Menu
 

Topic:

najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren

Jill1234  schreef op: 29-01-2014 11:49:26
Hoi,
Onze jongste is een decemberkind en is nu 5.
Officieel zit hij in groep 1. Hij zit op een school waarbij 99 van de 100 najaarskinderen 2,5 jaar kleuteren (en dus niet 1,5)
Hij heeft de cito van groep 1 in juni , toen hij dus 4,5 was bijna foutloos gedaan (rekenen en taal A+)
Juf heeft hem deze maand laten meedoen met de cito van groep 2. Ook weer rekenen en taal A+

Volgende week heb ik een gesprek op school en ik ben benieuwd naar ervaringsverhalen: heb je zelf een najaarskind en hebben jullie hem of haar 1,5 of 2,5 jaar laten kleuteren en wat zijn jullie bevindingen daaromtrent?

Het is een slim ventje, leert zichzelf nu ook lezen (bezig met kern 3 van groep 3), maar het is ook nog echt een kleuter die graag speelt. Ik vind het zo moeilijk....

Ben benieuwd naar ervaringsverhalen!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Miepie1972  schreef op: 29-01-2014 11:51:44
Als hij nu al met lezen bezig is, zou ik hem niet nog een jaar laten kleuteren. Dan gaat hij zich alleen maar vervelen.

 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Mv5  schreef op: 29-01-2014 11:57:48

Als hij zulke hoge scores haalt en zichzelf al leert lezen, zou ik hem naar groep 3 laten gaan.
Mijn jongste is van eind december en heeft ook maar 1,5 jaar gekleuterd, maar ze is een slimme meid. Ze was ook nog speels hoor, maar ze kon groep 3 cognitief gezien aan en ook sociaal-emotioneel gezien trok ze zich een beetje op aan haar oudere zussen, dus hier geen spijt gehad. Ze is straks wel pas 11,5 als ze naar de middelbare gaat, terwijl de middelste (bijna) 13 is. Maar de jongste heeft er nu al zin in om naar de middelbare te gaan, want dat betekent meer vrijheid en een langer lijntje tussen mama en school.

 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Mvl&d  schreef op: 29-01-2014 12:00:26
Ik heb twee dochters, 1 van september en 1 van eind oktober. De eerste heeft een jaar langer gekleuterd wat heel goed heeft uitgepakt want ze was nog lang niet toe aan groep 3 destijds. De jongste heeft 1.5 jaar gekleuterd en zit nu in groep 3 waar ze heel goed meekomt. Ze is wel de jongste van de klas. Zij was, in tegenstelling tot haar grote zus, al heel erg bezig met lezen, schrijven en rekenen.

Op de school van mijn dochters wordt naar alle kinderen geboren in  augustus t/m december gekeken of ze toe zijn aan groep 3.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Son  schreef op: 29-01-2014 12:00:51
Ligt aan zoveel factoren. Hij kan wel slim zijn, maar moet er emotioneel ook klaar voor zijn.
Michelle dr beste vriendin is van 31-12 en was dus extreem jong. Nu zit ze op middelbare en merkt dr moeder toch wel dat ze nog jong is. Ze heeft er altijd hard voor moeten werken, maar heeft t wel gehaald. Heeft altijd goed in de groep gelegen.
Dus t kan wel...maar zal altijd het jonkie vd klas blijven.

Mijn dochter is van eind september en is ook altijd wel jonge leerling, heb er nooit wat van gemerkt....
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Suus  schreef op: 29-01-2014 12:04:08
Mijn dochter is van eind februari en heeft groep 2 overgeslagen. Nu ze in groep 7 zit zeg ik, als het opgevangen kan worden in de eigen groep....doen!!!


 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Bloemblaadje  schreef op: 29-01-2014 12:11:09
Mijn zoon heeft ook een jaar overgeslagen en kwa leerprestaties is het geen enkel probleem, maar sociaal emotioneel denk ik dat we nog wel het één en ander tegen gaan komen. Want hij is straks 11 als hij naar VO gaat en dan hou ik mijn hart vast, want dan is hij toch echt nog wel jong, terwijl er al veel kinderen midden in de pubertijd zullen zitten. Er zitten voors en tegens aan vast.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Jolanda1974  schreef op: 29-01-2014 12:12:35
Onze oudste is van eind okt. en heeft bijna 3 jaar gekleuterd. Voor haar de beste beslissing geweest. Ze is nog steeds geen hoogvlieger maar komt goed mee in de klas. 

Mijn advies, kijk goed naar jullie kind en vraag wat de school ervan vindt en wat ze hem kunnen bieden. Bijn onze dochter was de juf continue in twijfel het 2e jaar. Het ene moment vond ze dat onze dochter eraan toe was maar soms ook niet. Het moment van beslissing stelde ze steeds weer uit. Toen hebben wij zelf de knoop doorgehakt. Bij twijfel niet doen en het is de juiste beslissing geweest.
Maar de mening van school / juf vonden wij heel belangrijk en doorslaggevend. Wij "werken" niet met onze kinderen en thuis was onze dochter heel anders dan op school.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Senna  schreef op: 29-01-2014 12:29:41

Quote Miepie1972:
Als hij nu al met lezen bezig is, zou ik hem niet nog een jaar laten kleuteren. Dan gaat hij zich alleen maar vervelen.



Hoeft nìet hoor! Yenthe is 5 en leest en rekent heel goed, heeft ze zichzelf vorig jaar aangeleerd. Ze is geen najaarsleerling en zit dus gewoon in groep 2. Ze verveelt zich totaal niet op school. Juffen proberen haar extra uit te dagen en verder geniet ze lekker van het spelen.

Ik zou, als school het ziet zitten, er voor pleiten 2,5 jaar te kleuteren, TO!
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
M&j  schreef op: 29-01-2014 12:37:33
Nou heb ik niet een najaarskind maar een voorjaarskind maar ze kon al lezen toen ze naar de basisschool ging, ze las thuis boekjes avi 3 en 4. In goep 1 heeft ze zichzelf rekenen geleerd (plus en min). Toch heeft zij zich nooit 1 seconde verveelt in de kleuterklassen, de kleuterklassen is zoveel meer dan lezen en rekenen. Mijn dochter heeft meerdere vriendinnen die najaarskinderen zijn en dus 3 jaar hebben gekleuterd en met hun gaat het goed op school.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Eefje  schreef op: 29-01-2014 12:40:22
Mijn dochter is van 2 december, en heeft 2,5 jaar gekleuterd. Ben er nog steeds blij mee. Ze is heel pienter, en komt erg goed mee. Maar sociaal-emotioneel was ze er nog niet aan toe om naar groep 2 te gaan (ze heeft 1,5 jaar groep 1 gedaan). Veel te verlegen, kwam nog niet voor zichzelf op, durfde niets te vragen.

Wat de juffen toen vertelden, zie ik in de verhalen hier boven ook terug. Als ze klein zijn gaat het wel goed. Maar zodra ze aan het eind van de lagere school komen, en er echt veel van de kinderen wordt verwacht, komen ze toch in de knoop. Ze moeten dan erg veel op hun tenen lopen, en blijven vaak erg onzeker. Ook kunnen beter "blijven zitten" in groep 1 of 2, dan bv. in groep 6 of 7. 

Het werd door de school echt per kind bekeken. Ik was het met hun eens.
Mijn dochter zit nu in groep 6, kan erg goed leren, en heel het heel erg naar haar zin in de klas, veel vriendinnen en geen verlegenheid meer. En dat is heel veel waard!
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Martine  schreef op: 29-01-2014 12:55:48
Advies van mij als juf, met de gegevens die jij geeft zou ik hem door laten gaan naar groep 2.
Overigens hebben ouders hier altijd de laatste stem in hè, het is jouw kind!

 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Boterbloem  schreef op: 29-01-2014 12:56:03
Dubbel. Mijn zoon is van November, hij is net 8 en zit in groep 5. Sociaal emotioneel loopt hij achter op heel wat andere klasgenoten, MAAR hij is ook gewoon speelser van zichzelf. Tegelijkertijd is hij erg slim waardoor een groep lager geen uitdaging meer te vinden is voor hem...

De keuze is zo moeilijk vind ik, waar doe je dan goed aan... Ga je voor de kennis of het spelen...
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Lind@  schreef op: 29-01-2014 12:56:05
mijn zoon van april heeft 2 jaar en 4 maanden gekleutert, en gaat lekker in groep 3 nu mijn zoon van dec  zit nu in groep 1 voor de tweede keer zeg maar in de zomer dus overgegaan van de instroomklas naar de echte groep 1 is een erg pienter ventje maar wel erg speels nog en dat was de middelste ook, de oudste is een vroege leerling en heeft maar 1,5 jaar gekleuterd maar moest er altijd erg aan trekken  dus ik zeg wel kijk naar het kind ze kunnen beter een jaar langer kleuteren en zich sociaal sterker ontwikkelen dan al met 11 van de basisschool af naar het VO waar ze dan gaan verdrinken als ze de pech hebben om op een hele grote school te komen
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Esmie  schreef op: 29-01-2014 12:59:16
Ik zit straks ook met dit probleem. Mijn zoontje (nu 3 jaar) is van januari. Op de school waar hij naartoe gaat, gingen ze dan voorheen maar 1,5 kleuteren. Ik ben daar wat huiverig voor, omdat ik bij zijn grotere broers heb gezien dat het vooral sociaal-emotioneel vaak moeilijker wordt. Toch is mijn jongste zoontje echt anders. Hij is heel erg pienter en zou het qua didactisch niveau nu al redden in de kleuterklas, maar ik wil vooral ook dat hij lekker kind kan zijn. De school waar hij naartoe gaat heeft ook een peutergroep voor kindjes vanaf 3 jaar (is anders dan de peuterspeelzaal, ze zitten hier met Nederlands en Engelstalige kindjes door elkaar en is ook echt al op leren gericht) en waarschijnlijk wordt het beleid zo dat kindjes die in januari of later 4 worden vanaf hun verjaardag tot de zomer naar de peutergroep gaan en dan na de zomer een vol jaar groep 1 volgen. Ik ben ergens bang dat hij zich gaat vervelen tussen de peuters, maar van de andere kant, vindt hij spelen zo heerlijk dat het misschien ook wel goed is. Extra uitdaging is dan wel belangrijk lijkt mij.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Xxx  schreef op: 29-01-2014 13:18:01
Mijn zoon is van 16 dec.
Toen hij een goed jaar en op school zat (dec), was het geval dat hij waarschijnlijk naar groep 3 zou instromen (volgend schooljaar)
Hij zat goed in zijn vel en cognitief erg slim.
De tweede helft van het jaar werd het anders. Mijn zoontje vertoonde emotioneel erge pieken en dalen. We zijn er achter gekomen dat hij hoogsensitief is. 
De druk werd hem te hoog. In mei vroegen wij hem wat HIJ wilde ene hij wilde bij de kleuters blijven, want daar zaten ook zijn beste vrienden (mannetjes van september (bleef zitten), februari en maart).
Ik heb niet meer getwijfeld en samen met mijn man de keus gemaakt om hem gewoon in groep 2 te laten.

Nu dit jaar zien we dat hij het nodig had.
Hij is heel stabiel en sterk op sociaal emotioneel vlak. Is nu een echt oudste kleuter.
Hij is bovengemiddeld slim (zijn juf vergelijkt hem met haar eigen hoog egaafde kinderen, maar we denken niet dat hij dat is).
Hij is erg faalangstig. Hij durft op school niet te laten zien wat hij ECHT kan (hij kan lezen, fonetisch schrijven, makkelijk rekenen), maar gelukkig doorzien de juffen dat goed en weten ze wel wat hij echt kan en geven hem moeilijkere/uitdagende opdrachten zomder dat hij het direct beseft.

onze keuze is echt gebasseerd op het emotionele vlak........ Cognitief had hij in groep 3 makkelijk mee gekunnen.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Sandra  schreef op: 29-01-2014 13:23:21
mijn zoon is van 21 november ,hij is nu 9 en zit in groep 6.In groep 4 heeft hij even een dip gehad op emotioneel vlak,qua leerstof k0n hij goed meekomen,alleen nu in groep 6 een hoop huiswerk en toetsen,veel leerstof en daar heeft hij niet al te veel zin in...hij speelt nog graag.Maar hij kan het wel ,al is hij geen uitblinker en dat hoeft ook niet.Hij is de jongste van de groep.Hij was dus net
5 in groep 3,onze andere zoon is nu 7 en zit in groep 3 en die komt overal veel makkelijker in mee merken wij...dus als je nog voor de kleuze staat zou ik zeggen lekker laten kleuteren nog...ze krijgen dan echt wel wat andere werkjes voor meer uitdaging als ze daar aan toe zijn...

succes
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Marjolein852  schreef op: 29-01-2014 13:33:08
Ik zou voor het langere kleuteren gaan. Werkjes worden echt wel aangepast en jongens zijn over het algemeen iets langzamer met de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Sterkte met kiezen!

Hier is mijn zoontje van januarie, heeft dus 2,5 jaar gekleuterd. Zit nu in groep 4 en wederom de vraag over een klas overslaan.. Het werk vind hij allemaal een makkie.. maar zijn groep vind hij leuk.  Twijfel, twijfel, twijfel..

 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Jolanda1974  schreef op: 29-01-2014 13:34:16
Het verschilt natuurlijk erg per kind maar ook per school.. Tijdens het 2e kleuterjaar van onze oudste veel gesprekken gehad met haar juf en hebben ook veel verhalen gehoord van andere ouders. Die koste wat het koste hun kind naar groep 3 wilde hebben, tegen het advies van de leerkracht in, maar die zeiden stuk voor stuk dat ze het nooit hadden moeten doen. Ze hebben hun kind niet ten goede zien veranderen.

Natuurlijk beslis je als ouder wat er met je kind gebeurd maar het advies van leerkracht en school telden voor ons zwaarder. Zij hadden zo goed door hoe onze dochter in elkaar steekt. Hier thuis liet ze andere dingen zien dan op school. Maar ja ze moet het op school laten zien en niet thuis. 

Onze dochter zat haar 3e jaar absoluut in een 2+ klas. Ze moest echt zoveel meer laten zien dan de andere kinderen uit groep 2. Ze gingen gewoon een stapje verder, de opdrachten waren moeilijker, langer en uitgebreider, Maar als ze een dagje geen zin had was het goed. Dan mocht ze gewoon even lekker haar gang gaan.

Dus ik zou eerst het gesprek aangaan met school, hoe zien zij het en wat voor uitdaging kunnen ze bieden.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Ik  schreef op: 29-01-2014 13:41:31

Ik zou vooral laten meewegen wat hij zelf wil en wat de kinderen waar hij het meeste aansluiting bij heeft gaan doen.

Wij hebben onze jongste dochter vorig jaar vervroegd laten doorstromen naar groep 3. Zij wordt in maart pas 6 jaar en is dus echt heel jong. Haar gedrag en welbevinden in de kleuterklas waren eigenlijk de aanleiding om verder te gaan kijken, niet zozeer de leerprestaties. Die waren nog niet eens getoetst in groep 1. Zij had totaal niets met leeftijdsgenootjes of kinderen die jonger waren dan zij. Zij begreep hen niet en was er een soort van bang van. Ze zocht altijd contact met de oudere kinderen. Zij misdroeg zich in de klas, kon het niet opbrengen om naar anderen te luisteren en wilde graag haar eigen ding doen. Sociaal-emotioneel achter of gevolg van verveling?

Onze keus was uiteindelijk in overleg met 1 van haar juffen en de IB'er om haar te laten doorstromen naar groep 3, toen ze de cito's van groep 2 goed tot zeer goed gescoord had. En toen we haar dit vertelden reageerde ze met: 'yes!'

Nu in groep 3 kan ze de leerstof goed aan. Haar gedrag is nog niet je-van-het. Opnieuw zijn er bij mij twijfels of het van verveling is of leeftijd-gebonden. Nu spelen er ook lichamelijke problemen mee waar ze het moeilijk mee heeft, dus dat speelt ook een rol denk ik. Voorlopig staan we nog wel achter onze keus, een jaar langer kleuteren was op dit moment niet de oplossing geweest. Maar mocht ze ooit stranden, dan is het wat ons betreft ook geen probleem.

 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Vlindertjes  schreef op: 29-01-2014 14:25:00
Ik zou het gesprek met de juf aangaan en kijken wat hun erover zeggen en wat zegt je gevoel?
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Moossie  schreef op: 29-01-2014 14:31:07
Mijn oudste dochter is van eind okt. Is ze net 9. Toen bleeff iedereen automatisch langer kleuteren.
Bij mijn middelte, net 6 is het veranderd. Iedereen ging door na 1,5 jaar kleuteren.
Maar Amylie was veel ziek, moe en dr cito's waren niet optimaal. Ook in de klas was het contact met andere niet zo heel goed nog.
Toen besloten haar groep 2 nog een keer te doen... en we zijn het er allemaal overeens dat dit de  beste beslissing was die we konden nemen. Ze is een heel ander meisje. Cito's a nu... En ze ligt in de groep goed, durft vinger op te steken.

Ik denk dat het per kind erg verschillend is.
Maar er zijn maar 2 kindjes blijven zitten die randgeval zijn.
En als ze het niet trekken in groep 3, zie je ze ook blijven zitten.
Ik zie ze liever in groep 2 blijven zitten als groep 3.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Mamavan2boys  schreef op: 29-01-2014 14:51:29
Mijn zoontje is van eind nog en hij had geen uitdaging in de groep, en is dus met 5 jr naar groep 3 gegaan. Hij had kern 1 en 2 al in de kleuterklas gedaan en kon al lezen. had er eigenlijk geen keus in het niveau in de groep was veel te laag voor hem. Nu zit hij ook op sbo school en kwam ook nog eens in groep met 7/8 jarige, maar hij red zich prima. Hoop eigenlijk dat hij nu nog een jaar groep 3 doet, en weer meer bij leeftijdsgenootjes zal komen, maar dat zullen we zien.

mijn oudeste is van juni, is pas in augustus toen hij 4 was naar school gegaan, en heeft dus 2 volledige jaren gekleuterd en hij heeft het moeilijker. En is nog heel jong in zijn doen en laten. Dus het is ook echt kind afhankelijk. 
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Mamavan2boys  schreef op: 29-01-2014 14:51:51
Eind nog is eind november
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Caatje  schreef op: 29-01-2014 14:59:54
Toch hoor ik om mij heen van veel collega's van verschillende scholen dat ze steeds meer terugkomen op het langer kleuteren. Het schijnt toch niet de gewenste invloed te hebben.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Int  schreef op: 29-01-2014 15:42:13
Hier ook 2 kinderen die beide twijfelgeval waren.

Mijn dochter hebben we 2,5 jaar laten kleuteren, daar heb ik ooit een moment spijt van gehad. Het was goed om ook een jaar bij de oudste kleuters te horen. Ze stond daarna veel steviger in haar schoenen dan een jaar eerder.

Mijn zoontje is nu 6, zelfde verhaal. Hij zou blijven kleuteren, en in de eerste week na de vakantie sloeg de twijfel toe of we daar goed aan deden. Hij was ineens zo vooruit gegaan (was altijd al erg slim maar ook speels).
Gesprek gehad met de IB er en juf, zij denken dat hij hoogbegaafd is. Maar toch hebben we gekozen voor groep 2. Ze zeiden in groep 3 is hij ook snel uitgeleerd, en dan is het een grote combiklas met 30 kids en zal hij weinig extra uitdaging aangeboden krijgen. Groep 1/2 is een heel klein klasje met nu 18 kindjes. Hier heeft de juf tijd om hem extra uit te dagen en niet alleen op leergebied, maar ook creatief. Hier heeft hij meer aan. En het doet hem heel goed om een jaar bij de oudste kindjes te horen. Hij kan ook lezen en schrijven, maar dat geeft niet. Wij zijn achteraf erg blij met dit advies van school!
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Cora38  schreef op: 29-01-2014 15:58:55
Waarom is hij werk met werk van kern 3 van groep 3?

De cito toets kleuters zegt niet zoveel over hoe kinderen het gaan doen in groep 3 is mijn ervaring nu ik dit schooljaar voor groep 3 sta. 
De mening van de juf, daar zou ik wel waarde aan hechten. En je eigen inschatting van je kind.

Dat een kind wel het intelligentie niveau heeft wil nog niet zeggen dat het klaar is voor groep 3. Hoe is de motorische en emotioneel/sociale ontwikkeling? Laat de juf daar ook uitgebreid over vertellen. 
Mijn meninig is liever een half jaar te lang in groep 2, dan achteraf te vroeg naar groep 3.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Alice  schreef op: 29-01-2014 16:34:58
Ik was zelf een oktoberkind en dan met 5 naar groep 3 gegaan. 
Ik was de kleuterschool gewoon echt beu. Was blij dat ik naar groep 3 mocht. Heb 't verder ook altijd goed gedaan op school. Heb nooit last gehad van dat verschil. 
Als ik nog een jaar langer had moeten kleuteren, was dat niet leuk geweest. Ik kan me nu nog herinneren hoe ik me verveelde in de kleuterklas. 
MAar goed.. dit was 30 jaar geleden, toen gingen ze er ook anders mee om. Toen was een kleuter nog een kleuter. Krijgen ze geen extra werkjes enzo aangeboden
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Proestie  schreef op: 29-01-2014 16:35:30
Mijn dochter van nu tien heeft ook extra gekleuterd. Ze is van eind oktober. De juf zei dat ze de leerstof niet zou kunnen, maar ze kon het echt. Ze heeft zichzelf leren lezen en las avi5 toen ze aan groep 3 moest beginnen. Groep 3 in de combinatie groep 1,2,3 en dan met maar drie andere kinderen in groep drie die echt moesten leren lezen. Wij hebben het advies van school dus wel opgevolgd en ook met vraagtekens. Onze dochter kwam in groep 2 echt gefrustreerd uit school. Na school speelde ze niet meer, nee ze wilde alleen nog maar lezen en schrijven. En school gaf aan dat ze het gewoon echt niet kon. Na groep 3 is de school gefuseerd. Vanaf groep 4 vroegen leerkrachten aan mij waarom ze eigenlijk extra gekleuterd had. In groep vier kregen ze extra werk voor als het gewone werk af was. In het voorjaar had ze de extra werk boeken voor groep 4 en 5 al gedaan. 
Nu zit ze in groep 6 en wordt het qua leren net wat lastiger. Nog steeds A scores, maar ze moet er meer voor doen. Nu zijn we blij dat ze extra gekleuterd heeft, ze zal ws net wat sterker in haar schoenen staan als ze naar de middelbare school gaat. Nu gaat het ook goed met mijn dochter, maar zij heeft er op school echt last van gehad dat ze niet door mocht. Vooral groep 2 en 3 waren te makkelijk voor haar.
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Jill1234  schreef op: 29-01-2014 16:48:28
Hoi, nog niet alles gelezen, hele middag in een binnenspeeltuin gezeten
Maar wat me opvalt: niemand lijkt te beseffen dat extra kleuteren als zitten blijven wordt gezien door de inspectie. Dat is dus wat me tegenhoudt. Op zicb ben ik voor langer kleuteren, maar het wordt dus wel als een doublure gezien (kindjes die voor 1 januari jarig zijn moeten in principe door)

Kom vanavond terug hier!
 
Quote
RE: najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Jill1234  schreef op: 29-01-2014 16:50:11
cora: zijn broer zit in groep 3 en zodoende hebben we die kernboekjes in huis, hij leest dus nu kern 3 (zelf geleerd)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op najaarskleuter: 1,5 ogf 2,5 jr kleuteren
Naam
Bericht