Monica Mv 2 schreef op: 25-08-2013 13:18:40 |
Ik weet wat ik ermee wil maken maar wil eigenlijk mijn man ook eens aan het koeien vlees hebben Dus ik ben erg benieuwd naar jullie creaties met runder stooflappen of riblappen ofzo. In ieder geval iets wat uren op moet staan en lekker je huis vukt met heerlijke geuren. Heb zin om kneuterig te doen |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 25-08-2013 13:21:00 |
vult met
heerlijke geuren bedoel ik dus |
Quote |
Smvljr schreef op: 25-08-2013 13:24:43 |
Kan ik je niet mee helpen,maar lees met je mee... laatste keer dat ik het geprobeerd had,stond me keuken bijna in de brand....vlees was inmiddels zwart aan de onderkant in mijn pan...vergeten bij te vullen met water haha.. |
Quote |
Mb2 schreef op: 25-08-2013 13:28:44 |
Vlees bestrooien met zout en peper. Aanbraden in de boter. Als het bruin is wat water erbij samen met twee/drie laurierblaadjes en een scheutje azijn. Dan lekker uren laten sudderen. Af en toe omdraaien en even kijken of er nog een beetje water bij moet. |
Quote |
Eefje schreef op: 25-08-2013 13:52:45 |
Hmmmm, krijg helemaal trek ervan!! ik maak het net zo als Mb2, ik doe er alleen een klein beetje nootmuskaat bij. Ik zet het op als ik de kids naar school heb gebracht, en dat laat ik het het liefst de hele dag pruttelen. Valt het 's avonds van je vork af, heerlijk. En je hebt verrukkelijke jus! |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 25-08-2013 14:02:10 |
Ik doe gewoon zout en peper, aanbraden en heerlijk laten sudderen op een zacht vuurtje met
laurierblad. Soms doe ik er nog wat ontbijtkoek bij.. daar wordt het vlees ook lekker mals van. En dan heerlijk met rode kool als ik hachee maak. |
Quote |
Cora38 schreef op: 25-08-2013 14:14:36 |
Flink inmasseren met mosterd voordat je gaat aanbraden. Croma in de pan daar in rondom bruin dichtschroeien. Gesnipperd uitje, bouillonblokje en laurierblaadje erbij met water tot het onder staat. Na een half uurtje sudderen kun je er een in blokjes gesneden ontbijtkoek bij doen. Bij het water een flinke scheut rode wijn kan ook en jeneverbessen erbij, zo`n 4. Zo doet mijn man het iig en dan is het altijd heerlijk. Wel een lekker mals stuk van een slager nemen. Die van de supermarkt vind ik meestal net schoenzool. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 25-08-2013 15:15:26 |
peper en zout erop en aanbraden. Gesnipperd uitje en een teentje knoflook erbij, Vervolgens een
halve fles rode wijn erbij en aanvullen met water tot vlees onder staat. Blik (uitgelekte) zwarte
olijven zonder pit erbij en een potje zongedroogde tomaten op olie in stukjes (zonder de olie)
erbij. Als laatste een handje verse salie blaadjes erbij en uren laten sudderen. Lekker met
spaghetti. Of Vlees snijden in dobbelstenen van zo'n 2/3 cm, peper en zout erop en aanbraden. 3 uien in stukken meebakken met een teentje geperste knoflook erbij. Vervolgens geraspte gember (stuk van 3 cm) erbij en een schep(je) sambal erbij. Vervolgens een blikje tomatenpuree erbij en even mee bakken. Dan een lepel of 8 ketjap erbij en aanvullen met bouillon (kan van tablet) tot het vlees onder staat. En sudderen maar.. Lekker met rijst. Bij beide zijn sperziebonen of broccoli als groente erbij lekker. Succes! |
Quote |
Gewoon Ik schreef op: 25-08-2013 15:27:49 |
rundvlees bakken in olijfolie gesneden uien en knoflook meebakken, spaanse peper en een paar tomaten in grove stukken ras el hanout-kruiden kort meebakken ruim water erbij en wat zout/bouillonblokje uren laten stoven overige groenten toevoegen (wat je lekker vindt/in huis hebt, kikkererwten en wortel vind ik wel een must), een handjevol rozijnen erbij als je ervan houdt, en laten gaarstoven. cous-cous maken zoals op de verpakking staat (wellen) Een schaaltje vocht uit de vlees/groentenpan scheppen en aankanen met harissa (soort marokkaanse sambal) Hiermee kan ieder het aan tafel naar smaak pittiger maken. Deze heb ik ooit elders zien staan en is zo lekker |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 25-08-2013 15:33:09 |
Die ga ik opschrijven! Klinkt goed.. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 25-08-2013 15:33:09 |
Die ga ik opschrijven! Klinkt goed.. |
Quote |
Anita_mv4 schreef op: 25-08-2013 15:39:19 |
Aan mij heb je niets want ik maak dat rund vlees altijd klaar in mijn Tajine en dan allemaal kruiden
erbij. |
Quote |
Bettie schreef op: 26-08-2013 12:37:46 |
Ik doe een scheut olijfolie in de braadpan en zout alle stooflappen. Daarna strooi ik op de ene kant
wat peper en aan de andere kant wat knoflookpoeder. Vervolgens bak ik de stooflappen aan beide
kanten goed bruin. Daarna 'blus' ik de lappen met 1 liter water waarin ik 2 grote theelepels
strooibouillon heb gedaan. Dan ca 2 uur laag op het vuur verder laten garen/stoven. |
Quote |
Tess schreef op: 26-08-2013 12:55:04 |
Ik doe meestal hetzelfde als Bettie! Ik heb er ook gelijk trek in gekregen dus ga van de week lekker eten! |
Quote |
Mamami schreef op: 26-08-2013 13:09:04 |
kilo rundvlees 3 flinke uien 6 kruidnagels 3/4 laurierblaadjes teentje knoflook plak ontbijtkoek witte boterham (liefst gedroogd) met mosterd als je wilt kun je nog schijfjes wortel toevoegen Kilo rundvlees in stukjes snijden en met peper en zout bestrooien. Boter laten smelten in een goede braadpan (ik doe meestal een heel pakje bleu band ) Vlees aanbraden en als het bruin wordt de uien, laurierblaadjes, knfolook, kruidnagelen, ontbijtkoek en de boterham met mosterd toevoegen. Als je ziet dat de boter begint te schuimen/belletjes krijgt afblussen met water en zo steeds ieder half uur even roeren en een scheutje water er bij. Bij mij staat het rustig 4 uur te pruttelen |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 08:55:07 |
Nou op goed geluk. Heb ze gisteravond uit de vriezer gehaald Het is 300 gram aan stooflapjes, 2stuks Ik ga er maar wat van maken. Ik lust geen tomaten en geen rode wijn, ook niet in gekookt eten. Heel maf, wel tomatenpuree . Belangrijkste is denk ik uien, laurierblaadje, scheutje azijn en kruidnagel toch? Als het mislukt, dan maak ik het de volgende keer gewoon weer op z'n limburgs |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 09:11:20 |
nee want ik maak het niet zoet met stroop toch En als ik er niet uitkom gebruik ik gewoon een zakje van maggi voor runderstooflappen, flikker de uien en een wortel bij en klaarrrrrrrrrr |
Quote |
Spatje schreef op: 30-09-2013 09:12:19 |
ik maak eigenlijk nooit rundsvlees, moet me te lang pruttelen, toch eens maken, weet dat het bij
mijn oma altijd heerlijk rook |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 09:40:03 |
Quote |
Mafkees schreef op: 30-09-2013 09:46:37 |
300 gram is wel zonde! je laat het uren op staan, kun je beter voor 2 keer maken toch? succes! ik ben alles behalve een keukenprinses, en dit kan ik ook |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 10:21:50 |
ja kan wel, maar had maar 2 lapjes in de vriezer, en die vriezer is zo stikvol dat die toch ook eens
leegmoet |
Quote |
Lin77 schreef op: 30-09-2013 10:27:21 |
Ik maak het zo nu en dan,kan ook met zilveruitjes en champignon. In plaats van iedere keer water
toevoegen kan er bouillon toegevoeg worden. |
Quote |
Boterbloem schreef op: 30-09-2013 10:28:26 |
Voor op de patat??? Oke, klinkt heeeeeeeeeeeeerlijk, maar je gooit gewoon je stoofvlees er bovenop
of doe je er nog wat anders mee? |
Quote |
Angelique schreef op: 30-09-2013 10:31:08 |
hier ook min 750gr liever een kg eet ik twee dagen ene dag met pure en andere dag met patat toevallig vorge week nog gegeten zooo lekker en iss dan gewoon over de patat heeelrijk |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 10:37:27 |
ik vind 300 gram voor mij alleen wel genoeg hoor Kirsten mag niets eten en mijn man en Guus eten schnitzel |
Quote |
Anmv3 schreef op: 30-09-2013 10:49:55 |
Heerlijke recepten komen er voorbij ! Ik maak ook altijd een grote pan vol. Vaak gewoon met uien en een zakje hacheekruiden van silvo, die oranjezakjes.. Simpel, maar dat vinden we hier het lekkerst |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 10:57:08 |
Hahahaha ja pan niet aandoen, en dan? Zit wel met dat vlees. En 1 leuke bijkomstigheid heeft het
wel. Je huis gaat er heerlijk van ruiken. Ik ga het croma recept gebruiken als basis en kruid m'n vlees met vleeskruiden en voeg een in stukjes gesneden wortel toe.....denk ik |
Quote |
Caithy schreef op: 30-09-2013 11:34:21 |
Wortel en champignons!!! Ik heb er helemaal trek in!!!!! Helaas is manlief niet thuis dus dan maak ik het morgen!!! |
Quote |
Kimmv3 schreef op: 30-09-2013 12:05:11 |
Haha toevallig. Ik ben ze asn het lateb sudderen en wil er straks goulash van maken... |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 30-09-2013 12:15:58 |
Lekker! Hier ook minimaal een kilo. |
Quote |