Menu
 

Topic:

Griepprik

Kriebel  schreef op: 01-10-2013 20:50:45
Hi meiden.

Ik kreeg vandaag bij de post een oproep voor de griepprik voor mijn zoon. Hij is 4, en heeft een lichte vorm van astma (al mogen ze dat op deze leeftijd nog niet zo noemen)
Ik weet eigenlijk niet echt waar ik goed aan doe? Hem wel laten halen of niet?

Zelf krijg ik al jaren een oproep, nooit gehaald. Maar dit jaar moet ik m van de longarts halen.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Griepprik
Mafkees  schreef op: 02-10-2013 18:20:37
Mijn kind krijgt geen enkele prik, dus deze ook niet

Man neemt em wel, het haalt de scherpe kantjes vd griep
Af, en daar doet ie het voor

Het mooiste is idd als een lichaam het zelf kan
Maar helaas is niet elk lichaam zo gezond

Gezond leven is een groot ding, maar deze prik is een aanvullung

 
Quote
RE: Griepprik
Mafkees  schreef op: 02-10-2013 18:22:11
En medisch onderlegt of niet....
We hebben ook allemaal ons boerenverstand

Je maakt de keuze weloverwogen, dat kan niet fout zijn
 
Quote
RE: Griepprik
Jen9  schreef op: 02-10-2013 18:33:14
Vera, waarom wil je niet zeggen wat je doet? je bent medisch onderlegt zeg je, en dat geloof ik ook wel, maar je weet niet dat er echt meerdere virussen in een vaccinatie zitten. en de discussie slecht of goed ga ik niet aan, dat bepaalt ieder voor zich.. Maar als je je weerlegt op je medische achtergrond vind ik t ook wel zo netjes dat je vermeldt hoe of wat...
 
Quote
RE: Griepprik
Kriebel  schreef op: 02-10-2013 18:44:02
er is wat mij betreft geen goed of slecht ik vroeg jullie om jullie ervaringen.

 
Quote
RE: Griepprik
Alice  schreef op: 02-10-2013 20:24:27
Ik heb er maar 1 ervaring mee.. Mijn nichtje met astma was 4 toen ze een griepprik kreeg. Een paar uur later werd ze ongelooflijk ziek. Was totaal slap.. Ambulance gekomen.. Ze heeft 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. 
Van andere vaccinaties heeft ze nooit last gehad. 
 
Quote
RE: Griepprik
Linnie  schreef op: 02-10-2013 20:35:37
Mijn schoonvader heeft ook astma en haalt ook vaak de griepprik. Als hij hem net heeft gekregen wordt hij vaak ziek. Waarom? Omdat je het griepvirus (wel afgezwakt) ingespoten krijgt! Het is dan de bedoeling dat je lichaam antistoffen gaat aanmaken, zodat je (de rest van het griepseizoen) er minder of geen last van krijgt.

Maar ziek kun je er idd van worden en goed ook! Vorig najaar heeft hij 3 weken echt op bed gelegen voor hij weer een beetje uit de voeten kon!

Maar als hij de prik niet haalt, krijgt hij vaak ook griep en dan een stuk heftiger... het is kiezen uit 2 kwaden...voor kinderen vind ik het nog moeilijker, want je wilt je kind niet ziek hebben, hetzij door de prik, het zij door het feit dat je geen prik geeft....

Sterkte met de keus!
 
Quote
RE: Griepprik
Vera  schreef op: 02-10-2013 20:37:35
Omdat ik het niet nodig vind me te hoeven verdedigen, het wordt hier volkomen overtrokken.
Ik heb ergens gelezen dat ik de middelbare school gesneden koek al niet eens beheers dus dat is voldoende, jij bent de wijste in deze. Ik snap ook niet waarom het kenbaar gemaakt mpet worden want iemand vraagt om ervarngen en er wordt nu een welles  nietes van gemaakt. Nogmaals to weet mijn achtergrond en dat is genoeg.....voor de rest verwijs is jullie door naar mijn pb of naar de moderator. Dit topic lijkt me in ieder geval niet de aangewezen plek
 
Quote
RE: Griepprik
Liefje  schreef op: 02-10-2013 20:52:47

Quote Vera:
M&J ik heb geen zin om in discussie te gaan. Jij ben helemaal overtuigd dat het geen kwaad kan dus wie ben ik dan om daar tegenin te gaan. Jij hebt voor alles een weerwoord, ws omdat je gegoogled hebt en dat is je goed recht. 
Ik heb wel degelijk een medische achtergrond, maar ik heb niet het idee dat je er voor open staat dus dan is het heel simpel.
Voor jouw lijkt die griepprik een uitkomst dus dan moet je het doen. (en daar bedoel ik niets verkeerds mee!)
Ik heb een andere (en heus wel onderbouwde) mening en ik heb het niet gehad over ZINLOOS. Ik vind het alleen niet noodzakelijk voor mijn gezin en adviseer'diagnostiseerd mensen in mijn praktijk individueel. Het is eigenlijk net zoals paracatamol,dat lijkt ook heel onschuldig en de bijsluiter is ook heel helder maar ondertussen zijn er in studies toch wel een paar belangrijke dingen aan het licht gekomen......




Wat is er met paracetamol dan?
 
Quote
RE: Griepprik
Liefje  schreef op: 02-10-2013 20:57:33
Nou lekker dan heb der best veel geslikt tijdens mijn zwangerschappen wel minder dan normaal maar nog veel
 
Quote
RE: Griepprik
Vera  schreef op: 02-10-2013 21:08:30
Uh....ik durf nu eigenlijk niets meer te vertellen maar een voorzichtig tipje kan misschien wel. Het is gebleken dat paracatamol verslavender is dan men aannam. En het kan erge schade aan bv lever geven, en dan hoef je het niet eens zo lang te slikken. Ook is gebleken dat paracatamol bij meerdere medicijnen niet lekker past en mensen er echt zieker van kunnen worden. Nu moet je je niet gelijk zorgen gaan maken hoor. Het is nog steeds een realtief veilig middel maar er kleven dus ook minder bekende gevaren aan, en dat bedoelde ik te zeggen met bovenstaande. Vaccin vs. paracatamol, we weten van allebei een hoop dingen niet en niet alles is wat het lijkt.
En Sis, ik denk dat bij jouw de kwaal erger is dan het middel, dus slikken maar 

 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 03-10-2013 08:43:53

Quote Smvn&d:
[...]

Dit soort opmerkingen zijn niet oke.. Want je weet helemaal niks van Vera, anders zou je dit niet zeggen.
Je stelt nu namelijk dat jij weet, dat ze geen enkele medische achtergrond heeft, en dus zeg je dat ze liegt.. En dat vind ik niet kunnen, want dat is niet zo.




Dan moet je wel de hele post lezen, vera beweert dat ik lieg maar vertelt niet waarom en daar verdedig ik mij tegen. Ik ga hier voor de rest geen energie meer insteken, ik wilde alleen maar vertellen wat ik weet en wat mijn ervaringen zijn en ieder moet maar voor zichzelf weten wat zij er mee doet.
 
Quote
RE: Griepprik
Senna  schreef op: 03-10-2013 11:41:13
Vandaag twee oproepen on de bus. Voor thomas en Yenthe.
De eerste snap ik, de tweede slaat nergens op, Yenthe mankeert helemaal niks
 
Quote
RE: Griepprik
Alice  schreef op: 03-10-2013 11:55:08

Quote m&J:
[...]


Dan moet je wel de hele post lezen, vera beweert dat ik lieg maar vertelt niet waarom en daar verdedig ik mij tegen. Ik ga hier voor de rest geen energie meer insteken, ik wilde alleen maar vertellen wat ik weet en wat mijn ervaringen zijn en ieder moet maar voor zichzelf weten wat zij er mee doet.



Liegen is een groot word, maar je stelt dat je er niet ziek van kan worden. Er zijn hier aardig wat mensen met andere ervaringen, dus hetgeen je zegt, is idd niet juist
 
Quote
RE: Griepprik
Jacq39  schreef op: 03-10-2013 12:47:19
Je kan wel degelijk ziek worden van de griepprik omdat je het virus ingespoten krijgt. Alleen dermate weinig. Als je een lage weerstand hebt op dat moment kun je er ziek van worden. Maar het hoeft niet maar het kan wel!
 
Quote
RE: Griepprik
Jen9  schreef op: 03-10-2013 13:16:55
Het ziekmakende deel is eruit gehaadl, volgens diverse wetenschappelijke bronnen.... Of je er ziek van kan worden, ik denk het niet... De mensen die die griepprik halen worden wat ziekjes, maar dat geldt voor de meeste mensen in die tijd. zo zie ik ook op mijn werk....
 
Quote
RE: Griepprik
Jacq39  schreef op: 03-10-2013 13:17:36
Even over een stukje van Vera. Jij stelt dat de Mexicaanse Griep een mediahype was?

Ik kan je vertellen dat ik hem heb gehad in die periode en ik als gezonde jonge vrouw die nooit ziek is (af en toe een snotneus, 1 keer per 3 jaar ofzo) ben echt doodziek geweest. Ik heb liggen ijlen in bed van de koorts, bijna 5 dagen aan 1 stuk geslapen, moest wakker gemaakt worden om te drinken, eten kwam er helemaal niet in. 5 kilo afgevallen ik was net een zombie. Mijn man heeft zorgverlof moeten nemen want ik kon niet eens de kinderen verzorgen het was echt verschrikkelijk. Na 3 weken was ik pas echt helemaal opgeknapt, echt ongelofelijk wat was dat een gemene griep. Ik moest hoesten zonder slijm (dat virus nestelt zich in de onderkant van je longen) om die prikkel te onderdrukken kreeg ik medicijnen want ik stikte er bijna in. Kan er een boek over schrijven hoe ellendig het allemaal was.

Laat staan als zieken, ouderen en kinderen deze variant hadden gekregen. Vanwege de leeftijd van mijn jongste had ik hem laten inenten en daar ben ik nu nog dankbaar om want misschien had hij het ook gekregen met alle gevolgen van dien. Dus het was geen mediahype tenminste dat is mijn mening.
 
Quote
RE: Griepprik
Jen9  schreef op: 03-10-2013 13:19:28
je kan je natuurlijk ook afvragen waarom die mex. griep niet zo erg is doorgezet, misschien wel vanwege het ingrijpen hier en in andere landen.. t Blijft een lastige kwestie...
 
Quote
RE: Griepprik
Kriebel  schreef op: 03-10-2013 20:54:50

Quote jen9:
Het ziekmakende deel is eruit gehaadl, volgens diverse wetenschappelijke bronnen.... Of je er ziek van kan worden, ik denk het niet... De mensen die die griepprik halen worden wat ziekjes, maar dat geldt voor de meeste mensen in die tijd. zo zi..



dit vind ik ook terug.
maar ik vind het niet duidelijk hoe kinderen erop reageren.
Wat mij trouwens ook verbaasd is dat de dosis voor kids vanaf 36 maanden hetzelfde is als voor volwassenen.
 
Quote
RE: Griepprik
Mamsie  schreef op: 03-10-2013 21:19:01

Quote m&J:
Een bacteriële infectie is een complicatie bij een virale infectie. Als je dan de virale infectie kan voorkomen, krijgt iemand ook geen bacteriële infectie en hoeft dan ook niet aan de antibiotica.



Ik moet hier ff op inhaken want dit klopt niet hoor!
Je hebt of een bacterie of een virus, maar een bacterie is niet een complicatie van een virale infectie, je kunt ook gewoon een bacteriele infectie krijgen zonder een virus.
Je hebt een vergrote kans dat je iets bacterieels oploopt als je een virus hebt, maar het is niet eens een benoemde complicatie van een virusinfectie!

Over de griepprik, hij is ook niet gekoppelt aan medicatie, hij is gekoppelt aan benoemde diagnoses.
Zoals astma, Diabetes, mensen die een lage weerstand hebben door wat dan ook.
Mensen die kanker hebben, ouderen, nierpatienen enz enz.

Ik ben altijd ziek van de griepprik geweest, altijd, na twee dagen kreeg ik griep en dat is de reden dat ik hem niet meer neem.
En dat was ook geen kleine griep, maar met opnames in het ziekenhuis.
Ik reageer zo enorm op de entingen, mijn kinderen ook trouwens....
Dus nee hier niet!
Dan wordt ik liever ziek als het zo komt.

Overigens is de griepprik een cocktail van virussen, dus niet maar 1 virus.
Het is elk jaar een andere cocktail, en dan van de meest verwachte virussen...en meestal van gemuteerde virussen van dat jaar daarvoor.
In de bijsluiter staat gewoon dat je er ziek van kan worden, dus het is ook echt onzin dat je er niet ziek van kan worden.

Er zijn zelfs bedrijven die de prik aanbieden om zo het ziekteverzuim naar beneden te doen....vreselijk eigenlijk....
Ziek zijn, griep hoort bij ons leven en door griep te krijgen loopt je weerstand op.

Maar goed ik neem hem niet door mijn reactie, maar heb hem daarvoor wel genomen. Ik snap beide kanten! en er is geen goed of slecht, alleen wat je zelf kiest is goed!

 
Quote
RE: Griepprik
Marie8  schreef op: 03-10-2013 21:34:40
Ik kreeg ook een oproep en het enige wat ik heb en heb gehad is een langdurige ab kuur voor acne. Dus op basis van medicatie en de link met de griepprik en lage weerstand is ver te zoeken.
Bij mijn dochter denk ik omdat ze bij de kno komt, al is dat alleen maar controle al bijna 2 jaar.
Dus we gaan m beiden niet halen.
 
Quote
RE: Griepprik
Kriebel  schreef op: 03-10-2013 21:37:06
@mamsie mijn zoon is 4 en heeft niet de diagnose astma, maar gebruikt wel flixotide en ventolin.

 
Quote
RE: Griepprik
Mamsie  schreef op: 03-10-2013 21:41:56
dan heeft hij wel de diagnose gevenstert staan, dat moet ook aan een medicatie moet een diagnose vast zitten, of een code diagnose.
EN aan die codes hangt de oproep van de griepprik aan vast.
Door die "venstertjes" pak je dus hele doelgroepen, daardoor krijgen sommige hem ook terwijl het niet nodig is.
Overigens is het niet alleen astma, het hele COPD behoort daarin, en longproblmeen algemeen ook.
ALs je daarin dus gecodeert bent, krijg je een oproep.
Maar de doelgroep kun je niet pakken op medicijngebruik
 
Quote
RE: Griepprik
Kriebel  schreef op: 03-10-2013 21:46:31
Oke, dank je wel Mamsie! Het is mij nu duidelijk waarom we de oproep voor hem gekregen hebben.


 
Quote
RE: Griepprik
Jacq39  schreef op: 03-10-2013 21:47:18
Mijn dochter heeft Flixotide de wintermaanden en salbutamol als ze benauwd is. Elk jaar stoppen we met de flixotide rond koninginnedag want R uit de maand. En echt al drie jaar lang in eerste week September is ze weer benauwd... Minder naar buiten vanwege school, vraag me wel eens af wat er allemaal hangt in school qua allergenen brrr.

Maar goed ondanks diagnose Astma en deze medicatie heeft ze nog nooit oproep gehad voor de griepprik???

Ligt het misschien ook aan de Huisarts dat hij/zij dat aangeeft? Onze HA is antroposofisch dus wellicht dat hij tegen griepprik is??
 
Quote
RE: Griepprik
Mamsie  schreef op: 03-10-2013 21:49:58
Sis haha je hebt vorig jaar dezelfde vraag gesteld, ik ga hetzelfde antwoord geven, mensen met tumoren krijgen ook een oproep.
Soms ook als je al genezen verklaard bent.
En ik heb net alle oproepen vanuit onze praktijk de deur uit gedaan, ik weet echt wel hoe we een doelgroep aanschrijven.
Marie dan hebben ze waarschijnlijk jouw kuur dus verkeerd gecodeert, en is het ook een kuur die je bijvoorbeeld bij longproblemen kunt krijgen.

Je kiunt bij de huisarts niet zomaar medicijnen krijgen, daar hangt een diagnose of een voorlopige diagnose aanvast anders is er geen vergoeding. simpel gezegd.
Ik kan bijvoorbeeld geen paracetamol uitschrijven zonder dat te koppelen aan een voorlopige diagnose of ziekte/ziekteverschijnsel.

Je kunt hem ook in zijn geheel weigeren, niet elk huisartsen systeem kan dat, maar dan krijg je volgend jaar geen oproep meer.
Het is een enorm gedoe die oproepen, echt daar ben je uren mee zoet, en dan nog gaat het fout, heb je er patienten tussen zitten die er niet tussen horen te zitten, en mis je mensen die je wel had horen krijgen.
Maar veel mensen weten wel of ze wel of niet tot de doelgroep behoren, en de meeste kunnen een goede weloverwogen beslissing maken.
En wat die beslissing ook is, dat maakt me niet uit!
 
Quote
RE: Griepprik
Mamsie  schreef op: 03-10-2013 21:52:32
absoluut Jaqueline, maar ook antroposofen zouden hem wel moeten aanbieden! Jij zou de keus moeten hebben om het wel of niet te doen.
Maar er zijn meer artsen die hem niet willen geven aan kinderen, en dat zijn voroal antroprosofen
 
Quote
RE: Griepprik
Jacq39  schreef op: 03-10-2013 22:06:50
Mamsie jij bent doktersassistente zo te lezen?

Ik moet wel zeggen dat mijn dochter het met deze pufs allemaal goed kan bolwerken. Mijn streven is dat ze zonder de pufs kan maar goed daar helpt de griepprik niet bij toch? Anders had ze hem allang gehad, onze HA staat overal open voor.

Ze is met deze pufs niet meer of minder ziek dan dat wij en haar broers zijn dus nu onder controle.

Maar hoop wel dat ze er overheen groeit het is een dierenmeisje maar die kunnen we dus niet in huis hebben, echt dat is zo erg, ben zelf ook opgegroeid met dieren maar ze wordt daar echt extra benauwd van ondanks de flixotide......
 
Quote
RE: Griepprik
Senna  schreef op: 03-10-2013 22:15:17
Wij zitten toch een beetje in dubio.
Thomas krijgt m aangeboden.
Hij gebruikt af en toe salbutamol en flixotide en heeft een lage weerstand.
Vorige winter een onderhoudskuur ab gehad en sinds maart zonder ab. Nu zit ie weer niet helemaal lekker in zn vel sinds een paar weken, dus we zijn bang dat hij binnenkort weer aan de ab moet.

We dachten eerst gelijk nee toen we de oproep zagen.
Maar stel dat we hem halen... Misschien is die prik wel het kleine zetje wat hij nodig heeft om zonder onderhoudskuur de winter door te komen...
Nu twijfelen we dus toch wel flink haha.

Yenthe krijgt m sowieso niet, die is zelden ziek. Snap haar oproep ook echt niet
 
Quote
RE: Griepprik
Laura  schreef op: 03-10-2013 22:32:02
Mijn zoon krijgt hem wel. Hij gebruikt flixotide en ventolin en zijn afweer werkt niet geweldig...Sinds hij de griepprik krijgt komt hij de winter beter door. Hij kan de griep er gewoon niet bij hebben, kost weken om erbovenop te komen. Het is al een lichtgewichtje, maar hij verliest dan echt te veel. Ik weet natuurlijk niet of het door de griepprik komt, maar ben best tevreden over hoe het de laatste paar winters gaat...Geen opnames meer gehad enzo...
 
Quote
RE: Griepprik
Kriebel  schreef op: 04-10-2013 07:40:19
Laura hoe oud is jouw zoon nu?

Hier heeft mijn zoon al een paar keer tegen opname aan gehangen. Mocht hem nog net zelf meenemen.
mja dat ging om longontstekingen en dit is wel wat anders.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Griepprik
Naam
Bericht