Menu
 

Topic:

mijn arm arm kind

Radeloos  schreef op: 30-10-2013 16:47:39
Vandaag moest ik op school komen bij de leerkracht van mijn zoon. Hij wilde graag zijn zorgen uit spreken en dat waren geen leuke zorgen. Mijn kimd heeft een torenhoge muur opgebouwd en het lukt ook de meester niet meer om hier doorheen te prikken. Gelukkig had ik vanmiddag een afspraak staan bij de huisarts omdat mijn kind weer helemaal onder het exceem zit dus meteen alles op tafel gezeg en nu nu wordt alles in gang gezet zodat er hulp gaat komen voor ons kind. Ons kind die diep ongelukkig is en eigenlijkniet meer wilt leven. Dit alles dankzij het extreme pesten waar blijkbaar niemand vat op heeft. Gelukkig zien we hier thuis dat ons kind nog kan lachen en zich in zijn eigen omgeving wel veilig voelt. Maar wat is dit zwaar verrot als je kind bah is om te ademen bang is om te leven bang is om kind te zijn door een paar rotjongen die niet zien wat ze doen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 22:39:43
Ik denk dat je pas echt kunt weten wat je doetbof niet doet als het jou kind en gezin treft. Hoe graag ik ook wil het kan niet.

Maar zoals ik al zei ik ga eens goed nadenken wat ik nu ga doen.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Jen9  schreef op: 30-10-2013 22:46:16
thuis houden kan hoor, je zal de eerste niet zijn... Je krijgt er wel gelazer mee, maar dat kan soms gunstig uitpakken....
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Liefje  schreef op: 30-10-2013 22:46:59
Nee sorry ik weet heel goed wat ik zou doen hij kwam daar niet eerder weer dan dat de pesters geschorst zouden zijn


 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Jen9   schreef op: 30-10-2013 22:48:22
Liefje, schorsen mag helaas niet meer..... (misschien voor een middagje, maar voor echt, helaas..., dan zal school samen met ouders eerst een andere school moeten zoeken...., eerder mag het dus niet en schol;en mogen weigeren...)
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Mrtj  schreef op: 30-10-2013 22:48:48
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Liefje  schreef op: 30-10-2013 22:50:13
Dan moet er een andere oplossing komen misschien zorgen dat hij begeleiding krijgt van huis tot  in de klas?
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Liefje  schreef op: 30-10-2013 22:50:49
En misschien werkt een middagje wel?
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Jen9  schreef op: 30-10-2013 22:52:01
Wie gaat dat betalen? School niet, die hebben plicht tot aan de deur, hoe lullig ook., mogen zich er verder niet eens veel mee bemoeien..... En geld is er gewoon niet...

Heb je al vaak aangifte gedaan Radeloos? Doen, en houd een logboek bij!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Bepje  schreef op: 30-10-2013 22:54:22
Ik ben niet helemaal goed op de hoogte van regelgeving op scholen maar een kind wat zich misdraagt kan niet geschorst worden begrijp ik ? Wat kan dan wel nog zodat kinderen (en ouders) niet eindeloos de sfeer kunnen verzieken en anderen schaden ?
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Liefje  schreef op: 30-10-2013 22:54:38
Weet natuurlijk niet of to dat zelf kan doen
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Jen9  schreef op: 30-10-2013 22:58:31
Scholen balen hier ook enorm van Bepje.. Ik ben nu al wel zo'n jaar of 5 uit het voortgezet onderwijs..., maar we hebben er echt ellende van gehad. Een middagje kon wel.. Ons uiterste middel was, alles zelfstandig maken in een hokje bij de jaarteamleider, dus gewoon de hele schooltijd... En bij pesten een half uur eerder op school en later weg......   (maar dat was dus pesten op school, met daarbuiten konden we niks..... echt heel erg...)

Maar echt, doe aangifte en houd een logboek bij.. dat kan later als bewijs dienen....
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 23:03:58
Geen aangifte wel melding. Wijkagent komt regelmatig even langs hier rhuis.
Kind gaat eigenlijk nooit alleen naar school en naar huis. Maandag dus wel.Pauze moet meer aan gedaan worden. Ben veel en vaak op school te vinden zodat we kunnen overleggen. School ,leerkracht, wij, mevr van sovatraining, en wijkagent zitten er bovenop. Nu ook de huisarts maar dan puur voor de hulp van mijn kind.
Helaas zijn het van de 3 pesters twee ouderparen die weerstand bieden. Wekrijgen er geen vat op.

Ik denk dat die kinderen er zelf misschien wel niks aan kunnen doen maar worden gevoerd door hun ouders hierin want die keuren het goed.
School mag niet schorsen. Was dat maar zo dan was in 1 klap het probleem pesten opgelost voor hem.

Stel dat ik hem nu weghaal van school he dan ben ik zo bang dat ie volgend jaar des te harder gepakt gaat worden door deze kinderen.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Bepje  schreef op: 30-10-2013 23:09:05
Nou, dat vind ik ook jammer, dan staan er vele scholen met de rug tegen de muur waarschijnlijk en geldt het recht van de sterkste dus de "schreeuwers" winnen. Dit gaat over de basisschool en gezinnen waarin slecht gedrag goedgekeurd wordt hebben dan nog macht ook nog, bah.

Vroegûh werd er gewoon geschorst als iemand een leraar had uitgescholden of iets dergelijks.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 23:09:07
Jen alles wat buiten school gebeurt doet de school wel wat mee gelukkig dat is de afspraak die school met de wijkagent heeft gemaakt. Het doet ze alleen niks.

Wil zo graag een oplossing,maar ik weet het niet in de wijde omtrek zijn er een paar scholen (middelbaar) alleen is het allemaal dezelfde kant op.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Mafkees  schreef op: 30-10-2013 23:10:39
wat een verdriet, en wat een zorgen voor jullie

ik heb geen idee wat hieraan te doen, heb zeker geen tips.



ik zal eerlijk zijn, ik jank me kapot nu. ik voel door het scherm het verdriet van je zoon en van jou. schaam me rot
ik ben vroeger zelf een pester geweest......

geen idee wat ik hiermee mensen aandeed toen.
veel later raakte ik gesprek met een meisje die ik zo gepest had. ze was helemaal naar de klote.
we hebben uuuuren gesproken, ik ben samen naar therapie geweest met haar.

ik schaam me....ik schaam me kapot....nog steeds.

ik voelde haar verdriet en zag wat ik veroorzaakt had.
nu voel ik hetzelfde. naar jouw zoon.

wat zou ik graag met deze pesters willen praten.......

 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Annie  schreef op: 30-10-2013 23:10:57
Ik begrijp niet waarom hij niet naar een andere school kan. Hij kan daar niet ongelukkiger worden dan hij nu al is dus er is alleen winst te behalen. Bijles/extra ondersteuning moet hij op iedere school kunnen krijgen. En ook de middelbare school zou ik buiten je huidige regio zoeken. Dan maar reizen, maar alles lijkt mij beter dan dit.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Annie  schreef op: 30-10-2013 23:13:04
Of dus toch proberen te verhuizen en zelf gaan reizen.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Bepje  schreef op: 30-10-2013 23:14:45
Gaat hij dan volgend jaar naar dezelfde school als de pesters ? Wat je wel kan doen, hoe krom ook, is je zoon op een vechtsport doen zoals karate of aikido. Niet dat hij een vechter moet worden, helemaal niet, maar hij kan daardoor wel meer zekerheid gaan uitstralen zodat er mogelijk niet meer nieuwe pestkoppen komen op het voortgezet onderwijs. Op een of andere manier blijven kinderen vaak gepest worden en het zou mooi zijn als het lukt dat te voorkomen. Bij die sporten gaat het ook om respect voor elkaar en niet om op elkaar inhakken of iets dergelijks.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Ellen  schreef op: 30-10-2013 23:17:09
Helaas weet ik dus maar al te goed waar ik het over heb, en hoe het is om in jouwn schoenen te staan..en je zoon compleet ziet afglijden!

Misschien heel hard maar ik snap het gewoon echt niet hoe je je zoon daar elke dag weer naar toe kunt laten gaan?
Ik heb zoon destijds thuis gehouden, nou toen kwam de boodschap wél over..ook de leerplichtambtenaar kan juist heel goed helpen hierbij..maar no way dat ik mijn kind kapot laat maken..afblijven!

Als ik lees wat ze hem aandoen..hij zich psychisch compleet afsluit uit angst is er toch geen ouder die ....kan er gewoon niet overuit

En ja ik zou zéker verhuizen..voor mijn kinderen doe ik àlles, wil jaren later niet terug denken, van "had ik nu maar" school kan wel veel doen, maar blijkbaar halen ze niet het onderste uit de kan..en dan die ouders!!! Als je school, wijkagent e.d op je mat hebt omdat jouwn kind een ander doodongelukkig maakt en dat niet wilt zien??!! Hoe schandalig is dat! Aangifte doen, laat ze maar eens voor eens en altijd duidelijk worden dat het menens is, die pesters hebben ook zeker hulp nodig.

Nu stop ik..het haalt een heleboel wanhoop naar boven.

God wat hoop ik dat je zoon hier goed doorheen komt!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Ellen  schreef op: 30-10-2013 23:20:29
En idd dan maar verder reizen naar een vo maar echt niet dat ze naar dezelfde school zouden gaan.
Snap niet dat daar zo moeilijk over wordt gedaan..je zegt zelfs dat je zoon een jongetje is dat zelfmoord zou kunnen plegen..hoe intens verdrietig is dat!

Hoeveel noodklokken moet hij dan laten luiden?
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 23:21:58
Mafkees

Annie ik kan niet verhuizen vanwege ziekte van 1 van mijn kinderen woon nu dichtbij het zh en mijn werk ik zit midden in de opleiding en die organisatie zit nergens anders.

Een andere school gaat niet ik snap dat dat niet te snappen is. Ik snap het zelf niet eens. Hij heeft een achterstand door ziekte als we zouden switchen van school dan moet ie een jaar terug en dat mag en kan dus niet omdat ie al is blijven zitten. Tijd geld energie hebben de scholen niet meer om dat in een kind te stoppen. Nu krijgt ie dit wel van zijn leerkracht.

Ik snap jullie allemaal echt waar en zou het ook willen maar het gaat niet. Ik wil een gelukkig kind dat is het enigste wat ik wil maar naar een andere school kan dus niet.

Ik ga nu maar proberen te slapen ben echt bekaf
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Annie  schreef op: 30-10-2013 23:24:29
Gepeste kinderen pik ik er vaak zo tussenuit en dat doen pesters ook. Daarom zou ik dit laatste jaar voor de middelbare (waar het er wrs nog harder aan toe zal gaan) echt gebruiken om hem weerbaarder te maken. Inderdaad op een vechtsport, andere school, sova-training, maar ook zijn uiterlijk en 'gekke' gewoontes onder de loep nemen. Dan heeft hij dit jaar nog om daar aan te werken. 6 weken zomervakantie lijken mij daar te kort voor. Probeer hem (en jezelf) uit de slachtofferrol te halen en ga voor empowerment. Hoe oneerlijk het ook is, de wereld om je heen en de mensen om je heen kun je niet veranderen maar jezelf wel. Die kinderen/gezinnen zullen niet bij gaan draaien. Dus het is of vol gas er tegenin, of weg uit de situatie. 

Misschien kan hij met de bus/trein naar school, of kunnen julllie hem het onveilige stuk brengen. 
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 23:26:13
Sorry maar ik ga de discussie verder hier niet aan.
Voor de middelbare moeten ze vanaf hier al een uur fietsen (met de bus zelfs nog langer) Alle kinderen naar de middelbare school moeten dezelfde kant op.

Ellen wat denk je zelf!!!! Dat ik niet met mijn handen in het haar zit? Dat die noodklok echt niet luidt. Dat ik niet vecht voor mijn kind.? Dan stop ik met schrijven op dit draadje want dan snap je het echt echt niet.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 23:31:55
Annie het rare is het is een erg leuk jongetje om te zien leuke kleding en geen rare gewoontes alleen heel erg klein van stuk.
We gaan vechten nog harder vechten dan we al deden en ondertussen met extra hulp voor hem.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Annie  schreef op: 30-10-2013 23:35:29
Kijk hier eens, dit is de website van steunpunt passend onderwijs steunpunt

Daar staat over schorsen dit:

4. Mag de school mijn kind schorsen?  



Mag een basisschool mijn kind schorsen?


Een basisschool mag uw kind schorsen. Dit houdt in dat uw kind tijdelijk geen toegang heeft tot de school of tot bepaalde lessen. Het bevoegd gezag van de basisschool kan zelf bepalen wanneer het uw kind schorst. Voordat een leerling wordt geschorst, moet het bevoegd gezag eerst naar uw verhaal en naar de docent luisteren. In de Wet op het primair onderwijs is niets geregeld over schorsing. Dit geldt ook voor scholen voor speciaal basisonderwijs (sbo). Veel scholen hebben een speciaal protocol of reglement voor belonen en straffen; dit kunt u nalezen in de schoolgids.

En hier, gids basisonderwijs kun je ook veel info vinden.

Je zou ook naar een school met fasenonderwijs kunnen zoeken. Dan doet hij geen heel jaar over, maar misschien (een deel van) een fase. Een fase duurt een half jaar. 



 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Liefje  schreef op: 30-10-2013 23:36:51
Ik vind t echt zo erg voor jullie, toch zou ik anders handelen maar mijn motto is alles kan
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Annie  schreef op: 30-10-2013 23:42:07
En heel rigoreus, hem (tijdelijk) bij opa/oma of tante/oom laten wonen (doordeweeks) die in een andere regio wonen.
Dat hoorde ik pas van een moeder. Haar zoontje woont en slaapt di/wo/do bij zijn oma. Maandag brengt moeder hem vanaf hun eigen huis naar school, oma haalt dan op en dan blijft hij dus logeren. Op vrijdagmiddag haalt zij hem bij school weer op en is het het weekend thuis. En ik geloof dat zij dan ook nog op woensdag daarheen ging en bleef eten.
Voor hun was het een (in een andere situatie trouwens) een hele goede oplossing.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 23:47:44
Mijn enigste zus woont 2 deuren bij mij vandaan annie en ik heb geen moeder en schoonouders meer. Mijn vader woont in het buitenland. Goed idee alleen niet voor bij ons.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Ellen  schreef op: 30-10-2013 23:57:42
Dat zeg en bedoel ik helemaal niet!!!
Ik zeg juist dat jullie er alles aan doen, maar dat de hulp die er nu is niet genoeg is.

Niets over dat je het niet goed doet, dan komt wat ik schrijf compleet verkeerd over, sorry.

Onze aanpak was compleet anders, wil niets zeggen over dst jullie aanpak jiet goed is, leef juidt intens mee, bedoel het alleen goed.

Zal niet meer reageren, het raakt me meer dan goed is, en in die emoties kan het geschrevene blijkbaar verkeerd overkomen.

Sterkte en succes.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Debbel79  schreef op: 31-10-2013 06:41:07
Wat verschrikkeljjk... Is het geen idee om op school een vroegere pester en gepeste langs te laten komen. Zo iemand als mafkees.
Die voor de klassen hun verhaal en emotie vertellen. Desnoods met hulp van een gereconstrueerde filmpje.

Dat ze het leven toelichten en uittekenen van een gepest kind. Hun eigen ervaring vertellen. De pijn overbrengen. Laat ze maar wakker schudden. Ook de passieve kinderen.. Zodat die hulp kunnen bieden zodra die zien dat er gepest wordt.

E. Dan ook een voormalig pester het woord laten doen. Zoals mafkees. Laat het hele plaatje maar schetsen. En dan echt met een levensecht reconstructiefilmpje...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op mijn arm arm kind
Naam
Bericht