Menu
 

Topic:

overdrijf ik nu??

Leen Mv 4  schreef op: 29-01-2014 21:36:14
Effe beginnen met zeggen dat ik uit een gans verknipt gezin kom, dit is dus geen alleenstaand voorvalletje maar hier viel ik net van om! Week voor sinterklaas belt mijn broer om te zeggen dat hij de kinderen wat voor de sint wil geven en vraagt hij of ze alles mogen eten. Ik leg hem uit dat de kleinste zout, zoet en vetarm-dieet heeft, dat als hij er wat lekkers wil bijdoen, hij best fruit geeft. Oké zegt hij, regel het. Sinds toen hem niet meer gezien of gehoord. Vorige week belt hij weer of we vandaag wilden komen. Wij naar daar, haalt hij zak boven voor de kindjes: wafels, chocolade koeken, snickers, mars... hele hoop! Duwt elk kind wat in de hand, kleinste meid in drama-modus want ze weet dat ze dat niet mag eten dus gans overstuur dat ze niks heeft dan... Hij werkt ons zo snel mogelijk buiten, stonden na 10 minuten aan de deur. Ik los het thuis wel op met de kindjes, begin ik net al de zooi weg te leggen in de kast, zie ik dat op 1 pak na, alles vervallen is!! Ik was al lastig met al de gesuikerde troep en dan dat nog! Van mijn man mag ik er niks van zeggen en moet ik het gewoon maar weggooien dan. Zouden jullie hierover zwijgen?? Ik ben nu echt woest en blij voor hem dat ik hier niet wegkan,haha
 
Quote
Navigatie
RE: overdrijf ik nu??
Minou  schreef op: 29-01-2014 21:38:45
Vreemde actie dit



 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Minou  schreef op: 29-01-2014 21:39:15
En late ook
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Liefje  schreef op: 29-01-2014 21:42:33
Laten gaan en kennelijk niet te vaak komen
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Leen Mv 4  schreef op: 29-01-2014 21:46:22
Hahaha, idd laat maar niet zo laat dat de chocola vervallen moet zijn!
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Minou  schreef op: 29-01-2014 21:53:17
Hoe is de relatie met je broer? Zie je hem regelmatig of heeft ie vaker zulke fratsen?
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Fransje72  schreef op: 29-01-2014 22:00:39
Ik zou zeggen: laat gaan. Hij is niet wijzer.




maar ik zou ook kwaad zijn, omdat ie niet de moeite neemt om te luisteren en zomaar een lading suiker koopt.
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Leen Mv 4  schreef op: 29-01-2014 22:08:43
Op zich hebben we altijd wel een fijne band gehad. Sinds ruim 2 jaar heb ik geen contact meer met onze ouders en andere zussen en broers, daardoor zien we mekaar ook minder. Hij heeft een drukke baan en ik een ziek kind wat geregeld in ziekenhuis wordt opgenomen. Ondanks dat we maar 5 km van elkaar wonen, lijkt het niet te lukken om af te spreken, mede doordat hij zich schuldig voelt dat hij wel bij ouders komt denk ik. Rare fratsen? Ja, eigenlijk wel. Zo stond hij hier 2 jaar geleden met hoop geschenken voor oudste zoon en de anderen niks, die konden er ook mee spelen als de oudste er te groot voor is en het jaar later bracht hij namens de sint 8!!! kilo mandarijntjes! Nu vind ik het vooral vreselijk voor de kleinste, die staat dus echt met lege handen dan.
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Xsara  schreef op: 30-01-2014 08:49:09
sorry maar hij spoort niet! en jij laat het toe dat je kinderen eraan bloot staan en die onverklaarbare fratsen ook mee krijgen die hun dus blijkbaar kwetsen.

Ik zou het afkappen of eens even duidelijk zijn en zeggen dat hij jou wensen moet respekteren en dat hij zulke dingen bij kinderen niet kan doen. jij bent hun moeder, als jij het niet voor hun opneemt wie moet het dan doen?? snoep wat ze niet mogen of kunnen eten, voortrekken van het ene kind, hoe vaak moeten je kinderen nog gekwetst worden?? jij lijkt me sterk genoeg of een beslissing te nemen die goed is voor je kinderen. en dat je man zo reageert begrijp ik ook niet...

misschien wat kort door de bocht maar zo voelt het voor mij!

 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Caithy  schreef op: 30-01-2014 08:57:44
Ik zou duidelijk naar je broer zijn, of hij komt en hij neemt niets mee of hij komt en neemt voor iedereen wat mee. Als je naar daar gaat, dan duidelijk communiceren, heb je voor iedereen iets? of niet?

Nu je weet hoe hij is, kan jij ook beter met hem opgaan, dus controle op controle, van de zotte das waar, maar beter dat dat huilende kids...
En als hij het niet begrijpt, moet je het eens omdraaien (je vertelt dat jullie meerdere broers en zussen hebben) hoe zou hij het gevonden hebben als pietje iets kreeg en de rest niet?
Het is een man, dus duidelijkheid is de sleutel!
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Minou  schreef op: 30-01-2014 09:03:07
Hij denkt duidelijk niet na moet ik je zeggen valt er over te praten of heeft hij een beetje eeehhh bordje voor het hoofd?
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Blauwtje  schreef op: 30-01-2014 09:06:17
Om te zeggen dat hij niet spoort vind ik wat ver gaan maar er is in mijn ogen wel wat aan de hand met je broer. das mijn gevoel, maar ms zit ik er naast.
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Liefje  schreef op: 30-01-2014 09:32:51
Als er och een goede band is dan even een goed gesprek aangaan
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Jen9  schreef op: 30-01-2014 09:46:58
Niet weggopoien hoor, chocola kan je lang na de vervaldatum gewoon eten..

En verder, wat een mafkees die broer van jou, heel triest. En wat rot voor je kinderen!
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Kyla  schreef op: 30-01-2014 09:49:48
Mij lijkt het dat je broer niet helemaal helder is. Iemand met gezond verstand zou dit mijns inziens niet doen.

Net zoals Caithy denk ik dat je het beste maar gewoon duidelijk kan zijn.
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Eefje  schreef op: 30-01-2014 09:51:35
Sluit me aan bij Blauwtje!
Denk dat jouw broer misschien psychisch iets mankeert.
Hoe staat hij verder in het leven?
Werkt hij, woont hij op zichzelf, heeft hij een relatie, kinderen? 
Kan hij zich goed redden, goed voor zichzelf zorgen, heeft hij last van ups en downs?


 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Jen9  schreef op: 30-01-2014 09:52:44
Kan je misschien een 1 op 1 gesprek aan gaan.. Hoe maf ook, ik heb wel t idee dat hij wil...maar misschien niet kan?
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Eefje  schreef op: 30-01-2014 09:54:11
Drukke baan, lees ik net 
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Annie  schreef op: 30-01-2014 11:00:35
hahahahahahaha 8 kilo hihihihihihi mandarijnen lol....

*grinnik*

Ik zou even alleen bij hem langs gaan en bedanken voor het lekkers en dan met een knipoog zeggen dat het alleen wel jammer is dat het over de vervaldatum is.



 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Leen Mv 4  schreef op: 30-01-2014 11:56:10
Ik ben dus niet raar dat ik dit er ver over vind! oef... Mijn man wil alleen maar de vrede bewaren, gek maar ik begrijp het wel hoor, is onze enige familie nog. Tuurlijk spoort hij niet, doet de hele familie niet, anders kwam ik er nog wel wss Hij woont samen met zijn vriendin, al ruim 7 jaar! Hij heeft het financieel heel goed, geen kinderen. De vorige jaren ging het steeds mis omdat zij er zich mee moeide, hij is peter van oudste zoon en zij vindt dat hij dan enkel geschenkjes aan hem moet geven. De massa mandarijnen is mannelijke lompigheid,lol. Nu ben ik vooral boos omdat ik het uitdrukkelijk gezegd heb, hij weet ook dat kind om de 6 weken week in ziekenhuis ligt en ook waarom. Waarom we nog contact hebben, tja, hij was de enige waar ik nog normaal mee kon praten na de breuk met de rest van ons gezin, hij zit in die heisa natuurlijk ook echt middenin, moet opdraven voor pestacties van moeder ed. Voor mijn kinderen was hij ook enige familie nog. Weet wel dat chocola over datum niet slecht is maar ik vraag me dan wel af hoe lang geleden het gekocht werd...of in wat voor winkel,haha!
Heb hem net gebeld en gezegd dat kleine meid hele nacht overstuur is geweest (was niet zo, eens thuis drama over in ruil voor appel) en dat hij mijn kinderen niets meer moet kopen als hij toch geen rekening wil houden met ziekte. Hij is ontploft, ik ben ondankbaar nest. Er is wel per ongeluk uitgekomen dat onze moeder die chocola blijkbaar vorig jaar al gekocht had voor mijn kinderen, lag er nog steeds en ze zou het meegegeven hebben aan hem om aan ons te geven... Maakt het geschenk nog giftiger en mij ook,haha. Broer af!! 
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Nelia  schreef op: 30-01-2014 14:04:01
Sorry, maar ik snap dit niet. "Broer af"? Gaat dat zo makkelijk? Je moeder heeft dus wel degelijk aan je kinderen gedacht en het snoep is blijven liggen... Hij heeft zo te lezen geen kinderen en heeft de fout gemaakt niet naar de datum te kijken. In december heeft hij geïnformeerd naar de kinderen en heeft nu de fout gemaakt om dit te vergeten. Ik vind het niet kunnen om hem te bellen en zeggen dat je jongste hele nacht overstuur is geweest. Dit is liegen. Hier lust de oudste geen snoep, maar ik kan er niet vanuit gaan dat iedereen dan altijd maar een alternatief voor hem heeft. Hij krijgt dan later wat. Dit heb jij ook gedaan met je jongste, thuis een appel gegeven en het kind was, net zoals mijn oudste vaak, tevreden. Zo te lezen speelt er vanalles bij jullie, dus ja, ik vind dat je over dit voorval overdrijft, maar het is waarschijnlijk de druppel op de gloeiende plaat. Alleen heb je nu helemaal geen familie meer... Sterkte!
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Anne  schreef op: 30-01-2014 14:09:31
wat een actie weer ..
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Belske  schreef op: 30-01-2014 15:06:34
Nelia heeft een punt, vind ik.
Jullie relatie zat al niet goed. Dat heeft waarschijnlijk mede te maken met het feit dat jullie hebben gebroken met de familie behalve met hem. Dat plaatst je broer soms in een lastige positie, hij moet soms in spagaat gaan om beide kampen te vriend te houden en dat gaat pijn doen om de duur.
En ja, misschien is hij een lompe man, maar jij vindt het dan weer geen probleem om hem staalhard te beliegen.
En nu is de bom dus ontploft.
Ik zou alles maar even laten bezinken voor je de bruggen definitief opblaast.

Wat het peterschap betreft vind ik het wel normaal dat hij alleen cadeaus koopt voor zijn petekind. Hier is dat bij onze beide kinderen niet anders. Elk kind heeft zijn peter/meter en krijgt dan cadeaus naar het vermogen van die mensen. Dat is niet voor elk kind hetzelfde. Kopen de peters/meters van je andere kinderen wel cadeautjes voor al je kinderen?
 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Suus  schreef op: 30-01-2014 15:11:07
Sorry maar ik vind dat je overdrijft. Dit is je broer en schijnbaar heeft hij zijn rariteiten maar met goede intentie. Ik vind niet dat je hem iets kwalijk kan nemen. Je accepteert iemand zoals hij is.... Of niet.


 
Quote
RE: overdrijf ik nu??
Leen Mv 4  schreef op: 30-01-2014 16:55:10
Snap jullie reacties wel, is enkel moeilijk kort uit te leggen waarom mijn moeder doet alsof ze aan de kinderen denkt... Of dat al dan niet waar is, is al bedenkelijk, elke actie van die kant, is met rare bijsmaak, komt altijd wat achterna... Wij vinden het vooral jammer dat er meermaals gevraagd is wat hij al dan niet mag geven, en dan doet hij toch heel wat anders. Als ze vorig jaar dat snoepgoed wou geven, had ze het toen al kunnen doen, voor het slecht was!
Het peterschap, hebben jullie gelijk in, we verwachten dat zeker niet, door de breuk in de familie zijn de meters en peters van de kinderen allemaal weggevallen, waren allemaal mijn broers en zussen, hij heeft toen zelf gezegd dat hij dan wel voor elk kind iets zou doen. Ook al "moet" hij dat niet, als je zegt dat je het gaat doen, doe het dan eerlijk!
Lieg ik als ik zeg dat kind overstuur is gebleven? Ja, want ik had haar getroost met appel maar vandaag heeft ze het er zelf meermaals over gehad dat oom toch weet dat ze ziek is en geen snoep mag. Na de scheldpartij aan de telefoon die ik over me heb gekregen, is het idd makkelijk zeggen dat ik deze broer dan ook niet meer hoef. Ik vind dat oprecht jammer hoor, maar als het niet lukt zonder gedoe, dan idd liever niet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op overdrijf ik nu??
Naam
Bericht