Monica Mv 2 schreef op: 25-08-2013 13:18:40 |
Ik weet wat ik ermee wil maken maar wil eigenlijk mijn man ook eens aan het koeien vlees hebben Dus ik ben erg benieuwd naar jullie creaties met runder stooflappen of riblappen ofzo. In ieder geval iets wat uren op moet staan en lekker je huis vukt met heerlijke geuren. Heb zin om kneuterig te doen |
Quote |
Boterbloem schreef op: 30-09-2013 12:16:29 |
Hier was het ook in de aanbieding, heb 500 gram voor ons 4en. Nadeel is dat een kilo ook opgaat in 1
keer, want voor mijn man is stoofvlees hetzelfde als voor mij een reep chocola hahaha. Dus heel veilig gekocht, heb het al 2,5 uur opstaan (ruikt hier lekker joh!) dus gooi het zo uit, kan ik het vanavond opwarmen. Maar het smaakt al heel goed! Is maar goed dat ik een deel van de middag weg ben. |
Quote |
Ikke schreef op: 30-09-2013 12:16:55 |
Ik heb van de week rundvlees gestoofd enwas heerlijk... Ik had ruim een kilo vlees, heb er een grote paprika bij laten trekken en van een prei het groene stuk. 2 Uien erbij en een zakje van maggi voor stooflapjes (ofzoiets). ook heb ik er een beetje rode wijn bij gegoten. laurierblaadjes erbij, 2 jeneverbessen en een stuk of 4 kruidnagels. Vlees aangebraden in de croma en vooraf gepeperd, gezouten en rundvleeskruiden erop... Was een klusje maar we hebben er 3 dagen van gegeten en helemaal de 2e en 3e dag om je vingers bij af te likken |
Quote |
Angelique schreef op: 30-09-2013 12:20:34 |
ene keer maak ik het op zijn limburg met uien en andere keer echt stoofpot met wortel ui cougette
champions enz is ook erguuuggg lekker hoor laat wel de wortel langer meestoven de rest gaat pas laatste uurtje mee ennn ik zet dus echt rond 12/13 uur op dan ron 18 eten valt het super lekker uit elkaar beetje indikken laatste uur met ontbijtkoek |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 12:27:27 |
Oooooooooh ik ben dol op paprika en champignons, kan ik die er ook in doen? Over die wortel twijfel
ik, door Sis |
Quote |
Angelique schreef op: 30-09-2013 12:29:48 |
nee jog gewoon doen paprika en champions ook hoor wortel gewoon wat lnger mee stoven word ie lekker
zacht heb je subtiele smaak van wortel maar wortel neemt vooral vleessmaak over gewoon doen hoor erg
lekker maar echt wat langer mee stoven zodat ie geod zcht is |
Quote |
Alice schreef op: 30-09-2013 12:30:42 |
Ik maak deze vaak.. juist heerljk met wortels http://www.smulweb.nl/recepten/1102562/Willy39s-runderstoofpot-met-bier Of goulash.. ook heerlijk |
Quote |
Ikke schreef op: 30-09-2013 12:39:04 |
Wortel doe ik er ook wel eens in hoor! Ligt er bij mij aan wat ik in huis heb |
Quote |
Kimmv3 schreef op: 30-09-2013 13:37:39 |
Ik heb met ui. Paprika en champignons en straks afmaken als goulash |
Quote |
Jen9 schreef op: 30-09-2013 13:43:51 |
Uithe fruiten, vlees en knoflook erbij, snel bruin laten worden aan 2 kanten,afblussen met warm
water, scheutje rode wijn of azijn, van een urrtje wordt t namelijk malser, ketchup of pureen, wat
ontbijtkoek en ketjap..... |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 13:59:36 |
ze staan aan hoor, heb het hele recept aangehouden, door 2 gedaan en wat doe ik, wel 2 keer
tomatenpuree, dommmmmm. Heb er nog wat puree uit kunnen vissen, ben benieuwd hoe het straks smaakt.
Scheelt dat ik het alleen moet eten |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 15:33:20 |
Dit word niks ..... |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 15:52:10 |
veel te veel tomatenpuree erdoorheen gedaan |
Quote |
Angelique schreef op: 30-09-2013 15:58:29 |
even flink wat water erbij doen weer afgieten en dan weer water erbij dan heb je meeste puree
weggespoeld denk dat best goed kan komen nog |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 16:00:16 |
w8 angelique, ik post ff foto op fb |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 30-09-2013 16:00:17 |
w8 angelique, ik post ff foto op fb |
Quote |
Angelique schreef op: 30-09-2013 16:07:34 |
zal allemaal wel loslopen hoor vind het er goed uitzien |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 30-09-2013 16:30:35 |
Eens.. Ziet er prima uit! |
Quote |
Boterbloem schreef op: 30-09-2013 16:55:52 |
Oooh lekker! Aardappeltje erbij en je hebt een heerlijk justje! |
Quote |
Ilja Mv 3 schreef op: 30-09-2013 18:04:57 |
een die uren moet en heerlijk ruikt?? ja hoor...zo maakt mijn man ze... oven voorverwarmen op
75 graden / (kg) runderlappen bestrooien met peper en zout en bestrooien met bloem / 2
eetlepels boter in pan en runderlappen om en om bruin bakken / uit debp /an halen en aanbaksels los
roeren / nog el boter en en 2 uien in dunne ringen fruiten / vlees terug in pan / 2 blaadjes laurier
erbij, 4 kruidnagelen , stukje foelie, flesje bokbier op hoog vuur aan kook brengen en dan
vuur zachtjes zetten |
Quote |
Ilja Mv 3 schreef op: 30-09-2013 18:06:44 |
oeps te vroeg gepost. pan dus nu op laag vuur en 2 el apprlstroop erbij / deksel op vuurvaste pan en
dan ong. 4 uur garen.......ECHT HEERLIJK |
Quote |
Veronikie schreef op: 30-09-2013 21:33:47 |
En? Hoe smaakte het? Het zag er namelijk wel heel erg lekker uit kreeg meteen zin om goulash te maken toen ik de foto zag |
Quote |
Mvi schreef op: 01-10-2013 21:18:21 |
Recept belgisch stoofvlees : Benodigdheden : - 1 kilo magere runderlappen - 1 eetlepel bloem - braadboter - 1 eetlepel kerrie - 1 eetlpel mosterd - 1 eetlepel appelstroop - 2 tenen knoflook - 1 grote ui - 1 blokje runderbouillon - 1 flesje Leffe donkerbruin bier - 1 laurierblad Smeer het vlees in met bloem en bak in braadboter om en om bruin Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee Vervolgens voeg je het bier, kerrie, appelstroop, bouillon, mosterd en laurierblad toe Verwarm de oven voor op 160 graden en zet de braadpan zonder deksel voor 2 uur in de
oven Heerlijk met versgesneden friet en "Belze mayonais" ! Eet smakelijk! |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 09-08-2015 00:45:20 |
Vandaag een nieuw recept gemaakt en het was lekker! Runderlappen aanbraden, uit de pan en een zelfgemaakte bamboe van 1 ui, 2 knoflooktenen, 1 rode peper en 2 theelepels kurkuma, erbij (die waren dus in de keukenmachine gemalen) meebakken. Daar de rasp van 1 limoen er bij doen vevolgens het sap van de limoen erbij en een blikje kokosmelk en 500 ml water. Aan de kook brengen en vervolgens laten sudderen. Lekker met rijst en sperziebonen. Nog meer nieuwe recepten? |
Quote |
Mariskamv2 schreef op: 10-08-2015 06:46:15 |
Waren ze lekker monica? Dit topic is van 2013 marjoein! |
Quote |
Linda Mv Jarno & Ils e schreef op: 10-08-2015 10:11:50 |
Nu ff geen tijd maar ik.zal het recept van.de Indische stoof er eens opzetten.. heerlijk! |
Quote |
Linda Mv Jarno & Ils e schreef op: 10-08-2015 10:18:02 |
http://www.smulweb.nl/recepten/126823/Recept-indische-smoor Alleen voeg ik er het laatste half uur een pond sperziebonen aan toe! |
Quote |
Deborah Mv.. schreef op: 10-08-2015 10:36:31 |
Ik maak deze regelmatig. De wijn proef je niks van... Met aard of een goeie pasta! http://www.goddelijke-recepten.nl/stoofschotel/boeuf-bourguignon/ |
Quote |