Menu
 

Topic:

Moeilijk vriendje

Pink!  schreef op: 27-08-2013 15:15:11
Mijn zoon heeft een vriendje dat in onze straat woont. Vorig jaar zaten ze bij elkaar in de klas, dit jaar door samenvoegen van klassen niet meer. Dat vriendje is op zich best een lief jongetje soms. Maar overwegend agressief, brutaal en een ruziezoeker. Hij wil alleenrecht op mijn zoon dus als mijn zoon met een ander kind speelt (in de pauze of na school) is hij daar volgens zijn moeder verdrietig over en dat uit zich in agressief gedrag naar mijn zoon en de andere vriendjes. Als ze bij ons spelen is het huis te klein. Mijn 3 kinderen kunnen lief met elkaar spelen, komt dat vriendje er bij dan is het binnen een minuut ruzie. Hij sluit mijn andere 2 buiten. Daarnaast is hij bij hem thuis brutaal tegen zijn ouders en luistert slecht.

Het punt is dat mijn zoon dat gedrag begint over te nemen. Als hij bij dat jochie heeft gespeeld merken we gewoon aan hem dat hij ook boos reageert en ineens brutaal is. Terwijl mijn zoon juist een hartstikke vrolijk en lief kind is waar we nooit moeite mee hebben. Ik wil eigenlijk niet dat ze nog samen spelen maar dat gaat niet omdat ze elkaar op school en op straat vaak tegenkomen en omdat dat jochie elke dag bij ons op de stoep staat.

Nu zou ik het hier wel met de moeder van het ventje over willen hebben maar hoe pak ik dat aan? En uiteindelijk ligt het ook aan mijn zoon dat hij dat gedrag overneemt. Hoe los je dat nou op? Enig idee?
 
Quote
Navigatie
RE: Moeilijk vriendje
Fransje72  schreef op: 27-08-2013 15:20:46
Goh, heb ongeveer hetzelfde probleem, maar dan met mijn dochter en een "vriendinnetje". Geen advies, ik laat ze alleen niet meer samen spelen na school. Pas al ze zich weet te gedragen is ze weer welkom. Moeder ziet de problemen niet wat zij is ielig en hoeft daarom niet op te voeden. 

Maar spreek de moeder gewoon eens aan, je moet toch ergens beginnen. Dan merk je vlug genoeg of ze zich er ook van bewust is. En thuis, je zoon aanspreken als ie dat gedrag overneemt. Hier heeft dochter reglmatig op de trap gezeten, als straf. 

Succes ermee, het blijft een rot probleem.
 
Quote
RE: Moeilijk vriendje
Fransje72  schreef op: 27-08-2013 15:21:17
Ielig=zielig 
 
Quote
RE: Moeilijk vriendje
M&j  schreef op: 27-08-2013 15:31:05
Ik weet niet welke leeftijd je zoon heeft maar ik ben bang dat je er weinig aan kan doen. Als het dit jongetje niet is dan komt er wel weer een ander kind. Nou hebben bijna alle kinderen die ik zo om mij heen zie op een gegeven moment een leeftijd dat ze denken dat een grote mond wel mag en jongens willen dan ook nog wel eens lichamelijk worden. Probeer je zoon duidelijk te maken dat jij zijn gedrag thuis niet wil hebben, je zoon moet leren met verschillende mensen, positief en negatief om te gaan maar wel zichzelf te blijven.
 
Quote
RE: Moeilijk vriendje
Jolanda1974  schreef op: 27-08-2013 15:33:04
Ik zou het mannetje zelf aanspreken op zijn gedrag als ie bij jouw is en met jullie kinderen speelt. Persoonlijk heb ik gemerkt dat je daarmee verder komt dat een gesprek met de ouders. 
 
Quote
RE: Moeilijk vriendje
Stefke  schreef op: 27-08-2013 15:56:53
En ook aangeven dat ze het mogen proberen met zijn vieren, maar als het ruzie is hij naar huis gaat (en eventueel, maar dat zal vast niet nodig zijn ) de ruzieaanstichter naar zijn kamer.
 
Quote
RE: Moeilijk vriendje
Anne  schreef op: 27-08-2013 16:55:31

Quote Jolanda1974:
Ik zou het mannetje zelf aanspreken op zijn gedrag als ie bij jouw is en met jullie kinderen speelt. Persoonlijk heb ik gemerkt dat je daarmee verder komt dat een gesprek met de ouders. 



Als dat jongetje zo vaak bij jullie komt TO dan zou ik net als Jolanda zegt het kind erop aanspreken.
Jouw huis, jouw regels toch? Dan zit hij maar op straf als hij stout is, net als je zoon.
 
Quote
RE: Moeilijk vriendje
Femke  schreef op: 27-08-2013 16:59:41
andere ouders hierop aanspreken is zoooo moeilijk, herken het ook wel, maar probeer het wel dan te sturen dat ze niet zo veel afspreken, als er iemand voor de deur staat dan draai ik erook omheen en mijn oudste snapt nu ook wel dat het niet altijd gezellig is met diegene. Als hij bij jullie binnen speelt zou ik er bovenop zitten en je eigen regels handhaven. Leg hem duidelijk de regels uit van lief spelen, samen delen. Waarschuw 1x, leg het hem weer duidelijk uit en hang de consequentie eraan dat hij anders weer weg moet. En dan hoppa bij vervelend gedrag zou ik hem erzo uitzetten en als hij vervelend reageert dan loop je mee naar huis en leg je het even uit dat hij zich niet aan de regels en afspraken heeft gehouden, ook niet na waarschuwen...gelukkig lost het zichzelf hier altijd wel weer op...
 
Quote
RE: Moeilijk vriendje
Pink!  schreef op: 27-08-2013 20:53:38
Hem zelf aanspreken doen we wel maar dan alleen als het misgaat. Dus als hij slaat of zo. Maar hem ook aanspreken op zijn bezitterige gedrag hebben we tot nu toe niet gedaan, dat is wel iets dat we kunnen doen. Zijn gedrag gaat wel verder dan een fase of jongensgedrag. Ik vind het echt problematisch. Ik denk dat zijn ouders dat ook wel weten maar ook niet weten hoe ze daarmee om moeten gaan. En als ze bij hem spelen heb ik het niet in de hand.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Moeilijk vriendje
Naam
Bericht