Menu
 

Topic:

Veel te vroeg!!

Vanity  schreef op: 29-09-2013 07:02:02
Onze dochter van 2.5 (3 in januari) is elke dag om 5 uur wakker ( ELKE DAG!!! ) Sinds kort geven we haar dan maar een flesje in dr eigen bedje zodat ze nog even blijft liggen maar rond kwart voor 6 is het echt gedaan met de pret...
Wij zitten er echt echt doorheen, en ja kinderen zijn vroeg wakker blablabla maar we zijn er gewoon echt klaar mee. Hoe krijgen we het voor elkaar om iig in het weekend haar langer te laten slapen? Of iig ons tot een schappelijke tijd met rust te laten?

Wat werkt nou ECHT?
 
Quote
Navigatie
RE: Veel te vroeg!!
Juulmvjens  schreef op: 29-09-2013 07:27:38
Sorry geen tips. Hier werd het pas wat later toen ze ouder waren.

Wij draaiden wisseldiensten. De ene dag man er vroeg uit en de andere dag ik.

Kamer verduisteren e.d. heb je waarschijnlijk allemaal al uitgeprobeerd?
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Son  schreef op: 29-09-2013 07:37:37
Savonds uurtje later naar bed helpt zeker ook niet ?
Is ze echt uitgerust ? Misschien nog ff bij je in bed nemen ?
S nachts een keer wakker maken...geen idee of t werkt, maar mijn zoon wordt nog regelmatig een keer wakker snachts en slaapt dan wel tot 7 uur. Als hij doorslaapt is dat meestal stuk vroeger.
Sterkte...pffff pittig
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 29-09-2013 07:38:04
Hoelaat gaat ze naar bed?

Die van mijn is 20 m en slaapt van 20:00 tot 7 uur 
En die slaapt nog 1/2 keer overdag.
In het weekend is het soms balen ,maar ach.
Zo blijft je 7 dagen per week in je ritme.
Het gaat vanzelf over ,mijn dochter van bijna 12 slaap meestal uit.
De ene keer tot 11 maar half 1 draait ze haar hand ook niet voor om
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Vanity  schreef op: 29-09-2013 07:47:39
Omdat beide kinderen vroeg wakker zijn ( en omdat vriendlief pas half 7 uit zijn werk is ) gaan ze al niet heel vroeg naar bed: tussen half 8 en 8 uur, en 8 uur moeten ze dan echt slapen ) Ze is akelig uitgerust zelfs... Het irritante is dat ze het van mij hebben, ik ben ook een kortslaper maar dit begint echt vervelend te worden, haha. We hebben overwogen om zo een slaapwekkertje te kopen, die we op desnoods half 7 a 7 uur zetten in het weekend zodat ze weet: als die wakker is mag ik uit de kamer. Voor mijn part gaat ze spelen of desnoods met dr tenen spelen! Het klinkt echt erg, en we wisselen wel shifts maar je slaapt dan toch niet door... Het valt me steeds zwaarder om de leuke lieve mama te spelen zo vroeg, want eigenlijk heb ik dan gewoon een shit humeur... Overdag slaapt ze wel echt 2 a 2,5 uur... Met mijn zoontje hebben we echt 4 jaar gebroken nachten gehad en toen kwam onze vroege vogel. Dus: ach het gaat wel over is na 6 jaar een beetje een dooddoener ;-)
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Xsara  schreef op: 29-09-2013 07:49:09
niets hielp hier.. nog steeds niet!!! ze zijn 3 en 6. leg ik ze later op bed dan zijn ze nog eerder wakker.. mar je kunt proberen te checken;

licht wat de kamer in komt
koude voeten, sokken aan dus
behoefte aan voedsel (voor het slapen gaan nog iets waardoor ze niet wakker worden door trek)
rust, dus geen mensen die naar de wc gaan rond dat tijdstip
s avonds een paar dagen wel wat later op bed.


wat je ook kunt doen is zelf een paar uurtjes eerder op bed gaan om even bij te tanken. het opstaan gaat dan een stuk makkelijker...
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Vanity  schreef op: 29-09-2013 07:52:01
Hmmm, op zich hebben we dat allemaal wel geprobeerd Ook het eerder slapen, maar op de een of andere manier is te vroeg gewoon te vroeg... haha. Ze krijgt idd elke avond wel nog wat voor het slapen gaan omdat ze die behoefte heeft. En idd, als ik ze later op bed leg komen ze nog vroeger! Draken zijn het... als er geen oplossing komt zit er maar 1 ding op: payback time als ze in de pubertijd zitten
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Jen9  schreef op: 29-09-2013 07:56:39
Hier ook pas toen ze wat ouder waren, helaas.. Ben bang dat er weinig anders op zit dan je eraan over te geven en zelf heel vroeg je bed in te gaan ... Het is heel herkenbar, moe word je ervan
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Martinerombouts  schreef op: 29-09-2013 08:10:43
Bij ons scheelt het echt of ze s middags nog slaapt, als ze wel slaapt, dan slaapt ze s avonds van 21.00 en dan is ze s morgens ook al tussen 5 en 6 wakker, slaapt ze niet s middags slaapt ze van 19.00 en is ze s morgens pas om 7 uur a half 8 wakker.Dus hier slaapt dochterlief van 2, 5 jaar s middags niet of max 1 uurtje.
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Xsara  schreef op: 29-09-2013 08:16:51
ja, kort het middag slaapje in... waarschijnlijk krijgt ze toch gewoon te veel slaap.. en doe het slaapje niet te laat in de middag... max een uurtje.. gewoon een paar keer achterelkaar ook proberen...
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Vanity  schreef op: 29-09-2013 08:22:30
Ik kan het idd eens proberen...ik ging er vanuit dat ze het dan wel nodig zou hebben Vandaag proberen maar!
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Jen9  schreef op: 29-09-2013 08:26:14
Ik hoop t voor je... die van mij sliepen vanaf een maand voor hun tweede verjaardag niet meer 's middags, en elke dag half 6 wakker.. tot een jaar of 8, de oudste, de jongste een jaar of 7....
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Boterbloem  schreef op: 29-09-2013 08:30:09

Zou idd een korter middagdutje doen. Ze heeft het ook nodig, maar dat komt omdat ze 's ochtends zo vroeg wakker is.

Maar ooh wat heb ik met je te doen, onze oudste heeft ook echt heel lang een ritme gehad dat hij tussen 4:30 en 5 uur echt echt echt wakker was, wat was ik brak op den duur. Helemaal in de wintermaanden als het nog zo lang donker was.


Heb je tijd om tussen de middag erbij te gaan liggen? Dat heb ik op den duur gedaan en dan ging ik er ook telkens zo vroeg uit in de ochtend.

 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Stefke  schreef op: 29-09-2013 08:35:50

Quote Vanity:
Ik kan het idd eens proberen...ik ging er vanuit dat ze het dan wel nodig zou hebben Vandaag proberen maar!



ze zal het idd wel nodig hebben om haar vroege ochtenden te compenseren. Maar als ze het niet krijgt zal ze uiteindelijk op een ander moment slaap moeten gaan pakken. Met een beetje geluk gaat ze dat in de ochtend doen. Denk wel dat je dit even een weekje of 2 vol moet houden, want ze moet wel de mogelijkheid hebben de boel een beetje te verzetten. Als we tegen jou zeggen dat je voortaan eerder op moet maar s Middags een uur moet slapen moet je hier ook aan wennen.

zo, ben niet jaloers op je hoor! Ben zo blij dat er hier inmiddels goed geslapen wordt (wakker-tijd ligt hier rond 7.00, daar zou jij vast een moord voor doen  :lol
 

En bij jullie in bed met de tv aan? Je slaapt dan niet meer echt, maar kunt nog wel even wat luieren...
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Son  schreef op: 29-09-2013 08:36:12
jeetje wat slaapt ze nog lang tussen de middag...ik zou dat gewoon idd gaan proberen te doorbreken....
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Vanity  schreef op: 29-09-2013 08:43:43
Ja maar dat is natuurlijk omdat ze al vroeg wakker is, ik val id middag weleens in slaap maar dat is niet de bedoeling want ik heb nog een bijna 7 jarige. Op maandag en dinsdag zit ik op school en ben dan vanaf 6 uur in de ochtend tot half 8 a 8 uur weg van huis. maar idd, 7 uur klinkt voor ons echt als uitslapen!!
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Son  schreef op: 29-09-2013 08:47:04
maar dat is dan pech voor haar zou ik dan denken..... hahaha, dat ritme klopt niet, ze hoort snachts te slapen. En ze heeft nu wel de leeftijd dat een middagdutje er nog wel bij hoort, maar als dat ten koste gaat van de nacht, zou ik het wel weten. Je hoeft het natuurlijk niet gelijk helemaal te schrappen, maar een uur/anderhalf uur zou echt genoeg kunnen zijn.

 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Anna28  schreef op: 29-09-2013 08:58:13
Herkenbaar... Tim heeft het ook lange tijd gedaan. 
Hij is nu 2 jaar en 3 maanden en het gaat nu beter. Hij heeft van mij altijd tot 7 uur in zijn bed moeten blijven liggen. Steeds teruggelegd, dan wordt je maar even boos. En dat had hij heel snel door. (hij ligt trouwens wel vanaf 18 maanden in een peuterbed, dus kon er zelf uit) 
Nu hij wat ouder is heb ik een wekker gekocht met een plaatje, een schaap die slaapt en een schaap die wakker is (van kidzsleep) en het lampje van de schaap brand de hele nacht. Om 7 uur brand het lampje van de wakkere schaap en mag hij komen. Dat weet hij nu ook. Tot die tijd mag hij spelen. 

Maar middagdutje doet hier ook heel veel! Hij kan dan overdag wel moe zijn, maar als ik het slaapje oversla dan gaat hij toch in een ander ritme komen. (of korter maak) Denk dat je dat echt eens kunt proberen. Uurtje max is voldoende dan. 
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Jomi  schreef op: 29-09-2013 09:12:48
Ik zou haar na een uurtje tukken wakker maken of helemaal niet laten slapen s middags. Het houdt elkaar in stand: ze is vroeg wakker omdat ze s middags lang slaapt of ze slaapt s middags omdat ze s morgens vroeg wakker is. Gewoon een weekje volhouden en kijken hoe het dan is!
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Mama_anja  schreef op: 29-09-2013 09:14:55
onze jongste heeft dat ook heel lang gedaan icm snachts wakker maar slaapt sinds ze verhuisd is en een hele donkere kamer heeft tott minimaal half 8
ze is 2,4 
onze oudste sliep met 3 maanden al van 8 to 9 maar word binnen kort 4 en slaapt   n u van 7 tot 6 uur half 7

ze slapen beiden smiddags nog een uur kan ook zijn dat ze smiddags de alaap niet meer nodig hebben
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Mamalu  schreef op: 29-09-2013 09:23:18
Hier heeft het kortere dutje ook een beetje geholpen, maar verwacht geen enorme verschillen hoor, sommige kids zijn nu eenmaal vroeg wakker (hier ook zo'n vroege vogel, nog steeds) Wij wisselen af bij het uitslapen in het weekend, zit niets anders op om af en toe bij te tanken.
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Mam Van Twee  schreef op: 29-09-2013 09:32:17
Wij hadden het probleem dat het middagslaapje het moment van gaan slapen 's avonds te laat maakte.

Het is wel ff doorbijten om het middagslaapje eruit te krijgen, want die van ons werd er echt vervelend van en niks was goed om te doen. Hele korte aandachtsboog.

Maar nu gaat het al beter. En soms wil ze zelf even rustig op de bank liggen of boekje lezen. 
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 29-09-2013 09:38:53
Hier ook altijd vroeg wakker geweest dankzij jongste dochter. Alles geprobeerd, echt alles maar niks hielp.
Uiteindelijk een speciaal klokje besteld, speciaal uit engeland over laten komen want hier hebben ze die niet. En daaraan kunnen ze zien hoelang ze nog moeten slapen. Doordeweeks staat hij op 7 uur en in het weekend op 8 uur en het werkt perfect!! Een enkele keer dat ze eerder wakker is, maar dan praten we over een half uurtje want ze ziet dan dat het toch niet meer zolang duurt. Echt ideaal!
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Babsmv2  schreef op: 29-09-2013 09:52:23
Onze oudste (inmiddels 9 en een langslaper) had het ook.
wij legden hem tussen ons in en dan de tv op Nick jr.
Dan konden wij toch nog een keertje omdraaien, want ik vond half vijf in het weekend ook toch echt te vroeg....

Ik weet het; de tv is pedagogisch niet verantwoord, maar mijn ochtendhumeur ook niet! 
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Mama Van Drie  schreef op: 29-09-2013 10:06:05
Dat van die wekker vind ik wel een goed idee, dat ze voor die tijd hun kamer niet af mogen komen, als ze dan gaan spelen op hun kamer is het toch ook goed?

Mijn middelste was ook zo'n spook, hij is nu 17 en slaapt nog niet echt een gat in de dag.
Toen hij zo rond de 3 jaar was ging hij zelf naar beneden waar wat te eten en te drinken stond en kon hij tv kijken, zo konden wij wat langer blijven liggen, dit is altijd goed gegaan en met het verzetten van de klok in maart zaten we gelijk op een ietsje beter tijdstip, dat heeft hij toen hij 3 was aangehouden, was het gelukkig geen 5 uur meer maar 6 uur.


 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Mafkees  schreef op: 29-09-2013 10:41:04
hoor veel mensen over de middagslaap verkorten of afschaffen.

ik denk persoonlijk dat ze uit haar eigen ritme is.
ze is om 5 uur wakker en kan er 's avonds om 20 uur pas weer in.
dat is 15 uur! meisje is 2 jaar! dat is toch veel te lang!
logisch dat ze zo'n middagtuk doet!

waarom probeer je niet 2 weken een ander ritme aan te houden (kijk vooral naar je kind)

5 uur wakker, oke...tussen de middag 1,5 uur slapen bijv. om 17 uur eten en uiterlijk 18.30- 19.00 uur er weer in.

haar ritme wordt bepaald en ik denk dat je hierin al een stap zelf kan maken
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Kaatje  schreef op: 29-09-2013 11:00:46
Hier tot 2,5 jaar elke nacht er uit en vroeg wakker. 's avonds op tijd in bed helpt een beetje om langer te laten slapen. Maar hij ging zelf ook minder slapen in de middag, mede doordat schoolritme van de oudste zijn slaaptijd bepaalde. Heb hem toen 's middags niet meer naar bed gedaan en eindelijk kunnen we nu sinds een paar maanden door slapen tot 7 uur of soms zelfs half 8. Voor iedere kind anders dus maar ik denk dat ze laat naar bed gaat waardoor ze vroeg wakker is. Gevolg hiervan is ook meteen dat ze 's middags nog lang slaapt omdat ze de uren slaap wel nodig heeft. Dus zoals mafkees zegt ritme veranderen. 
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Spatje  schreef op: 29-09-2013 11:32:11
hier hetzelfde gehad en toen heb ik met 2 jaar het middagslaapje afgeschaft en haar een uur eerder naar bed laten gaan, dat was de oplossing
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Ladybug  schreef op: 29-09-2013 11:57:39
middagslaapjes ... voor mijn gevoel slapen de kinderen wel lang door qua leeftijd ..met middagdutjes enz..
Tim was met 2 wel klaar met middagdutjes...ook door dat hij snachts dan kort ging slapen...dus afgewent dat hij smiddags naar bed ging....

Maar Tim is nu 5 en uiterlijk kwart over 6 is hij wakker...of ik hem nou om 7 uur neer leg of om 8 uur of 9 uur enz enz.

dus ik denk ook middagdutje in korten/stoppen....
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Mar80  schreef op: 29-09-2013 22:14:55
En als je d'r 's nachts nog een (pap)flesje inplugt? Wat ze dus zelf slapend opdrinkt?

Als ze een groeispurt maakt heeft ze het misschien nodig? Wordt ze in ieder geval niet van de honger wakker. Misschien gelijk luier verschonen.

Wij deden dat ook bij onze zoon, maar die was toen zeker nog geen jaar oud. Werkte wel omdat zijn ontwikkeling toen heel hard ging. Flesje vonden we de volgende ochtend wel ergens in zijn ledikantje

Gelukkig hebben we 2 hele goede slapers en zijn ze nu gelukkig heel zelfstandig 's ochtends haha
 
Quote
RE: Veel te vroeg!!
Jomi  schreef op: 29-09-2013 22:21:32
Een kind van 2 jaar een papfles geven?

Ik heb dit al heel vaak, tegen heel veel mensen gezegd, maar toen ik zwanger was van mn oudtse is er een de straat een babytje overleden ondat de ouders hem met een flesje in bed hadden gelegd, hij is gestikt.
Dit heeft zo'n indruk op mij gehad, vergeet ik nooit meer en ik moet het altijd even zeggen als ik hoor dat mensen dat doen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Veel te vroeg!!
Naam
Bericht