Menu
 

Topic:

dilemma .wel of niet meebemoeien ?

Sannie  schreef op: 14-11-2013 15:39:46
Hoi .zit met een dilemma.mijn zoon van negen heeft een vriendje .met zijn moeder heb ik niet zo goed contact mee .ze heeft me geblokkeerd op facebook .! Normaal zou ik als ze een vriendin was .het haar wel vertellen .ze spelen na schooltijd veel met elkaar op schoolplein .vind ik goed .maar nu komt mijn zoon vertellen dat ze deze week twee keer na de supermarkt .allemaal lekker dingen kopen (5 euro ) snoep .ijs .broodjes .en dat ze dat samen opeten .het geld van zijn vriendje .mijn zoon is heel eerlijk en vertelt mij dat .ik schrik hier van .zoveel geld en jammer .dus zijn vriendje heeft steeds geld bij zich .wat zouden jullie doen ? Mijn man zegt .niet meebemoeien .ik wil eigenlijk dat zijn moeder het wel weet .als het andersom was dan had ik het ook graag willen weten .dit is nu al de derde week zo .zakgeld?of ? .Maarja heb geen leuk contact met haar .is niks gebeurt ofzo .maarja
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Queen@home  schreef op: 14-11-2013 17:54:53
Ik weet niet wat ik zou doen, maar ik zou het niet leuk vinden als mijn zoontje met een jongen meeging om snoep en koek te kopen en dat allemaal op zat te eten een paar keer per week, hij is tenslotte maar 9 jaar en al dat gesnoep is niet gezond. 
Je kan wel proberen om dat vriendje uit te nodigen bij julliue thuis om te spelen, dan gaan ze in ieder geval niet naar de winkel.
Anders zou ik toch tegen mijn zoontje zeggen dat hij niet iedere keer mee moet gaan en moet gaan snoepen. Maar bijvoorbeeld afspreken dat hij dat 1 keer in de week mag doen en hem dan ook wat geld meegeven.


 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 17:57:02
Ik kan het toch op een normale manier zeggen .of ze weet dat de jongens steeds na de supermarkt gaan en eten kopen ? Ik zeg toch nergers dat hij steelt .? Maarja ik ben apart en raar ..het ligt eraaan toch hoe ik het zeg .?
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Mv E.l.s  schreef op: 14-11-2013 17:59:42
Waarom spreek je je zoontje er niet op aan dan? Hij gaat toch net zo goed mee? Hoef je ook niets met haar. Je zoontje is 9, mijn zoontje ook en hij weet best dat dat niet oké is.
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 18:01:46
Ik vind het moeilijk maar ik zal mijn mond dicht houden vooral omdat zij mij niet mag en zal tegen mijn zoon zeggen dat ik niet meer wil dat hij meegaat na de supermarkt en geen snoep enz meer aanneemt .
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 18:05:12
En zijn vriendje is een jaar jonger .is 8 jaar .mijn zoon vertel ik het dat hij niks meer mag aannemen en niet meer na de supermarkt .hij mag wel naar schoolplein heen .maar ik wil dat hij niet meer na de winkel heen gaat .damk jullie wel voor jullie mening .
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Mv E.l.s  schreef op: 14-11-2013 18:07:45
Succes ermee. Goed van je zoontje dat hij het eerlijk zegt.
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Bepje  schreef op: 14-11-2013 18:22:46
Ik vind dat je het wel moet die moeder moet bespreken. Om een of andere manier voelt het voor jou niet goed en alleen al daarom. je kunt haar toch gewoon vragen of het inderdaad mag ? Als dat zo is prima maar ik vind het ook een beetje vreemd ale een kind iedere dag met 5 euro naar de supermarkt mag om snoep te kopen eerlijk gezegd.
Dat ze je op f.b. heeft geblokkeerd zegt misschien niet zo heel veel, misschien heeft zij alleen haar vriendenlijst opgeschoond of iets dergelijks.
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
M&j  schreef op: 14-11-2013 18:28:20
Dat heeft mijn dochter ook een tijd gedaan, al haar zakgeld, rapport geld en verjaardagsgeld werd omgezet in de lidl voor snoep, chips en drinken.Totdat haar beste vriendin jarig was en ze geen geld had om een cadeautje te kopen, toen begon er een beetje een lampje te branden.
Ik wist er van, merkte het onmiddelijk aan haar avondeten en vond het ook zonde van het geld maar ja, het is haar geld en haar keuze. Ik heb er pas een stokje voor gestoken toen ik het idee had dat een paar kinderen mijn dochter gebruikte om aan gratis snoep etc. te komen.

Ze zit nu op de middelbare school en we hebben duidelijke afspraken gemaakt over haar geld. Zakgeld is voor cadeautjes en voor voor kleine dingen voor haar zelf zoals nagellak of oorbellen, kledgeld is voor broeken en truien, schoolgeld is om wat te drinken te kopen tussen de middag. Ze vind het nog steeds erg moeilijk om de verleiding te weerstaan, vooral schoolgeld is erg moeilijk, zoveel lekkere dingen te koop, (en een hoop kinderen met een veel ruimer budget), maar ze leert het wel.

Ik heb het nu al een paar keer mee gemaakt dat een ouder meende mijn kinderen te moeten 'verklikken', en ik stel dat echt niet op prijs. Ten eerste weten ze niet welke afspraken ik met mijn kinderen heb gemaakt en ten tweede waar baseren ze zich op dat zij menen het beter te weten en te kunnen als ik? Ik vind dat de laatste tijd sowieso al erger worden, dat bemoei-allen, een ander wijzen op z'n fouten of tekortkomingen.

Mijn advies is bemoei je er niet mee, geef je zoon goede instructies hoe hij er mee om moet gaan maar laat de ouders van die jongen hun eigen kind op voeden.
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Boterbloem  schreef op: 14-11-2013 18:39:26
Ik zou het wel zeggen en ik zou het tevens willen weten. Vind het mooi als mensen naar elkaar omkijken.
Zou me ook niet aangevallen voelen of het idee hebben dat ze vinden dat ik het niet goed doe als ik het enkel ter kennisgeving hoor. Vind dat mooi.
Je kunt niet altijd achter je kind aan blijven hobbelen, maar als extra ogen meekijken en ergens vragen bij hebben moeten ze die bij mij gewoon kunnen komen stellen. Kan ik antwoord geven of bedanken als ik het niet wist en het niet wil hebben.

Ik zou het jammer vinden van het geld. Denk dat ik het hier wel door zou hebben, maar er zal maar iets zijn waardoor ze het niet doorheeft. Zonde van je geld, zoveel wat ineens weg is. Ik vind het dan fijn voor het ergste kwaad is geschiet in te hebben kunnen grijpen. 
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Wanouk  schreef op: 14-11-2013 18:54:57
Ik zou het zelf zeer zeker willen weten wanneer mijn dochter bijna iedere dag naar de supermarkt gaat om voor 5 euro snoep te kopen! (ik kan me niet voorstellen dat ik dat zelf niet in de gaten zal hebben, maar goed)
Dus ik zou het wel zeggen.
Waarom vatten velen het als kritiek op wanneer een moeder zoiets  tegen je zou zeggen, of als verklikken? 


 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Son  schreef op: 14-11-2013 19:13:41
Omdat ik me, net als jij, gewoon niet kan voorstellen dat ze het niet weet.
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 19:14:24
Maar zo bedoel ik het niet .meer uit bezorgtheid en niet omdat ik alles beter weet of aanvallend bedoelt .echt niet .of kritiek
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 19:15:37
Hihi ben niet roze omdat ik nu bij het zwembad ben .jongste heeft nu zwemles
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Son  schreef op: 14-11-2013 19:16:05
Dat denk ik ook niet hoor sannie, maar aangezien ze jou niet mag (je wordt niet zomaar geblokkeerd) zal zij dat wel zo interpreteren. Denk ik
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Mv E.l.s  schreef op: 14-11-2013 19:20:16
Dat denk ik dus ook. Als ik bij mezelf na zou gaan, ik mag iemand niet en zij komt me zeggen, weet jij wel wat je zoontje doet? Al is het nog zo goed bedoeld, je zou de pot op kunnen.
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 19:34:22
Tja .als ze bij mij kwam om mij het te vertellen zou ik er wel blij mee zijn .maar ik zeg het toch ook niet zo .wat jou zoon doet .ik breng het op een normale manier .weet je dat de jongens bijna 3 keer in de week in de supermarkt komt ? Zo zou ik het zeggen .en echt niet op een bemoeierige toon !!
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-11-2013 19:39:23
Ik zou het jongetje er zelf op aanspreken. Dat hij zelf moet weten waar hij zijn geld aan uitgeeft maar dat jouw zoon niet zoveel snoep en koek mag en het dus niet meer mag aannemen. Ik zou persoonljk niet naar een ouder gaan, mijn reden zou gewoon zijn dat ik niet wil dat mijnn kind elke dag zoveel snoep en koek krijgt.
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Liefje  schreef op: 14-11-2013 19:50:06
Ik zou t ook zeker niet op prijs stellen als iemand zich ermee ging bemoeien maar ik ga er vanuit dat die moeder op de hoogte is want hoe komt ernstig kind standaard anders aan geld? 
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Liefje  schreef op: 14-11-2013 19:50:37
Ernstig=een
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Ellen  schreef op: 14-11-2013 19:53:39
Het feit dat je het al zegt, kan dan al bemoeierig overkomen, of je het zo bexoelt of niet!

En zeer w.s hebben ouders dat zelf ook al làng in de gaten...en laten ze hem er zelf achter komen. Die hebben vast niet hun ogen in hun zak..en je gaat voorbij aan de relatie die jullie inderling hebben..hoe je het ook zou zeggen..met zoete broodjes en weet ik wat..als ik je niet mag wil ik niets van je horen en zal zeer w.s alleen meer kwaad bloed zetten?

Hou gewoon je kind bij hem weg als het je niet aanstaat, en laat het verder met rust.

Je zegt net dat je het niet gaat zeggen..krijg je nu rea's die anders zijn en ni klink je weer of je het wel weer gaat zeggen.

Ik vind het klikken...sorry
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Ma Dalton  schreef op: 14-11-2013 19:58:44
het makkelijste los je het op door jouw kind niet meer toe te staan mee te gaan naar de supermarkt, en hem ook duidelijk laten te vertellen dat hij wel mag spelen, maar niet meer zomaar mee mag om iets te kopen.

waarschijnlijk wil het jongere jongetje indruk maken op zijn oudere vriendje.. als jouw zoon niet meer meegaat is het snel afgelopen denk ik.
als je vriendinnen was, of zelfs maar normaal in gesprek met die moeder.. had ik ter sprake gebracht. nu ben je dat niet en wordt het zo geforceerd dat ik niks zou zeggen
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 20:52:41
Ik merk wel iedereen heeft een andere mening .ik denk er nog een nachtje overna .en de rest wat ze over houden gooien ze weg in de bosjes .ik heb er met mijn zoon erover gehad .dat ik niet meer wil dat hij wat aanneemt van zijn vriendje en ook niet meer na de supermarkt mag .
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 20:53:46
Ik merk wel iedereen heeft een andere mening .ik denk er nog een nachtje overna .en de rest wat ze over houden gooien ze weg in de bosjes .ik heb er met mijn zoon erover gehad .dat ik niet meer wil dat hij wat aanneemt van zijn vriendje en ook niet meer na de supermarkt mag .
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 21:06:54
En als ik haar een sms stuurt dan ? Ik heb haar nummer .ze zitten ook samen bij de voetbal .vandaar dat ik haar nummer heb. Of ook geen goed plan ..?
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Bepje  schreef op: 14-11-2013 21:14:54
Nou, sms`en  komt makkelijk verkeerd over, gewoon zeggen is het beste dan en daar is niets mis mee. Mogelijk wordt ze kwaad maar dat zou ook kunnen zijn als je niks zegt. De jongens doen het samen.  Bovendien had je het wel gedaan als je wel goed met haar overweg gekund had, dus het klopt waarschijnlijk niet wat dat jongetje doet en weggooien doen ze ook niet voor niets. 
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 21:20:54
Mijn man vind mij irritamt .hij zegt bemoei je er niet mee. Hij zegt dat de jongen het zelf moet zeg en niet ik .hij vind mij ook een verklikker .dus .als ik het zeg dan zeg ik het haar persoonlijk
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Bepje  schreef op: 14-11-2013 21:24:34
Dat dat jongetje het zelf aan zijn moeder zal vertellen is natuurlijk het allerbeste maar dan moet je hem wel zover zien te krijgen. Hij zou het samen met jouw zoon kunnen doen, ze hebben het ook samen gedaan.
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Boterbloem  schreef op: 14-11-2013 21:25:06

Klikken?

Ik snap dat echt niet... 


We zijn toch geen kleine kinderen meer? Sinds wanneer is omkijken naar de ander klikken? Het zijn en blijven kinderen die soms wat extra hulp nodig hebben bij het een of het ander. Die domme dingen kunnen doen.

Waarom zou je liever hebben dat andere ouders jou kind allemaal rare dingen ziet doen, zolang ze hun mond maar houden?
Door eerlijk te zijn tegen elkaar voorkom je roddels, voorkom je ellende bij het kind zelf en ontstaat er openheid.

Ik zie helemaal niets positiefs aan je mond dichthouden.

 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 21:39:53
Ik heb net tegen mijn man denkt het eens andersom zou jij het dan niet willen weten .ja dan wel .dus wat is het verschil .
 
Quote
RE: dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Sannie  schreef op: 14-11-2013 22:00:14
Ik heb het erover gehad met mijn zoon .dat hij niet naar de winkel mag en al helemaal geen eten weggooien in de bosjes .en morgen gelijk thuis komen als hij uit school komt .
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op dilemma .wel of niet meebemoeien ?
Naam
Bericht