Menu
 

Topic:

Kleuter hoofdpijn

Danimvsenna  schreef op: 21-12-2013 21:35:17

Senna heeft sinds een paar maanden steeds hoofdpijn. Eerst was het af en toe, maar de laatste paar weken klaagt ze geregeld over hoofdpijn. 
Ik dacht dat het misschien eerst te maken had met het naar school gaan, maar dan zou het nu wel minder moeten worden.

2, 5 week geleden bij de huisarts geweest, en die zag dat ze in iedere geval  een oorontsteking had. Dit terwijl ze geen een keer over oorpijn heeft geklaagd,  geen koort, geen zieke indruk niks. Maar gezien haar vele klagen over hoofdpijn heeft ze een AB kuurvan een week gekregen. 

Dinsdag op controle bij huisarts geweest. Oorontsteking is weg, maar de hoofdpijn niet.
Huisarts wist het verder ook niet, dus heb een doorverwijzing gekregen naar een kinderarts.
Ook wilde ze dat Senna woensdag nuchter bloed liet prikken om haar glucose te controleren ( om DM uit te sluiten).

Maandag even bellen voor de uitslag,  en dinsdag hebben we de afspraak bij de kinderarts.

Iemand die dit herkend van zijn kind?
 
Quote
Navigatie
RE: Kleuter hoofdpijn
Debbel79  schreef op: 21-12-2013 21:42:55
Fiene had ook maanden hoofdpijn. Ze konden niks vinden. Uiteraard had ik zelf haar ogen ook gemeten, daar kwam niks uit. maar gezien ik niet bevoegd ben om druppeltjes te geven weet ik dat die sterkte niet klopt.

Ik heb een verwijzing voor de oogarts gevraagd en die kwam met druppels iT op een minimale plussterkte en kleine cilinder. Te weinig om zulke hoofdpijn te veroorzaken volgens de oogarts.

Maar ik als opticien had mijn twijfels. Na 4 weken elke dag en inmiddels ook nacht huilen van de hoofdpijn heb ik de oogarts gebeld en gevraagd om de sterkte die zij gemeten heeft.

Ik heb een bril gemaakt voor haar en echt waar, vanaf dag 1 dat ze de bril opzette was ze hoofdpijn vrij!!
Ik kreeg een heel ander kind, van een moe dood vogeltje op de bank na school, naar een levenslustige kleuter vol energie!!!

Mijn advies: ga naar een oogarts en ook al is de sterkte minimaal, bestel een bril!! Het kan enorm helpen!
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Saskiamv2boys  schreef op: 21-12-2013 21:45:48
bas heeft ook veel hoofdpijn klachten. We hebben zijn ogen laten meten bij een opticien incl druppels en die zei dat alles goed was. Hij klaagt nu wel iets minder over hoofdpijn....
Het komt en gaat
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Debbel79  schreef op: 21-12-2013 21:57:09
Zal geen opticien zijn geweest Saskia? Optometrist misschien?

Hoofdpijn bij kinderen is nooit goed natuurlijk.
Die hebben niet de stress die een volwassen heeft.
Fiene had echt kindermigraine, die getriggert werd door de kleine sterkte.
Een kwartje sterkte kan al genoeg zijn!
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Nicky  schreef op: 21-12-2013 22:05:09
Mijn zoontje ook hoofdpijnen vrijwel altijd gepaard met overgeven. Via de kinderarts  bij de oogarts gekomen. Hij had minimale sterkte en onderliggend scheel zien. Maar dat zou beide geen hoofdpijn kunnen veroorzaken. Al lijkt me dat onderliggend scheel zien niet echt bevorderlijk. Maar ja het zal wel kloppen denk ik
Kiki herken dus wel de hoofdpijn maar zijn zelf nog aan het dokteren om te kijken waar het van komt.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Suus  schreef op: 21-12-2013 22:06:13
Mijn dochter heeft sinds haar 4e migraine. Met 8 een bril en nu heeft ze alleen hoofdpijn bij vermoeidheid, blijft haar zwakke plek.
zoon had vorig jaar hoofdpijn, bleek van een darmparasiet te komen
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Laura  schreef op: 21-12-2013 22:09:19
Mijn zoon van 6,5 heeft regelmatig hoofdpijn. Donderdag heeft hij staan schreeuwen van de pijn tijdens het kerstdiner . Hij staat onder controle van de KA, die kon gelukkig niks raars vinden. Bij hem is het zeer waarschijnlijk spanningshoofdpijn. De situatie thuis is niet ideaal op het moment (scheiding). Verder is hij hypermobiel en heeft een lage spierspanning, schijven en zitten op een stoel kost hem heel veel moeite. Hij zit vrij krampachtig en krijgt hier dus ook hoofdpijn van. Hij wordt nu door een kinderfysio behandeld die oa bezig is met goede zithouding, juiste pengreep en goede schrijfhouding. Daarnaast masseert ze hem (ritmische massage). Op school zit hij nu op een wiebelkussen en gebruikt hij nu een driehoekig potlood of stabilo. Het gaat in elk geval stukken beter dan hiervoor.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Saskiamv2boys  schreef op: 21-12-2013 22:11:37

Quote debbel79:
Zal geen opticien zijn geweest Saskia? Optometrist misschien? Hoofdpijn bij kinderen is nooit goed natuurlijk. Die hebben niet de stress die een volwassen heeft. Fiene had echt kindermigraine, die getriggert werd door de kleine sterkte. Een kwartje sterkte kan al genoeg zijn!



was van de borne opticien maar hij gebruikte wel de druppels. Was een onderzoek van ruim een half uur. Dus ik denk dan een optomist. Bas kan niet scheel kijken en dat was de oorzaak zijde ze toen.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
3prachtkinders  schreef op: 21-12-2013 23:02:53
Mijn dochter (de oudste) kon ook niet scheel kijken, nek zat vast, maar ze had echt 4 jr hoofdpijn. en 4 jr lang naar de fysio, en de opticien maar zeggen nee, ze heeft geen bril nodig, moest maar naar een kraker gaan...Dit wilde ik zelf echter niet, omdat ik bij een jong kind best wel eng vond...Dus ik terug naar de HA toe, het was 4 jr geleden, hop terug.

En ja hoor toch een bril. Nu heeft ze een jaar dr bril..geen hoofdpijn, tot een maand geleden, nu is ze weer moe, hoofdpijn, dus as maandag gaan we terug, ik vermoed wel andere sterkte. Vorige half jaar niet, maar nu weer met druppels. De zonnebril weer mee.

De middelste, mijn zoon, ook hoofdpijn, weer die opticien weer zeggen, ga maar naar fysio of kraker, ik dacht ik ga dat spelletje niet meer spelen hoor. Hij ook naar de oogarts, enkel voor 1 oog heeft hij een bril nodig, en dat was voor hem al genoeg (plus kijken naar de smartbord) om een bril te krijgen, hoor hem ook niet meer over hoofdpijn.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Debbel79  schreef op: 22-12-2013 08:06:10
Weet je wat het is, sterktes van kinderen (plus sterktes) worden altijd voor de helft afgezwakt zodat de ogen zelf nog wat werk moeten doen en dus niet lui gaan worden. En een plussterkte kan vooral een kind zelf aanmaken.
Dus als de sterkte al minimaal is, bijvoorbeeld +0,75 dan blijft er weinig over als je die voor de helft af moet zwakken.
Dus dan zeggen oogartsen gelijk dat het niet nodig is omdat het te weinig is om hoofdpijn te kunnen veroorzaken.

Als je zelf niet in het vak zit dan vertrouw je daarop natuurlijk. Maar een sterkte van 0,25 kan al enorme hoofdpijn veroorzaken!!

Mijn advies: ook al zegt de oogarts dat het minimaal is, en is verder geen oorzaak te vinden, laat aub een bril maken!!
Probeer het uit. Baat het niet dan schaad het niet.
En ja, dat kost ff geld, maar hoofdpijn bij een kind is echt verschrikkelijk.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
3prachtkinders  schreef op: 22-12-2013 13:50:53

Precies Debbel, ik vertouwde de opticien. Hij weet wat hij doet, hij verstaat zijn vak, denk je.

Oke, door de fysio kan mijn oudste wel scheel kijken....Maar kinderen hoeven niet met hoofdpijn te lopen.

Ze heeft zelfs een cillinder, wel oog weet ik niet meer, heb net de papiertjes weggegooid, zaten een jaar in de portomonee, en ik ben benieuwd morgen. Ze heeft een jr dr bril...wie weet een nieuwe sterkte of is het hoofdpijn, wat maandelijks kan terugkomen (ze is 11,5jr, dus de hormoontjes zeg ik dan maar). Ik weet het niet...Laat de oogarts het lekker doen.

Kan ik gelijk voor mijn zoon weer een nieuwe afspraak maken, die moest over een half jaar terug komen, maar ze konden zo ver niet in de agenda kijken...

 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Lies  schreef op: 22-12-2013 23:39:47
Hoofdpijn komt helaas veel vaker voor bij jonge kinderen dan de meeste mensen denken. Zelfs baby's kunnen al migraine hebben, hoewel het zich dan meestal uit als buikpijnaanvallen volgens mijn zoon's neuroloog. 
Mijn jongste van 6 heeft bij vlagen heel veel last van hoofdpijn. Hij was net 2 jaar toen hij het al heel duidelijk aangaf. Een deel van zijn hoofdpijnen is migraine, maar voor de rest kan men geen verklaring vinden. De oogarts kon ook geen oorzaak vinden en zei dat hoofdpijn veroorzaakt door de ogen, meestal in de loop van de dag ontstaat. 
Je zou een soort hoofdpijndagboek bij kunnen houden om te kijken of er een patroon in zit, of bijv een link met bepaald voedsel of met ziekte of verkoudheid.


 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Debbel79  schreef op: 23-12-2013 07:43:30
Klopt lies, bij fiene begon het ook bij buikpijn. Tenminste dat gaf ze aan. Ze is zelfs opgenomen geweest om dat te onderzoeken.
Pas toen ze wat ouder werd, zo rond 4,5, ging ze aangeven dat ze hoofdpijn had.

En bij haar was de hoofdpijn zelfs midden in de nacht hoor. Dus dat klopt niet helemaal. Zij had echt kindermigraine getriggert door haar minimale oogsterkte. Helaas dus dag en nacht.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
3prachtkinders  schreef op: 23-12-2013 16:22:23
wij zijn weer geweest, de jongedame dr sterktes zijn veranderd, ze heeft vandaag een mooie bril uitgezocht...
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Mama_anja  schreef op: 23-12-2013 16:51:48
denk direct aan de ogen
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Senna  schreef op: 23-12-2013 19:04:56
Heb nav dit topic net eerst de opticien gebeld. Y heeft regelmatig hoofdpijn dus leek me een goed idee. Vrijdag een afspraak bij de orthoptiste daar
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Danimvsenna  schreef op: 24-12-2013 00:22:57
Toch veel kindjes die dus wat met de ogen hebben.

We zullen het morgen misschien wel horen van de kinderarts. Eerst morgen ochten bellen voor haar bloed uitslag. Vanmorgen eigenlijk willen doen,  maar niet handig als je in Antwerpen zit..
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Danimvsenna  schreef op: 24-12-2013 12:41:35
Net bij de kinderarts geweest.

Senna is uitgebreid gecheckt. Moest allemaal oefeningen doen, en dat deed ze allemaal prima.

Door verwijzing naar de oogarts gekregen (zo even een afspraak maken).
En we moeten poepscheppen (Senna is nu bij haar vader, dus heb hem die taak gegeven ).
Ze gaan kijken of ze misschien een parasiet heeft. Dat kan ook hoofdpijn veroorzaken.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Danimvsenna  schreef op: 24-12-2013 12:56:23
Pfoe, even een wachtlijst bij de orthoptist.. We kunnen 3 februarie terecht!
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Senna  schreef op: 24-12-2013 12:58:05
Dat duurt een tijd zeg! Is er geen opticien in je omgeving die een orthoptist in dienst heeft?
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Danimvsenna  schreef op: 24-12-2013 13:00:46
Geen idee. Moet ik even gaan zoeken. Zou zo iets op de site vermeld staan?

Ik vroeg al of de orthoptist in Amersfoort eerder plek had, maar daar kon ik ook pas 6 feb. terecht.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Senna  schreef op: 24-12-2013 13:02:07
Bij onze opticien staat het wel op de site, gisteravond gebeld en we kunnen vrijdag komen.

Poepscheppen, heerlijk werkje trouwens... Goed dat je het uitbesteed hebt hahaha
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Senna  schreef op: 27-12-2013 17:42:43
We zin vanmiddag geweest en Yenthe krijgt een bril. Rechts heeft ze +3 en links +2,5, beide kanten een halve cilinder. De hoofdpijn was dus niet raar in haar geval
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Danimvsenna  schreef op: 09-01-2014 17:35:48
Update: Was geen parasiet. Onlasting was helemaal in orde.

Toch besloten om een allergie test te laten doen zolang we nog niet bij de oogarts zijn geweest.
Dinsdag dus wezen bloedprikken, heel drama, geen aders te vinden, dus hebben ze een 2x vingerprik in haar duim gegeven om zo 5 kleine buisjes met bloed te vullen

En de kinderarts adviseerde om anders langs de opticien te gaan, om te zien of ze globaal een beetje kunnen meten, zodat we konden zien of het aan haar ogen kan liggen.
Net dus langs geweest en die gaf aan dat ze waarschijnlijk toch een sterkte zal hebben.

Opticien gaf de tip om te bellen naar het oogziekenhuis of zei wel eerder plek hebben, die heb ik gebeld en daar kunnen we over 2 weken terecht!
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Senna  schreef op: 09-01-2014 18:17:15
Fijn dat er weer wat uitgesloten is.
Arm moppie, al die buisjes

Nog twee weken dus, dan weten jullie hopelijk meer!

Yenthe is al helemaal gewend aan haar bril, ze merkt alleen geen verschil met of zonder
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Danimvsenna  schreef op: 09-01-2014 18:25:04
Fijn dat ze helemaal gewend is, hij staat haar super leuk!

Ikzelf merk ook maar klein verschil met of zonder mijn bril. Maar vind het toch fijner om mijn bril op te hebben.

En ja, bloed prikken was echt zielig, voortaan moeten we ook naar het ziekenhuis in Amersfoort.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Danimvsenna  schreef op: 21-01-2014 08:49:44
Gister bij de orthoptiste geweest. Allemaal verschillende oogtests gehad. Ook de oogarts heeft even naar haar ogen zelf gekeken, alles zag er goed uit.

Wel heeft een een (lichte) plus-sterkte. Maar volgens de orthoptiste is dat normaal omdat haar ogen nog in ontwikkeling zijn, en heeft ze hievoor geen bril nodig. Mooi! dacht ik, maar nu begin ik te twijfelen omdat verschillende mensen om mij heen zeggen "Ja maar van een kleine plus sterkte kan ze ook hoofdpijn krijgen".  En ik ben zo stom geweest niet te vragen wat voor een plussterkte ze heeft.

Dinsdag krijgen we ook de uitslag van de allergietest. Dus dan misschien toch even overleggen met de kinderarts.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Jill1234  schreef op: 21-01-2014 10:38:06
Lastig zeg!

Mijn oudste heeft +7 aan beide ogen, nooit hoofdpijn gehad en per toeval achter gekomen (CB verdacht hem van lui oog, bleek te kloppen, jaren 4 uur per dag pleister geplakt) Hij draagt uiteraard een bril.

Jongste heeft + 3,5, is nu 5, maar zolang hij geen hoofdpijn krijgt of moe wordt hoeft hij geen bril. Het is zo verschillend allemaal.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Danimvsenna  schreef op: 22-01-2014 09:10:50
Ja ik vind het zo lastig.

Aan de ene kant denk ik, ik heb zelf ook een minimale sterkte, en heb toch minder hoofdpijn als in mijn bril draag. Maar aan de andere kant, als de orthoptiste en de oogarts zeggen dat het bij haar leeftijd hoort, en niet iets aan haar ogen zien wat de hoofdpijn kan verklaren...

Daarom even de allergie uitslag afwachten. Allergiën komen wel in de familie voor, dus wie weet is daar een oorzaak te vinden.
 
Quote
RE: Kleuter hoofdpijn
Lonneke Mv4  schreef op: 22-01-2014 10:01:05
Mijn oudste had dat een tijd terug ook. Niet lekker, hoofdpijn etc.
Dus naar de ha, waar te ook zeiden dat t oor flink geïrriteerd was.
Maar dat ging over maar de hoofdpijn niet.
Toen bleek iet later dat er een ontsteking onder d'r kies zat.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Kleuter hoofdpijn
Naam
Bericht