Inky69 schreef op: 21-10-2013 20:25:32 |
Ik heb vanmiddag met mijn dochter een kwarktaart gemaakt, gewoon uit een pakje.. Maar nu snijden we hem aan......is de bodem helemaal verkruimeld en heb ik dus helemaal geen bodem Dit was even een proeftaartje...straks voor mijn verjaardag wil ik die maken, maar dan kan ik dus niet met zo'n bodem aankomen Dussssss wie heeft er een tip voor mij voor een lekkere bodem? ( eentje die bijna niet kan mislukken, enne geen plakken cake ) |
Quote |
Truuske schreef op: 21-10-2013 20:29:31 |
heb je de bodem wel goed aangedrukt en voldoende boter gebruikt? Ik heb met z'n pakje wel een goede bodem. |
Quote |
Inky69 schreef op: 21-10-2013 20:31:00 |
Ik moest 60 gram boter gebruiken en dat had ik gedaan....misschien was dat toch wel te weinig Het was iig wel goed
aangedrukt. |
Quote |
Inky69 schreef op: 21-10-2013 20:32:47 | ||
| ||
Quote |
Corine86 schreef op: 21-10-2013 20:37:05 |
Raar zeg! Maar ik gebruik ook vaak lange vingers als bodem, heerlijk! |
Quote |
Pup78 schreef op: 21-10-2013 20:37:27 |
Wat voor boter heb je gebruikt? Bodem van bastogne is ook lekker... |
Quote |
Bianca29 schreef op: 21-10-2013 20:38:39 |
ik maak hem altijd met bastogne koeken ,helemmal verkruimelen met aardappelstamper of zo ,boter
laten smelten en alles mengen en aandrukken ,even af laten koelen in koelkast ,kwark erop en smullen
maar |
Quote |
Inky69 schreef op: 21-10-2013 20:38:48 |
Lange vingers, dat is ook een goed idee.. En bastognes...mjammie, maar doe je die ook verkruimelen en dan door de boter? Ik heb gewone roomboter gebruikt |
Quote |
Mamajenti schreef op: 21-10-2013 20:53:07 |
Je moet die bodem echt heel goed doorroeren en daarna enorm aandrukken. Echt totdat het helemaal
glad is. Dan heb je bijna geen kruimels |
Quote |
Inky69 schreef op: 21-10-2013 20:57:20 |
Yep, de boter idd eerst verwarmt totdat het gesmolten was en daarna de boter door wat er in het pakje zat gemengd. Toen was het nog wel kruimelig maar toen ik het aangedrukt had was het een gladde bodem... |
Quote |
Mvl&d schreef op: 21-10-2013 20:57:33 |
De lekkerste bodem: bastognekoeken helemaal fijnkruimelen (stampen met een pureestamper bijvoorbeeld). 100 gram boter tot vloeibaar verwarmen. Dat erdoor mixen. Met de bolle kant van een lepel platdrukken in de vorm. En minstens een uur laten stijven in de koelkast ! |
Quote |
Inky69 schreef op: 21-10-2013 20:58:59 | ||
Alleen de bodem? Of met kwarktaart er al op? | ||
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 21-10-2013 21:00:13 |
Ik gebruik altijd de bodem die in het pak zit en nooit problemen met de bodem.. |
Quote |
Mamajenti schreef op: 21-10-2013 21:03:20 |
Je moet eerst de bodem laten stijven en dan pas de kwarkmix erop |
Quote |
Inky69 schreef op: 21-10-2013 21:06:28 |
Nee, de bodem heb ik niet in de koeling gezet..staat dat erbij whahaha Hij heeft gewoon een tijdje op het aanrecht gestaan toen ik bezig was met de rest van de taart |
Quote |
Pup78 schreef op: 21-10-2013 21:09:03 |
Nope, eerst ff in de koelkast zodat de boter weer hard wordt... |
Quote |
Ladyb schreef op: 21-10-2013 21:13:21 |
Serieus ? De bodem in de koelkast en dan pas later de kwark erop ? Heb ik nog nooit gedaan en mijn
bodem is nog nooit mislukt. Maar ach, ik heb wel een keer de kwark laten mislukken door alles op
kamertemperatuur te gebruiken, haha. |
Quote |
Mirriemvlizz schreef op: 21-10-2013 22:42:26 |
Ik doe ook nooit de bodem in de koelkast en bodem hier ook nog nooit mislukt |
Quote |
Laura schreef op: 21-10-2013 22:45:38 |
ehh ook een keer gehad...er zijn er meer die het kunnen Maar goed, alle volgende keren, heel goed aangedrukt, genoeg boter gebruikt en eerst ff in koelkast...nooit meer gebeurt. Succes! |
Quote |
Laura schreef op: 21-10-2013 22:48:55 |
ennuh pas ook op met versieren van een kwarktaart...bijna alles smelt, ziet er ook niet uit.... |
Quote |