Menu
 

Topic:

Kan ik dit van man vragen?

Even Niet  schreef op: 27-10-2013 19:44:55
Wij hebben hier thuis al een tijdje een 'discussie'.
Ik wil heel graag met de pil stoppen ivm de hormonen, ik wil dus ook geen ander spul waar hormonen in zitten, en een koperspiraal wil ik al helemaal niet omdat hierbij het eitje toch bevrucht word en je eigenlijk dus toch een soort van zwanger word.
Condooms vind ik niet veilig genoeg, teveel kans dat het mis gaat, en we vinden dit beide ook teveel gedoe zeg maar.

We hebben 2 kinderen en willen ook geen kinderen meer, althans mijn man wil geen kinderen meer. En ik mag geen kinderen meer krijgen, dus dat is simpel.
Nu wil ik eigenlijk dat mijn man zich laat 'helpen' voor hem is het een kleine ingreep en klaar. Voor mij zou het een hele operatie zijn, en daarbij heb ik op het moment een negatief advies om een operatie te mogen ondergaan, dus medisch gezien mag ik het op dit moment niet doen, en het is ook beter dat ik me niet 'even' daaraan laat opereren.

Maar mijn man twijfeld dus continu, hij roept vooral dat zijn mannelijkheid dan weg is.. Lekker argument he
Ik vind dat ik niet nog 40 jaar de pil moet blijven slikken omdat hij niet even een knipje wil laten zetten. Voor mij is het beter om te pil niet te slikken omdat er gewoon meerdere risico's aan vast zitten. Heel officieel gezien mag ik de pil niet slikken. Ik heb wel toestemming nu, maar liever niet zeg maar.
We zijn nog jong, en ja misschien gaan we ooit uit elkaar, het zit niet in de planning, maar stel we gaan over 10 jaar uit elkaar, en hij krijgt een nieuwe vrouw, hij is dan ook nog jong genoeg om kinderen te krijgen zeg maar. Tuurlijk het is niet onze planning om ooit uit elkaar te gaan, maar het kan natuurlijk, en ja dat is ook wel iets om rekening mee te houden natuurlijk, maar toch, hij wil geen kinderen meer, dus waarom met een ander dan wel. Maar goed dat punt begrijp ik wel, maar je hebt natuurlijk ook dat het weer omkeerbaar is.

Wat vinden jullie, vinden jullie dat je zoiets gewoon van je man kan vragen? En dat hij dan toch ook wel daarmee in zou moeten stemmen. De voors wegen gewoon zwaarder als de tegens vind ik.
Of laat ik het zo zeggen, zou jij van je man verwachten dat hij dit zou doen?

(ik weet dat jullie mij gaan herkennen aan mij schrijf stijl, en dat geeft, maar geen namen noemen ajb )
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Kan ik dit van man vragen?
Minou  schreef op: 27-10-2013 19:48:28
Ja! Gezien alles wat je niemt en echt het stelt geen reet voor en hij krijgt gewoon nog een zaadlozing hoor, geen verschil, behalve dat het sperma " dood" is.


 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Angelique  schreef op: 27-10-2013 19:50:30
weet je enerzeids geef ik je groot gelijk
ik baal als vrouw ook enorma dat ik maar voor alles moet op draaien elke maand die klote bleodingen en bijpassend humeur waar ikd an weer op afgerekend word
dan anti conspetie gebruiken maar ook al 2 kids gebaard heb
vind das best heel oneerlijk en vorige week was ik goed pissig omdat ik weer is duivels had

maar ja ook wij hebben het hierover gehad we zijn al wat ouder (halve wegen 30) maar toch vinden we elkaar te jong om iets definitiefs te doen
dus ja nu toch maar koperspiraal ik sta er niet 100% achter maar is voor mij nu beste oplossing
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Inky69  schreef op: 27-10-2013 19:52:00
Tja, aan de ene kant begrijp ik je man wel, zeker als jullie nog jong zijn. Je weet nooit wat er in de toekomst wel gaat gebeuren....Hoe lang mag jij niet geopereerd worden?

Want anders zou ik toch wachten totdat jij groen licht krijgt en dan zelf laten sterreliseren.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Debbel79  schreef op: 27-10-2013 19:53:10
Ik denk dat ik weet wie je bent... En ja, dit mag je zeker wel vragen denk ik. Al zijn jullie idd nog vrij jong.. Maar jullie hebben zoveel meegemaakt samen dat jullie basis oersterk is... Dus jullie belanden wel achter de rollater saampjes hihi.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Caithy  schreef op: 27-10-2013 19:53:32
Tja ik vind hem aanstellen, maar jouw agrument vind ik een betere dan de zijne (mannelijkheid....)

enne condoom en pessarium?
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Liefje  schreef op: 27-10-2013 19:54:06
Ja dat kun jezeker vragen vind t ook zeer ego dat hij niet wil maar dus liever hebt dat jij risico gaat lopen
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Bepje  schreef op: 27-10-2013 19:58:08
Ik vind ook dat mannen daar niet zo moeilijk over moeten doen maar de mijne gaat ook bibberen en trekt wit weg als het eens ter sprake komt. Hij heeft ook het gevoel dat zijn hele ding eraf geknipt wordt bij wijze van spreken. Misschien is essure dan wat voor jou. Je krijgt dan een veertje in allebei je eileiders waardoor die dichtgroeien en er niets meer doorheen kan. Een operatie of narcose is daarbij niet nodig.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mrtj  schreef op: 27-10-2013 19:59:54
zou het helpen als hij een voorraadje invriest, voor het geval er ooit een nieuwe relatie aan zou komen? (of is dat heel fout gedacht?)


Overigens, meestal, als een man echt nog wil, zijn er wel wegen te bewandelen waarmee dat toch kan lukken. Dat kan soms wel een lang MM traject betekenen, dat wel.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Misbren  schreef op: 27-10-2013 20:03:27
In het algemeen vind ik dat je er zelf voor moet zorgen dat je niet zwanger meer wil worden.
Ik zou het niet aan een man vragen (ben nu single)
Tegenwoordig is het steriliseren van een vrouw net zo ingrijpend als voor een man.
Gezien jouw verhaal zou ik wel verwachten van de man dat hij zich zou laten steriliseren, je kan het hem wel vragen.
Ik denk eerlijk gezecht dat je man zich ergens achter verschuilt, ik denk dat hij een beetje bang is voor de behandeling, heeeeeel klein beetje maar hoor
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mafkees  schreef op: 27-10-2013 20:04:14
ja dat kun je zeker vragen.

ik vind het argument juist heel stom: stel dat je uit elkaar gaat dat hij geen kinderen meer kan krijgen dan. of nu jong.
je maakt een keuze, dus.
als je geen kinderen meer wil, wil je die over 10 jaar toch ook niet meer?

ik begrijp dat niet zo goed.

ik denk: heb jarenlang pil geslikt, 2 kinderen gedragen en gebaard.
nu kan hij wat doen.
baren vond ik ook niet leuk, dus nu is hij

 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 20:04:36
Ja je zit goed hoor debbel. Maar meneer word denk ik gek als ik het hier met me naam zet haha!

Ja mrtj, daar is hij zelf ook mee gekomen, punt is alleen, als hij dat aan zou geven bij de arts, dan gaan ze zeggen, je staat er niet 100% achter dus we doen het niet. We zijn echt nog heel jong, nog lang geen 30 zeg maar. Ze zullen het in ons geval wel doen omdat het medisch gezien echt beter is dat ik de pil niet slik, en niet zwanger word. Maar als hij twijfeld, dan gaan ze zeker zeggen, kom maar terug als je het zeker weet.

Voor mij is het beter om voorlopig alleen in uiterste nood onder narcose te gaan, omdat de toekomst best onzeker is, en nu geld, hoe minder hoe beter, en dat zal voorlopig ook wel zo blijven.
Misschien toch overwegen om het dan toch maar zelf te doen. Dat vind ik ook niet erg hoor, het is niet zo dat ik het zelf niet wil. Maar het is gewoon beter van niet.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Inky69  schreef op: 27-10-2013 20:07:10
Dan misschien essure, zoals Bepje zegt. Dat is geen operatie.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mafkees  schreef op: 27-10-2013 20:07:55

Quote mrtj:
zou het helpen als hij een voorraadje invriest, voor het geval er ooit een nieuwe relatie aan zou komen? (of is dat heel fout gedacht?)


Overigens, meestal, als een man echt nog wil, zijn er wel wegen te bewandelen waarmee dat toch kan lukken. Dat kan soms wel een lang MM traject betekenen, dat wel.



das toch bizar!!

" oke, met jou wil ik geen kinderen meer, maar misschien wel met mn volgende vrouw" ik zou hem slaan als ie zo zou denken!
(dan zorg ik er zelf wel voor dat het apparaatje niet meer werkt )

enne TO, man heeft ws angst voor het onbekende.
maar daarom zou jij het moeten doen? geen geldige reden
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Ladyb  schreef op: 27-10-2013 20:08:57
Mijn Mac durft zich niet te steriliseren maar ik zou het niet van hem kunnen vragen, nu er nog onder de 40 zijn. Ik heb daarom een Mirena  en daat zeer tevreden mee. Maar steriliseren voor een vrouw kan tegenwoordig onder plaatselijke verdoving, mocht je opzien tegen een operatie waarbij je onder narcose moet.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Ladyb  schreef op: 27-10-2013 20:09:21
Haha, mijn mac. Het moet natuurlijk mijn man zijn.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Alice  schreef op: 27-10-2013 20:11:33
Kunnen ze bij mannen niet tijdelijk iets doen? Ringetjes er om ofzo? Ipv doorknippen? 
En ja.. Herken natuuuuurlijk wie je bent en eigenlijk nog wel extra daarom zeg ik, laat het hem doen. 
Je hebt wel genoeg geleden lijkt me zo
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Belske  schreef op: 27-10-2013 20:13:37
Alleen échte kerels miepen niet over een vasectomie, zegt mijn echtgenoot. Hij stond ook niet te juichen toen de kwestie bij ons ter sprake kwam, maar hij vond het toch ook de betere optie bij ons.

Ik ken persoonlijk twee mannen die hun vasectomie ongedaan hebben laten maken toen ze een nieuwe partner kregen en ze zijn ondertussen allebei opnieuw vader geworden.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Hope  schreef op: 27-10-2013 20:15:00
Volgens mij is er tegenwoordig ook een manier voor de vrouw waarbij je niet onder narcose moet, het schijnt een kleine ingreep te zijn. Weet niet of dat hetzelfde is als wat hierboven al genoemd is.

En als jij bent wie ik denk dat je bent, dan vind ik eigenlijk dat je zoiets wel mag vragen aan je man. Zwanger worden mag je niet meer, ik vind dan ook dat je alles moet doen om dat te voorkomen. Voor hem is het een hele kleine ingreep en gezien alles wat jij al hebt doorstaan valt dat echt in het niet. (Denk dat een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts nog erger is!!)
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Jen9  schreef op: 27-10-2013 20:17:24
Ja, dat vind ik wel. Mijn man heeft t ook laten doen, en werkelijk geen centje pijn....  Voor hem was t een logische stap, na de bevallingen, de pil enzovoort...
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Blauwtje  schreef op: 27-10-2013 20:19:38
Ik vind dat je het wel kunt vragen. Je doet het toch ook samen dus zorg je ook samen voor een oplossing
Onze ha vertelde het bij de man sowieso de meest lichte ingreep is. Bij de vrouw zit je toch onderin de buik en man niet.

Dus man was de pechvogel hier
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Meanne  schreef op: 27-10-2013 20:24:26
Mijn man was 37 en heeft vond het heel spannend, logisch maar achteraf viel het reuze mee!!

het argument over z'n mannelijkheid vind ik zo onzin......wat heb jij moeten doorstaan qua zwangerschap en bevalling!??? Daar valt deze ingreep in het niets!

enne er blijft gewoon sperma uitkomen niet ineens een stofwolkje!!

mijn man heeft alles laten doen dus knippen, branden en klemmetjes, hij kan ook alleen voor klemmetjes gaan, dat is eenvoudig te herstellen.....maar ook de gedachte van wie weet ooit als de relatie niet lukt dat hij bij een ander dan nog wil vind ik ook echt niet kunnen!!;
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Angelique  schreef op: 27-10-2013 20:26:08
nou E wil i onze situatie dus niet in de toekomst misshcien
maar heb gezegt zou je doen als ik dus geen anticonseptie mag gebruiken niet achter spiraal sta en niet zelf geopereerd mag worden en ook neitz wnger mag worden zou je het dan doen
nou waarschijnlijk wel was zijn antwoord
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 20:26:53
Als ik vragen mag, bij die andere metodes zoals die slingertjes in de eierstokken, moeten ze dan vanaf de onderkant naar binnen zeg maar?
Ik denk niet dat dat kan bij mij. Allereerst omdat ik daar echt doodsbang voor ben omdat er nogal wat gebeurd is. Maar vooral omdat ik denk ik niet op die manier kan liggen. Weet niet hoe ik het het beste uit kan leggen zonder dat gelijk iedereen mij herkent Maar ik denk niet dat ik in die houding kan zitten/liggen.

Mafkees, dat van die andere vrouw is niet zijn argument, dat is deels mijn argument. Ik heb hem gezegt, dat ik dat nog een geldige rede zou vinden, zijn enige argument is zijn mannelijkheid. Ik vind zelf dat we daar wel rekening mee moeten houden, en hij nadat ik dat had gezegt ook wel. Eigenlijk is het hele argument niet dat we uit elkaar gaan, maar vooral een andere rede waardoor de mogelijkheid bestaat dat we ooit toch op een andere manier 'uit elkaar' gaan..
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Blauwtje  schreef op: 27-10-2013 20:29:09
hihi Meanne dat vind ik dus ook; die opmerking over z'n mannelijkheid...beetje puberaal
maar goed mannen blijven altijd jongens

Hier viel het ook erg mee zei hij.
Hij had me wel voor de gek, (er was iemand met hem mee, ik bleef thuis bij de kinderen) toen hij weer thuiskwam kwam ie wijdbeens aanlopen
Dus ik helemaal van; oohjee...gaat het wel??
Maar dat was een grapje, hij kon gewoon lopen hoor
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet.  schreef op: 27-10-2013 20:29:20
Nou dat van een andere vrouw vind ik zelf juist wel een goed argument.
Stel hij krijgt ooit een vriendin die nog geen kinderen heeft, en ze willen toch een kindje. Kan dat wel begrijpen hoor.

Maar neem die zin niet verkeerd op, het is bij ons iets anders bedoeld als het gewonen uit elkaar gaan.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Angelique  schreef op: 27-10-2013 20:31:09

het blijft heel lastig jullie situatie en jullie zijn gewoon nog jong
kan je je niet is goed laten informeren door een gyn evt naar alle mogenlijkheden enz enz

 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Blauwtje  schreef op: 27-10-2013 20:32:19

Quote Even niet.:
Nou dat van een andere vrouw vind ik zelf juist wel een goed argument.
Stel hij krijgt ooit een vriendin die nog geen kinderen heeft, en ze willen toch een kindje. Kan dat wel begrijpen hoor.

Maar neem die zin niet verkeerd op, het is bij ons iets anders bedoeld als het gewonen uit elkaar gaan.



echt? Maar jullie leven nu. Dan ga je toch niet iets niet doen omdat misschien, wie weet...ooit...
Ik snap dat niet hoor

En ik las dat het ook ongedaan gemaakt kon worden...is het dan nog steeds geen optie?
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Inky69  schreef op: 27-10-2013 20:33:46

Quote Even niet.:


Maar neem die zin niet verkeerd op, het is bij ons iets anders bedoeld als het gewonen uit elkaar gaan.



Nou snap ik er niets meer van.......
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Meanne  schreef op: 27-10-2013 20:34:21
Ik denk dat weet wie je bent....als het zo is, zijn jullie idd erg jong maar dat zal geen rede voor afwijzing zijn.

hij kan er toch ook gewoon klemmetjes op laten zetten is zo weer ongedaan te maken.


haha blauwtje D. Liep echt wijdbeens na z'n operatie, semi besnijdenis en beide balletjes vast gezet was toen geen gezicht, ventje van net 3 jaar
ik heb alles gezien bij m'n man, met spaghetti hihi
hij had alleen last van de hechtingen maar verder ook niets!
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Lonneke Mv4  schreef op: 27-10-2013 20:35:27
Ja dat kun je zeker vragen.

maar je kan het ook zelf in overweging nemen. Je zegt ook zelf dat je niet meer zwanger mag worden.

ik heb de keuze gemaakt om het bij mij doen dmv essure. Dat was 10 minuten werk. En nog wat controles erna

ik wilde het gewoon zelf..nu weet ik zeker dat mijn lijf geen kinderen meer kan krijgen. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Kan ik dit van man vragen?
Naam
Bericht