Menu
 

Topic:

Griepprik

Kriebel  schreef op: 01-10-2013 20:50:45
Hi meiden.

Ik kreeg vandaag bij de post een oproep voor de griepprik voor mijn zoon. Hij is 4, en heeft een lichte vorm van astma (al mogen ze dat op deze leeftijd nog niet zo noemen)
Ik weet eigenlijk niet echt waar ik goed aan doe? Hem wel laten halen of niet?

Zelf krijg ik al jaren een oproep, nooit gehaald. Maar dit jaar moet ik m van de longarts halen.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Griepprik
Dano  schreef op: 02-10-2013 10:45:51
Nee sorry maar de griepprik benik echt tegen. Ik ken te veel mensen die na deze prik toch behoorlijk ziek zijn geworden. En juist diegene die 'm niet had gehad was niet ziek geworden.

ik nee hou er niet van, dus hier komt hij er niet in! 
 
Quote
RE: Griepprik
Missus  schreef op: 02-10-2013 10:58:14

Quote Boterbloem:
loop je ook bij de kinderlongverpleegkundige?

Want mogelijk is het voor jou dochter beter om naast flixotide en salbutamol nog een puf te krijgen.
Flixotide is als ik het goed heb een luchtwegbeschermer, maar daarnaast is een structurele luchtwegverwijder ook belangrijk (bijvoorbeeld Serevent, dat heeft mijn zoon naast de Qvar, Qvar is een luchtwegbeschermer)
Salbutamol is ook een luchtwegverwijder, maar werkt maar kortdurend, dus die zou je dan eigenlijk enkel bij benauwdheid moeten gebruiken als de andere 2 samen niet voldoende zijn.

De huisarts had dit ook nog niet gedaan, toen zijn we doorgestuurd naar de kinderarts en die schreef dit voor in combinatie met een kinderlongverpleegkundige die meedenkt en heel wat uitlegt. Dat was zo verhelderend! Sindsdien is het veel beter onder controle!



Ik neem even aan dat je het tegen mij hebt, dus ik zal even antwoorden.

Ja, ik loop met mijn dochter bij de kinderarts en de astmaverpleegkundige.

Wat ik van hen begrepen heb, is de Flixotide een ontstekingsremmer en moet dus preventief gebruikt worden. De Salbumatol is inderdaad een luchtwegverwijderaar. Ze moet dus eerst met de Salbumatol puffen, even wachten en dan de Flixotide pas puffen, zodat die beter op die plekken kan komen waar het anders niet komt.

Het benauwd zijn is voornamelijke rond deze periode van het jaar, als de zomer voorbij is en het weer omslaat en het kouder wordt. Elk jaar hebben we te maken met Bronchitis of een beginnende longontsteking. Dan krijgt ze een antibioticakuur en indien nodig Prednison en met een week is het dan ook weer voorbij. Het verkouden zijn is dan niet voorbij, want dat duurt tot ongeveer april, maar het benauwde is dan weg en dan kan ze het ook weer prima aan het de medicatie die ze al heeft.

 
Quote
RE: Griepprik
Vera  schreef op: 02-10-2013 11:08:36
Maar als ze een longontsteking krijgt en met antibiocita of ontstekingsremmer dan is het toch bacterieel? Dan heeft ze toch ook weinig aan een griepprik want die is viraal. En tegen virale infecties helpt geen antibiotica.
Ik kan wel een link leggen tegen het voorkomen van vitale infecties om zo de bacteriele infecties te verkleinen (gevolg) 

 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 11:21:19
Ik haal hem zelf elk jaar, op eigen kosten, sindsdien kom ik eindelijk goed de winter door ipv aan een stuk lopen kwakkelen.
Geldt voor mijn man ook, die krijgt hem van zijn werkgever. Overigens hebben wij veel familieleden die de griepvaccin krijgen vanwege longproblemen en die zijn er erg blij mee.


Het vaccin bevat alleen maar kleine stukjes van de buitenkant van het virus en niet het hele virus, het kan een mens dus niet ziek maken.
 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 11:23:48
Een bacteriële infectie is een complicatie bij een virale infectie. Als je dan de virale infectie kan voorkomen, krijgt iemand ook geen bacteriële infectie en hoeft dan ook niet aan de antibiotica.
 
Quote
RE: Griepprik
Missus  schreef op: 02-10-2013 11:33:11

Quote m&J:
Een bacteriële infectie is een complicatie bij een virale infectie. Als je dan de virale infectie kan voorkomen, krijgt iemand ook geen bacteriële infectie en hoeft dan ook niet aan de antibiotica.



Je haalt me de woorden uit de mond.
Mijn kind heeft al een veel lagere weerstand als een ander kind zonder astma. Als zij een virus moet bevechten, terwijl ze ook heel hard bezig is om de bacteriën te weren, dat trekt ze niet zeg maar. Ze blijft dan ook heel lang ziek, omdat ze er gewoon niet bovenop komt, daarom krijgt ze hier de griepprik wel.
 
Quote
RE: Griepprik
Vera  schreef op: 02-10-2013 11:37:12

Quote m&J:

Het vaccin bevat alleen maar kleine stukjes van de buitenkant van het virus en niet het hele virus, het kan een mens dus niet ziek maken.



dit is dus niet waar! Ik kan hier een hele verhandeling gaan houden maar dat heeft weinig zin.   
 
Quote
RE: Griepprik
Pup78  schreef op: 02-10-2013 11:50:26
Mijn dochter krijgt hem niet. Krijgt ieder jaar een oproep... Wegens hartproblematiek. Cardioloog zegt laat haar zelf weerstand opbouwen en ze is eigenlijk nooit ziek, op verkoudheidje na.

Wat vinden jullie vd hele familie laten inenten omdat dochter van 22 astma heeft?
 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 11:57:39

Quote Vera:
[...]

dit is dus niet waar! Ik kan hier een hele verhandeling gaan houden maar dat heeft weinig zin.   




Ik snap de lol niet helemaal van een bewering op schrijven en de onderbouwing er van dan zinloos verklaren. 


 
Quote
RE: Griepprik
Boterbloem  schreef op: 02-10-2013 11:58:37
Hebben het er net nog over gehad, wij denken er toch sterk over dit jaar over te slaan om het gewoon eens uit te proberen of hij de winter beter doorkomt door de griepprik of doordat hij er overheen groeit.

Missus, fijn dat je al bij een astmaverpleegkundige loopt, dan zit je iig goed. Hier was het advies namelijk structureel een medicijn te geven die heel de dag door wat afgeeft van wat Ventolin voor mijn zoon doet, en ventolin enkel in noodgevallen. Zo hield hij het beter onder controle.

Maar de astmaverpleegkundige zal dan vast een reden hebben dat bij jou dochter niet te doen.
 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 12:05:26

Quote Vera:
Wat heel mensen niet weten dat er 1000 verschillende griepsoorten zijn en er maar 1  in een vaccin zit. Krijgt men dus toevallig een andere griep,dan ben je net zo ziek als anders. Die mexicaanse griep was net zo, hier wisten ze dat het om een specifieke griep ging maar inmiddels was hij al gemuteerd en zijn er toch mensen ziek geworden ondanks enting. Waarom? omdat de griep al een andere samenstelling had als het vaccin. Ik heb ons allen bewust niet in laten enten en guess wwhat, geen een van ons is er ziek geworden.
 



Vorig jaar bevatte het vaccin drie soorten virale eiwitten, het jaar daarvoor 4, dus zeker wel meer dan 1.
Op het moment dat de mexicaanse griep in nederland aankwam was hij nog niet gemuteerd.
 
Quote
RE: Griepprik
Ilja Mv 3  schreef op: 02-10-2013 12:08:17
Ook ik ben het er niet mee eens dat je er niet ziek van kunt worden. Voor mijzelf is het bewijs wel geleverd. Overigens zijn mijn kinderen ook koortsig geworden na de griepprik. Ik zie het net als een reactie op een inenting bij het CB.
 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 12:12:12
Koortsig is wat anders dan ziek zijn. Griep is wel even een beetje erger.
 
Quote
RE: Griepprik
Ilja Mv 3  schreef op: 02-10-2013 12:13:48
Ja daar heb je gelijk in ! Het is ook niet zo dat ze dagenlang ziek zijn geweest.
 
Quote
RE: Griepprik
Ilja Mv 3  schreef op: 02-10-2013 12:14:29
Overigens liep mijn dochter ook bij de kinderarts en astmaverpleegkundige en als ze nog de mate van astma had die ze toen had, zou ik haar wel ingeeent hebben.
 
Quote
RE: Griepprik
Kriebel  schreef op: 02-10-2013 12:58:02
Mijn zoon loopt bij de huisarts voor de astma, en we gaan naar de praktijkondersteuner.
Hij loopt ook al bij logopedie, en periodes bij de fysiotherapie omdat zijn spierspanning lager is. Dus vandaar dat we het bewust zo houden en we echt super begeleid worden.
hij puft flixotide (ontstekingsremmer) en ventolin (.luchtwegverwijder)
ik heb echt een heel dubbel gevoel, de ene kant zegt doen, eens kijken of het helpt. Want al die longklachten de hele winter door is ook niet goed voor zijn lijf.
de andere kant zegt niet doen, omdat je een heleboel zooi in zijn lijf laat spuiten.
en hij is pas 4. 
 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 14:11:23
Als je googled op griepvaccin en bijsluiter, kan je de bijsluiters vinden. Daarin staat beschreven tegen welke griepvirussen het vaccin beschermt en wat de hulpstoffen zijn. 
 
Quote
RE: Griepprik
Vera  schreef op: 02-10-2013 15:31:46
M&J ik heb geen zin om in discussie te gaan. Jij ben helemaal overtuigd dat het geen kwaad kan dus wie ben ik dan om daar tegenin te gaan. Jij hebt voor alles een weerwoord, ws omdat je gegoogled hebt en dat is je goed recht. 
Ik heb wel degelijk een medische achtergrond, maar ik heb niet het idee dat je er voor open staat dus dan is het heel simpel.
Voor jouw lijkt die griepprik een uitkomst dus dan moet je het doen. (en daar bedoel ik niets verkeerds mee!)
Ik heb een andere (en heus wel onderbouwde) mening en ik heb het niet gehad over ZINLOOS. Ik vind het alleen niet noodzakelijk voor mijn gezin en adviseer'diagnostiseerd mensen in mijn praktijk individueel. Het is eigenlijk net zoals paracatamol,dat lijkt ook heel onschuldig en de bijsluiter is ook heel helder maar ondertussen zijn er in studies toch wel een paar belangrijke dingen aan het licht gekomen......
 
Quote
RE: Griepprik
Jen9  schreef op: 02-10-2013 15:34:09
Vera, het is niet 1 priksoort, maar veel meer.. naar verwachting van wat er komen gaat...

Of t kwaad kan, tja, IK denk t niet.. niet meer dan andere dingen,w at ik wel weet is toen ik t een keer niet gedaan heb ik erg ziek ben geweest en ik wil dat niet riskeren met mijn werk..

Ieder weegt zijn keuze af, denk ik zo...
 
Quote
RE: Griepprik
Jen9  schreef op: 02-10-2013 15:34:24
griepsoort bedoel ik...
 
Quote
RE: Griepprik
Jen9  schreef op: 02-10-2013 15:37:29
Je zegt dat je een medische achtergrond hebt Vera, en dat kan natuurlijk best, maar da vind ik t wel vreemd dat je zegt dat t maar om 1 variant van de griep gaat...  Maar goed, dan weet je t nu, hoop dat je t meeneemt in je adviezen.... W;ke medische diploma's heb je eigenlijk??? (ben helemaal niet nieuwsgierig...)
 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 16:05:37
Vera, je beweert dat iets dat ik opschrijf niet waar is. Dan mag je daar toch op z'n minst een onderbouwing bij geven.
In het griep vaccin zitten stukjes eiwit uit de mantel van het virus, ofwel viraal eiwit, dat zijn precies die stukjes die op een virus steeds veranderen en niet het DNA/RNA zelf want dan krijg je gewoon griep. Dit heb ik trouwens niet gegoogled, alleen zojuist nog even gechecked in het biologieboek van mijn dochter, het is namelijk middelbare school kost. 

Naar die medische achtergrond ben ik wel benieuwd want dit is toch echt basiskennis.
 
Quote
RE: Griepprik
Vera  schreef op: 02-10-2013 16:13:18
Ik denk niet dat ik mezelf hoef te verdedigen en ik ben het ook niet van plan te doen. Ik vnd de toon niet aangenaam meer en dit gaat de verkeerde kant uit. En daar pas ik voor.
Diegene die regelmatig op het forum zitten weten wel wat ik doe en ben. En dat is wel iets meer dan middelbare school kost. Denk dat ik er daarna nog wel een jaar of .....even rekenen....... 9 WO op heb zitten.
 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 16:15:40
Wat zit er dan wel in de vaccins?
 
Quote
RE: Griepprik
Mama_anja  schreef op: 02-10-2013 17:03:13
ik en onze dochters krijgen hem elk jaar ik ben nog maar 1 x echt ziek geweest en ik krijg hem al 26 jaar

trouwens hoe zit het met de zwangerschap want de mexicaanse mocht ik toen ook  niet hebben toen ik zwanger was van de oudste omdat ik op het laatst lliep ( onze ha doet pas eind okt begin nov)
 
Quote
RE: Griepprik
Kriebel  schreef op: 02-10-2013 17:03:59
@all het was absoluut niet de bedoeling om een nare sfeer uit te lokken. Dat is mijn bedoeling nooit geweest.

hij begint nu weer te hoesten en is wat benauwd. 



 
Quote
RE: Griepprik
Mama_anja  schreef op: 02-10-2013 17:11:01
wat krijgt hij voor medicatie dan 
onze dames krijgen flixotide en salbutamol en doen het er aardig goed op
 
Quote
RE: Griepprik
Mama_anja  schreef op: 02-10-2013 17:11:02
wat krijgt hij voor medicatie dan 
onze dames krijgen flixotide en salbutamol en doen het er aardig goed op
 
Quote
RE: Griepprik
Kriebel  schreef op: 02-10-2013 17:33:00
Hij krijgt hetzelfde als jouw dochters.
Net nog even een puf gegeven en het gaat weer wat beter gelukkig.

 
Quote
RE: Griepprik
M&j  schreef op: 02-10-2013 18:08:05

Quote Smvn&d:
M&J wat Vera zegt is, je weet het toch al zo goed, tis toch volkomen veilig, en dat weet je toch zeker? Dus waarom wil je een onderbouwing, je weet toch al zeker dat je gelijk heb? Blijkbaar twijfel je dus toch, anders wil je geen onderbouwing.




Het gaat niet over veiligheid van het vaccin, het gaat erom dat ik blijkbaar iets heb opgeschreven wat niet waar is. En ze dat nog lollig vindt ook. Zie onderstaande.











Quote m&J:

Het vaccin bevat alleen maar kleine stukjes van de buitenkant van het virus en niet het hele virus, het kan een mens dus niet ziek maken.

 













Quote Vera:
[...]

dit is dus niet waar! Ik kan hier een hele verhandeling gaan houden maar dat heeft weinig zin.    




Ik vind het een rare reactie en wel heel makkelijk om dan te komen dat ze gelijk heeft omdat ze iets medisch in haar achtergrond heeft. 

En ik twijfel niet, ik weet alleen heel zeker dat ze geen enkele medische achtergrond heeft.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Griepprik
Naam
Bericht