Menu
 

Topic:

Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w

Annemarie 001  schreef op: 03-02-2014 18:44:02

Onze dochter van net 6 heeft platvoeten en loopt behoorlijk met haar voeten naar binnen. Waardoor ze erg met haar voeten in-, door- en uitzakt. De medici zijn verdeeld. Het consultatiebureau zei vroeger altijd de voetjes goed in de gaten houden, maar met eventueel steunzolen beginnen we pas nadat ze minimaal 7/8 jaar is. De huisarts zegt, ze groeit er wel overheen. De schoolarts daarentegen heeft haar nu doorverwezen naar de Orthopeed. Zij vond dat ze wel erg platte voeten had en steunzolen eigenlijk wel zéér gewenst waren.


Nu ken ik het allemaal wel van mijzelf, heb/had ze al vanaf kinds af aan. De eersten kreeg ik al aangemeten toen ik een jaar of 4/5 was. Ook via het traject: Schoolarts ("uw dochter heeft wel erg platte voeten") > Orthopeed ("uitgesproken platvoeten/ik hoor haar lopen") > Orthopedisch-Instrumentenmaker - steunzolenboer ("ze heeft uitgesproken steunzoolvoeten") > Steunzolen (het uiteindelijke resultaat van alle artsbezoeken). Halfjaarlijks op controle bij de "steunzolendokter", de "goede" (maar vooral dure) kinderschoenen van Piedro, Rentra e/o Bunnies (met los en uitneembaar voetbed). Had toen altijd van zulke 3/4 metalen/stalen steunzolen (met z'n knikleertjes aan de bovenkant) voorgeschreven en aangemeten. Welke altijd d.m.v. gipsafdrukken werden aangemeten. Die metalen/stalen steunzolen waren altijd van zulke lompe dingen en moeilijk te plaatsen in leuke meidenschoenen. Bij het aanmeten vroegen we altijd om smalle, smalle en nog een smalle.


Veel geholpen hebben ze nooit, heb er zelf géén betere voeten van gekregen. Wel extreem smalle voeten aan overgehouden, sommigen zeggen dat dat komt door het dragen van die steunzolen (maar of dat waar is betwijfel ik).


Wat zijn jullie ervaringen met steunzolen bij jullie kids (of hebben jullie ze zelf vroeger ook gehad, die lompe metalen aan de hand van gipsafdrukjes?)? Betere voeten aan overgehouden? Of hebben jullie ze nu nog steeds? Van welke materialen hebben jullie ze genomen?

 
Quote
Navigatie
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Debby1977  schreef op: 03-02-2014 18:59:14
Ik heb zelf steunzolen sinds 2 jaar. Door de podotherapeut aangemeten omdat ik links enigszins een platvoet heb. Ik weet niks van gips, ik moet op een soort kopieerplaat staan en toen maakten ze een afdruk van de voeten.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Famke  schreef op: 03-02-2014 19:03:16
Mijn dochter heeft nu al sinds zesde en is negen. Ik wou dat we dat eerder hadden gedaan. Loopt beter en zegt zelf ook dit voelt Veel fijner.
Ze maken de zooltjes aan de hand van een soort kopie . Ze moet dan ook echt op een soort van printer staan.
Ze had van baby af al super smalle voetjes wijdte 2 was nog veel te ruim. Nu past ze al in 3/3, 5
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Chloe  schreef op: 03-02-2014 19:05:21
Ik heb ze zelf, moet bekennen dar ik ze zelden draag. Masr ik merk het wel als ik ze draag, krijg nl snel last van mijn knieen als ik ze niet draag. Ik zou als ik jou was gewoon eens laten kijken door die orthopeed. Mijn zoontje heeft platvoeten doorr hypermobiliteit, hij is 5 en bij hem is er nu nog geen sprake van steunzolen. Hij leert wel bij de kinderfysio om beter op zijn beentjes te staan en draagt op haar advies wat hogere en stevige schoenen.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Suuster  schreef op: 03-02-2014 19:18:42
Ik heb zelf zelfs orthopedische schoenen nadat ik bijna alle zooltjes heb gehad.

Steunzolen zullen niet de voeten beter maken (stand) maar wel in  de loop zeg maar de platvoet opheffen zodat je geen pijn hebt bij het lopen.

Ik mag niet zonder mijn schoenen lopen. Dan krijg ik gelijk ontstekingen. het is een pijnlijk geheel als je zonder steunzolen loopt terwijl je ze wel nodig hebt! Maar ook vermoeidheid, pijn in benen, knieen of zelf hoofdpijn kun je er door krijgen!

Ik denk dat je goed bent bij een orthopeed, laat die je maar goed voorlichten. 
Van steunzolen worden je voeten ook lui (de steunzool doet het werk) maar ja, soms is het gewoon nodig. 
succes ermee! 
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Jo  schreef op: 03-02-2014 19:27:37
Ik heb zelf X voeten, doorgezakte voeten en platvoeten, heb heel erg hielspoor gehad waardoor ik bij de huisarts kwam en die stuurde me door naar een podoloog.
Zonder zooltjes krijg ik meteen pijn.

Onze dochter heeft ook x voeten en platvoeten, de CB arts zei ook, dat trekt met 7/8 bij maar denk het zelf niet dus 
ik denk dat als ik weer naar de Podoloog moet haar mee neem en vraag of ze wil kijken naar haar voeten.

 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Bettie  schreef op: 03-02-2014 19:31:09
Ikzelf heb al bijna mijn hele leven steunzolen (gehad). Vanaf een jaar of 9 in ieder geval. Kan me de wanhoop van mijn vader nog voorstellen; samen op pad voor DE schoenen waar mijn zolen in pasten. Mijn ouders hadden het echt niet breed maar op schoenen werd nooit bezuinigd. De hele stad af geweest en in de allerduurste zaak stonden werkelijk de allerlelijkste schoenen die je maar kon vinden. Ook echt het enige paar waar die zolen in pasten. Mij boeide het toen al niet (meer). De pijn aan mijn voeten was 100000x erger dan hoe mijn schoenen eruit zagen. Heb zelf bijna 12 jaar semi orthopedisch schoeisel gedragen.

En nu? Sinds vorig jaar voorjaar bij een andere orthopeed/podoloog. In samenwerking met een heel goede schoenenzaak zijn mijn voeten opnieuw bekeken en ziedaar....deze dame heeft voor het eerst in 20 jaar géén steunzolen meer én schoenen die werkelijk aanvoelen als sloffen. Het probleem van artrose in mijn voeten én geen vet meer op het bot onder mijn voet zorgen wel voor problemen maar de steunzolen lossen dit dus niet op. Heb extreem smalle voeten wijdte e (even uit mijn hoofd) en maat 41. Maar hoe fijn is het als je ook eens kunt kiezen uit 2 of 3 paar schoenen, slippers of laarzen. Het is niet veel maar voor mij toch al heel bijzonder nadat ik 20 jaar alleen maar heb kunnen kiezen uit 'past mijn steunzool hierin' en 'gaat dit goed i.c.m. mijn klachten' tot 'je kunt dit ook aan als je 80 jaar bent'.

Ik weet niet of ik mijn dochter (in jouw geval dan) nu al aan de steunzolen zou doen. Ik begreep vorig jaar van orthopeed en podoloog (beide jonge mensen) dat ze niet zo happig meer zijn op steunzolen. Tenminste niet heel snel. Voeten schijnen er lui van te worden en klachten vaak nog te verergeren.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 03-02-2014 19:51:34
Mijn dochte van 6 heft ze nu bijna 1 jaar. Ze had enorme platvoeten, zo erg dat ze continu naast zolen van schoenen ging lopen. En dat we niet langer dan 3 weken met schoenen konden doen. Maakte niet uit of het schoenen waren van 25 euro of van 100 euro. De podotherapeut heeft ze aangemeten, met idd een soort van kopier app. Nu zijn we een jaar verder en de stand van de voetjes is al wel verbeterd. dus dat kan wel degelijk met steunzolen! Omdat kinderen nog in de groei zijn, kan dat wel. Maar ze draagt ze dan ook wel bijna de hele dag.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Onsjanneke  schreef op: 03-02-2014 19:51:52
Ik heb vroeger steunzolen gehad. Idd gipsafdrukken en dan van die metalen dingen.

Mijn zoontje van net 5 heeft ze sinds een klein jaar ook. Hij liep heel erg naar binnen met zijn voeten, en x benen. CB zei hier ook dat hij er over heen zougroeien. Maar op de basisschool kwam de juf al snel naar mij toe dat het bij hem toch wel erg was. En dat hij er last van had bij het rennen en de gym.

Toen naar de podoloog. En die was het met juf eens . Hij mocht over een glazen plaat lopen, daarmee meten ze de stand van de voeten. En hij heeft nu steunzolen, echt een wereld van verschil.

Hij loopt veel mooier recht op. Kan veel beter rennen. Zijn voeten doen ook niet meer zoveel pijn, en houd het dus ook langer vol. Zijn algehele contitie is als een speer voor uit gegaan.

In het begin gingen we terug als hij weer naar binnen ging lopen. Dan plakten ze er weer een laagje bij op. Maar nu hoeven we alleen nog heen als hij een nieuwe maat schoenen heeft.

En schoenen kopen kan prima. Gewoon opletten dat de binnenzool er uit kan, en in ons geval dat het een smalle schoen is, zodat de zijkant ook steun geeft.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 03-02-2014 19:56:59
oja bij mijn dochter gaf het met zwemmen ook problemen, omdat door haar platvoeten ze een stand heeft ontwikkeld dat haar benen een schaarslag maakt. dat is helaas het gevolg van het vele naar binnen doorzakken.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Onsjanneke  schreef op: 03-02-2014 19:57:36

Quote Bettie:
.

Ik weet niet of ik mijn dochter (in jouw geval dan) nu al aan de steunzolen zou doen. Ik begreep vorig jaar van orthopeed en podoloog (beide jonge mensen) dat ze niet zo happig meer zijn op steunzolen. Tenminste niet heel snel. Voeten schijnen er lui van te worden en klachten vaak nog te verergeren.



Dat ligt denk ik aan het soort klachten en voeten wat je hebt.
De podoloog van mijn zoontje zei dat hij er wellicht nog weer vanaf komt. Juist doordat wij de stand en groei van zijn voeten en benen corrigeren.

Als we te lang hadden gewacht wat dat patroon al zo ingesleten dat hij zeker de rest van zijn leven steunzolen nodig had gehad.

Ik ben er zelf ook over heen gegroeid. Alleen als ik heel moe ben loop ik nog met mijn voeten naar binnen.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Mam Van Twee  schreef op: 03-02-2014 20:01:48
Hier ben ik uiteindelijk na alle tegenstrijdige adviezen naar de kinderfysio gestapt. Mijn dochter liep met haar voetjes erg naar binnen en ook plat. Uiteindelijk wel een tijdje halve maantjes/halve steunzooltjes gebruikt ter ondersteuning naast het dagelijk oefenen van haar voetspiertjes. (op haar tenen vooruit en achteruitlopen, knikkers oppakken met haar tenen, spiertjes losmasseren, op het strand op blote voeten lopen, op de trampoline op 1 been balanceren, op 1 been huppelen op de trampoline etc)

Haar banden zijn losser dan gemiddeld en dat moet ze met sterkere spieren opvangen. 

Mijn advies dus ga naar de fysio voor een check en een setje oefeningen.

Ik zelf heb vroeger "geluk" gehad dat ik altijd stevige schoenen had en daar ook binnen dagelijks op liep en ook buiten veel in het zand gespeeld heb. Daardoor nog lang goed gegaan zonder steunzolen. Maar nu heb ik ze wel. Zonder zooltjes krijg ik last van mijn knieen en scheenbeen. 

Ik ben allang blij als een paar schoenen goed past en loopt - heb juist een brede kleine voet.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Ingrid  schreef op: 03-02-2014 21:30:44
Mijn dochter heeft eerst steunzolen gehad via orthopedie in het ziekenhuis. Ze kreeg een soort kuipjes. Kon bijna geen enkele schoen. Iemand zei toen ga naar de podotherapeut. Ze heeft nu daar zooltjes van. Zit veel beter en kan in de meeste schoenen. Ik zou ze dus nooit meer laten maken in het ziekenhuis.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Mama_anja  schreef op: 03-02-2014 21:35:11
heb zelf steunzolen moet op zon lichtbak staan en dan doet hij er stukjes onder of er onder weg ik heb de heubpen niet gelijk staan kniene naar binnen maar of ik nou plat voeten heb weet ik neit 
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Bettie  schreef op: 03-02-2014 22:10:36

Quote Onsjanneke:
[...] Dat ligt denk ik aan het soort klachten en voeten wat je hebt. De podoloog van mijn zoontje zei dat hij er wellicht nog weer vanaf komt. Juist doordat wij de stand en groei van zijn voeten en benen corrigeren. Als we te lang hadden gewacht wat dat patroon al zo ingesleten dat hij zeker de rest van zijn leven steunzolen nodig had gehad. Ik ben er zelf ook over heen gegroeid. Alleen als ik heel moe ben loop ik nog met mijn voeten naar binnen.



Zo zie je maar weer...dat het overal verschillend is. Wat mij wel heel lastig lijkt, is het tegenstrijdige advies dat de toch wel deskundigen geven. Kan me goed voorstellen dat TO niet goed weet wat ze moet doen.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Annemarie 001  schreef op: 05-02-2014 19:20:50

Quote ingrid:
Mijn dochter heeft eerst steunzolen gehad via orthopedie in het ziekenhuis. Ze kreeg een soort kuipjes. Kon bijna geen enkele schoen. Iemand zei toen ga naar de podotherapeut. Ze heeft nu daar zooltjes van. Zit veel beter en kan in de meeste schoenen. Ik zou ze dus nooit meer laten maken in het ziekenhuis.



Ingrid,

Kuipjes, die heb ik vroeger volgens mij ook gehad. Zijn dat niet zulke zolen waar je meer in staat dan op?
Vreselijk toen.

Groet,
Annemarie.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Ingrid  schreef op: 05-02-2014 20:03:44

Quote Annemarie 001:
[...]

Ingrid,

Kuipjes, die heb ik vroeger volgens mij ook gehad. Zijn dat niet zulke zolen waar je meer in staat dan op?
Vreselijk toen.

Groet,
Annemarie.



Ja die kuipjes bedoel ik. Nu bij de podotherapeut zijn het gewone steunzolen waar je op staat. 100 % fijner
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Bepje  schreef op: 05-02-2014 21:23:37
Ik heb steunzolen sinds mijn pubertijd en heb ze wisselend periodes gedragen (soms wil ik het een tijd niet). Voor mijn voeten hebben ze niet geholpen in  de zin van dat ze er beter van zijn geworden maar als je helemaal recht staat met die dingen is het toch wel fijn en minder vermoeiend. Ik koop vaak schoenen van het merk wolky, daar kan de binnenzool van uit en ik loop er heerlijk op. Helaas heb ik ze een tijdje geleden waarschijnlijk weg gegooid met een stel oude schoenen en moet dus nieuwe aan laten meten. 
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Mrtj  schreef op: 05-02-2014 21:30:49
En heb je al geprobeerd met reguliere foefjes de spieren in de voet te versterken? Bij platvoeten wordt aangeraden om veel (zoveel mogelijk) op blote voeten te lopen, en in de zomer vooral ook in het zand met blote voeten (= spieren trainen).
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Bepje  schreef op: 05-02-2014 22:04:53
Nou, ik had een heel bericht aan je teruggetypt en het per ongeluk gewist . Metalen heb ik gelukkig nooit gehad, lijkt mij niet fijn ook.
Onze schoenmaker, zo`n ouderwetse, deed dat er vroeger bij en maakte steunzolen, keiharde.Daar verwees de huisarts naar door toen.  Ik was blij als ik thuis de schoenen weer uit kon.
Later heeft de podotherapeut veel betere gemaakt van ee soort kurk met een leren bovenlaagje.
Buiten de platvoeten heb ik ze ook voor mijn rug omdat ik enigzins scheef sta dus eerdaags moet ik voor nieuwe.
Voor je kind is het denk ik wel verstandig om te gaan omdat je er eventueel mogelijke rugklachten mee kunt voorkomen en lopen minder vermoeiend kan zijn met zolen.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Annemarie 001  schreef op: 23-02-2014 21:23:26

Voor de rest niemand meer ervaringen uit heden/verleden?

 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Jill1234  schreef op: 23-02-2014 21:32:10
Mijn zoon heeft steunzolen sinds zijn vierde. Heeft ook erge platvoeten en loopt erg naar binnen.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Grietje  schreef op: 24-02-2014 11:48:01
Mijn dochter krijgt ze over drie weken. Ze heeft holle voeten die naar binnen zakken. Daardoor heeft ze vaak pijn aan de pezen onder haar voet. Ik ben benieuwd hoe het met de zolen zal gaan (en of we schoenen kunnen vinden die fijn zitten met zolen. Dochterlief is nu al een ramp met schoenen kopen ). Eigenlijk moet ze overdag zoveel mogelijk haar schoenen aan maar op school dragen ze sloffen. Nog even overleggen met de juf. Die zolen zijn niet goedkoop dus ik schaf ook niet zomaar meerdere paren aan. Binnen een half jaar moet ze toch weer nieuwe.....
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Annemarie 001  schreef op: 09-08-2014 08:26:25

Even uppen. Voor de rest niemand meer ervaringen uit heden/verleden?

 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Mrtj  schreef op: 09-08-2014 08:48:36
Annemarie, ik denk dat het een moeilijk te beantwoorden vraag is voor platvoeten. Ik heb zelf om andere redenen steunzolen, al sinds mijn kindertijd. Geen idee of het werkt. Ik heb vrij vaak pijnklachten aan mijn knieen door de verkeerde stand van mijn voeten, soms heftig, soms heel beperkt. Of het beter wordt van die steunzolen weet ik niet. Er is geen 1-op-1 relatie.
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Annemarie 001  schreef op: 09-08-2014 09:06:54
Mrtj,

Liep jij voor je steunzolen toen ook al bij een Orthopeed e/o Orthopedisch-Instrumentenmaker?
Jij vroeger ook die "geweldige" metalen/stalen steunzolen gehad via gipsafdrukken te maken van je voeten?

Wat voor steunzolen (materiaal) heb je nu dan en hoe werden ze bij jou aangemeten?

Denk wel dat steunzolen vaak niet helpen om betere voeten te krijgen, maar meer om tijdens staan e/o lopen te corrigeren
naar een betere/normalere stand.
 
Groetjes,
Annemarie 

Quote mrtj:
Annemarie, ik denk dat het een moeilijk te beantwoorden vraag is voor platvoeten. Ik heb zelf om andere redenen steunzolen, al sinds mijn kindertijd. Geen idee of het werkt. Ik heb vrij vaak pijnklachten aan mijn knieen door de verkeerde stand van mijn voeten, soms heftig, soms heel beperkt. Of het beter wordt van die steunzolen weet ik niet. Er is geen 1-op-1 relatie.

 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Mrtj  schreef op: 09-08-2014 09:39:25

Quote Annemarie 001:
Mrtj,

Liep jij voor je steunzolen toen ook al bij een Orthopeed e/o Orthopedisch-Instrumentenmaker?
Jij vroeger ook die "geweldige" metalen/stalen steunzolen gehad via gipsafdrukken te maken van je voeten?

Wat voor steunzolen (materiaal) heb je nu dan en hoe werden ze bij jou aangemeten?

Denk wel dat steunzolen vaak niet helpen om betere voeten te krijgen, maar meer om tijdens staan e/o lopen te corrigeren
naar een betere/normalere stand.
 
Groetjes,
Annemarie 



Ik heb altijd leren zooltjes gehad. Ik denk dat het officieel ook geen steunzolen heten, maar corrigerende zootljes. Die heb ik altijd bij een podotherapeut gehaald (ook 25 jaar geleden al).

De podotherapeut maakt op verschillende manieren afdrukken van je voet en kijkt daarbij naar de drukverdeling. Lopen over een 'stempelkussen' deden we vroeger ook al; en staan op een glasplaat waardoor de podo de drukverdeling goed kon bekijken. Tegenwoordig komt er een soort hip apparaat bij, dat met allemaal hele kleine pinnetjes (niet pijnlijk, wel kietelend) precies de druk meet op alle plekken. Daarna maken ze uit een soort ?? schuim ??? (vroeger was het van kurk) een basisvorm, waar ze een leren afdeklaag op leggen.

En nee, ze helpen niet om betere voeten te krijgen, maar wel om tijdens het lopen de stand van mijn voeten beter te hebben waardoor mijn knieen minder belast worden. In de zomer draag ik ze minder (want ze passen niet in ballerina's, sandaaltjes en slippers), maar ik merk niet dat ik dan per se meer last heb van mijn knieeen....  Andersom kan het wel 'rust' bieden als ik meer last heb van mijn knieen om meer op zootljes te lopen ;-)
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Mrtj  schreef op: 09-08-2014 09:40:49

Quote mrtj:
[...]

Ik heb altijd leren zooltjes gehad



Ehm... niet dus De bovenkant was leer; het onderliggende materiaal was kurk en nu een soort semi-zacht kunststof
 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Angelique  schreef op: 09-08-2014 10:51:57
ik heb zelf sinds bijna 2 mnd steunzolen 
aangemeten door ene podotherapeut ivm doorgezakte voeten 
het word gemeten door op soort kopier apperaat te staan de voeten worden gescant en daarvan word een afdruk gemaakt 
week later haal je de zolen worden in je schoenen gepast en beetje bij geschaaft 
is gewoon een zool die eruit ziet als de inleg zool van een gymschoen alleen dan natuurlijk in midel gebracht en steviger 
ik draag vaak gympen 
als je vaak leer draagt dan zijn ze er ook in een leren toplaag variant maar onder kant is dan nog zelfde als wwat ik nu heb 

kijk voorbeeld 


ik heb er ieder geval heel veel porfijt van 

 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Claudia  schreef op: 09-08-2014 19:27:02
angelique, ik zag je foto voorbij komen en de zolen zijn zowat hetzelfde als wat ik voor mijn dochter koop voor in haar schoenen, ik haal ze bij de scapino, 15euro per paar. Denk moet ik even neerzetten hier.

Dochter loopt stukken beter nu en zakt niet meer door met haar enkel.
Ze liep met slappe en ook sterke laarsjes gewoon na een paar weken op het midden van de laars, zag er ontzettend ongelukkig uit en ook heel raar. Huisarts kon niks overdreven vinden, schoolarts ook niet : maar wel stevige schoenen (ja dat doen we, maar toch telkens hetzelfde probleem+1 kant van zool versleten).


 
Quote
RE: Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Proestie  schreef op: 09-08-2014 19:58:09
Ik ben vanmorgen toevallig met mijn zoon schoenen wezen Kopen. Hij heeft een tijd lang een zooltje gehad, maar deze zijn nu te klein en eigenlijk gaat het best goed zonder. Nu ga ik naar een gespecialiseerde schoenenwinkel. We zijn wel een uur lang geholpen, er wordt echt goed gekeken naar hoe een schoen zit. Omdat mijn zoon toch wat last had van zijn hiel, hebben ze een klein zooltje voor onder de inlegzool gemaakt. Weer laten lopen en hij,vond dit veel fijner lopen. Toen hebben ze de kleine zooltjes erin gelijmd. Wij gaan naar Schutrups in Exloo, maar er zijn vast nog meer goede winkels die je hiermee kunnen helpen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Steunzolen? Jullie (eigen) ervaringen, w
Naam
Bericht