Menu
 

Topic:

de tijdbom is afgegaan!

Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 22-10-2013 14:28:07
Heb nog zitten twijfelen om dit topic te openen maar doe het toch we hebben de bijstand aan moeten vragen vandaag. Ik ben bang maar probeer me eigen absoluut positief op te stellen. Wat kan ik verwachten? Volgens onze kredietbank betekent het dat het weekgeld omlaag gaat wat ingaat houden nog minder als 65euro. Dat zal dan ingaan per december schat ik in.wat is de bijstand wat houdt het in kan jemand me hier in wegwijs maken? Bedoel heb geprobeerd me wegwijs te maken via het internet maar kkm niet veel verder. Gister met man gesproken en de begleidining inv zijn gebit het is een aanvraag gedaan voor zijn ondertanden omdat we dus echt geen 980 euro op kunnen hoesten? Migen we de auto houden okee voor de meeste bekend hier die dicht bij me liggen waarom wij die zo hard nodig hebben ! Zoveel vragen zoveel angsten op het moment en geloof me hoor meiden ik probeer echt constant het positieve mee te pakken en dat doe ik echt maar gister zei mijn man voor het eerst dat hij heel bang is. Hij zegt heb gefaald veroch heb nog steeds geen baan en kijk nu ik zei ja maar je hebt alles geprobeerd echt alles. Ja maar toch hij heeft nu het moment dat hij heel bang is. En ja eerlijk hij trekt me mee he. Omdat ik ja nou ja wie kan me wat meer vertellen? Volgens de kredietbank moet ik verwachte wat volgens zijn berekeningen een weekbedrag van 40 a 45 euro week gaan krijgen. Dus okee wat wil ik hier mee 1 ervaringen en 2 van me af tikken..... 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: de tijdbom is afgegaan!
Miepie1972  schreef op: 22-10-2013 14:32:34
Heb er geen ervaring mee en kan je dus niet helpen. Maar wil je wel veel sterkte wensen in deze onzekere tijd. Hopelijk is het voor jullie snel duidelijk hoe en wat!
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Inky69  schreef op: 22-10-2013 14:33:17
Ik heb er geen ervaring mee maar wil je virtuele geven.............
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Tantehan  schreef op: 22-10-2013 14:35:34
och meid, ik heb er geen ervaring mee, maar wil je wel een knuffel geven 
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Saskia70  schreef op: 22-10-2013 14:39:50
Och.. ik heb ook geen ervaring maar ook van mij een  Misschien heb je het allang gedaan maar kan je niet bellen met de gemeente(Werk en Inkomen) en een afspraak maken om je vragen eens voor te leggen? ( Ik hoop niet dat ik iets doms zeg.. ben aan het meedenken... :hart
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Senna  schreef op: 22-10-2013 14:41:40
Bang zijn mag hoor meis, als de angst maar niet gaat overheersen.
Het af en toe echt niet meer zien zitten mag ook. Maar ergens zul je de moed vandaan moeten halen om de schouders er weer onder te zetten.
Het zal zwaar worden, enorm zwaar. Maar blijf de positieve dingen zoeken, de lichtpuntjes

Verder kan ik je geen antwoorden geven

 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Onsjanneke  schreef op: 22-10-2013 14:47:52
Volgens mij word de bijstand tegenwoordig vanuit de gemeente geregeld. Het allerbeste kan je hen dus bellen of je langs mag komen voor een informatief gesprek.

We kunnen hier wel van alles roepen, maar het verschilt per gemeente, en per situatie. Dus de gemeente is de enige die jou daar zekerheid over kan geven.

Sterkte de komende tijd.
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Suusmv3  schreef op: 22-10-2013 14:50:41
idd ga bellen met de gemeente leg je vragen en angsten voor hun hebben antwoorden en kunnen jullie meer vertellen.... 

 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Myself  schreef op: 22-10-2013 14:57:39
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Flower  schreef op: 22-10-2013 15:04:16
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Nala  schreef op: 22-10-2013 15:16:19
Oh meis

Zou inderdaad even gemeente bellen mbt de hoogte van jullie bijstand, mijn ex heeft een ophoging gekregen vanwege onze dochter terwijl ze bij ons woont.
Schijnt dat als er kinderen zijn het bijstandsniveau omhoog gaat ivm onderhoud, tenminste bij hem in de gemeente wel, is toch 220 euro.

Dacht dat gemiddeld het bijstandsniveau dan uitkwam net onder de 1200 euro, maar dat weet je gemeente wel, zijn redelijk vaste bedragen.

Nu weet ik niet hoe het bij de kredietbank gaat, maar hier wordt er elk half jaar opnieuw gerekend voor de boedelbijdrage, inkomsten
en uitgaven kunnen veranderen.
Zo hebben ze hier zelfs de voorstellen tijdens minnelijk door weer baanverlies verlaagd, resultaat nu bezig aanvraag wsnp, schuldeisers gingen niet akkoord, geheel logisch vanuit hun standpunt natuurlijk.

Hoop dat de kredietbank dat bij jullie ook doet ivm jullie leefgeld, wij met zijn drieen zitten onder de 50 per week in combinatie met voedselpakket is het echt net te doen, voor jullie met zijn 5en en dan de medicatie er nog bij is bijna onmenselijk
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Bettie  schreef op: 22-10-2013 15:33:51
Ik ben even voor je aan het zoeken geweest maar het is en blijft een behoorlijk onduidelijke materie....

Wat ik er van begrijp is dat je maximaal 95% van de voor jullie geldende bijstandsnorm krijgt.

Als ik het goed heb begrepen, is het weekgeld dat je nu krijgt in principe al de hoogte van de bijstand. Dus zou ik zeggen dat je daar dan 95% van krijgt. En dan even doorrekenend.....als ik het goed heb, krijg je € 40 per week voor de hoofdkostwinner en daarnaast voor elk gezinslid erbij € 10 per week. In jullie geval dus € 80 per week. Daar 95% is volgens mij € 76 per week. 

Maar... de gemeenten stellen tegenwoordig de hoogte van de bijstand vast en dit bedrag kan dus voor iedere gemeente anders zijn (de meeste gemeenten volgen de landelijke normen).

En waar ik niet achter kan komen en dus ook niet zeker weet (weet iemand anders dit?); volgens mij mocht niemand onder bijstandniveau geld krijgen want dan werd/wordt dat door de gemeente aangevuld tot bijstandsniveau. Is dat tegenwoordig nog zo of is dat gewijzigd? 

En wat ik in jouw geval V. dan ook nog niet begrijp; je inkomen wordt minder maar volgens mij is in de schuldhulp het weekgeld een vastgesteld bedrag. Dus naar mijn bescheiden mening behoor jij gewoon het minimale leefgeld te krijgen én zouden jouw schuldeisers minder krijgen omdat er gewoon minder inkomsten zijn. Want....als er meer inkomen is, gaat het weekgeld niet omhoog maar wel het bedrag dat de schuldeisers terug krijgen. Ik zou dat toch eens goed navragen als ik jou was.
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Ivy  schreef op: 22-10-2013 15:43:02

Quote Senna:
Bang zijn mag hoor meis, als de angst maar niet gaat overheersen. Het af en toe echt niet meer zien zitten mag ook. Maar ergens zul je de moed vandaan moeten halen om de schouders er weer onder te zetten. Het zal zwaar worden, enorm zwaar. Maar blijf de positieve dingen zoeken, de lichtpuntjes Verder kan ik je geen antwoorden geven



Sluit ik me helemaal bij aan!    Sterkte...!!  Zeker niet leuk!
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Onsjanneke  schreef op: 22-10-2013 15:59:31
[quoteEn wat ik in jouw geval V. dan ook nog niet begrijp; je inkomen wordt minder maar volgens mij is in de schuldhulp het weekgeld een vastgesteld bedrag. Dus naar mijn bescheiden mening behoor jij gewoon het minimale leefgeld te krijgen én zouden jouw schuldeisers minder krijgen omdat er gewoon minder inkomsten zijn. Want....als er meer inkomen is, gaat het weekgeld niet omhoog maar wel het bedrag dat de schuldeisers terug krijgen. Ik zou dat toch eens goed navragen als ik jou was.[/quote]

Die bijstandsnorm geld dus niet in de schuldsanering. Dan mag je echt op 95% zitten.

Voor de rest heb je wel gelijk volgens mij. Dat weekgeld word al berekend op basis van de bijstandsnormen, dus volgens mij kan daar nu niet (veel) in gekort worden. De enige manier waarop je terug kon vallen in weekgeld is volgens mij als je een baan had (dan krijg je een soort extraatje, om te stimuleren dat er meer inkomen binnenkomt) en dat die baan wegvalt.

Maar als ik TO goed begrijp. Gaan jullie nu van WW naar bijstand. Dus volgens mij zal het weekgeld niet veel anders worden.
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Jolanda1974  schreef op: 22-10-2013 16:09:08
Heel veel sterkte lieverd 
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Boudina  schreef op: 22-10-2013 16:13:14
weekgeld kan wel veranderen. binnen gekomen bedragen worden opgeteld, vaste lasten afgetrokken,. en wat er van over blijft is voor de schuldeisers en boodschappen geld. het zou niet goed wezen als je gewoon je boodschappengeld houd en er gaat niks meer naar de schuldeisers omdat er minder inkomen is. dan is het traject niet geslaagd omdat de draagkracht van de aflossing niet genoeg is.
ga informeren bij de gemeente en leg je situatie uit dat je graag wil weten waar jullie nu recht op hebben. onthoud dat je wanneer je minder inkomen krijgt wel meer recht hebt op je toeslagen!!!

heb jij geen werk of is er een rede dat je niet werken kan?
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Anne  schreef op: 22-10-2013 16:15:34
bel eens naar de gemeente meis
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
-claudia-  schreef op: 22-10-2013 16:26:26
och meis toch...wanneer houd die onzekerheid toch eens op, lees vooral veel mee hier en heb veel gelezen over je situatie.

Mocht je bijstand krijgen..hou dan even in de gaten dan in sommige gemeentes je ook aanvraag kan doen voor: langdurigheidstoeslag (na 3 jaar op het minimum), tegemoetkoming schoolgaande kinderen..is niet veel maar toch alle kleine beetje helpen.

Misschien dat als je die dingen kan aanvragen je het buiten het weekgeld gebeuren mag houden en je het apart kan leggen voor bijv medicijnen voor je kids..

Voor de rest: een hele dikke knuffel en de moed niet opgeven he!
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
C@th  schreef op: 22-10-2013 16:41:42
och meis toch.. ik heb geen advies ed.. maar ik wil je een dikke knuffel geven...
geef het niet op.. blijf solliciteren!!! desnoods iets ver onder je niveau.
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Ff Zo  schreef op: 22-10-2013 16:44:51
weet je ,je moet het zo bekijken,er komen ook weer betere tijden aan,echt waar,er komt een tijd dan ben je van deze ellende af!
dan kijk je er op terug en ben je er veel sterker van geworden.
wij hebben soms maar 20,- in de week, geen hulp en moeten waarschijnlijk nog een jaar of 7aflossen en ons zakt de moed ook weleens in de schoenen.
maaarr juist in deze situatie moet je je schouders eronder zetten,het is niet uitzichtloos en zolang dat het niet is,kun dromen over de dingen die je straks wel kunt doen!
blijf er vooral over praten,soms komen mensen met goede ideeen,tips een luisterend oor en dat is altijd fijn. 
succes!! het komt echt wel goed!!!
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Chantal79  schreef op: 22-10-2013 16:49:31
Schandalig eigenlijk dat dit kan gebeuren in NL....40/45E in de week....
sterkte!
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Marjolein852  schreef op: 22-10-2013 17:27:54
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 22-10-2013 17:39:56
Wat voor angsten heb je? En waar ben je bang voor.

De bijstand zijn vaste bedragen. En wanneer je al de voorwaarden doe heb je daar gewoon recht op.

Het is balen! Het lijkt mij als ouder confronterend wanneer je zo weinig weekbudget overhoud met een gezin. Succes!

 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan En Jim
  schreef op: 22-10-2013 17:42:18
 Mijn laptop heeft problemen. Ik mis telkens letters.

IK hoop dat je snel een baan kunt vinden. Gelukkig zijn de berichten wel wat positiever
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Macife  schreef op: 22-10-2013 17:44:36
ik heb er ook geen ervaring mee, maar wil je wel heel veel sterkte wensen!! dat je er gauw vanaf bent
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Xxx  schreef op: 22-10-2013 17:45:31
Och meis toch, wat een narigheid.
Ik kan me je angsten goed voorstellen, je wilt toch ook nog "gewoon" kunnen leven en nu lijkt het erop dat het NOG moeilijker gaat worden.


Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan en Jim:
Wat voor angsten heb je? En waar ben je bang voor.

De bijstand zijn vaste bedragen. En wanneer je al de voorwaarden doe heb je daar gewoon recht op.

Het is balen! Het lijkt mij als ouder confronterend wanneer je zo weinig weekbudget overhoud met een gezin. Succes!



Ik denk dat ze niet bang is om geen bijstand te krijgen, maar om hoe ze dan rond moet komen in combinatie met de schuldsanering.
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Mafkees  schreef op: 22-10-2013 18:53:50
angst voor het onbekende...

maar lieverd, als je in de sanering zit, heb je toch ook budgetbegeleiding ofzo?
iemand die jou voorrekent hoeveel je per week of maand krijgt?

ik begrijp dat jouw man geen werk kan vinden?
en jij meid? kun jij wel wat vinden?

ik kan makkelijk lullen, maar probeer er sterk in te stappen.
het komt allemaal goed. lekkere dooddoener, maar je moet zelf wat van het leven maken.

juist nu...juist nu kun je je man laten zien wat liefde is.
samen knokken!
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Misbren  schreef op: 22-10-2013 19:22:56
Hier alleen ervaring.
Alleenstaand met 3 kinderen en 40 euro per week.
Het is te doen, maar wel elk dubbeltje tig keer omdraaien.
Sterkte, ik ben blij dat ik niet meer in die situatie zit.
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 22-10-2013 20:24:45
Ik weet niet hoeveel inkomen ,jullie nu hadden ,zonder toeslagen.
maar ik word straks aangevuld tot 1192 euro.
dus als jullie nu er onderzitten of ook rond dat bedrag,
dan zakken jullie misschien helemaal niet zoveel in week geld.

dikke knuffel,misschien als de tandarts is gedaan
dat je man zo een baan heeft.
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 22-10-2013 21:07:50
Lieve meiden bedankt voor jullie lieve knuffels ik reageer morgen erop nu wil ik even mijn hoofd legen door doelloos te internetten etc tv kijken. Heb wel alles gelezen hoor maar nou ja jullie snappen me wel.
 
Quote
RE: de tijdbom is afgegaan!
Ladyd  schreef op: 22-10-2013 21:13:47
Ook vanuit hier een dikke knuffel!

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op de tijdbom is afgegaan!
Naam
Bericht