Menu
 

Topic:

mijn arm arm kind

Radeloos  schreef op: 30-10-2013 16:47:39
Vandaag moest ik op school komen bij de leerkracht van mijn zoon. Hij wilde graag zijn zorgen uit spreken en dat waren geen leuke zorgen. Mijn kimd heeft een torenhoge muur opgebouwd en het lukt ook de meester niet meer om hier doorheen te prikken. Gelukkig had ik vanmiddag een afspraak staan bij de huisarts omdat mijn kind weer helemaal onder het exceem zit dus meteen alles op tafel gezeg en nu nu wordt alles in gang gezet zodat er hulp gaat komen voor ons kind. Ons kind die diep ongelukkig is en eigenlijkniet meer wilt leven. Dit alles dankzij het extreme pesten waar blijkbaar niemand vat op heeft. Gelukkig zien we hier thuis dat ons kind nog kan lachen en zich in zijn eigen omgeving wel veilig voelt. Maar wat is dit zwaar verrot als je kind bah is om te ademen bang is om te leven bang is om kind te zijn door een paar rotjongen die niet zien wat ze doen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: mijn arm arm kind
Sammy  schreef op: 30-10-2013 18:30:10

Quote Radeloos:
Dat ze weten dat hun kind mijn kind pest en dat ze dat stimuleren en zelfs belonen omdat mijn kind maar weerbaarder moet worden. Dat het aan het gepeste kind ligt omdat er vast een reden voor is dat mijn kind gepest wordt.



Die ouders zijn niet wijs en moeten zich nog veel en veel dieper schamen!!!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Boterbloem  schreef op: 30-10-2013 18:30:36
Heeft de leerkracht wel eens een avond georganiseerd waarbij iedereen verwacht wordt? Samen als ouders praten? 

Ongelooflijk dat er mensen zijn die zo opvoeden... Wat willen zij dan van hun kinderne, want ze maken hun leven ook kapot door er pesters van te maken...

Ben vroeger ook gepest en weet van 1 dat die het nu nog heel zwaar heeft in de wetenschap dat diegene zoveel pijn heeft gedaan. Ik heb het allang vergeven, maar dat gevoel blijft. Dat is toch loodzwaar als je volwassen bent? De wetenschap dat je anderen zo'n pijn hebt gedaan?
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 18:31:37
Zo heb ik mij ook gevoeld sis echt waar en ik heb er wel eens eentje beet gepakt ze lachte mij gewoon uit en hij zei ik mag doen wat ik wil dit is namelijk een openbaar terrein en mijn ouders vinden het goed.
Daarop hebben wij de wijkagent ingeschakeld omdat ik bang was voor mijzelf.

Maar nu nu ben ik voor mijn gevoel helemaal leeg en uitgestreden.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Mitch  schreef op: 30-10-2013 18:33:49
Ow jee, ik heb geen idee wie je bent.
Maar vind het echt verschrikkelijk, zoveel leed door 2 van die etters.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Orange  schreef op: 30-10-2013 18:40:43

Quote Radeloos:
De school doet er wel wat mee en de leerkracht ook. Staan lijnrecht achter ons en ons kind. Maar je mag blijkbaar een pestkop niet verbannen van de lagere school ofzo. Ik weet het niet. Zoals ik al eerder aangaf naar een andere school is een mogelijkheid maar wat dan? Dan komt ie straks weer bij de in de klas of op school volgend jaar en dan?? Ik los daar het probleem niet mee op.



Dan heeft hij meer kans op een leuk jaar dan blijven waar hij nu is! 
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Bloemblaadje  schreef op: 30-10-2013 18:49:15
Bij mijn zoontje is dus echt een jongetje uit de klas van school gestuurd omdat hij ondanks herhaalde officiele waarschuwingen maar door ging. In mijn ogen zouden meer scholen dit moeten doen, want hiermee heeft school wel een duidelijke plek ingenomen en duidelijk hun grenzen aangegeven.

Wanneer jij je zoon nu naar een andere school doet en hij wordt daar niet gepest heeft hij de rest van het jaar om zelfvertrouwen op te bouwen!! En misschien krijgt hij daar wel zulke geweldige vrienden dat die het voor hem op gaan nemen. Ik zou het doen, want hier is hij diep ongelukkig!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Fransje72  schreef op: 30-10-2013 18:55:12
Ik ben vroeger ook gepest. Maar ik had, in het begin, ook ouders die me niet geloofde. Totdat de klassejuf er wat van zei. Maar hoe vaak er op school ook over werd gesproken, hoe vaak er overleg was met ouders, het pesten ging gewoon door. Niet op school, want daar hingen consequenties aan vast. Het verplaatste zich naar het onderweg en naar huis gaan. Bij mij was de oplossing wel om naar een andere school te gaan, in een andere stad. En dat werden fijne jaren, zonder pesten. een paar jaar geleden nog met een pestster gepraat en zij zei: ik zat niet lekker in mijn vel. Goed, maar om dan het leven van iemand anders tot een hel te maken, dat vind ik ver gaan.

ik hoop echt dat de pesters en vooral die ouders eens aangepakt worden. Want zo hou je het in stand. Echt, zit me hier zo op te fokken. Wat een reactie. We belonen ons kind. En dan vinden ze het gek dat er over een paar jaar geen land meer mee te bezeilen is.

een hele dikke knuffel voor jou en je zoon. Hij is goed zoals hij is, dat is een feit. Zolang hij elke dag de steun van zijn ouders en vrienden heeft, komt ie er wel. 
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Ellen  schreef op: 30-10-2013 18:59:10
Herkenbaar..onze zoon was door het pesten gewoon overspannen, compleet dd weg kwijt, door 3 enorme treiterkoppen.

Na veel praten en aanspreken zijn de 3 jongens uit elkaar gehaald en aparte klassen gezet !!! En ja zelfs 1 weer een klas terug dus..dit was op spec. Onderwijs, maar wat hebben ze hef goed aangeoakt.

Vorig schooljaar op het V.O weer gepest en na waarschuwen met schorsing was het klaar!

Ik heb onze zoon dus wel een hele tijd thuis gehouden. Komop laat onze zoon jiet kapot maken door een srel etters! Hij komt terug Ls het is opgelost. Punt! En volop begrip van de leerplichtambt.

Zou je zoon per direct thuis houden, en toch ook andere school zoeken..vind heg triest dat hij elke dag weer die hel in wordt gestuurd

Sterkte!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
An  schreef op: 30-10-2013 20:35:29

Quote Radeloos:
Dat ze weten dat hun kind mijn kind pest en dat ze dat stimuleren en zelfs belonen omdat mijn kind maar weerbaarder moet worden. Dat het aan het gepeste kind ligt omdat er vast een reden voor is dat mijn kind gepest wordt.



Ik zou aangifte doen van kinderenmishandeling. Die ouders moeten eens goed leren hoe ze hun kind moeten opvoeden. Dit kan toch werkelijk waar niet, wat voor kind levert zou iemand af!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Blauwtje  schreef op: 30-10-2013 20:43:18
jeetje wat heftig.

Ik sluit me aan bij Ellen, ik zou mijn kind thuishouden en een andere school zoeken.
Heel veel sterkte
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 21:01:01
Ik ga even alles rustig lezen en nadenken over alles.

Ik zag een vraag staan of er wel eens een info avond is geweest, ja die is er geweest. Met een mevr van weerbaarheidstraining de wijkagent de directeur en nog iemand. Helaas je raad het al die bewuste ouders zijn niet geweest.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Suus  schreef op: 30-10-2013 21:03:28
Ik denk dat hulp alleen maar zin heeft als hij uit die onveilige situatie komt. Ik zou dus naar andere school gaan en focussen op herstel, desnoods. kost hem dat een jaar. Die persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijker dan wat dan ook

 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 21:13:17
Hij kan helaas geen jaar meer overdoen suus. Door ziekte heeft het hem al een jaar gekost. Ik ga nadenken over alles. Bedankt !
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Minou  schreef op: 30-10-2013 21:14:37
Ach toch...




als een kind niet meer wil leven is het heel heel erg, elke dag een hel, angst..alles..

Ik sluit me aan bij Suus, ik denk dat deze school helaas, ook al is het het laatste jaar, niet de plek meer is, school moet ook een veiligheid zijn..

ben zelf ook gepest en flink ook, alleen ik uitte het niet. 

Ik zou echt, echt hem niet meer daarheen laten gaan, echt een andere school zoeken, hoe rot ook en helaas ook verder van jiis, maar je mannetje gaat kapot zo, dit kan niet langer zo doorgaan...en je moederhart huilt
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Minou  schreef op: 30-10-2013 21:16:30
Oh lees nu je post pas..maar nog..die school is onveilig, ouders komen er onderuit..vind het zo erg voor je
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Annie  schreef op: 30-10-2013 21:19:34
Als de situatie zo ernstig is, zoals jij hem beschrijft dan zou ik desnoods van Groningen naar Maastricht fietsen iedere dag (of verhuizen) maar mijn kind ging op een andere school. Ook een middelbare school buiten de eigen regio als de kans op herhaling zo groot is. En inderdaad ook (blijven) werken aan zijn eigen weerbaarheid!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Bepje  schreef op: 30-10-2013 21:24:17
Als niemand het opgelost krijgt moet jouw kind of de pesters uit de situatie gahaald worden. Het liefste de pesters maar ik begrijp dat dat niet mogelijk is. Wanneer pesten zij op school ? Is daar dan niemand in de buurt ? Is het mogelijk om aangifte tegen de pesters of hun ouders te doen ? Ik weet het ook niet maar ik vind het zo erg om te lezen dat ik mee probeer te denken.
Ik vraag me ook af of het mogelijk is om samen met school advies te vragen bij het amk zodat er in de gezinnen van de pesters een gesprek kan plaatsvinden door iemand die de druk daar wat op kan voeren.
Heel veel sterkte !
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 30-10-2013 21:25:02
Tja ik had hem per direct thuis gehouden.
School kan voor de hele week ,werk meegeven.
Dan kan hij thuis leren.
Veilig en rustig 

En ik zou opzoek gaan ,naar een andere school met spoed.

Ik snap zulke ouders echt niet ,hoe kan je nou toestaan dat je
Eigen kind een ander kind kapot maakt.
Ik heb al zo vaak die onderwerp met mijn dochter besproken.
En wat de gevolgen kunnen zijn van pesten.
Zou het verschikkelijk vinden als er een kind zo ongelukkig op de wereld 
Zou zijn door het handelen van mijn kids.


Ik wens je heel veel sterkte met je mannetje 
Wat een verdriet moet hij hebben op zijn jonge zieltje
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Inky69  schreef op: 30-10-2013 21:29:36
Ik snap echt niet dat de school die 2 jongens niet van school doet.....ik vind het niet normaal dat die jongens en hun ouders zoveel macht hebben op school.

Ik zou je zoon ook van school houden en gauw iets anders zoeken. Het middelbaar onderwijs ook in een andere plaats zoeken....
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Mrtj  schreef op: 30-10-2013 21:32:49
Lieve Radeloos, ik snap dat je je radeloos voelt. Wat ben je dan als ouder (en kind) machteloos!!!

Ik denk dat mensen hier goede adviezen geven, Was de schoolinspectie al ingelicht?

Met het oog op volgend jaar, als hij naar een andere school gaat... Zorg dat hij voor die tijd een sociale vaardigheidstraining oid krijgt. Wat je vaak ziet is dat kinderen die eerder gepest zijn, zich op de een of andere (heel subtiele) manier anders gaan gedragen, waardoor ze een grote kans lopen om op een nieuwe school wéér gepest te worden. Een training voor gepeste kinderen kan hier in heel goed helpen, juist om dit subtiele gedrag te veranderen.

Ik wil je er niet bang mee maken, maar ik denk dat je dit maar beter kan weten. Nu kan je hier nog op ingrijpen.
voor jou en je zoon!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Suus  schreef op: 30-10-2013 21:36:43
Waarom zou hij niet nog een jaar over mogen doen? Los daarvan zou ik nog steeds naar een andere school gaan overigens
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 21:45:17
Ik snap echt echt wat jullie allemaal bedoelen en dat het goed bedoelde adviezen zijn. Maar verhuizen dat gaat niet,vanwege mijn opleiding en werk/ziek kind en huis.
Veranderen van school kan ook echt niet hij mag niet nog een jaar overdoen en hij heeft te veel gemist door ziekte en het pesten waardoor die extra begeleiding nodig heeft en krijgt op deze school. Een andere school kan dit niet oppikken en een jaar overdoen mag dus niet meer.
Hoe graag ik het ook allemaal wil als het kon zou ik het zo doen.

Het pesten gebeurt voornamelijk op 1 dag als de vaste leerkracht vrij is en er iemand staat die minder invloed heeft. In het begin ook bij zijn vaste leerkracht maar deze heeft vanaf dag 1 er bovenop gezeten en accepteert het niet. Hoe het pesten kan? Het is voornamelijk stiekum pesten. Hij heeft gelukkig wel wat vriendjes en vriendinnetjes die het steeds meer voor hem opnemen maar ook bang zijn.
Het dagelijks pesten is wel afgenomen maar de gemeenheid misschien wel toegenomen. Bijv afgelopen maandag heeft 1 van die drie pestkoppen hem van de fiets getrapt en is mij kind de sloot in gevallen. Gelukkig zag 1 van de leerkrachten het gebeuren en kon meteen in grijpen.
Maar neemt niet weg dat het weer is gebeurt en zijn eigenwaarde neemt steeds een beetje af.

Misschien is nu het grootste probleem wel daf ie een hele hoge dikke muur heeft opgebouwd en we geen blokje meer weg krijgen. Thuis gaat er een luikje open en zien we soms weer even dat kind wat er altijd was. Maar op school krijgt de meester geen blokje meer op. Is mijn kind altijd op zijn hoede schichtig en staart apatisch voor zich uit. Toen ik aan hem vroeg hoe dat kwam gaf ie al antwoord als ik nu gewoon net doe alsof ik niet besta dan laten ze me misschien met rust. Ik ben zelfs als bang als ik adem haal dat verkeerd is. Hierdoor mist ie veel van de leerstof en dat maakt het er niet makkelijker op.

Hoop dat ik het nu iets duidelijker heb kunnen vertellen. Vanmiddag was ik vooral heel verdrietig omdat de leerkracht geen opening meer kan vinden en we nu echt hulp nodig hebben.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 21:48:57
Hij heeft een weeebaarheidstrainig gehad en sovatraining ook zijn.ze van sovatrainig komen praten met de klas en was deze mevr bij de infoavond voor ouders.

Suus je mag maar 1 keer blijven zitten op de lagere school en hij is een late leerling. Sociaal emotioneel is ie echt niet meer op zijn plaatst op de basisschool.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Lisje  schreef op: 30-10-2013 21:49:58
Wat hartverscheurend dit zeg. Kinderen die pesten moeten ook geholpen worden, die hebben net zo goed een probleem. Is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Wellicht geen veilig thuis?
Vind het super dat jij zo voor je zoon gaat en hij bij jou wel veilig is en zijn verhaal kwijt kan.
Wat erg dat de school hier geen vat op kan krijgen, het niet kan doorbreken. Wanneer is het pesten eigenlijk begonnen?
Ik zou mijn kind in deze situatie wellicht ook thuis houden. Hij vertrouwt de leerkracht ook niet (meer) lees ik.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 21:52:32
Ik heb het idee dat mijn verhaal heel warrig overkomt. Sorry daarvoor. Ik wil niet teveel zeggen omdat ik bang ben dat misschien iemand mij wel herkent en je weet nooit.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Ellen  schreef op: 30-10-2013 21:52:42
Never nooit iet dat ik mijn kind daar naartoe zou sturen...het is dus overduidelijk bekend wie het doen !!!! Wáárom worden zij niet geschorst! Fijne boodschap...slachtoffer moet elke dag de hel in...pesters worden niet aangepakt, onvoorstelbaar.

Thuishouden, geef hem dat veilige gevoel, dat hij jiet meer terug hoeft!
Onze dochter is de laatste 3 mnd vorig schooljaar nog geswitched..was doodongelukkig op school..en wat bloeide ze op !!!

Het worden heel lange maanden voor je zoon ben ik bang, met w.s nog meer onherstelbare schade

Wil het je niet moeilijker maken, jullie hebben veel gedaan, maar nu moet je gaan ingrijpen en doorpakken.
Zoon thuis en zoeken naar een andere school...ja hij zal ze vast weer tegrn kimen maar op school kan hij niet uit de situatie weglopen..op straat of bij sport heeft hij vluchtopties!

Hoop dat je wat met de adviezen kunt en doet, vind het intens verdrietig
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Radeloos  schreef op: 30-10-2013 21:59:43
Jawel hij vertrouwd de leerkracht wel 1 op 1 verteld mijn zoon hem veel. Maar in de klas sluit ie zich af.

Het pesten is begonnen toen hun klas samengevoegd werd met een andere klas. Althans niet zo zeer het pesten maar hij kwam bij de pestkoppen in de klas waar een kindje inzat die gepest werd. Hij is toen achter dat jongetje gaan staan en heeft het keer op keer voor hem opgenomen. De pestkoppen zijn zich toen gaan richten op mijn kind en is het kind wat toen gepest werd na de zijkant gestapt en heeft zich uiteindelijk aangesloten bij de pestkoppen. Hij is nu 1 van die drie pestkoppen.
Dit is nu drie jaar geleden maar afgelopen febr is dit zo uit de hand gaan lopen.
Eerst was het pesten met een keer vervelende opmerkingen of een keer pesten/plagen.
Afgelopen febr is dat verandert in extreem pestgedrag.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Jessiemv3  schreef op: 30-10-2013 22:00:58
Je kunt je kind wel allerlei trainingen laten volgen maar als de situatie op school hetzelfde blijft is het bijna water naar de zee dragen. Althans, dat is mijn ervaring. Wij hebben onze zoon vorig jaar wel naar een andere school gedaan, wegens soortgelijk pestgedrag en een probleemklas.

Ik vind het vreselijk wat jullie doormaken, je wanhoop komt zo over in je berichten. Het ergste vind ik nog dat je zoon dus elke dag weer opnieuw die hel in moet, dit maakt hem kapot. Begrijp eerlijk gezegd na je uitleg ook nog niet helemaal waarom hij niet eerder toch naar een andere school is gegaan maar dat is wellicht mijn tekortkoming.
is het misschien een idee om met andere ouders af te spreken dat jullie toezicht houden tijdens de momenten waarop ze buiten spelen, overblijven dus zonder toezicht van leraren zijn? Dat geeft je zoon misschien een veilig gevoel en kan er bij pesten meteen ingegrepen worden. Mijn ervaring is namelijk dat het pesten vooral gebeurt op dat soort momenten.
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Jen9  schreef op: 30-10-2013 22:30:43
Verhuizen kan niet vanwege werk.. Maar je heft toch niet naar de andere kant van Nederland t verhuizen?

Het lijkt me verschrikkelijk dit. Heel veel sterkte!
 
Quote
RE: mijn arm arm kind
Liefje  schreef op: 30-10-2013 22:37:03
Hier zou ik hetzelfde doen maar mijn zoon ging of naar een andere school of blijft thuis 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op mijn arm arm kind
Naam
Bericht