Menu
 

Topic:

mijn arm arm kind

Radeloos  schreef op: 30-10-2013 16:47:39
Vandaag moest ik op school komen bij de leerkracht van mijn zoon. Hij wilde graag zijn zorgen uit spreken en dat waren geen leuke zorgen. Mijn kimd heeft een torenhoge muur opgebouwd en het lukt ook de meester niet meer om hier doorheen te prikken. Gelukkig had ik vanmiddag een afspraak staan bij de huisarts omdat mijn kind weer helemaal onder het exceem zit dus meteen alles op tafel gezeg en nu nu wordt alles in gang gezet zodat er hulp gaat komen voor ons kind. Ons kind die diep ongelukkig is en eigenlijkniet meer wilt leven. Dit alles dankzij het extreme pesten waar blijkbaar niemand vat op heeft. Gelukkig zien we hier thuis dat ons kind nog kan lachen en zich in zijn eigen omgeving wel veilig voelt. Maar wat is dit zwaar verrot als je kind bah is om te ademen bang is om te leven bang is om kind te zijn door een paar rotjongen die niet zien wat ze doen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: mijn arm arm kind
Myself  schreef op: 31-10-2013 07:43:06
Gisteren in hart van Nederland ging het ook over pesten.
In A'dam zijn ze met en programma begonnen op een school om het pesten tegen te gaan en betrekken daar heel de klas bij en had goed resultaat.
Misschien kan je op hun site iets daarover opzoeken?
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Mitch  schreef op: 31-10-2013 07:45:52
Ja is uit zweden of finland overgevlogen of zo he?
Heb het niet gezien hoor, maar hoor er de laatste tijd steeds meer over.
Het is er toch op gericht dat je als hele klas zijnde je betrokken voelt bij het pesten en je dus ook een soort verplicht voelt om te helpen wanneer er een kind gepest word.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Mama Van Drie  schreef op: 31-10-2013 07:53:16
Vreselijk om te lezen!!!!!
Ongelooflijk dat er nog dat soort ouders bestaan......ongelooflijk dat een school die ouders niet kan bereiken.....zo heeft de pester dus altijd het voordeel.....

Ik vind het echt vreselijk om te lezen wat het doet met je zoon, kan me zo goed voorstellen dat het verschrikkelijk zeer doet bij je als moeder.

Ik heb geen tips, heb er geen ervaring mee maar lees hier wel allerlei adviezen waar je misschien iets mee kan...of school.
Las ook ergens de tip om hem op een vechtsport te doen, dat is misschien ook nog wel een idee?

Heel veel sterkte in ieder geval voor je zoon en voor jullie als gezin!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
An  schreef op: 31-10-2013 08:46:43
De beste oplossing in mijn ogen zou zijn dat school zich heel stoer opstelt en de betreffende leerlingen schorst. Er is zo te lezen genoeg duidelijkheid/bewijs wie het zijn en er is al genoeg aandacht aan besteed en met de ouders gepraat.
Dit zal waarschijnlijk uiteindelijk een rechtzaak worden wat wel positief uit kan pakken hoor!
Persoonlijk zou ik als ik de leerkracht zou zijn dit echt doen. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat een kind helemaal in de vernieling komt.


Op een middelbare school in Rotterdam is dit een keer gebeurd:

UITSPRAAK RECHTER GESCHORSTE LEERLINGEN


6 juni 2013 - De voorzieningenrechter deed afgelopen week een belangrijke uitspraak over het schorsen en verwijderen van leerlingen. De rechter bepaalde dat OSG Hugo de Groot 2 leerlingen die geschorst waren wegens openlijke geweldpleging, niet meer hoeft toe te laten.


Zolang de leerlingen nog op de school staan ingeschreven, rust op de school wel een zorgplicht jegens hen.


Nadat 2 leerlingen zich schuldig maakten aan openlijke geweldpleging in de kantine van de school, werden zij geschorst. Overleg met de ouders van de jongens om tot een oplossing te komen, leverde niets op. Openbare Scholengemeenschap Hugo de Groot in Rotterdam zag zich genoodzaakt om de jongens van school te verwijderen en hen te schorsen zolang zij nog ingeschreven stonden.


De ouders waren echter van mening dat de school onvoldoende onderzoek heeft gedaan naar de precieze toedracht van het geval en de belangen van de kinderen onvoldoende heeft meegewogen. Ze deden een beroep op het recht op onderwijs en eisten dat de leerlingen met onmiddellijke ingang weer zouden worden toegelaten tot de school.


UITSPRAAK RECHTER


De voorzieningenrechter gaat niet mee in de gedachtegang van de ouders. Hij neemt in zijn besluitvorming mee dat dit niet het eerste incident is, dat beide leerlingen vanaf het eerste jaar gedragsproblemen vertonen en dat de school diverse maatregelen heeft genomen om een gedragsverandering te bewerkstelligen. De rechter concludeert dat deze inspanningen niet hebben geleid tot een verbetering en acht terugkeer dan ook geen reële optie, ook gezien de vertrouwensbreuk die is ontstaan tussen de school en de ouders.


Wel benadrukt de rechter dat de school een zorgplicht jegens de leerlingen heeft, totdat zij geplaatst kunnen worden in een reboundvoorziening. De school moet ervoor zorgdragen, zeker gezien de lange tijd van de schorsing, dat de leerlingen op enigerlei onderwijs kunnen volgen dat de voortzetting van het leerproces waarborgt. Hierbij valt te denken aan het verstrekken en nakijken van huiswerkopdrachten en toetsen door de school, eventueel via email.


VEILIGHEID LEERLINGEN EN PERSONEEL GEBORGD


Het bestuur van Stichting Boor en de directie van OSG Hugo de Groot laten op de website van de school weten zich gesteund te voelen door de uitspraak van de rechter. Directeur Eric van ’t Zelfde: “De rechtbank is het met ons eens dat het niet reëel is dat deze leerlingen terugkeren op onze school. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat onze leerlingen zich veilig voelen bij ons op school. Dat kan alleen als we ook maatregelen kunnen nemen als andere leerlingen die veiligheid in gevaar brengen. We zijn blij dat de rechtbank die gedachte steunt.”


Ook de VO-raad is blij met de uitspraak van de rechter. Het is van groot belang dat scholen in staat gesteld worden om een veilige omgeving te creëren voor leerlingen en personeel.

 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 31-10-2013 09:32:11

 



Een basisschool mag wel een kind verwijderen van school, dit las ik op de site van Rijksoverheid:



Verwijdering van basisschool



Een school kan besluiten een leerling te verwijderen. Bijvoorbeeld als:




  • de school een leerling niet de nodige speciale zorg kan bieden;

  • de leerling zich voortdurend agressief gedraagt;

  • er ernstige conflicten zijn (ook als de ouders daarbij betrokken zijn).



Eerst moet het schoolbestuur naar het verhaal van ouders en docent luisteren. Dan pas mag de school beslissen over de verwijdering van een leerling.

Er is sprake van agressief gedrag en conflicten, genoeg redenen dus om die kinderen te verwijderen, zeker omdat ouders toch niks doen.

Maar als dit al 3 jaar aan de gang is had ik mijn kind al eerder van school gehaald, dan maar verder rijden, zou mij niks interesseren, als mijn kind maar gelukkig is. Je moet veel naar het ziekenhuis, dagelijks??? maar je kunt toch een tussenoplossing zoeken, je hoeft toch ook geen 100km verderop te gaan wonen?


 

 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Bloemblaadje  schreef op: 31-10-2013 09:47:03
Bij ons op school is dat jongetje echt geschorst vanwege zijn pestgedrag. Herhaalde gesprekken met kind en ouders hebben niet tot de goede oplossing geleid en het is echt niet zomaar besloten,maar wat een rust gaf het in de klas toen hij weg was.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Mrtj  schreef op: 31-10-2013 09:48:33

Quote bloemblaadje:
Bij ons op school is dat jongetje echt geschorst vanwege zijn pestgedrag. Herhaalde gesprekken met kind en ouders hebben niet tot de goede oplossing geleid en het is echt niet zomaar besloten,maar wat een rust gaf het in de klas toen hij weg was.



Het lijkt me een goede actie. Zo worden de ouders van de pestkop gedwongen om de problemen onder ogen te zien en is de kans veel groter dat ze hulp zoeken voor de gedragsproblemen van hun kind.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Een Mama  schreef op: 31-10-2013 09:56:37
Mijn zoon is vorig jaar ook heel erg gepest op school, het begon met woorden en uitschelden. Dat vind ik op zich iets waar meerdere kinderen zich schuldig aan maken (inc. zoon zelf tegen zijn zus b.v.) Daar kan je tot op zekere hoogte weerbaar voor worden. Het hield echter niet op bij verbaal geweld maar ging over in lichamelijk geweld. Hier door werd mijn zoon erg verdrietig, in zichzelf gekeerd, wilde niet meer naar school enz enz. Hij is geen prater dus ik kwam pas na 2 weken achter de reden van zijn gedrag.

Ben toen meteen op school gaan praten, er waren meerdere ouders die hun zorgen hadden uitgesproken (ook hun kinderen werden gepest) en school heeft toen met de ouders van het betreffende kind gesproken. Er is toen een termijn vastgesteld waarbinnen het gedrag moest veranderen, lukte dit niet of ging hij weer in de fout dan werd hij van school gestuurd. (is ook en lagere school). De jongen ging na 2 weken weer de fout in en de ouders hebben hem toen zelf van school gehaald en hem op een andere school geplaatst.

Dus kijk of er meerdere ouders zijn waarvan hun kind door dezelfde worden gepest en verenig je. Stap daarmee naar de schoolleiding, ze hebben echt wel mogelijkheden.

Van school halen is vaak de makkelijkste oplossing, maar als je kind gewoon niet weerbaar is zal het weer gepest gaan worden en dan heb je idd meer aan een soort weerbaarheidstraining.

Succes !
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Famke  schreef op: 31-10-2013 16:38:58
Hier een school die meedoet aan het kiva programma.
Echt wat een super programma is dat.
Google er maar eens op en evt school of zelf contact met ze opnemen.

Mag ik vragen in welk deel vh land je woond,mag ook via pb hoor.Ik weet hier in de buurt nog een super programma voor gepeste kinderen maar ook voor pesters!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op mijn arm arm kind
Naam
Bericht