Menu
 

Topic:

bodem kwarktaart

Inky69  schreef op: 21-10-2013 20:25:32
Ik heb vanmiddag met mijn dochter een kwarktaart gemaakt, gewoon uit een pakje..
Maar nu snijden we hem aan......is de bodem helemaal verkruimeld en heb ik dus helemaal geen bodem

Dit was even een proeftaartje...straks voor mijn verjaardag wil ik die maken, maar dan kan ik dus niet met zo'n bodem aankomen

Dussssss wie heeft er een tip voor mij voor een lekkere bodem? ( eentje die bijna niet kan mislukken, enne geen plakken cake )
 
Quote
Navigatie
RE: bodem kwarktaart
Truuske  schreef op: 21-10-2013 20:29:31
heb je de bodem wel goed aangedrukt en voldoende boter gebruikt?

Ik heb met z'n pakje wel een goede bodem.
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Xxx  schreef op: 21-10-2013 20:30:45
Roomboter?
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Mitch  schreef op: 21-10-2013 20:30:51
Mijn moeder deed het met lange vingers.
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 20:31:00
Ik moest 60 gram boter gebruiken en dat had ik gedaan....misschien was dat toch wel te weinig Het was iig wel goed aangedrukt.
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 20:32:47

Quote Smvn&d:
Huh, hoe kan je dat nou laten mislukken hahaha!




 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Corine86  schreef op: 21-10-2013 20:37:05
Raar zeg! Maar ik gebruik ook vaak lange vingers als bodem, heerlijk!
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Pup78  schreef op: 21-10-2013 20:37:27
Wat voor boter heb je gebruikt?
Bodem van bastogne is ook lekker...
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Bianca29  schreef op: 21-10-2013 20:38:39
ik maak hem altijd met bastogne koeken ,helemmal verkruimelen met aardappelstamper of zo ,boter laten smelten en alles mengen en aandrukken ,even af laten koelen in koelkast ,kwark erop en smullen maar 
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 20:38:48
Lange vingers, dat is ook een goed idee..

En bastognes...mjammie, maar doe je die ook verkruimelen en dan door de boter?

Ik heb gewone roomboter gebruikt
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 20:39:39
Maar hoeveel boter gebruiekn jullie dan?
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Mamajenti  schreef op: 21-10-2013 20:53:07
Je moet die bodem echt heel goed doorroeren en daarna enorm aandrukken. Echt totdat het helemaal glad is. Dan heb je bijna geen kruimels
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Sannie  schreef op: 21-10-2013 20:53:39
Heb je de boter wel warm gemaakt?(gesmolten )
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 20:57:20

Yep, de boter idd eerst verwarmt totdat het gesmolten was en daarna de boter door wat er in het pakje zat gemengd. Toen was het nog wel kruimelig maar toen ik het aangedrukt had was het een gladde bodem...

 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Mvl&d  schreef op: 21-10-2013 20:57:33
De lekkerste bodem:

bastognekoeken helemaal fijnkruimelen (stampen met een pureestamper bijvoorbeeld). 100 gram boter tot vloeibaar verwarmen. Dat erdoor mixen. Met de bolle kant van een lepel platdrukken in de vorm. En minstens een uur laten stijven in de koelkast !
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 20:58:59

Quote mvl&d:
De lekkerste bodem:

bastognekoeken helemaal fijnkruimelen (stampen met een pureestamper bijvoorbeeld). 100 gram boter tot vloeibaar verwarmen. Dat erdoor mixen. Met de bolle kant van een lepel platdrukken in de vorm. En minstens een uur laten stijven in de koelkast !



Alleen de bodem? Of met kwarktaart er al op?
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Jolanda1974  schreef op: 21-10-2013 21:00:13
Ik gebruik altijd de bodem die in het pak zit en nooit problemen met de bodem..
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Mvl&d  schreef op: 21-10-2013 21:00:23
Alleen de bodem !
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Mamajenti  schreef op: 21-10-2013 21:03:20
Je moet eerst de bodem laten stijven en dan pas de kwarkmix erop
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 21:04:54
Aahh super!

Bedankt!
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 21:06:28
Nee, de bodem heb ik niet in de koeling gezet..staat dat erbij whahaha

Hij heeft gewoon een tijdje op het aanrecht gestaan toen ik bezig was met de rest van de taart
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Pup78  schreef op: 21-10-2013 21:09:03
Nope, eerst ff in de koelkast zodat de boter weer hard wordt...
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Bianca29  schreef op: 21-10-2013 21:09:52
kijk dat verklaard alles!!!
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 21:10:23
Dat verklaart mijn waardeloze bodem..hihi
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Inky69  schreef op: 21-10-2013 21:12:48
dussss ........blunder whhahahahaha
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Ladyb  schreef op: 21-10-2013 21:13:21
Serieus ? De bodem in de koelkast en dan pas later de kwark erop ? Heb ik nog nooit gedaan en mijn bodem is nog nooit mislukt. Maar ach, ik heb wel een keer de kwark laten mislukken door alles op kamertemperatuur te gebruiken, haha.
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Mirriemvlizz  schreef op: 21-10-2013 22:42:26
Ik doe ook nooit de bodem in de koelkast en bodem hier ook nog nooit mislukt 

 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Laura  schreef op: 21-10-2013 22:45:38
ehh ook een keer gehad...er zijn er meer die het kunnen

Maar goed, alle volgende keren, heel goed aangedrukt, genoeg boter gebruikt en eerst ff in koelkast...nooit meer gebeurt. Succes!
 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Minou  schreef op: 21-10-2013 22:47:02
Heb je mazzel gehad hihi


 
Quote
RE: bodem kwarktaart
Laura  schreef op: 21-10-2013 22:48:55
ennuh pas ook op met versieren van een kwarktaart...bijna alles smelt, ziet er ook niet uit....
 
Quote
Navigatie


Reageren op bodem kwarktaart
Naam
Bericht