een hele hoge toon veroorzaakt waardoor katten wegblijven maar ja...je konijnen dan?....geen idee of dat dus helpt...ben je straks je konijntjes ook kwijt

Weet je van wie die katten zijn of niet?
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Mrtj  schreef op: 09-02-2014 12:05:11
Geen idee van wie de katten zijn. Maar het feit dat er verschillende in dat hok hebben gezeten stemt mij niet geruster
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Caatje  schreef op: 09-02-2014 12:10:48
Emmer water over de kat? (niet in het hok natuurlijk)
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Lind@  schreef op: 09-02-2014 12:11:09
wij hadden elke keer katten op onze lounche set  onder de overkapping en ook nog van die vieze seikerts alles onder de katte seik , toen hebben we speciaal spray opgehaald bij de dieren winkel  dat gaf een bepaalde geur af dat katten dus niet fijn vinden geen last meer gehad weet niet hoe dat voor konijnen is misschien ook een optie (als de konijnen er geen last van hebben natuurlijk)
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
M&j  schreef op: 09-02-2014 13:13:27
Wij hebben het gedeelte waar de konijnen lopen afgezet en dat afgedekt met kippengaas ivm roofvogels,  katten komen er ook dan niet bij.
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Mama_loontje  schreef op: 09-02-2014 21:41:04

weet niet of het handig is maar mischien een katten luikje er in doen en dan de konijn een halsbandje op doem met een zendertje zo dat aleen de konijnen naar binnen kunnen ???

me vriendin heb er een omdat de buur katten ook steeds bij haar naar binnen grinen nu kan aleen hun katten naar binnen en de rest niet


 


Geen idee wat voor konijn je heb hoor

 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Minou  schreef op: 09-02-2014 21:53:51
Nooit van gehoord loontje hihi

maar jemig zeg, leuk die katten  moet jij je weer in bochten wringen door andermans "huis" dier

heb geen idee voor oplossing


 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Marloes80  schreef op: 09-02-2014 22:16:03
Je kunt een cm of 5 boven de schutting een draad spannen (geen stroom), dan kunnen de katten de schutting niet over.
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Angelique  schreef op: 09-02-2014 22:24:34
die spray van hier boven heet keep of
is zon 7 eurp flesje
toevallig heb ik t in huis omdat we onze kitten er mee opvoeden
ik kanje vertellen dat konijnen het neits doet en dat katten er op zich wel uit de buurt blijven maar voor een paar uurtjes dus dnek niet dat je daar mee gebaat bent
ik zou eerder het hok en het vrijloopgebied overspannen met een net dan kunnen ze er ook niet bij zijn speciale netten die voor katten zijn en dus wat steviger als van die planten netten
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Mrtj  schreef op: 09-02-2014 22:32:57
Super, al jullie meedenken! Helaas zullen we de tuin niet kunnen overspannen, want dan kunnen we er zelf niet meer in lopen (en zo groot is die tuin nou ook weer niet). En 200 volt op de schutting spannen is ook wat lastig als je over de schutting heen moet rijken om de poort open te doen (is zo sneu voor de kinderen anders he) Dus die opties vallen helaas af.

Zodra we een kat in het konijnenhok zien, sturen we onze hond naar buiten (werkt mogelijk net zo goed als die emmer water?)

Het idee van het detectie-kattenluikje is een mooie, al weet ik niet of onze dwergkonijntjes die zendertjes prettig zullen vinden; ik zal eens kijken in de dierenwinkel hoe groot die dingen zijn. Makkelijker lijkt me om eerst maar eens te onderzoeken hoe konijnen op koffie reageren. Als het ze niet deert, dan zijn we op een makkelijke manier van het probleem af. Jammer dat die geurtjes waar Angelique het over heeft maar zo kort werken. Alternatief is een draad op 5 cm hoogte (ook niet heel praktisch voor de poort, maar wie weet...).
Ik heb dus in ieder geval weer wat ideeen om mee aan de slag te gaan. Tnx.
Als jullie nog meer ingevingen hebben... ik hou me aanbevolen.
 
Quote
RE: kat in konijnenhok :-(
Caatje  schreef op: 10-02-2014 09:04:47
Wij hebben ontzettend veel katten in de straat, maar gelukkig geeneen die onze achtertuin in komt. Ze loeren af en toe wel eens vanaf de schutting naar ons konijn, maar zo gauw we dat in de gaten hebben, gaat de plantenspuit er op. Ons konijn loopt ook los in de tuin.
Dat draadje is een goed idee. Mijn tante zet ook vaak (in de zomer en het niet zo hard waait) flessen op de schutting, dan gaan ze er ook niet op.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kat in konijnenhok :-(
Naam
Bericht